• 9.372.674 stemmen

Met onder meer: Tim Robbins en Derek Luke

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 19 april 2007

Plot Catch a Fire

"The spark that ignites us, unites us."

Drama over het terrorisme in Zuid-Afrika tijdens de Apartheid. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Patrick Chamusso (Derek Luke), die in z'n eentje aanvallen tegen het regime uitvoert. Een politieman (Tim Robbins) onderzoekt de zaak.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Raar dat hier nog geen berichten bij staan, ik heb net even de trailer bekeken en die verraste me erg. Lijkt me een prima film, o.a. door de altijd goede Tim Robbins. Ben erg benieuwd!

avatar van god1

god1

klasse film heb een stuk ervan gezien en boeit echt een echte aanrader

avatar van kakstoel

kakstoel

ik heb hm net gekeken en het is een super goede film mooi verhaal van mijn een 4,5****

Downloadbericht verwijderd.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Zal wel weer nergens draaien, deze film...

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Ik denk niet dat deze film op 11 januari uitkomt, want hij draait nergens in Nederland. Op de pathe site staat dat hij pas verwacht op 22 maart.

avatar van Mug

Mug

Zou kunnen kloppen. Staat niet meer in de officiële releaselijst van komende week (net zoals die film van Tenacious D). Distributeur spreekt nog wel van 11 januari. Daar zullen nog wel veel mensen werken die op wintersport zijn of zo. Op donderdagen komt er altijd meer info vrij, de data van Pathe zijn veelal betrouwbaar.

avatar van Mexm

Mexm

Hij schijnt idd maart uit te komen in de nederlandse bioscopen, ik ga hem deze week kijken, laat dan mijn mening wel horen.

avatar van stinissen

Deze film kon me niet boeien , veel te veel zingen in de film, vond ik echt storend, na Hotel Rwanda, Blood Diamond, Sometimes in april..... etc etc Vind ik dit de minste film

avatar van Plankje

Plankje

Viel een beetje tegen.

Trage film.

Vond juist het vele gezang wel erg mooi,

eigenlijk het mooiste van de film.

avatar van Departed

Departed

Een zeer goede film, ik kreeg er gewoon de rillingen van over mijn rug. En vooral dat het een waargebeurd verhaal was greep mij aan.

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Zeker een geslaagde film. Begon iets wat traagjes maar werdt steeds sterker. Het liep beetje in een climax.. Goeie film met mooie beelden uit die trainingskamp..

avatar van etherman

etherman

niet echt mijn film....je moet er van houden.over het algemeen zit de film wel goed inelkaar.3 ster

avatar van kakstoel

kakstoel

zeer mooie film

avatar van vanity

vanity

Top Film wat speelt Tim een rot kerel zeg

avatar van mokki

mokki

goed verhaal en mooi gespeeld en vond dit een boeiende film. goed waargebeurd verhaal uit de jaren 80

avatar van Naduah

Naduah

Zeer zeer indrukwekkende film. Heeft me van het begin tot het einde geraakt. Hoe het leven van een normale hard werkende man, inclusief gezin zo abrupt kunnen veranderen. Het afrikaanse gezang maakt, dat je de saamhorigheid voelt tussen het volk. (Zouden wij in NL ook eens moeten doen, behalve alleen als Oranje moet voetballen). Het einde met Nelson Mandela...alles klopt in deze film, werkelijk fantastisch. Een 5 mijnerzijds!

avatar van Haraldinio

Haraldinio

Sluit me bij de reactie van Naduah aan. Het feit dat het waar gebeurt is en dat je hem in het echt ook nog even ziet. Geweldig!!! 5*****

avatar van vranque

vranque

Ik vond het middelmatig. Het is teveel op feiten gebaseerd en ik wordt er als kijker nauwelijks bij betrokken. Alleen door het shot van Mandela besefte ik gevoelsmatig pas waar het om draaide. grof gezegd dan.

*2.5

avatar van DaanRiver

DaanRiver

hmz vond het niet echt een leuke film.. zal wel een goed verhaal zijn (true story blabla) maar vind het zelf niet echt een boeiend verhaal. had er veel meer van verwacht,

3 ster.

avatar van christophel

christophel

een echt gebeurd verhaal, maar nee, niet in de top tien..

DaanRiver schreef:

3 ster.

True story blabla vind ik toch wel wat tekort doen aan het levensverhaal van deze man, die zijn leven heeft willen geven om die Boers van de macht te krijgen en de apartheid eindelijk af te schaffen. Die man moet wel sterk zijn geweest.

Het is mooi om te zien hoe iemand als terrorist kan worden bestempeld, maar door de loop van de geschiedenis toch als vrijheidsstrijder word bestempeld. Zo zie je maar dat het altijd moeilijk blijft om te oordelen over mensen en hun gedachtengoed.

Terug naar de film, op een of andere manier heeft Phillip Noyce mij niet weten te overtuigen, zoals dat hem bijvoorbeeld bij Rabbit-Proof Fence ook niet lukte. Misschien ligt zijn stijl mij niet, hoewel ik moet zeggen dat ik Dead Calm en vooral The Quiet American goede films vind (The Saint, Bone Coll, etc varierend van redelijk to slecht).

Op een of andere manier zou hij de drama, die je zou moeten voelen bij zulke indrukwekkende en dramatische gebeurtenissen in de geschiedenis (in Zuid-Africa en Australie), meer moeten voelen om zo gevoelens los te maken bij het publiek.

En daar slaagt hij helaas wederom niet in. Bij een film als Dead Calm is dat geen ramp, maar bij deze prent evident.

Toch is dit een redelijk goede film, de leads zijn overtuigend in hun rollen en het verhaal zal toch iedereen wel aanspreken.

Een krappe 3.5

Het lijkt me trouwens interessant om de biografie over Patrick Chamusso te lezen, dat terzijde

avatar van kleez

kleez

Net gezien!

'Mooi' waargebeurd verhaal!! Blood Diamond is zeker

beter! Wat ik ook jammer vond is dat je het echt vanuit

zijn situatie ziet, en niet het 'algemene'! Maargoed, het

is waargebeurd dus dat zegt ook wel iets!!

Verder ben ik wel onder de indruk van het verhaal! Eindigt

ook goed, met een stukje info nog! Al met al een aardige

film, maar zoals ik al zei vind ik Blood Diamonds zeker een

stuk beter!

kleez schreef:

Al met al een aardige

film, maar zoals ik al zei vind ik Blood Diamonds zeker een

stuk beter!

Ik zie de vergelijking met Blood Diamond niet helemaal, naast het enige feit dat beide films over Afrika gaan

avatar van janhero

janhero

Aardige film. Geeft een beeld van het apartheids tijdperk. Het is een van de vele verhalen/tragedies die het land heeft getroffen. Krijg nog steeds schaamte als ik dat zuidafrikaans/boeren taaltje hoor. Het is moeilijk om een film te maken over apartheid dus is het beter om er een persoonlijk verhaal uit te halen.

p.s. Je moet de film helemaal niet vergelijken met blood diamond. Gaat echt ergens anders over. Of denk je dat alle films over afrika tevergelijken zijn. Dat doe je toch ook niet met bv alle europese films.

3.5 *

Koos

dat bedoelde ik ook te zeggen

avatar van janhero

janhero

Hebben we samen gelijk

avatar van dikkenek

dikkenek

Hle goede film. Geeft een erg realistisch beeld van het ontstaan van oa. de ANC.

Prima film met de volle mep!

avatar van jeroenATA

jeroenATA

Aardige film, het onrecht wat de zwarte bevolking wordt aangedaan (en het begrip wat je voor hun reactie krijgt) wordt goed weergegeven. Had echter wel iets meer actie verwacht. Een 3* film.

Vond deze wel een beetje tegenvallen..

Opzich verhaal is wel goed.. Maar zijn al redelijk veel van deze drama films..

Maar goede opzet, en ik vind dat het wel de moeite waard is om te kijken, maar niet voor herhaling vatbaar....