• 9.378.664 stemmen

Geregisseerd door: Olle Hellbom

Met onder meer: Inger Nilsson, Maria Persson en Pär Sundberg

Gesproken taal: Zweeds en Duits

Plot Pippi Långstrump

"The most famous children's book of the last decade - Now a motion picture!"

Roodharige Pippi Langkous neemt haar intrek in de leegstaande villa Kakelbont. Dat is dan mooi geregeld: met niemand wat te maken en alle tijd om haar nieuwe vriendjes Tommy en Annika die om de hoek wonen, uitgebreid over vader Langkous te vertellen. Die is namelijk zeekapitein en ook nog koning van Taka-Tukaland. Het blijft natuurlijk oppassen voor mevrouw Prysselius, directeur van het Kinderbureau, die Pippi een keurige opvoeding wil geven. Maar echt gevaarlijk zijn die twee dieven die het op Pippi's goud gemunt hebben.

Pippi Långstrump

Kapten Efraim Långstrump

Sven Settergren

avatar van Demoniac

Demoniac

Jammer dat het nagesynchroniseerd was. Voor de kinderen mooi natuurlijk, dat vond ik eerder ook. Ik zou wel eens de originele stemmen er bij willen horen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Jeugd sentiment, heb deze een jaar of 10 geleden voor het laatst gezien en daarvoor had ik hem ook al tientallen keren gezien. En ik herinner me de film nog heel goed. De rollen van Pippi, Tommie en Anica waren goed en die rol van Pippi's vader ook.

En bij die twee agenten en die twee boeven lag je soms in een deuk.

Pippi is dom maar erg sterk.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Heerlijke kinderfilm. En tijdloos. Ik vond het vroeger geweldig en mijn dochter vindt dat nu ook zo !

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Eigenlijk veruit de beste Pippi Langkous Film want ik heb ze zowat allemaal gezien wat ik ervan ken en deze vind ik nog het geslaagsd omdat er zoveel Humor en Vermakelijkheid inzat en dat waardeer ik zéér dus kortom : ik ben helemaal tevreden hiermee.

***

Inmiddels alweer 2 jaar geleden getypt, en ik ben vergeten te stemmen.

Blijft een leuke film, waar ik als kind lang en veel van genoten heb. Leuke familiefilm.

avatar van Theunissen

Jeugd sentiment (kwam vroeger geregeld op de Duitse TV) en Pippi was destijds zeer leuk entertainment voor kinderen. Het was soms spannend en je kon er vaak mee lachen, soms was het zelfs een beetje sentimenteel. Maar al met al was het gewoon leuk om te zien, en de beelden zagen er vaak fraai uit. Eerlijk gezegd was Pippi ook best pikant want ze liep altijd rond met "strapse"

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Ik vond dit nu leuker om te zien dan toen ik klein was. Ik had toen een beetje een hekel aan Pippi.

De dub vond ik beter dan gemiddeld, goede stemmen en meer naturel ingesproken.

Best een leuk en spannend verhaal voor kinderen, avontuurlijk.

avatar van Spetie

De films van Pippi Langkous heb ik talloze malen gezien.

Ik was lang in de veronderstelling dat Pippi Nederlands was, maar dat bleek later dus niet zo te zijn. Het blijft een leuk avontuur dit, ook al speelt het jeugdsentiment zeker wel mee. De onnozele Pippi, die supersterk is, haar vriendjes Tommy en Annika, die veel ontzag en bewondering voor Pippi hebben, omdat ze zich helemaal zelf weet te redden. Het voelt allemaal erg vertrouwd en ondanks dat het soms best oudbollig is, heeft het nog altijd een bepaalde frisheid.

Pippi Långstrump is zodoende de eerste film van een aardige reeks en blijft leuk vermaak voor de kinderen.