• 9.373.111 stemmen

Employee of the Month (2006)

Komedie | 103 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Greg Coolidge

Met onder meer: Dane Cook, Jessica Simpson en Dax Shepard

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Releasedatum: 19 april 2007

Plot Employee of the Month

"In order to get the girl, he's gotta get his shift together."

Twee rivaliserende werknemers van een grote supermarkt doen hun uiterste best om deze keer de 'werknemer van de maand'-titel in de wacht te slepen. Één van de werkneemsters, een echte babe, heeft namelijk tegen iemand verteld dat ze met de medewerker van de maand uit wil gaan.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik heb de hele film met een bescheiden glimlach zitten kijken. Volgens mij maar één of twee keer echt gelachen. Wat niet wil zeggen dat de film niet leuk was, want dat was hij wel.

Vooral het sfeertje in de film vond ik erg leuk. De hele dag een beetje in de market lopen, dollen met je collega's en klanten tevreden stellen. Allemaal erg overdreven weergegeven natuurlijk

Irritante personages waren de neger met zijn domme stem ( verwachten ze dat ik daarom lach?) en Vince. De gladjakker mocht ik vanaf het begin al niet.

Pluspunt is natuurlijk Jessica Simpson. Altijd een genot om naar haar te kijken. Een leuk wegkijkfilmpje, al denk ik dat deze film tegen de tijd wel onder de drie sterren zal zakken.

***

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ja wat moet ik hier nou van zeggen.

Ten eerste viel de film mij een klein beetje tegen, en als Jessica er niet in had gezeten had hij een onvoldoende gekregen.

Maar sommige scene's waren oke, ook al was het acteren matig en de film ontzettend makkelijk, het was toch net te doen. (door Jess)

Jessica is en blijft mijn favorietje, ze is een hele mooie vrouw, en deed het ook leuk in deze film.

Toch vond ik haar in Dukes leuker, maar dat komt denk ik ook door haar personage.

Mede door Jessica Simpson krijgt deze film krap een voldoende.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Behoorlijk onzinnige op en top amerikaans cliché gebeuren, net zoals het hele uit de USofA overgewaaide "Employee of the month" idee dus.

Underdog, blijkt als lopende boezem Jessica Simpson de hormoonspiegel maar hoog genoeg doet stijgen, in staat tot grootse prestaties in de liefde, in de sport en op de werkvloer.
Jawel mensen zo simpel is het leven in Hollywood, werk hard en wordt medewerker van de maand en vergeet tevens niet wie je echte vrienden zijn... dan komt alles goed

Deze film moeten ze samen met het principe van "medewerker van de maand" in een capsule stoppen en afschieten naar een plaats ver buiten ons melkwegstelsel. En dan maar hopen dat hij niet opgepikt wordt door een buitenaardse beschaving.

1 piepklein sterretje omdat ik helemaal in het begin nog wel wat heb kunnen lachen (heb zelf namelijk ook een verleden als professioneel vakkenvuller in een niet nader te noemen supermarktketen achter de rug ).

avatar van Respekked

Respekked

Standaard Zero to Hero verhaaltje, met een oerdomme Jessica Simpson. Alle clichés worden uit de kast getrokken.

avatar van Film Pegasus

Op zich viel de film nog vrij goed mee. Dane Cook is een geknipte acteur voor komische films. De 'vrienden' van Zack waren ook wel leuk, vooral de kerel met die dikke bril. Die dwerg is echter vrij irriterend, net als Jessica Simpson. M'n vermoedens waren juist, want ze blijkt een Razzie nominatie te hebben als slechtste actrice. Gelukkig heeft ze een beperkte rol en bevat deze film in tegenstelling tot Scary Movie 4 of Little Man niet overdreven veel pis en kak humor. De humor hier viel eigenlijk nogal mee, al blijft het vooral voorspelbare slapstick. Geen topper en ik vrees dat ik hem volgende maand al vergeten ben. Maar als compromis met m'n vriendin moet ik af en toe een komische film gaan zien (ze is niet voor thriller of horror en ik wil geen dans of romantiek zien). Dit viel wel mee moet ik zeggen. Kan er net door. 2.5 sterren.

avatar van otherfool

otherfool

otherfool schreef:

Ik vond de trailer geweldig, maar de film draait dus mooi niet in mijn bios (terwijl ik daar toch zeker 4x de trailer heb gezien)... flauw hoor!

Zeker flauw aangezien deze droogklotenfilm zeker gezien mag worden. Fijne typetjes en lekkere offbeat humor, totdat de film helaas halverwege inkakt en op wel erg conventionele manier de eindjes aan elkaar knoopt. Desondanks voor het genre zeker een aanrader.

3*.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

NIet echt veel bijzonders maar wel geinig. Als ze "een scheet laten tijdens een speech" als grappig effect gebruiken dan weet je eigenlijk al genoeg. Knap dat ze van het werken in een supermarkt toch nog een heel verhaal kunnen maken.

avatar van The Oceanic Six

Haha, best genoten van deze film. Komt natuurlijk doordat ik jaren in een supermarkt heb gewerkt. Kreeg wat flashbacks bij sommige scene's hehe.

Het idee is natuurlijk best geinig in deze film. Daarnaast zijn de karakters lekker stereotype neergezet: Het domme, knappe blondje, de overdreven klootzak en de supersymphatieke goedzak. Maar ach, als de film maar leuk is. Het is allemaal onschuldige maar wel vermakelijke humor. Je weet hoe ie afloopt maar je kijkt toch doordat het met een knipoog allemaal is gemaakt.

Ik vond ook een pluspunt dat de bijpersonen ook grappig waren.

En ondanks Jessica Simpson geloof ik zo dom als hooi is, vind ik haar wel een prachtige vrouw. Snap best dat je daar moeite voor doet

avatar van Zinema

Erg flauwe en magere comedy. Het ontbreken van goede humor geeft deze benedengemiddelde film de nekslag. Matig.

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren bekeken en dat bleek toch een meevaller te zijn.

Ik dacht naar een matige romantische comedy te gaan kijken, maar het bleek een aardige, vaak toch ook onvoorspelbare en bij vlagen hilarische comedy te zijn, zelfs met beetje anarchistische trekjes.

Hoofdrolspeeler was goed gecast als relaxte en tegen alle gezag en conventies in gaande dude. Zo ook de eikelige, fanatieke concurrent en badguy van het verhaal. Rol van Simpson had weinig om het lijf (soms letterijk), maar voldeed als de tricker voor het plot.

Ik heb een aantal keren hard moeten lachen en veel meer vraag ik niet van een comedy. Jammer dat het het einde dan weer wel erg makkelijk werd afgemaakt.

Een acht, ofwel vier sterren.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Deze film viel me behoorlijk mee. De supermarkt werkt erg goed als setting en is een belangrijk fundament voor de film. Daarnaast staat deze garant voor erg leuke scénes en een plezierige sfeer. Die lounge van de inpakkers, geweldig

De personages vond ik ook leuk, al is het erg stereotyp allemaal. Jessica Simpson ziet er prachtig uit, vooral die oren, heerlijk Ja, de nodige cliché's worden uit de kast gehaald, het is erg voorspelbaar en het plot is te onzinnig voor woorden, maar ik heb me eerlijk gezegd prima vermaakt. Voldoende dus ook voor deze film.

avatar van Spetie

Zeer voorspelbaar filmpje, dat barst van de cliché's, maar toch kijkt het allemaal wel lekker weg. De acteurs hebben er duidelijk zin in, terwijl de supermarkt als achtergrondsetting tevens voor een aardige sfeer zorgt. Jammer is ook dat de personages verder alemaal wel erg standaard zijn, nerd, slimmerd, mooie vrouw etc...

De meeste grappen zijn ook aan de flauwe kant, maar toch verveelt het niet en is het allemaal lekker onderhoudend.

avatar van Theunissen

Enigszins een flauwe komedie maar wel goed genoeg om eens te zien. Superveel valt er niet in te lachen maar de sfeer in de film was wel leuk. Het verhaal stelt natuurlijk niet veel voor en de acteer prestaties zijn natuurlijk ook niet geweldig, maar dat weet je eigenlijk al van te voren bij dit soort films. Het meeste heb ik nog moeten lachem om Dax Shepard en de baas (weet zijn naam echter niet) en Jessica Simpson was natuurlijk leuke beeld vulling. Film hadden ze wel mat mogen inkorten want voor dit soort komedies is 90 minuten meer dan voldoende.

avatar van Justinw

Justinw

Film met overbekende opbouw.
Introductie - probleem - probleem verbetert langzaam - dieptepunt - Alles komt goed.
De cliché's vliegen je dan ook om de oren. Alle stereotypes zijn aanwezig. Dom blondje, nerd, vijand in de vorm van Vince. Zielige hoofdpersoon die eindelijk wat bereikt. Er was weinig te lachen. Enigste leuke punten waren. Dat Dane Cook het nog redelijk deed, het clubhuis tussen de pallets, en het liedje Cobrastyle. Voor de rest was dit een zeer trieste bedoeling

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leek me een leuke film te zijn. In het begin dacht ik, dat ik me wat te veel had verwacht. Als de film op gang komt, gaat het gelukkig wat beter. Het acteerwerk wordt beter tot zelfs goed opna die Vince, wat ik een erg irritant personage vond. Wel mag ik zeggen dat de supermarkt zelf een leuke setting was. Echter vind ik de humor best een probleem hier, ik heb nou niet bepaald veel kunnen lachen en da's natuurlijk een minpunt bij een komedie, het kwam soms ook wat kinderachtig over. Al met al een vermakelijke film om eens gezien te hebben, maar het is niets meer dan dat eigenlijk..

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Leuke film en setting. Verwachte er niet veel van, na het lezen van de berichten hier. Opvallend veel gelachen om Dane Cook en Dax Shepard. Ook zijn Latino kameraad was erg grappig. De setting was een gigantische winkel (in Arizona?) wat een apart, leuk Amerikaans sfeertje creëerde. De lounge in de pallets vond ik een erg leuk idee.

De broer van de manager vond ik niet erg grappig. Daar konden ze wel iets leukers mee doen. De oren van Jesicca waren ook niet erg toevoegend.

Desalnietemin, een dikke 7. Heb mij erg vermaakt! Aanrader voor mensen die houden van een luchtige en makkelijke Amerikaanse comedie!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Matige komedie met een paar leuke grappen maar vaak erg flauw en clichematig.

Het concept is leuk bedacht en Cook en Shepard spelen hierin een aardig rol. De verschillende sidekicks zijn daarentegen nogal gemaakt en voorspelbaar. Alleen Ramirez (Napoleon Dynamite) was bij vlagen wel grappig. Tsja en waarom Simpson een rol had moge duidelijk zijn, jammer dat ze tekst had. Voor de rest simpel vermaak dat jammer genoeg eindigd in een groot clichefestijn.

2,5

avatar van Shinobi

Shinobi

Vermakelijk filmpje voor een avondje, vooral kijken als je zelf ook in een supermarkt hebt gewerkt.

Voor de rest niet al te bijzonder, te Amerikaanse met al het grootse enz.

Gelukkig was Simpson wel redelijk en had ze niet al te veel tekst.

2,5 Sterren.

avatar van scorsese

Redelijke comedie waarin een inpakker van een mega-supermarkt werknemer van de maand wil worden om een nieuwe kassiere te imponeren. Leuke personages en ook flink wat geslaagde grappen. Veel herkenbare situaties op de werkvloer. Absoluut vermakelijk, maar het had soms wel wat scherper gemogen en het romantische gedeelte werkt daar ook niet aan mee.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het debiele broertje van Clerks in hoe het de sneuiige personages van een supermarkt op de hak neemt. Vergeet echter elke spitsvondigheid en scherpe grappen van Kevin Smith, want deze film is flauwer dan flauw. Maar om de een of andere reden komt die ongeneerde meligheid hier juist goed tot zijn recht. Zelfs non-actrice Jessica Simpson weet aanstekelijk te zijn door in elk shot te verschijnen in een weinig verhullend pakje. Zo puberaal als maar mogelijk is, maar misschien daarom ook wel een prettige guilty pleasure.

Vlot.

Al is het jammer dat het uiteindelijk een comedy is die het van de bijrollen moet hebben. Cook is wat geurloos en Simpsons verschijnt hopelijk nooit meer in een film, als centraal duo stellen ze dan ook helemaal niks voor.

Gelukkig hangen rond hen wat leuke karikaturen. Die blinde is tof, Shepard doet het ook meer dan behoorlijk en andere bijrolletjes hebben elk wel hun momententje waar ze beperkt kunnen schitteren.

Verder voorspelbaar natuurlijk, maar gelukkig blijft het de hele tijd wel gematigd grappig. Niet teveel drama naar het einde toe, gewoon een vlotte komedie tot aan de allerlaatste scene. Niet groots, wel vermakelijk. En dan te bedenken dat ik eigenlijk de verkeerde film te pakken had (wou die andere Employee of the Month van 2004) zien.

avatar van killerfreak

killerfreak

vermakelijk filmpje met enkele goede vondsten, maar voor de rest niet meer dan een doordeweeks filmpje. Toch 3*

avatar van tbouwh

tbouwh

You're like the drummer from REO Speedwagon. Nobody knows you. Zomaar een fijne quote uit deze zeer vermakelijke komediefilm. Een film die bolstaat van de leuke opmerkingen en gebeurtenissen, die me keer op keer aan het lachen brachten ( de oma van Cook is bijvoorbeeld briljant). Dan Cook heeft direct mijn sympathie als lazy inpakker, die omturnt in een bedrijvige medewerker als hij erachter komt dat de nieuwe, aantrekkelijke caissiere valt op de werknemer van de maand. Wat volgt is een komische strijd met Shephard, een arrogante klootzak met een hele reputatie. De eerste 3 kwartier zijn duidelijk het leukst, maar ook daarna blijft de film leuk met een weinig verrassende, doch leuke ontknoping. Het gemiddelde van deze film vind ik wat laag, dit is een origineel verhaal, dat je echt doet lachen, en de acteerprestaties zijn prima. Nergens echt hoogstaand, maar prima vermaak. Ruim 3.5*

avatar van Kondoro

Kondoro

Employee of the Month

Goeie en grappig film die bom vol goeie maar soms flauwe humor zit.

Van Dane Cook en Dax Shepard heb ik nog niet gehoord, en volgens mij ook nog geen films van gekeken, maar hun speelde prima hun rollen en waren ook erg grappig. En tja, Jessica Simpson is gewoon een knappe vrouw, maar had de borsten wel telkens bijna uit haar jurkjes hangen.... Maar dat maakt niet heel veel uit Greg Coolidge heeft zijn taak als regisseur ook prima uitgevoerd en goed gedaan!

Kwa verhaal was hij ook wel geinig in elkaar gezet. Ook grappig was dat die zit plek midden in een schap, geniaal bedacht was dat! Alleen was het einde van de film een beetje matig, en leek wel afgesneden.. Zo pats boem en het was over.. Maar kwa bedachte dingen was de film leuk Met zo'n mini-scooter naar je werk toe rijden terwijl hij in de winkel stond voor verkoop, dossier kijken voor een chocolade reep etc, etc.. Ook is dit eens een keer wat anders dan met die standaard komedianten zoals Seth Rogan, Adam Sandler en Steve Carell.

Zo zie je dat deze film nog beste wel leuk is, en is opzich echt een aanrader voor een avondje bank hangen, hij staat ook op Netflix Nederland!

Ik geef hem een 4.0*!

avatar van IH88

IH88

“You're like the drummer from REO Speedwagon. Nobody knows who you are.”

Verrassend leuk. Het eerste gedeelte is duidelijk het sterkst, en vooral Dax Shepard is heerlijk op dreef als arrogante Employee of the Moth. Dane Cooke speelt hier meer de straight man die er alles voor over heeft om Shepard van zijn troon te stoten. En om de heerlijke Jessica Simpson te versieren, wat ik hem niet kwalijk kan nemen. Het tweede gedeelte is wat conventioneler en het verplichte drama voelt geforceerd aan. Gelukkig blijven Shepard en Cooke ook hier erg goed, en vooral de "wedstrijd" tussen beide wie zich tot de beste werknemer mag kronen is nog een klein hoogtepuntje.

avatar van mrkos

mrkos

Leuke komedie met de knappe Jessica Simpson Dax Shepard aka Vince was meer irritant dan grappig. De andere acteurs waren prima te doen. Natuurlijk weet je hoe het uiteindelijk af loopt (gelukkig) , maar dat is verder niet erg. Leuke film voor de zaterdagavond. 3 sterren!

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

En een volgende greep uit de verhuisdoos, waarvan de bodem gelukkig in zicht komt, tijdens het gebruikelijke maandagse sportmoment. En oh jakkes, weer een comedy, maar raar maar waar, deze Employee Of The Month viel me nog best me na recentere ervaringen met Music and Lyrics en 50 First Dates om maar een paar te noemen.

Het verhaal mag duidelijk zijn betreffende de tegenpolen Zack en Vince en vooral de strijd met elkaar, iets dat een hele andere dimensie krijgt wanneer Amy verwelkomt wordt als nieuwe collega. En ja laten we eerlijk zijn, wie zou daar nu niet zijn best voor willen doen, zo geschiedde de verandering van mega uitvreter naar fanatiekeling eerste klas en is daarmee een soort antiheld te noemen waar Vince een soort van schurk is die relateerbaar zal zijn voor velen van ons in een te haten arrogante, streberige, egoïstische narcist van een collega. Ik persoonlijk heb geen moeite een parallel te leggen met mijn vorige baan en een door velen zeer gehate collega voor me te zien. De strijd die vervolgens ontstaat is amusant te noemen, Dane Cook aimabel, Dax Shepard easy to hate precies zoals nodig is, Simpson best oké en de locatie betreffende een degelijke winkel ook best leuk.

Maar het is niet alleen de zon die schijnt want waar het eerste uur best leuk is wordt het richting het einde wel steeds flauwer en voorspelbaarder. Tim Bagley als manager met pestende lilliputter broer is tenenkrommend slecht, net als Semi het lichtelijk 'simpele' hoofdbewaking. Het is een optel/aftreksom waar Employee Of The Month met moeite weet te overleven. Feit is wel dat ik dit als Komedie beter te pruimen vind dan dat romantische gedoe met Barrymore of Hugh Grant. Afijn, prima voor een keer vooral door het eerst uur.