• 8.900.909 stemmen

Alternatieve titel: Dodelijke Omhelzing

Geregisseerd door: Jonathan Demme

Met onder meer: Roy Scheider, Janet Margolin en John Glover

Plot Last Embrace

"It begins with an ancient warning. It ends at the edge of Niagara Falls. In between there are 5 murders. Solve the mystery. Or die trying."

Wanneer zijn vrouw vermoord wordt in een restaurant, stort Harry in en daarna wil de inlichtingendienst hem niet meer terug als werknemer. Dan komt hij in gevaar als iemand hem probeert te vermoorden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van FisherKing

FisherKing

Goeie film van Jonathan Demme; met een hele sterke rol van Roy Schneider

avatar van BOND31

BOND31

Uitstekende vroege film van Demme met Roy Scheider in topvorm. Thriller met vette knipoog naar Hitchcock-genre. Regelmatig op Engeland en Duitsland te zien.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik vind het anders toch een waardeloze film! Alleen de plot al; geloof er geen snars van.

avatar van Gert P

Gert P

Ramon K schreef:

Moet iets altijd geloofwaardig zijn in een film?

Lord of the rings dan of the ring of the rock en zo kan ik er nog wel 100 noemen.

avatar van mikey

mikey

Tamelijk complex verhaal over een spion of zo. Die, naast zijn eigen organisatie, ook bedreigd wordt vanuit een onwaarschijnlijke hoek. Wel erg spannend gebracht dankzij de muziek en spectaculair camerawerk. Als je van Hitch bijv. houd. Zon bizar shot (o.a.) dat Scheider de lift in stapt met zijn cameraman (met het oog naar de deur) vervolgens in een totaal andere weirde setting uittapt. Zo simpel maar zo briljant effectief. Of die nachtmerriescene op het perron in het begin.. Heerlijk.

avatar van goongumpa

goongumpa

Eens met mikey... Toffe paranoiathriller, knap gefilmd en gedecoupeerd. Niks geen cuts teveel, geen overload aan close-ups; altijd overzichtelijk gefilmd en effectief gekadreerd. Hitchcock-school inderdaad. Plot is misschien wat onwaarschijnlijk, maar dat hoort ook wel ergens bij het genre... Iets als Marathon Man of Three Days of the Condor zal ook nooit gebeuren. Altijd fijn om Roy Scheider bezig te zien. Hij heeft wel iets te lang op de zonnenbank gelegen, met z'n mokkahuidje.

Demme is een goed regisseur.

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Een aardige thriller naar de hand van Jonathan Demme, met een prima cast en goed verhaal maar wel 1 wat ik soms een verwarrend verhaal vond. Maar afijn Jonathan, zou in 1991 echt een grote naam worden met het meesterlijke The Silence of the Lambs

avatar van Movsin

Movsin

Misdaad en avontuur, een typisch filmpje uit de 70-80-er jaren, met een behoorlijk fantasierijk plot en waarin een acteur als Roy Scheider als gegoten past.

avatar van clubsport

clubsport

het verhaal greep me niet echt byzonder aan en het plot hoe leuk bedacht ook was nogal ver gezocht .

Heel slecht is het allemaal niet en Roy Scheider speelt het allemaal wel redelijk geloofwaardig maar het is allemaal wel snel weer vergeten .

avatar van wihu61

wihu61

Het hele onzinnige gebeuren in dat appartement deed me al het ergste vermoeden, en na die scène op het kerkhof (waar op Benny Hill-niveau de indruk gewekt MOEST worden dat de ander een pistool had) ben ik er maar gauw mee gestopt... werkelijk bar slecht allemaal. Zelfs een Roy Scheider kan dit niet meer rechttrekken.
Ik heb eens op IMDB gespiekt wat nou het plot was, en dat was werkelijk te gek voor woorden. Terecht dat ik hier geen tijd meer aan besteed heb... zware tegenvaller.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

An sich heeft de prent best wel een prima uitgangspunt in de vorm van een achterdocht thriller. Helaas is het verhaal mager en zit er veel gelul in de prent, het script is voor mij dus ook het onderdeel wat ik niet sterk genoeg vond. Scheider doet het aardig maar zit er op momenten flink naast, de rest van de cast ik wel aardig op dreef. Walken is hier ook al weer op dreef evenals Levene.

Het sterkste punt van de prent is dus het puzzelwerk dat je voorgeschoteld krijgt, ook al gaat dat traag. Want je krijgt mondjesmaat wat informatie toebedeeld zodat je hersenen aan het werk gezet worden. En dat doet het ook aardig goed. Ook zijn er een aantal mooie locatie shots te bewonderen. Maar iets te weinig verhaal en veel rompslomp maakt het een zit die je niet op het puntje van de stoel krijgt. Het is niet krachtig genoeg, en dat is de regie ook deels schuldig aan.

Interessant verhaal, maar het had een veel beter script verdiend. En dan zit je ook nog met een wel heel matig gearrangeerde einde wat een kleine dooddoener voor mij was. Niet heel slecht, maar meer matig dan goed. 2,5**. Ook de poster is niet goed te noemen, want wat een weggever zeg.

avatar van Collins

Collins

Last Embrace is een vroeg werk van Jonathan Demme en lijkt een eerbetoon aan Hitchcock. Een film die wat in de vergetelheid is geraakt. Geen grootse film, maar wel een film waarmee Demme bewijst over een groot artistiek potentieel te beschikken.

Last Embrace is niet terug te brengen naar één bepaald werk van Hitchcock. Demme reist met zijn film door meerdere werken van de master of suspense en pakt dat wat het beste bij het verhaal, het concept past. Visueel is het een prachtige film. De visuele herkenning komt van The 39 Steps, Vertigo en van een film als North by Northwest. Gewoon prachtig.

Het verhaal grijpt terug op het bekende Hitchcock motief van het onschuldige personage dat wordt belaagd. In deze film wordt de onschuldige gespeeld door Roy Scheider. De naam van zijn personage staat zonder aanwijsbare reden vermeld op een dodenlijst. Nu is Scheider niet een weerloze onschuldige, maar een geheim agent, die zich goed kan verweren en aldus een tegenstander van formaat is. Prima actiescènes zijn het gevolg. Daaromheen natuurlijk de prangende vraag: waarom wil iemand Scheider vermoorden?

Visueel mooi. Verhaaltechnisch kampt de film met een gebrek aan spanning. De prangende vraag wordt maar magertjes beantwoord. Het motief van de moordenaar is vergezocht. De verhaallijn op weg naar de oplossing is bovendien in grote lijnen redelijk voorspelbaar. Veel spanning genereert de film daar niet mee.

De aanwezige spanning komt voort uit het camerawerk. De camera heeft interactie met de personages, vangt hun expressie, hun houding. Spannend. Enkele scènes waarin de camera met de personages meebeweegt of de personages nietig en verloren in een monumentaal of bombastisch decor plaatst zijn stilistisch mooi alsook beklemmend.

En zo is Last Embrace ondanks een ietwat futloos en onaandoenlijk verhaal wel een film die een bepaalde basisspanning weet op te wekken die intrigeert. Voeg daar het gave acteerwerk van Scheider en Janet Margolin aan toe plus een paar aardige bijrollen en je hebt een redelijke film.