An Inconvenient Truth (2006)
Genre: Documentaire
Geregisseerd door: Davis Guggenheim
Met onder meer: Al Gore en Billy West
Releasedatum: 12 oktober 2006
Plot An Inconvenient Truth
"By far the most terrifying film you will ever see."
De mensheid leeft op een tijdbom. Als de grote meerderheid van de wetenschappers gelijk heeft, rest ons slechts tien jaar om te voorkomen dat de aarde in de ban komt van een golf aan extreme weersomstandigheden met overstromingen, droogte, epidemieën en dodelijke hittegolven. Een catastrofe die we zelf veroorzaken.
Zichzelf
(stemrol)
johanneman
prima documantaire is niet zoveel mis mee vooral dat amerika nu eens goed te kijk word gezet als de grootste vervuilers van de wereld , en helemaal het stukje over hun auto`s dat ze niet mogen exporteren omdat ze niet aan de eisen voldoen was goed , tuurlijk is het een beetje hypocriet allemaal want ook gore is een politicus , maar de boodschap is duidelijk wel wat saai
filmlover
Iedereen die een beetje met onze aarde begaan is MOET deze documentaire echt zien!!! Schokkende cijfers ivm Co2-uitstoot, broeikaseffect en nog zoveel meer!!! Iedereen die hier zijn mening kwijt wil over de documentaire of iets anders, ga je gang!!! En zet je medemens aan om bewuster met het milieu om te gaan!!! Het gaat ten slotte over onze aarde...
KW2
- Hoogleraar in Nederland (ik weet zijn naam even niet), zegt dat het vooral de zon is die voor de warmte zorgt.
Toch goed dat we daar hoogleraren voor hebben. Natuurlijk zorgt de zon hiervoor. Het is alleen de CO2 in de atmosfeer die ervoor zorgt dat de warmte hier blijft.
Ik stoorde me in de film aan de "emotionele" momenten. Zeer overdreven. Waarom begon hij trouwens over z'n presidentscampagne? Ik zie het verband niet.
Sander2
T'is meer een documentaire, echt een film kan je het niet noemen.
Goh. En het groene boekje is zeker ook geen boek?
Als je van deze film een 'het is maar een film' gevoel krijgt, dan weet ik het ook niet meer.
Toch heb ik 'm zeker wel uitgekeken, maar het voelt niet echt aan als een film.
Dit kun je geen film noemen ....
Leuk dat jullie allemaal kennis maken met het filmgenre 'documentaire'.
Hehe Einstein dat snap ik zelf ook
Maar ik bedoel dat de zon meer verwarmt dan normaal omdat de baan om de aarde nu kleiner is.
Sander2
Hehe Einstein dat snap ik zelf ook
De baan om de aarde? De aarde draait om de zon hoor, niet andersom.
centurion81
- 2068 berichten
- 1992 stemmen
Iedereen moet deze film zien. Zelfs als bepaalde dingen aangedikt zijn kan deze boodschap niet hard genoeg aankomen.
Oh en wil nog wel even reageren op de persoonlijke tint van Al Gore; deels is het natuurlijk om te laten zien hoe HIJ probeert er iets aan te doen en om te verantwoorden dat hij met enige autoriteit spreekt. Het enige deel dat niet had gehoeven van mij was dat mbt de verkiezingsuitslag.
Kai
Joh, het is carnaval niet te serieus
Nee maarja klopt je hebt gelijk maar om nu 1x duidelijk te zijn.. Ik heb gelezen dat opwarming te maken heeft met het feit dat de zon nu dichter op de aarde staat. Maar ik vind het wel fijn dat mensen serieus op mijn post ingaan
Ik zelf heb nog geen mening over dit onderwerp er is namelijk nog niemand die mij van zijn of haar gelijk heeft kunnen
HansO
Over de zogenaamde toegenomen activiteit hetvolgende van deze site geplukt:
In de tweede helft van de 20e eeuw is de temperatuur nog veel sneller opgelopen. De gemiddelde zonne-activiteit is in deze jaren echter amper veranderd, maar sinds 1960 vonden enorme vulkaanuitbarstingen plaats. Op basis hiervan zou men dus een afkoeling verwachten, terwijl het juist veel warmer is geworden. Een hard bewijs is het niet, maar wel een nieuwe aanwijzing dat de forse opwarming sinds 1950 niet natuurlijk is, maar aan de mens kan grotendeels worden toegeschreven.
Kai
Mm.. interessant maar dan blijf ik nog een tal van punten hebben die er weer op zouden wijzen dat de mens geen of amper invloed heeft op de opwarming van de aarde. Waardoor ik nog steeds geen mening heb over dit onderwerp.
jellebre
Interessante grafieken, maar de biografie die er in geweven is, vond ik minder, ookal is er meestal verband tussen deze twee.
gemiddelde film dus
bartjeroen
geweldige documentaire die iedereen moet zien, al gore zet de schokkende resultaten van alle onderzoeken die geen aandacht krijgen op een rijtje en vraagt daarmee aandacht over het belangrijke onderwerp: het broeikaseffect. Deze film laat je zien hoe dichtbij de gevolgen en gevaren zijn en wat er met de wereld zal gebeuren als er nu niet iets aan wordt gedaan, ook krijg je deels de emotionele kant van al gore te zien en waarom hij zich inzet voor dit onderwerp.
Deze film is zo belangrijk omdat al gore met deze film de aandacht geeft die het onderwerp zo hard nodig heeft!
otherfool
Interessante grafieken, maar de biografie die er in geweven is, vond ik minder
Eens. Toch krijgt Gore van mij de handen op elkaar, zijn zaak is nobel en een docu als deze zal heel wat ogen doen openen. Niet perfect, maar toch goed dat het is gemaakt.
3,5*.
baby24
Wat mij bertreft, verplichte kost voor iedereen. En wat een ieder daar vervolgens mee doet is aan hem / haar. Maar we kunnen als mensheid niet meer zeggen: Ik wist het niet.
In 2006 hadden we de warmste juli en december ooit maand en augustus is er nog nooit zoceel regen gevallen. En ook dit jaar zijn alweer weerrecords 'gebroken'.
Ik geloof in de boodschap van deze docu.
marloes v
Oeeh ik heb deze film vandaag gekocht en ik ga hem meteen vanavond kijken. Lijkt me echt een goede film die een belangrijke boodschap met zich mee brengt, dus je leert er wat van. En dat vind ik juist leuk als je ook nog wat van een film leert! =)
Ik ben benieuwd.
JoeCabot
Mag ook wel van een documentaire
Koekebakker
An Inconvenient Truth is van 8 maart tot 5 april iedere dag GRATIS te zien in de steden Amersfoort, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Heerlen, Hilversum, Leiden, Rotterdam, Venray/Reuver en Zeist.
Minimaal 1, maximaal 10 andere steden zullen zich hier nog bij aansluiten.
Lord Flashheart
Al Goeroe is toch een beetje afgegaan van de week, nadat bekend werd hoe 'milievriendelijk' hij zelf bezig is. Ik hoor er plotseling niets meer van. Overigens kwam uit hetzelfde onderzoek naar voren dat Bush van alle Amerikaanse politici juist het meeste doet aan een schoon milieu. Op zijn ranch wordt alles gerecycled, zijn er zonnecollectoren en er is een grondwater verwarmingssysteem. Ai, Dat doet natuurlijk pijn bij de linkse milieufanatici. Motto van Al Goeroe: 'Do as I say, but don't do as I do'. Ik hoef deze propagandafilm van deze hypocriet dus absoluut niet te zien. Laat ze eerst maar eens komen met overtuigender bewijs en niet met deze politieke boodschap verpakt in 'milieuproblematiek'.
otherfool
Vertel?
Na, und? Deze film roept de ganse wereld op actie te ondernemen en is zeker geen politiek manifest.
Ah, je roept maar wat zonder dat je weet waar je het over hebt. Zeg dat dan.
Kai
Al Gore heeft ook als Vice-president samen met Clinton Kyoto niet ondertekent en wie houden er nou juist de lobby voor een beter milieu??? Juist Gore en Clinton.
Kai
Ik denk dat Lordflashheart dit bedoelt...
'Gore hyporcriet in strijd voor milieu'
(Novum/AP) - Al Gore is hypocriet in zijn strijd voor aandacht voor het milieu. Dat stelt de conservatieve denktank Tennessee Center for Policy Research. De oprit naar het huis van de Oscarwinnaar en voormalig presidentskandidaat in Nashville is omzoomd met gaslampen en hij beschikt over een verwarmd zwembad en een elektrisch hek: luxe waar hij makkelijk zonder kan, meent de denktank.
"We wilden zien of hij leeft naar zijn eigen aanbevelingen", zei denktankdirecteur Drew Johnson. "Hij doet niet genoeg in zijn eigen huis om anderen te mogen vertellen hoe ze hun verbruik moeten terugdringen." Om te helpen het broeikaseffect terug te dringen moet Gore, zo stelt Johnson, bereid zijn zelf offers te brengen.
Het gemiddelde huishouden in Nashville verbruikt zo'n 15.600 kilowattuur per jaar, terwijl Gore en zijn gezin van 3 februari 2006 tot 5 januari 2007 zo'n 191 duizend kilowattuur verbruikten, blijkt uit elektriciteitsrekeningen die het persbureau AP heeft ingezien. De elektriciteitsrekening van het Gore-huishouden bedroeg vorig jaar per maand gemiddeld zo'n 1.200 dollar (900 euro). De villa in Nashville beslaat meer dan driehonderd vierkante meter.
Volgens de denktank ligt het verbruik van Gore in 2006 op bijna 221 duizend kilowattuur. De cijfers komen van het elektriciteitsbedrijf in Nashville, zei Johnson, maar woordvoerster Laurie Parker ontkende dat het nutsbedrijf de denktank informatie heeft verschaft over Gore's energieverbruik.
Altijd grappig, dit soort dingen.
Dus omdat hij een groot huis heeft mag hij niks meer over het milieu zeggen. Net als dat bepaalde linkse bewindslieden aangevallen worden alleen omdat ze zelf niet in een achterstandswijk wonen, dat soort onzin. Dan ben je zogenaamd hypocriet.
Mjah, nu kunnen we rustig verder energie verkwisten, want Gore doet het ook. Geweldige redenering dit
Volgens mij kaart deze docu een probleem aan dat qua geldigheid niet echt aan de levensstijl van de maker gekoppeld kan worden. Dan mag Gore nog zo hypocriet zijn, het maakt het probleem er niet minder op natuurlijk (integendeel zelfs).
Kai
Het is natuurlijk wel raar dat iemand die het zo goed voor heeft met het milieu 10x meer gebruikt dan een doorsnee Amerikaans gezin...
Verder laat ik alleen maar het artikel zien waar Lord Flashheart op doelde.
Maar wat vinden jullie dan van het feit dat de regering Clinton zelf ook nooit Kyoto heeft ondertekend?
En kan er iemand mijn kritiek punten van de vorige pagina ontkrachten? Ik hoor nog steeds teveel tegenstrijdige dingen, om een kant in deze kwestie te kunnen kiezen.
Clinton had tijdens de laatste zes jaar van zijn presidentsschap te maken met een republikeinse meerderheid in de senaat en het huis van afgevaardigden.
Kai
Maar voorzover ik het me nog herinner van wat ik gelezen heb want ik probeer me er een beetje in te verdiepen in het hele klimaat gebeuren (maar alles is zo tegenstrijdig). Heeft Clinton het zelfs niet eens voor laten komen terwijl je er op z'n minst een lobby voor kunt houden. Anders schuif je je verantwoordelijkheid wel heel makkelijk van je af.
Maar voorzover ik het me nog herinner .
Kai
Ja dan moet je ook zeggen hoe dan wel
Lord Flashheart
Ik vind dat in dit geval dus wel belangrijk. Iemand die zo'n grote mond heeft over hoe anderen zouden moeten leven, moet eerst maar eens naar zichzelf kijken. "Verbeter de wereld, begin bij jezelf!" en "Geen woorden, maar daden" gaan bepaald niet op voor deze profeet van de linkse kerk. Al Gore ziet zichzelf als een Christusfiguur, dan moet ie zich daar ook naar gedragen. Wat zou men hebben gezegd als Jezus eerst roept: "Hij die zonder zonden is, werpe de eerste steen" en vervolgens zelf die eerste steen gooit. Zou het Christendom ooit zo groot zijn geworden, als de leider zo'n hypocriet was? Overigens ben ik van mening dat er helemaal geen probleem is, maar dat is een andere discussie.
Ten eerste moet je Gore en Clinton loskoppelen. Gore was al decennia lang actief bezig met die global warming issues.
Ten tweede is het er gewoon ind e praktijk allemaal niet zo goed doorgekomen tijdens de Clinton jaren, mede door allerlei andere zware onderwerpen en tegenstand uit elke denkbare hoek.
Thus, 2001 had opened with a very dark outlook for real progress on global warming. Three years had passed since the agreement on targets in Kyoto, with very little serious negotiating progress; the most recent round of talks had failed completely. No public challenge had been mounted to US congressional opponents of the Kyoto Protocol, and most congressional supporters of the agreement remained silent.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Exit through the Gift Shop
Documentaire / Komedie, 2010

Little Miss Sunshine
Komedie / Roadmovie, 2006
klimaatveranderinggreenhouse effectclimate earthglobal warmingpolitiektruthcrisisnatuurmilieuwetenschapaudience