• 9.215.493 stemmen

Geregisseerd door: Peter Hyams

Met onder meer: Stephen Rea, Mena Suvari en Tim Roth

Gesproken taal: Hongaars en Engels

Plot The Musketeer

"As you've never seen it before."

Frankrijk, de zeventiende eeuw. Het land is in chaos. Kardinaal Richelieu probeert koning Louis XIII van de troon te stoten en zelf de macht te grijpen. Daarvoor heeft hij een privé-leger gecreëerd, dat onder aanvoering staat van de sadistische Febre. Tijdens één van hun plunderingen worden de ouders van de kleine D'Artagnan in koelen bloede door Febre vermoord. Het jongetje groeit op met maar één doel voor ogen: net zoals zijn vader een Musketier worden en wraak nemen op Febre.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Rochefort, Richelieu Henchman

avatar van mà'àèç§

mà'àèç§

soom schreef:

een stukje gezien, voor ik ging slapen, samen met mijn vader. het was een gewelddadige film, met Justin Chambers, van the wedding planner. h

et verhaal pakte me

echt....

avatar van mà'àèç§

mà'àèç§

ik vond hem bijlange nie zo slecht!!!!

de laatste scene was beire shic

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Te veel actie en te weinig verhaal. De dialogen waren echt beroerd alsof ze ter plekke waren verzonnen. Net een porno film.

Enig pluspunt zijn de actie scenes die over de top waren.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Topcast met o.a. Catherine Deneuve, Mena Suvari, Stephen Rea, Tim Roth, David Schofield en Nick Moran. Jammer dat de film zelf ietwat tegenviel, er had veel meer ingezeten. Sommige scènes zagen er behoorlijk nep uit, terwijl andere scènes wel uit de koker van Yimou Zhang hadden kunnen komen (maar dan véél slechter).

avatar van komerad

komerad

De eerste film die ik hier meer geef dan de 'gemiddelde' score.

Ik vind dit een echt middelmaat filmpje.

Verveelt evenzeer als het boeit... niet dus!

Middelmatig = 2.5*

avatar van LinkVink

LinkVink

2 hele grote pluspunten aan de film, waardoor ik op een voldoende uitkwam, namelijk Actie en Humor.

Alles erom heen was een beetje soep, maar het kon ermee door. Ik heb veel slechtere films gezien dan deze, waar het verhaal een te grote rol neemt over de belangrijkere dingen van de film. Gelukkig is het hier geen sprake van en is het gewoon leuk om naar te kijken.

De actie scene's zijn voor sommige erg over de top, voor mij toch realistischer dan de meeste zwaard-vecht-films. Oke dan heb ik het natuurlijk niet over de trapscene op het einde .

Natuurlijk heb ik meer gelachen op de plaatsen waar dat niet voor bedoelt zijn, maar dat is niet zo belangrijk.

Het is een leuke filmpje voor een saaie middagje thuis!

avatar van Shibo

Shibo

Leuk vermaak, maar de fratsen van de Musketeer lijkerg op die de zorro-films met Antonio Banderas. Weinig orgineels dus. Maar wel amusant!

avatar van 606

• 12034 stemmen

Veel te lage score omdat het verhaal niks was en te veel actie

Ik vond het gewoon een genietbare film met mooi gemaakte actie en goede acteurs.

3,5 ster

avatar van Semsoethot

Semsoethot

God, wat heb ik gelachen door al die stomme montagefouten. Grootste blunder: bij de belegering van het kasteel heeft dÁrtagnan het ene moment een bruin pak, vervolgens een blauwe musketiercape, dan weer een bruin pak en wordt de cape "van zijn vader" voor zijn voeten gegooid door Portos. Ook het verspringende pistool [ d'Artagnan schrikt wakker, pakt zijn pistool en houdt het tegen de hals van z'n liefje; daarna springt het naar haar hoofd om vervolgens toch tegen haar hal te zitten)/spoiler] is een fraaie.

avatar van Metalfist

Metalfist

No mercy. No heart

Ik heb het verhaal van de drie musketiers altijd wel boeiend gevonden. Ergens heb ik hier nog het boek van Alexandre Dumas liggen maar wegens tijdgebrek is het er nooit van gekomen om dat effectief te lezen. Een lange tijd geleden gaven ze de film op Vitaya en was ik wel benieuwd geworden naar deze verfilming, vooral ook doordat ik er eigenlijk nog nooit iets van had gehoord. Daar kwam dan ook nog eens bij dat de mooie Catherine Deneuve hierin een rol had dus was ik helemaal verkocht.

Maar om eerlijk te zijn, ik verwachtte een Franse film. De Engelstalige titel had me eigenlijk al moeten opvallen maar omdat Deneuve hierin meespeelt, ging ik er eigenlijk van uit dat het Franstalig was. De teleurstelling was dan ook enorm groot toen bleek dat het allemaal Engels gesproken was. In dat opzicht is The Musketeer lachwekkend, zelfs belachelijk. Je hebt een uitstekende Franse actrice en je laat haar Engels spreken maar af en toe worden er een paar Franse woorden tussen gepropt om blijkbaar de kijker toch de indruk te geven dat de film zich effectief in Parijs afspeelt. Gelukkig hebben we nog altijd het uitstekende verhaal waardoor de film zich nog enigszins weet te redden. Ik zei daarjuist al dat ik het boek nooit heb gelezen maar ik krijg de indruk dat het bronmateriaal eer is aangedaan en dat men het allemaal met respect heeft behandeld. Het verhaal en de bijhorende relatie tussen D'Artagnan en de 3 andere musketiers hebben we ondertussen al verschillende keren gezien maar voor mij was het de eerste keer dat ik het personage Febre zag opduiken. Ook heel het plot daarrond met de dood van de ouders van D'Artagnan door diezelfde Febre kon ik me niet herinneren uit andere musketier films, al moet ik toegeven dat het allemaal al wel een serieuze tijd geleden is dat ik nog een interpretatie van het verhaal van Dumas heb gezien.

Er was dus al sprake van een teleurstelling door de compleet Engelstalige cast maar het werd er allemaal nog wat erger op door de vele overdreven gevechten. Ik kreeg het gevoel dat ik naar één of andere kung-fu flick zat te zien, waar overigens niets mis mee is maar het past simpelweg niet in de film. Het ziet er allemaal ontzettend overdreven uit en de vele salto's hadden van mij echt niet gehoeven. Ook zag het er allemaal soms nogal chaotisch uit en dit is vooral te merken in de paar massascènes die de film kent. Ik had soms echt geen idee naar wie ik nu in feite was aan het kijken. Ook is de climax (het gevecht tussen Febre en D'Artagnan) opeens erg snel gedaan.

Catherine Deneuve. Zelfs met haar 58 lengtes (althans toch in 2001) ziet ze er nog altijd even klassevol uit als in haar glorieperiode. Ze is de perfecte belichaming van de Queen en is overduidelijk ook de beste actrice uit heel de film. Jammer genoeg heeft ze maar een ietwat kleine rol, al wordt het naargelang de film vordert langzaamaan groter, maar ze is sowieso het hoogtepunt uit heel de film. Fantastische actrice. Vreemd om Mena Suvari hier ook nog in te zien verschijnen. Vreemd omdat ik haar eigenlijk maar uit 2 films ken (American Pie en American Beauty) en die zijn van compleet verschillende genres maar daar komt dus ook nog eens deze (American) Musketeer bij. Maar eerlijk gezegd, echt passen doet ze niet in de film. Ze komt te ordinair en te modern (al had iedereen daar wel last van) over maar ze weet zich toch nog ietwat te redden. Dat kan echter niet gezegd worden van Justin Chambers. Nu weet ook hij zich nog regelmatig te redden maar valt even veel keer door de mand. Dan speelt Tim Roth een veel betere rol. Ook hij had zijn wisselvallige momenten maar over het algemeen speelt hij wel een lekker gestoorde Febre. Vooral in samenwerking met Stephen Rea, die kardinaal Richelieu speelt, is het erg vermakelijk.

Middelmatige film die dankzij het verhaal en een aantal castleden naar een voldoende wordt getild. De overdreven actiescènes passen niet in een Musketier film maar over het algemeen is het allemaal wel genietbaar. Leuk voor eens een keer gezien te hebben maar hoort niet in het rijtje van de beste verfilmingen van Dumas.

avatar van eavymetal

eavymetal

Het is een leuke film, maar daar is de bekende kous dan ook wel mee af.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Het zou zo maar werk kunnen zijn van een beginnende regiseur

Laat ik maar bij het begin beginnen, want daar gaat de film meteen de fout in met het tonen van een tekst wat voor mijn gevoel al een teken aan de want is wat betreft het tonen van de tekst : ''Gelukkig bestaan er moedige helden waar de koning op kan vertrouwen'' Of iets in de trand,daarbij komt ook nog de ernstige mispaatste,groot bombastishe aangekondigde titel van The Musketeer. Dan ben ik toch bang dat deze film zich toch behoorlijk serieus neemt. Dat moet een film van dit kaliber niet doen hou het bescheiden, maak een pas op de plaats. Zeker als je met zo'n ontzettende matige intro begint wat echt helemaal nergens op sloeg,wat eigenlijk een typerende opbouw is voor de film ! Bescheiden heid was zeker op zijn plaats geweest !

De zwakste punt van deze gehéle film. Dat zijn er nogal wat is toch écht het script wat heb ik me daar toch aan zitten ergeren zeg,ongeloofelijk dat ze dáár zo weinig aandacht aan hebben gegeven, want je hebt als kijker geen enkele houw-vast en wordt als kijker van links naar rechts gegooit zonder enig uitleg van wat de achter liggende bedoeling is van dat specifieke moment. Het levert automaties een véél te hoge tempo op, wat de film niet kan bijhouden en daardoor wordt het ontzettend rommelig met onlogische gevolgen. Als dat niet genoeg is zijn de dialogen bijna net zo krom en slecht ( Toeleiding eerste gevecht ) als de eriterende, vretende one-liners,ow,ow wat zijn die pijnlijk slecht ! Oké ik heb er nog wel een leuke tussenuit kunnen vinden. Dat is als wijn verkoper( held) met de koningin gaat praten dát is ook het enige.

De film doet ook verder geen pogingen om de '' kijker'' geboeid te laten door verrassende ont-knopingen of gevolgen.Dat heeft de film gewoon nodig ondanks dat zéér hoge tempo,mijn god wat kakt de film op verhaal techniesch gebiedt in. Zowiezo moet je van het verhaal niet al te veel verwachten dat deed ik zelf ook zeker niet bij de film in mijn bleu-ray speler duwen,maar komop zeg hier wordt niet ééns aandacht aan geschonken of iets van uitgediept hebben ze ook nog nooit gehoort. Nee eigenlijk moet je het als kijker doen met kartonnen mannetjes die in een zwáár over de top misplaatste zwaardgevechten zijn beland. Meer kan ik van dit inhoudloos werkje niet maken. Ik zit zo te denken dat ze de film beter hadden kunnen vullen met het eindgevecht dan was ik er net zoveel mee opgestoken dan die overige tijd. Ikweet zeker dat ik me dan meer heb vermaakt want. Dan doel ik niet op die ontzettend saaie kasteel bestorming met Franssen die de gehéle film engels spreken !

PS : Wat zetten die zij personage's beledigende halve rolllen neer ! Dat zou ik voor 100 euro niet eens willen ! Zij kunnen er weinig aan veranderen,maar jéé wat is dat allemaal maar half verzorgd.....

Visueel aardig,maar óóoh wat inhoudloos

avatar van martijn011

martijn011

• 2030 berichten

Ik ben zeer gecharmeerd van het verhaal van de drie musketiers. Al is dat bij het zien van deze film wel behoorlijk geminderd.

De slechtste film wat betreft dit onderwerp. Kan eigenlijk weinig pluspunten opnoemen. Dat zou dan misschien de visualiteit zijn. Het ziet er wel aardig uit, en sommige zwaardgevechten zien er wel strak uit.

Maar verder is het eigenlijk één groot zooitje. Vooral de 'kills' slaan echt helemaal nergens op. Zelden zo onrealistisch gezien. Het verhaal is een groot soepzooitje, nergens wordt het echt duidelijk en het lijkt wel of er zonder script gewerkt werd en er zo wat uit de hoge hoed getoverd werd.

Verder is het acteerwerk ook om te janken. Zelfs Tim Roth gaat mee in het dramatische niveau, zijn rol als schurk komt totaal niet uit de verf. De hoofdrolspeler zou ook wel niet al te duur geweest zijn, want die heeft vast ook nooit een acteerles gevolgd.

Het camerawerk idem dito. Soms vraag ik me echt af waar ik naar zit te kijken en of je zo'n film als deze maar niet zo snel mogelijk een kilometer weg moet slingeren.

Maar ach, na het kijken van een misbaksel als dit kan je des te meer een film waarderen die wel goed in elkaar zit en laten we hopen dat m'n volgende film een stuk meer plezier gaat opleveren.

Dit is niks en zal ook nooit gewaardeerd worden, door niemand..

avatar van RuudC

RuudC

Met het opnieuw uitbrengen van The Three Musketeers hoorde ik iemand al zeggen dat iedere generatie zijn ‘eigen’ drie musketiers moest hebben. Daarmee ben ik het volstrekt oneens. Het mag dan wel heel lang geleden zijn dat ik de versie van 1993 gezien heb, maar in elk geval is geen latere versie in de buurt gekomen, laat staan overtroffen. De laatste versie heeft mijn interesse sowieso niet. Zeker niet na het zien van de trailer.

Deze versie uit 2001 had dan ook helemaal niet gemaakt hoeven worden. Het voegt niets toe, de acteurs zijn in de meeste gevallen niet leuk en het plot is zo slecht en onlogisch geschreven dat ik tot bloedens toe achter de oren heb gekrabd. Tim Roth is zo’n verbluffend slecht acteur die niets anders kan dan op erg saaie wijze een badguy neerzetten. Een totaal interessant personage. Voor de rest faalt men volledig in het neerzetten van een interessant spektakel. Spektakel is er nauwelijks. De gevechten bestaan voornamelijk uit slijmerige, geënsceneerde dansjes, waarbij de degens elkaar weleens kruisen. Niet iets om over naar huis te schrijven. Het politieke spel is eveneens weinig bijzonder. Niet slecht genoeg om de film echt vervelend te maken, maar ieder weldenkend mens zal het niet in zijn hoofd halen om deze flauwekul een tweede keer te kijken. Terecht lage waardering.

avatar van cloffie

cloffie

brabusRUS schreef:

Te veel actie en te weinig verhaal. De dialogen waren echt beroerd alsof ze ter plekke waren verzonnen. (...) Enig pluspunt zijn de actie scenes die over de top waren.

avatar van valtalor

valtalor

ik vond hem deftig

avatar van edwinoudenes

edwinoudenes

Het acteerwerk leek wel op een musical.. Zo verschrikkelijk slecht!!

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een heerlijke ouderwetse en actie volle avonturenfilm. Het is allemaal wel wat over the top, maar vermakelijk is de film zeker. Ik heb mij er vanmiddag prima mee vermaakt.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Leuk gemaakte avonturen film, met een simpel verhaal, leuke cast ja Catherine Deneuve als koningin oe la la en zeker de actie scenes zijn prima gedaan. Zeker een kijkbeurt waardig