Fok Jou! (2006)
Speelduur:
125 minuten (miniserie, 5 delen)
Nederland
Geregisseerd door: Hanro Smitsman
Met onder meer: Rosita Wolkers, Sanguita Akkrum en Titia Hoogendoorn
7,7 (46)
Plot Fok Jou!
De dramaserie 'Fok jou!' vertelt in vijf afleveringen het waargebeurde verhaal van een 14-jarig meisje dat via een reeks van gebeurtenissen met loverboys en straatvrienden via jeugdzorg in de jeugdgevangenis terechtkomt. Alleen maar omdat er te weinig opvang is voor lastige pubers die over de schreef gaan. Tussen vier muren geplaatst, wordt ze geconfronteerd met diezelfde loverboys en jeugdcriminelen.
- 11909 berichten
Heeej wie hebben dit allemaal gezien? Supergoede serie!
- 11909 berichten
Heb hier in de zomervakantie twee daagjes aan meegedaan...er staan nog een paar hele heftige dingen te gebeuren!
Mug
Ook niet gezien. De website waar je aflevering 1 (die gisteren was uitgezonden) nog kunt zien. Iedere dinsdagavond rond 23.00 uur op Nederland 3, maar via de website reeds op die avond te bekijken on-line vanaf 20.30 uur.
The Eye
Heeej wie hebben dit allemaal gezien? Supergoede serie!
Och omdat je er een rolletje in hebt is het direct maar supergoed???
Klinkt vrij bagger allemaal, dat verhaaltje, meer zo van: "Kijk eens rijke mensjes, het kan ook vet kut gaan in Nederland". Ja boeien... *zap*
neo
Kleine tot grotere betrokkenheid bij een film/serie project zorgt er inderdaad voor dat je het al wat beter zal waarderen (in best veel gevallen) . Dat doe ik ook, dus ik zie het probleem niet.
Macmanus
1ste afl. vond ik niet erg bijzonder. Acteren kon vooral veel beter, misschien groeit het nog.
The Eye
Een zekere mate van objectiviteit is niet verkeerd. Ik speel in een aantal bands, maar dat zijn echt niet de beste bands van Nederland ofzo. Dat is ook mijn streven niet. Hetzelfde geld voor in een film meespelen lijkt me, je kan er een goed gevoel over houden, maar om het ineens superduper te vinden is gewoonweg onzin.
- 11909 berichten
Ik had maar een klein figurantenrolletje..., maar we werden als figuranten (ik was er twee dagen) toch redelijk betrokken in het project.
Bij aankomst meteen al een welkom van de regisseur, en ook een uitleg van de situatie die zich afspeelt in de serie. Ook leuk contact met de acteurs en productie-assistenten enzo...ook bij het eten aten we gewoon met z'n allen aan één tafel: is niet altijd zo, ik heb een paar keer meegemaakt dat figuratie apart moest eten.
Je raakt voor twee dagen bij zo'n productie betrokken en dan zie je ook de mensen die het allemaal voor elkaar krijgen, echt superknap, en dat zie je echt, ookal is het maar twee dagen en ookal ben je dan 'maar' figurant. ....
Ik moet trouwens wel zeggen: het acteerwerk viel mij ook tegen, en niet alleen van de kindacteurs. De dagen dat ik er was heb ik het meisje dat Anna speelt ontmoet, even gepraat met Cleo en dat stevige Surinaamse meisje. Toen ik er was klonk hun acteren allemaal wat beter.
Maar...er komt een scene aan waar Cleo en Anna ruzie maken, en het acteerwerk van Cleo was toen heel erg indrukwekkend...ik ben benieuwd of dat op het scherm ook terug te zien valt.
Trouwens, The Eye: ja, omdat ik er in meegedaan heb vind ik het inderdaad supergoed, ik ben er trots op dat ik hier een onderdeel van was, ookal was het maar nog zo klein. Ik heb zeker kritiekpunten, zie bijvoorbeeld bovenstaande, maar je kan zeker niet ontkennen dat cameravoering en verhaallijn erg sterk zijn. En wat betreft dat acteerwerk: het zijn nog maar kinderen, er zijn volwassen acteurs die heel wat slechter acteren!
By the way: ik vind de serie tegenvallen. Ik zou voorlopig uitkomen op 2,5*
mikey
Er zit natuurlijk een politieke boodschap in deze film maar komt niet aan. dom en stereotiep. Tot zover een 1.5
neo
De reden waarom ik dit eigenlijk wilde kijken was enkel om de score van REC Sound. Na Het Schnitzelparadijs en Storm leveren de drie heren hier ook meer prima werk af. Vaak te mooi voor zo'n toch wel middelmatige mini-serie. 2.5 sterren
YuLaw16
De serie begon iets minder, maar naarmate het vordert des te interresanter het wordt. Erg sterk werd hij op het laatst, en ja ookal is het de zoveelste puber-problemen film, het heeft mij geboeid weten te houden.
4/5
Mug
Ik ben niet zo thuis in de straattaal, ondertiteling was hier en daar wel gewenst... [nou ja, doekoe is geld, dat wist ik dan weer wel]
Fok Jou heeft een aardig script omtrent opvang voor over de schreef gaande pubers, alleen de hoofdmotieven van de hoofdrolspeelster (die nodig acteerlessen had moeten nemen) zijn te vaag voor woorden.
Fok Jou is amusant en schrijnend, maar tegelijkertijd ook ontzettend irritant door sommige acteerprestaties. En wat is de bedoeling van de makers, een vraag die ik me stel na het lezen van de website. Een waarschuwing voor pubers? Een wijze les voor ouders van pubers? Een aanklacht jegens de bureaucratie van jeugdopvang? Aardige poging, maar de snoeiharde services worden stevig geretourneerd.
De serie is nog steeds te zien op de Fok Jou site. Met de meest zielige fok jou bijdragen in het gastenboek.
mikey
Een aanklacht jegens de bureaucratie van jeugdopvang?
- 11909 berichten
3,5*, met een halve bonuspunt. De laatste aflevering, die ik net gezien heb, was heel erg sterk. Verhaallijn viel alleen ontzettend tegen: gemiste kans! Maar toch mooi gedaan, en Cleo is een schatje!!!!
Diesel
Wat een ongelofelijk debiele breezer titel trouwens.
- 11909 berichten
Wat een ongelofelijk debiele breezer titel trouwens.
De werktitel was Little Girl Blue. Heb jij nog titelsuggesties dan?
Quido
Gelukkig viel het met die breezer-taal nog mee in de film zelf. Kan me daar mateloos aan irriteren en neem dat soort mensen ook niet echt serieus. De keren dat het gebruikt werd kwam het ook zeer gekunsteld en nep over. Ik moest er spontaan van lachen. Kan me echt niet voorstellen dat dit een (bijna) ingeburgerde/gangbare spreektaal voor de jeugd is. Heb er hier bij mij in de omgeving gelukkig ook nooit mee te maken.
Wat me nog meer stoorde aan de serie was het wisselvallige acteerwerk en het toch wel erg magere plot. Daartegenover stonden een paar scènes met een sterke combinatie van beeld en geluid (goede score) en een paar goede dramatische scènes. Volgende keer alles nèt wat beter. Kleine voldoende voor nu, want boven alles keek het wel lekker weg.
Diesel
De werktitel was Little Girl Blue.
Ook zo'n debiele titel.
Heb jij nog titelsuggesties dan?
Fuck Me? Fuck You!
De werktitel was Little Girl Blue.
Gelukkig hebben ze die niet genomen. Niet dat veel mensen er vertrouwd mee zullen zijn, maar komt toch te dicht in de buurt van La Blue Girl. Moeder van de tentacle porn hentai
- 11909 berichten
Nu weer akelig actueel vanwege de perikelen rond Harreveld...(zie Netwerk gisteravond en donderdagavond)
pjutter
beetje iritant gefilmd, met onnodige en zeker onhandige flashbacks
MarjoleinM
Verhaal past bij het beleid van de NPS, script kan ermee door, maar ik ben het met vele anderen eens: de acteerprestaties laten hier en daat nogal te wensen over!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?