• 9.219.087 stemmen

Employee of the Month (2006)

Komedie | 103 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Greg Coolidge

Met onder meer: Dane Cook, Jessica Simpson en Dax Shepard

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Releasedatum: 19 april 2007

Plot Employee of the Month

"In order to get the girl, he's gotta get his shift together."

Twee rivaliserende werknemers van een grote supermarkt doen hun uiterste best om deze keer de 'werknemer van de maand'-titel in de wacht te slepen. Één van de werkneemsters, een echte babe, heeft namelijk tegen iemand verteld dat ze met de medewerker van de maand uit wil gaan.

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Zijn de winkels echt zo groot in de VS? Huge!

avatar van IH88

IH88

“You're like the drummer from REO Speedwagon. Nobody knows who you are.”

Verrassend leuk. Het eerste gedeelte is duidelijk het sterkst, en vooral Dax Shepard is heerlijk op dreef als arrogante Employee of the Moth. Dane Cooke speelt hier meer de straight man die er alles voor over heeft om Shepard van zijn troon te stoten. En om de heerlijke Jessica Simpson te versieren, wat ik hem niet kwalijk kan nemen. Het tweede gedeelte is wat conventioneler en het verplichte drama voelt geforceerd aan. Gelukkig blijven Shepard en Cooke ook hier erg goed, en vooral de "wedstrijd" tussen beide wie zich tot de beste werknemer mag kronen is nog een klein hoogtepuntje.

avatar van stratmans

stratmans

soms grappig, altijd voorspelbaar

avatar van mrkos

mrkos

Leuke komedie met de knappe Jessica Simpson Dax Shepard aka Vince was meer irritant dan grappig. De andere acteurs waren prima te doen. Natuurlijk weet je hoe het uiteindelijk af loopt (gelukkig) , maar dat is verder niet erg. Leuke film voor de zaterdagavond. 3 sterren!

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

En een volgende greep uit de verhuisdoos, waarvan de bodem gelukkig in zicht komt, tijdens het gebruikelijke maandagse sportmoment. En oh jakkes, weer een comedy, maar raar maar waar, deze Employee Of The Month viel me nog best me na recentere ervaringen met Music and Lyrics en 50 First Dates om maar een paar te noemen.

Het verhaal mag duidelijk zijn betreffende de tegenpolen Zack en Vince en vooral de strijd met elkaar, iets dat een hele andere dimensie krijgt wanneer Amy verwelkomt wordt als nieuwe collega. En ja laten we eerlijk zijn, wie zou daar nu niet zijn best voor willen doen, zo geschiedde de verandering van mega uitvreter naar fanatiekeling eerste klas en is daarmee een soort antiheld te noemen waar Vince een soort van schurk is die relateerbaar zal zijn voor velen van ons in een te haten arrogante, streberige, egoïstische narcist van een collega. Ik persoonlijk heb geen moeite een parallel te leggen met mijn vorige baan en een door velen zeer gehate collega voor me te zien. De strijd die vervolgens ontstaat is amusant te noemen, Dane Cook aimabel, Dax Shepard easy to hate precies zoals nodig is, Simpson best oké en de locatie betreffende een degelijke winkel ook best leuk.

Maar het is niet alleen de zon die schijnt want waar het eerste uur best leuk is wordt het richting het einde wel steeds flauwer en voorspelbaarder. Tim Bagley als manager met pestende lilliputter broer is tenenkrommend slecht, net als Semi het lichtelijk 'simpele' hoofdbewaking. Het is een optel/aftreksom waar Employee Of The Month met moeite weet te overleven. Feit is wel dat ik dit als Komedie beter te pruimen vind dan dat romantische gedoe met Barrymore of Hugh Grant. Afijn, prima voor een keer vooral door het eerst uur.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Tja had er toch meer van verwacht.jessica simpson maakte het voor het oog nog kijk baar.de rest is eigenlijk een grote macho kleuter klas.ieder bedrijf heeft wel van deze stomp zinnige kaal slag neigingen,wat dat betreft,wel herkenbaar.irritant filmpje,zonde van mijn euro,vuilnisbak terreur.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke komedie die lekker wegkijkt.