• 9.374.150 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan English

Met onder meer: Tom Hardy, Rutger Hauer en Tony Todd

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Minotaur

"Curse the God. Slay the Beast. Become a Legend."

In een vergeten tijd van ijzer en brons bestaat een dorp met een verschrikkelijke vloek. Iedere zes jaar dienen acht jongeren naar een eiland te worden gebracht, waar ze worden geofferd aan een God, de Minotaur. Theo, de zoon van de dorpsleider, besluit met enkele dorpelingen stiekem naar het eiland te gaan, om de Minotaur te doden. Op het eiland stuiten ze op een gigantisch paleis, waar de Minotaur zich ophoudt. De werkelijkheid rond de Minotaur blijkt verschrikkelijk te zijn, en de vraag is of een God wel gedood kan worden.

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Ja, wil ik best wel zien... Maar ik had een vraagje, zijn er nog zo'n films als deze rond Griekse(/Romeinse) mythen. (Buiten Troy dan en Gladiator en Alexander --> hoewel deze twee laatste niet echt mythes zijn) Maar, dus...iemand?

avatar van Axi_di_Axi

Axi_di_Axi

Wat een waardeloze film haha! vooral et decor is slecht, iedereen kan toch zien dat die grotten van piepschuim zijn. en dan nog het stukje dat ze omhoog wilt klimmen en dat je het piepschuim gewoon af ziet brokkelen haha. Verder was ook het verhaal heel erg slap. 1* voor deze rommel

avatar van Issie

Issie

In één woord slecht. Je weet op het moment dat de 8 jongelingen het dorp verlaten welke het zeker niet gaan overleven. Saai, voorspelbaar en een goedkope set.

Film kon me niet boeien.

avatar van HeatWave

HeatWave

Ik vind het een beetje een onbenullige film, met decors die me deden denken die ook ongeveer gebruikt werden in Xena warrior princess. Het was wel even vermakelijk om naar te kijken daar houd het dan ook wel bij op.

Het raakt eigenlijk nog kant nog wal.

avatar van Locutus

Locutus

Maar wel: gore, tieten en zoenende vrouwen!

avatar van marzuq

marzuq

Echt ontzettend slecht, ik sluit me aan bij de opmerking over decors , maar daarbij was de regie ook rampzalig. Geen ritme geen spanning en te veel uitgekauwde "spanningsmakers". Die gore was er wel, maar de kledders bloed op de muur had ik ook wel gauw gezien. Enige pluspunt de tieten van de

"zus"

avatar van bartjuuuhhh

bartjuuuhhh

slecht slecht slecht, echt zonde van je tijd!

dat monster alleen al! lijkt wel een echte stier, terwijl ik m meer ken als een lichaam van een mens met een soort stieren kop...

avatar van AfterShocks

AfterShocks

Ik sluit me bij de meeste eerste indruk aan; slecht. Vond het zeker een erge goedkope film waarin er teveel sporen van computer-technieken gebruik wordt gemaakt. Minotaur zag er ''gecomputerd'' uit. Maar wel mooie dames een 0,5 voor de vernedering van de Griekse Minotaur Mythology! En een 1 voor de dames

Wassup !

Onmiddelijk toen die op de markt kwam kostte hij maar 7 euro . Maar was ook niet in de bioscoop of vergis ik mij ?

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Slater schreef:

In dit geval echt wel.

Het is een zodanig slechte film (heb er al eens commentaar over gegeven) dat een prijs van 7 euro nog steeds 6,90 euro te hoog is. 10 cent zou ik nog overhebben voor het lege cd-doosje.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Hm vind ik eerlijk gezegd weer niet.

Vond hem eerlijk gezegd wel vermakelijk, alleen het beeld was lelijk. Zal wel door de camera komen.

Daarnaast is het begrijpelijk dat mensen dit een Piece of Shit vinden, maar deze soort CGI zie je erg weinig bij B-films.

Verder alleen jammer dat Rutger Hauer al na 2 of 3 scenes nooit meer in beeld komt, erg jammer.

7 euro vind ik in dit geval een prijs waarbij ik zelf even niet weet of ik hem zou kopen...

Slater schreef:

Die zijn altijd 5 of 7,50 euro

Filmpakker meen ik . En weet iemand het of die in de bios geweest is .

Wassup !

K'ben ook aan het twijfelen of ik deze film ga kopen maar denk van niet . Alvast bedankt.

avatar van Misty44

Misty44

Hij leek me vrij aardig, altahns het idee. De uitvoering daarintegen is wel een tegenvaller, er zitten wel wat leuke en spannende stukjes in, maar overal gezien kom ik niet veel verder dan een 2.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Idee was inderdaad leuk, maar ik vond het niet goed uitgewerkt.

Acteerwerk was maar matig, en ik had ook echt niks met de personages.

Wat me dan wel weer heel erg meeviel waren de effecten, want daar had ik weinig goede hoop in, maar dat viel nog wel mee.

Ik kon wel merken dat het niet echt mijn genre is want halverwege verloor ik een beetje de aandacht, maar nog een pluspunt was ook wel het sfeertje dat kon er ook wel mee door.

Al met al kom ik niet hoger dan 2,5* (Het had meer kunnen zijn)

avatar van fanaat

fanaat

Alleen het eerste kwartier gezien, toen al meteen uitgezet en terug gebracht naar de videotheek.

avatar van maddux

maddux

Dit schijnt een horror te zijn? Ik dacht een komedie. wat een flut film.1.5* voor de moeite.

avatar van timmem

timmem

Een wel vermakelijke film met een goeie maar veel te korte rol voor Rutger Hauer, van een paar minuten. Ik vond het monster vrij simpel maar goed verbeeld. Ik geef het 2,5*. Ik heb hem afgekeken en dat zelf al veel voor mij bij dit gerne film.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Wat een draak van een film! Deze film is absoluut een gedrocht van de bovenste plank!

Dit wancreatuur heeft werkelijk alles dat slecht is: een flinterdun verhaal, slechte acteurs, slecht plot, slecht script, slechte regie slechte special effects en als we de minotaur zelf buiten beschouwing laten is de rest van de film geheel onrealistisch!

Het verhaal, daar ga ik nog niet eens verder op in, genoeg mensen hebben al beschreven hoe het verhaaltje gaat. De acteurs en dan met name Tony Todd als Deucalion zet vooral een karikatuur neer van zichzelf.

De film is voorspelbaar en absoluut niet boeiend. Veel gebeurtenissen in de film zijn zo voorspelbaar, dat je gewoon al weet dat een bepaalde persoon zijn/haar laaste zin niet kan afmaken doordat het beest hem/haar te pakken heeft genomen.

Wat betreft de onrealistische kant van het verhaal... in sommige scenes neemt deze film een loopje met de natuurwetten.

Zoals direct na een gasexplosie uit het overigens nog koude water :s opduiken en gewoon kunnen ademen. Normaliter zou alle zuurstof weg zijn en de overige lucht veel te heet om in te ademen, maar daar hebben deze acteurs geen problemen mee.

Het gas in de film was kleurloos, dus transparant, maar de regisseur vond dat er toch een effect nodig was om het gas 'zichtbaar' te maken en dat deed hij dan door het beeld licht te laten vervormen, wat een beetje doet denken als opstijgende warme lucht boven een wegdek in de woestijn. Naar alle waarschijnlijkheid betrof het hier ordinair aardgas en dan zou het geurloos, smaakloos en onzichtbaar moeten zijn.

Of een geel gekleurde hemel, ik heb al veel kleuren gezien met het vallen van de avond. Van roze/rood tot bijna paars, maar geel is me nooit eerder opgevallen.

En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan, maar ik denk dat ik mijn punt heb gemaakt. Minotaur is flut film! 0,5 ster....

avatar van pietjuh

pietjuh

zeer leuke film, tenminste als je van zulke films houdt. Vond het verhaal leuk uitgewerkt en de rollen werden ook goed gespeeld naar mijn mening. geef hem 4,5 *

avatar van DragQueen

DragQueen

Aan de hoes te zien, dacht ik een redelijke film in handen te hebben. dit viel mij nogal tegen. niet dat het allemaal zo dramatisch is. maar de minotaur op zich viel mij nogal tegen. ook kreeg ik echt het idee dat er op meerdere punten het zelfde shot van deze veredelde stier werd gebruikt. nogal slapjes en voorspelbaar. en het verhaal had veel beter uitgevoerd kunnen worden. ook konden de acteurs mij geen moment meeslepen in het verhaal. een b-prent van de laagste orde. ik geef hem 1,5 sterren, omdat de kostuums en decors nog wel enigzins redelijk waren.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik denk dat ik een van de weinige ben die em heel leuk vind. Ik had niet veel verwacht toen ik al die reacties las, maar dat viel me ontzettend mee. 4*

avatar van krang74

krang74

Kan direct de flop 100 in !!!!!

avatar van Cashmyra

Cashmyra

ik keek m, enja, ik dacht, naja, wij dachten: hij lijkt nog best op the mummie! en toen kwam ik er een dag later achter dat ie van dezelfde makers is:p

het beest is leuk, totdat je m helemaal ziet, hij had iets meer half mens mogen zijn het is meer een mislukte koe.

ik heb m 2 keer zien, en het leukste wat ik eraan vond was die ene persoon, dido ofzo, didi? zoiets.

daarop heb ik samen met mn vriendin een deuntje op bedacht:P

dididididi, zoiets, dan verder, en very irritant, dat is mijn leukste herinnering aan die film

avatar van arto

arto

Leviwosc schreef:

Wat een draak van een film! Deze film is absoluut een gedrocht van de bovenste plank (...)

het is een fantasy film, daar gebeuren weleens dingen in die niet kunnen.

Kan superman vliegen?

Ga dagobert duck weleens naar de wc,? btw hij kan nog praten ook!

ik heb hem net gekeken en vind hem best goed als je van fantasy/avontuur net als xena, hercules, houd, na de eerste 20 minuten vind ik hem best goed worden

vlgs. mij zit deze film in een negatieve spiraalbewging.

1 vindt hem slecht, de rest volgt, mensen die hem goed vinden reageren niet zo snel.

ik geef 3.5

avatar van GDSS

GDSS

Ik denk dat je het niveau van de mensen op deze site een beetje onderschat. De mensen die hier lid zijn geven HUN mening over deze film. Die komen hier niet om mee te lopen met de rest van de mensen! Dat jij het een leuke film vindt wil niet gelijk zeggen dat dat zo is, dat is een kwestie van smaak en interesse. Kijk op andere sites (IMDB) of men de film daar wel leuk vindt? Daar scoort nog slechter dan hier, gestemd door alle kettingreactie-mensen van de hele wereld.

Ikzelf ben ook niet kapot van de film terwijl ik het toch een aantrekkelijk genre vind. Van mij krijgt ie 2* omdat ik me niet helemaal verveeld heb tijdens deze film. En nu ben ik denk ik nog iets te vrijgevig als het om het uitdelen van sterretjes gaat.....

avatar van Leviwosc

Leviwosc

arto schreef:

het is een fantasy film, daar gebeuren weleens dingen in die niet kunnen.

Kan superman vliegen?

Ga dagobert duck weleens naar de wc,? btw hij kan nog praten ook!

vlgs. mij zit deze film in een negatieve spiraalbewging.

ik geef 3.5

Dit is natuurlijk een onzinnige reactie, natuurlijk is het fantasy. Maar er zijn altijd een aantal constanten en dat zijn o.a. de natuurwetten.

Als een gaswolk kan ontbranden, wat in deze film gebeurt, gaat dat dus aan de hand van een mengsel van zuustof en het desbetreffende gas. Als die gaswolk is ontbrand, dan is dus de resterende lucht nog gloeiend heet en er is geen zuurstof, althans niet direct. Het feit dat het een fantasyfilm is, verandert niks aan dat gegeven.

Gas dat zichtbaar is, zou eventueel mogelijk zijn, maar een gas dat een optiformisch effect heeft is mij onbekend. Nu ben ik geen chemicus, maar ik durf wel te zeggen dat zo'n effect me zelfs onwaarschijnlijk lijkt.

Maar dat waren enkel wat opmerkingen over het feit dat de film een loopje neemt met de natuurwetten. Sowieso is deze film bijzonder slap en is de cast nog minder dan niks. Mensen die deze film hoog waarderen hebben volgens mij niet goed gekeken of denken niet goed na.

avatar van Leinad

Leinad

Ik heb hem voor 2 euro bij de free record shop gekocht en ik moet eerlijk zeggen dat ik er minder van had verwacht. Meestal zijn B-films uit dit genre zeer slecht, vooral omdat ze bezuinigen op het monster (dat slechts in de schaduw zichtbaar is). Het monster is niet spectaculair, maar kan er wel mee door.

Aan de acteerprestaties en de manier van vertellen (de film springt van de hak op de tak) merk je tocht dat je met een B-film te maken hebt.

avatar van Lennert

Lennert

Ook ik had een uitzonderlijke kutfilm verwacht (die op zijn tijd best leuk kunnen zijn), maar was toch aangenaam verrast. De Minotaurus ziet er lekker angstaanjagend uit en de achtergronden en het soms overdramatische acteerwerk gaven me een zelfde soort sfeerimpressie als de oude Hammer films dat ook gaven. Tuurlijk, het verhaal lijkt slechts vanuit de verte nog op de oude mythe, maar de eigen draai de men er hier aan heeft gegeven is, zodra je het oorspronkelijke verhaal loslaat, zeker niet verkeerd.

De zus van de koning is overigens wel een afgrijselijk actrice die ik niet vaker hoop tegen te komen, Theo (waarom niet gewoon Theseus?) vond ik het zeer behoorlijk doen.

En Rutger Hauer heeft vaak iets cheezies over zich wat zijn rollen altijd genietbaar maakt, in deze film was het geen uitzondering.

In mijn ogen een verdiende 3,5 sterren.