• 9.375.349 stemmen

Fok Jou! (2006)

Drama | 125 minuten (miniserie, 5 delen)

Speelduur: 125 minuten (miniserie, 5 delen)

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Hanro Smitsman

Met onder meer: Rosita Wolkers, Sanguita Akkrum en Titia Hoogendoorn

Plot Fok Jou!

De dramaserie 'Fok jou!' vertelt in vijf afleveringen het waargebeurde verhaal van een 14-jarig meisje dat via een reeks van gebeurtenissen met loverboys en straatvrienden via jeugdzorg in de jeugdgevangenis terechtkomt. Alleen maar omdat er te weinig opvang is voor lastige pubers die over de schreef gaan. Tussen vier muren geplaatst, wordt ze geconfronteerd met diezelfde loverboys en jeugdcriminelen.

avatar van Mug

Mug

Ik ben niet zo thuis in de straattaal, ondertiteling was hier en daar wel gewenst... [nou ja, doekoe is geld, dat wist ik dan weer wel]

Fok Jou heeft een aardig script omtrent opvang voor over de schreef gaande pubers, alleen de hoofdmotieven van de hoofdrolspeelster (die nodig acteerlessen had moeten nemen) zijn te vaag voor woorden.

Fok Jou is amusant en schrijnend, maar tegelijkertijd ook ontzettend irritant door sommige acteerprestaties. En wat is de bedoeling van de makers, een vraag die ik me stel na het lezen van de website. Een waarschuwing voor pubers? Een wijze les voor ouders van pubers? Een aanklacht jegens de bureaucratie van jeugdopvang? Aardige poging, maar de snoeiharde services worden stevig geretourneerd.

De serie is nog steeds te zien op de Fok Jou site. Met de meest zielige fok jou bijdragen in het gastenboek.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuke serie. Had net deel 5 (op uitzending gemist) gezien met natuurlijk de dood van die Eva

De rest van de serie vond ik ook zeer goed. Het vertelt wat over de jeugd van tegenwoordig. Ja het was zeer geslaagd. Soms moesten mijn handen jeuken bij die Cleo in het begin.

En wat een lekker wijf die Rossita Wolkers , ben bijna verliefd op haar geworden (maarj a, het is een leeftijdsgenoot dus....) Dat was echt een stoere chick.

voor de serie: 4,0

avatar van Knisper

Knisper

Tegen de meeste berichten in die ik hier heb gelezen, vind ik het een echt sterke serie. Ik heb er bewondering voor dat er eindelijk echt is een goede doorsnee is gemaakt van de probleemjeugd, in tegenstelling tot de meeste van de vergelijkbare projecten. Natuurlijk erger ik me ook aan dergelijk taalgebruik en aan het gedrag van kinderen die hier wordt laten zien, maar dat is de realiteit en dat kan je deze serie moeilijk kwalijk.

Het acteerwerk is niet altijd even goed, maar dat gaf juist een prettige sfeer. Het past er juist bij. En dan heb ik het niet over Rosita Wolkers, die met gemak een Melody Klaver er uit acteert.

Goede productie! 4*

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Bij dit soort producties proef ik altijd een wijzend vingertje van maatschappelijk verantwoord moeten zijn omdat het de publieke omroep betreft. De boodschap naar jeugdzorg en de verwording tot straatcrimineeltjes ligt er namelijk wel erg dik bovenop. Iets hoeft niet drakerig verantwoord te zijn om een statement te maken. Maar dat terzijde schuivend, heb ik erg kunnen genieten van deze authentiek aandoende blik op jongeren van nu. Sterk geacteerd door het mooie nichtje van Jan Wolkers. Mooie, grauwe shots. Authentieke dialogen, zoals je ze inderdaad op straat ook hoort.