Genre: Drama / Actie
Met onder meer: Tim Robbins en Derek Luke
Gesproken taal: Afrikaans en Engels
Releasedatum: 19 april 2007
Plot Catch a Fire
"The spark that ignites us, unites us."
Drama over het terrorisme in Zuid-Afrika tijdens de Apartheid. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Patrick Chamusso (Derek Luke), die in z'n eentje aanvallen tegen het regime uitvoert. Een politieman (Tim Robbins) onderzoekt de zaak.
Nic Vos
Anna Vos
Johnny Piliso
Katie Vos
patrick17
Ik heb vandaag weer eens een filmpie bekeken en heb ''Catch a Fire'' bekeken..Een prima film over de Apartheid in Afrika.De film was heel zielig op sommige scene's en de film trok me wel.Derek Luke speelde echt een hele goede rol als ''zwarte slaaf'' zeg maar daarin tegen speelde Tim Robbins de 'badguy'.Het Einde was ook wel zeer sterk eigenlijk.
3.0 *
Quatro
prachtige realistische film zonder opsmuk over de apartheid begin jaren 90 in Zuid Afrika. Door de eenvoud van de film wordt het politieke thema extra benadrukt!
klasse!! 4*
Vinco
Had toch nog wel wat meer verwacht maar zeker geen slechte film.
3,5
frankster
Goed neer gezette film. Ook goed dat er zo af en toe wat zuid-afrikaans werd gesproken. Heel duidelijk komt in de film over dat de apartheid een gevaar is. Alle blanken spelen ermee en gebruiken het. De film verteld het verhaal goed, en maakte indruk op mij. Tim robbins zette zijn karakter goed neer, hij kan mij altijd bekoren met zijn spel. een 3.5.
jazzy
ik weet niet of de datum van deze film klopt op deze site , want als ik op http://ditmoetjezien.nl/bioscoop/4291.html kijk dan is die film al vanaf 11 januari te zien in de bioscopen , en hier staat pas vanaf 19 april .
Waku
Aangrijpend drama over de strijd om de apartheid in de jaren 80. Het verzet en de politieke macht die met harde hand regeert en de in hun ogen vermeende terroristen op de voet volgt. En dat gaat niet bepaald zachtzinnig.
De film vermijdt het tonen van grof geweld maar de boodschap blijft duidelijk.
Fraaie Zuid-Afrikaanse soundtrack.
Real_Movie
Goeie film en goed geacteerd met een duidelijk boodschap, maar heb toch het gevoel alsof ik hem eerder heb gezien.
Ik geef hem toch een 4
titia
Waarom gaat deze film maar met 2 kopieen draaien? En dan nog alleen in Amsterdam? Is hij zo slecht? Ik keek hier juist heel erg naar uit, toch maar overslaan?
Macmanus
Mooie film.
Had niet veel over de film gehoord maar er draaide eigenlijk helemaal niks interessants dus probeerde we deze maar. En het bleek een mooie film te zijn. Films als deze blijven wel het probleem hebben dat ze altijd wat gewoontjes ogen. Begrijp me niet verkeerd, niet dat het lelijk is. Maar niet heel boeiend qua editing of cinematografie verder. Dat is vaak bij films als deze, en als het dan wel gedaan word dat is het kennelijk popi jopie doen ofzoiets beetje jammer verder. Neemt niet weg dat er genoeg goed is aan de film. Noyce heeft met Derek Luke en Tim Robbins twee sterke acteurs in handen en brengt een tragisch verhaal met een goed tempo en een mooie balans zonder in saaie clichés te vervallen.
Daar wint de film zeker terrein op. Iets meer met de tijd mee gaan dan had het zeker 4 sterren gehaald.
Nu moet de film het doen met 3.5 sterren.
The Moviefreak
Jongens..waar ik hier nou van sommige mensen eht moe wordt is dat vergelijken van films..Blood Diamond is een ACTIE film en geen levensverhaal of iets in die richting. Hotel Rwanda kan je hier wel een beetje mee vergelijken. Omdat dat echt is gebeurd.
Ook zijn kindersoldaten echt, het gaat in Blood Diamond om de actie.
Deze film krijgt van mij de volle 5 sterren. Prachtig verhaal
Leviathan
Ook zijn kindersoldaten echt, het gaat in Blood Diamond om de actie.
Deze film krijgt van mij de volle 5 sterren. Prachtig verhaal
En die kinderen dan in blood diamond in dat kamp?Is dat ook maar een fictie om een actiefilm te maken? Blood diamond heeft niet voor niks een hooge score en niet alleen omdat het een ''actie'' film is, maar ook omdat je juist ziet hoe dat gaat in Afrika
The Moviefreak
Ik zal niet ontkennen dat het niet echt gebeurd maar er is wel een verschil tussen hoe de actie is aangegeven in Blood Diamond dan in Hotel Rwanda of Catch A fire. Blood Diamond IS volgens mij meer gemaakt om de actie dan om het echte drama zoals je in Catch A Fire of Hotel Rwanda ziet. En daarom kan je het niet vergelijken maar dat is mijn mening.
Waar bij mij het verschil ligt is dat je bij Blood Diamond alles ziet en daarom zie ik het als een actiefilm. Hotel Rwanda zie je niet veel van de slachtingen van de Tutsi's maar omdat je weet dat het gebeurd is het zo erg. Als je al die slachtingen zou zien, zou je het wel een actiefilm kunnen noemen naar mij mening omdat het dan erom gaat dat je de slachtingen ziet.
kippy
zeer boeiende film, verveelde totaal niet.
een mooi realistisch verhaal met goed acteerwerk!
cafe1900
Dit is eigenlijk 'n documentaire want alles in deze film gebeurd echt, ook nog vandaag de dag. Mooi in elkaar gezet en 4,5 sterren waard.
ralfsjam
goeie film, goed verhaal, goeie acteurs. wel wat traag op zn tijd. maar he! waar gebeurd.........
een 3.5. had iets steviger gekunt om de kijker met de neus op de feiten te drukken. aanrader.
Edu
Ik had niet verwacht dat deze film zo boeiend zou zijn. Van begin tot eind zat ik echt boeiend te kijken naar de film. Geen één moment waar ik me heb verveeld. Verder zat de film goed in elkaar en heb ik niks op te merken. De 4,5 ster is het zeker waard.
Eric07
Zelf dacht ik dat de titel van de film een verwijzing is naar de song "Biko" van Peter Gabriel over de, in een Zuid Afrikaanse politiecel, vermoorde politieke gevangene Steve Biko. Ik had verwacht (en stiekem gehoopt) dat dit geweldige nummer te horen zou zijn maar dat was helaas niet het geval. Verder is het een prima film (4 sterren)
"You can blow out a candle
But you can't blow out a fire
Once the flames begin to catch
The wind will blow it higher"
MaxB52
Goed voor een ieder die niet bekend is met apartheid. Lekkere Bob Marley muziek. Goed acteerwerk van Derek Luke en Tim Robbins.
4 *
karamanoglu
Ow jee! Hoor ik het goed???? Spreken de blanke mensen, die de zwarte mensen mishandelen, nou dialect Nederlands?? Prima film die veeeeel vertelt. Een onschuldig persoon word mishandeld wegens vooroordelen die ze hebben over zwarte mensen. En wat is het gevolg ervan? De man word een terrorist.. Nu vraag ik mij af wie nou de terrorist is? Is hij een terrorist of is het regime een terrorist die dankzij mishandelingen, discriminatie en vooroordelen een terrorist van hem maakt. Tegenwoordig leven we in zo een wereld waarin de moslims gezien worden als terroristen. Vooroordelen tegen de moslims bestaat... Als al die onschuldige moslims vooroordeeld, gediscrimineerd worden en als hun land aangevallen word, wat zal er van hun worden?? Vergeet niet mensen: actie is reactie... Zet de vooroordelen uit je hoofd en beoordeel ieder individu apart.. Ik val hier geen enkel groepering aan of beschuldig ze ook niet ergens van, ik wou alleen mijn mening uiten... Hopelijk zal mijn bericht niet verwijderd worden..
Ze spreken waarschijnlijk Afrikaans. Dat is de taal van de blanke zuidafrikanen die nog het meeste lijkt op oud-nederlands.
thedudesons
de film op zich was soms een beetje saai, maar het verhaal was best wel goed. wel de moeite waard om naar te kijken...
Turkeyloverz
Deze vond ik veel saaier en minder interessant als de indrukwekkende Hotel Rwanda.
simpelekees
Deze was voor mij nog indrukwekkender dan Hotel Rwanda.
Hier worden we eens duidelijk met de neus op de feiten gedrukt hoe onze eigen acties juist vrijheidsstrijders uitlokken om verder te vechten.
Mensen benadrukken als terroristen om zo recht te hebben om ze te mishandelen is afschuwelijk. Daarom kan ik de tegenwoordige tijd ook niet helemaal begrijpen. Achteraf lijkt alles zo logisch.
Die agent, speelde een erg gruwelijke rol, hij was zelf wel erg goed met zijn werk bezig. De gezichten van die kinderen deed me erg veel.
Redelijke film, goed gemaakt en uitstekend gespeeld, maar het verhaalverloop is wat voorspelbaar en de gebeurtenissen deden me niet zoveel. Misschien omdat er al zoveel films over dit onderwerp gemaakt zijn. Niettemin een subtiele, bij vlagen spannende en altijd interessante film.
rockefellar
Mooie film.
Nu moet de film het doen met 3.5 sterren.
Volledig mee eens. Af en toe mis ik ook iets meer diepgang qua drama. Had bijvoorbeeld meer aandacht besteed aan het leed dat de Apartheid onder de zwarte bevolking veroorzaakt. En het eind, met echte beelden was geniaal, maar hier hadden ze wederom iets meer details aan mee kunnen geven. 4 sterren was goed mogelijk, nu helaas 3,5.
DragQueen
Mooie degelijke drama-film, met uitstekend acteerwerk van tim robbins en derek luke. en van die laatste had ik het totaal niet verwacht, maar hij deed het heel geloofwaardig. de situatie over de apartheid, en de gevolgen hiervan, worden op goede wijze overgebracht op de kijker. aangrijpende, en af en toe ontroerende film. leuk trouwens, dat er op zijn tijd, zuid-afrikaans werd gesproken. mooie inhoudelijke drama-film, die ik 3,5 sterren geef.
Banjo
- 2032 berichten
geweldig! hoe hij oplaatst door de gangen rende toen ze hem opwachten, en de bom ergens anders ontplofte!.
een interesante film maar net niet goed genoeg voor een 4
een 31/2 ster dus.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Little Odessa
Misdaad / Drama, 1994

The Changeling
Horror, 1980
politiegeweldweerstandzuid-afrikaapartheidanc (african national congress) right and justice