• 9.374.652 stemmen

Twelve and Holding (2005)

Alternatieve titel: 12 and Holding

Geregisseerd door: Michael Cuesta

Met onder meer: Conor Donovan, Bruce Altman en Jesse Camacho

Plot Twelve and Holding

"Do You Know Who Your Kids Are?"

Rudy en Jacob zijn twee broers en ook nog eens een tweeling, maar twee jongens met totaal verschillende karakters. Als Rudy hun gezamenlijke boomhut wil beschermen tegen de plaatselijke jongeren komt hij om het leven. De gevolgen van de dood van zijn broer en beste vriend worden Jacob bijna te veel.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Malee Chuang

Grace Fisher

Patrick Fisher

avatar van Movsin

Movsin

De film brengt een drietal jongeren in beeld die de evolutie doormaken van kind naar tienerjeugd en de veranderingen van houding, opvattingen en levensvisie die daarmee gepaard gaan.

Gelukkig kan de film hierbij rekenen op de zeer geslaagde acteerprestaties van de jonge cast, want eigenlijk vind ik het verhaal te extreem.

avatar van arno74

arno74

Boeiende film rondom drie pubers, hun achtergrond en hun problemen. Op een of andere manier weet de film hun dramatische verhalen op sfeervolle en boeiende wijze te brengen waardoor je steeds benieuwd bent naar wat er gaat gebeuren. Acteerwerk en cinematografie zijn uitstekend, ook het script is uitstekend. Al is het op enkele momenten wat minder geloofwaardig, op andere momenten wordt dat weer ruimschoots goedgemaakt.

Prima film die me nieuwsgierig maakt naar een eerdere film van deze voor mij tot nu toe onbekende regisseur: L.I.E. (2001).

avatar van BBarbie

BBarbie

In het intelligent geconstrueerde scenario worden nogal wat thema’s overhoop gehaald. Het leidt tot een rijkelijk met emoties gevulde rollercoaster over jonge tieners en hun gespannen relatie met de volwassenen in hun omgeving.

De film pakt je vast en laat je niet meer los, mede dankzij de knappe regie van Michael Cuesta van een voortreffelijke cast met de frêle Zoe Weizenbaum als uitblinker. Het was trouwens best lang geleden, dat ik Annabella Sciorra — een van mijn favorieten uit de jaren 90— nog eens tegengekomen ben in een film.