• 9.373.638 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan English

Met onder meer: Tom Hardy, Rutger Hauer en Tony Todd

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Minotaur

"Curse the God. Slay the Beast. Become a Legend."

In een vergeten tijd van ijzer en brons bestaat een dorp met een verschrikkelijke vloek. Iedere zes jaar dienen acht jongeren naar een eiland te worden gebracht, waar ze worden geofferd aan een God, de Minotaur. Theo, de zoon van de dorpsleider, besluit met enkele dorpelingen stiekem naar het eiland te gaan, om de Minotaur te doden. Op het eiland stuiten ze op een gigantisch paleis, waar de Minotaur zich ophoudt. De werkelijkheid rond de Minotaur blijkt verschrikkelijk te zijn, en de vraag is of een God wel gedood kan worden.

avatar van pharma

pharma

lijkt me best leuk! heb net de trailer gezien en het verhaal spreekt me ook wel aan!

en vanaf 25 juli in de videotheek

trailer: http://a.videodetective.com/?PublishedID=230901

avatar van BlueSword

BlueSword

ziet er opzich wel gaaf uit!

avatar van The One Ring

The One Ring

Op de dvd-hoes staat: van de makers van Lord of the Rings en The Mummy. Ten eerste hebben zo ver ik weet de makers van The Lord of the Rings en The Mummy niks met elkaar te maken. En ten tweede zie ik ook geen verband tussen deze film en de makers van LotR. Vreemde manier om publiek te trekken.

Kans is groot dat er één man van het special effects team ook aan deze film heeft meegewerkt.

avatar van newG

newG

trailer ziet er wel een beetje lord of the rings uit.

Poster sprak me meteen aan en de trailer ziet er ook redelijk uit. Als ik de kans krijg deze te bekijken zal ik dit zeker met alle plezier doen.

avatar van brave71

brave71

Is wel een leuke film, niet echt super goed, maar je blijft het wel volgen.

En zoals de meeste van deze genre, met een korreltje zout nemen.

Rutger Hauer heeft maar een klein rolletje...

Geef hem ***

avatar van balosa

balosa

ik kwam niet lekker in de film, dat gedoe in het labyrinth ging me ook allemaal wat té voorspelbaar, ik weet het niet er ontbrak gewoon iets 2*

avatar van james_cameron

Zeer matige fantasyfilm met horrorelementen. Slap verhaaltje, slechte akteurs (vooral Tony Todd en de nederlandse Michelle van der Water zijn belabberd), lelijke decors en onbedoeld hilarische dialogen. Alleen het redelijk goed gemaakte titelmonster zorgt nog voor enig vermaak.

avatar van Dennizzz

Dennizzz

Ik vond het voor een fantasy/horror achtige film best vermakelijk! ik wilde de film wel uitzien in ieder geval en dat heb ik niet vaak met zo'n genre...

Jammer dat hauer zo'n rol neemt, je ziet hem misschien 2 keer vluchtig (een redelijk grote naam met zo'n rol).

Verder had ik "Het Beest" ook veel minder echt verwacht, toch boven mijn verwachtig!

avatar van stinissen

Het beste aan de film was Hauer en ja dat duurde ongeveer een paar minuten.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Inderdaad, Hauer als die koning was misschien een langere rol geweest, maar dat zal wel weer aan hun karakters liggen etc.
Toch vond ik hem wel vermakelijk voor een kleine anderhalf uur. Vrij bloederig, special effects gaan nog wel mee, misschien niet de cast die ik gekozen zou hebben voor jongeren, ook al heb je dat vaak met mensen die net beginnen met acteren, en wat me ook wel tegenviel was even de touwen die je om iemand zag hangen, terwijl die zogezegd aan de hoorn hing

avatar van evil hippy

evil hippy

Ik heb 'm net gezien, vond 'm best wel leuk..moet eerlijk zeggen dat ik geen touwen heb gezien ..heb nog aardig gezocht ook..al met al een 3.5 toch wel

avatar van Hattori

Hattori

Matige film die echter bij lange na niet zo beroerd is als de meeste films van sci-fi channel.

avatar van Leno

Leno

james_cameron schreef:

v/d Water is een Australische actrice.

avatar van Sorcerer

Sorcerer

Nou ik heb de film net gezien....wat een but-film zeg! En zou zijn door de makers van de lord of the rings en the mummy....my ass!!! acteer werk was waardeloos erg voorspelbaar en dan nog niet te beginnen over de 'special effects' En dan bovendien het verhaal wat niet eens klopt met het origineel (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Minotaurus )

Kortom verspil je moeite niet aan deze 'film' RTL4 zou hem niet eens willen uitzenden!

avatar van -creep-

-creep-

Ik heb hem net gezien en vond het niet echt veel bijzonders. een beetje een b-film , van het monster zelf had ik wel wat meer verwacht. het kan aan mij liggen maar spannend vond ik het niet.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

het is een sci-fi channel film direct op dvd

avatar van james_cameron

Ah, gelukkig. Michelle van der Water is geen nederlandse maar een australische actrice. Nu hoeven we ons slechts nog te schamen voor de prestatie van onze Rutger 'tja, ik moet toch ergens de huur van betalen' Hauer. Om over zijn opplakbaard nog maar te zwijgen.

avatar van Leno

Leno

Hauer komt even een paar dagen op de set, ze zetten zijn naam groot op de hoes en een afbeelding met hem achterop en hij kan zijn zakken mooi vullen. Wellicht niet goed voor je carriere maar wel lekker makkelijk..

avatar van haldir

haldir

zwak en voorspelbaar, vooral in het doolhof,

-B-

***1,5***

avatar van moviemeterman

moviemeterman

The Lord of The Rings was echt een toppertje. Beetje gehoopt op een wezen al la Balrog. het enige wat ze hier neer konden zetten waren zijn uitgepoepte restjes.

Nee, ik vond dit zonde van de tijd. Het verhaal hadden ze veel beter neer kunnen zetten, was erg kinderlijk neergezet. Beetje hercules stijl (die serie) maar dan goedkoper. Nee, geen aanrader. Zelfs de liefhebbers van het genre zullen een domper kunnen verwachten

avatar van Rik^

Rik^

Nou, ik ben het helemaal met haldir eens. Vanaf de eerste scene weet je al hoe de rest van het verhaal gaat lopen. Ik heb 'm afgezien omdat ik niks beters te doen had. 'T houdt me van de straat zullen we maar zeggen.

1 ster voor de moeite...

avatar van gandalf

gandalf

en een hele stomme film fout. Op het moment dat een van de mensen aan de hoorn van de minotaur gespietst wordt zie je 2 draden waarmee hij opgetakeld werd hadden ze wel even weg mogen poetsen . Wat is er bovendien gebeurt met de originele saga. Het moesten per jaar 7 jongelingen en 7 maagden zijn volgens de sage, het eiland kreta volgens de saga, het labyrint was gewoon gebouwd en niet een grot en hij kon de weg terugvinden met een kluwen wol die hij afgerold had vanaf de ingang van het labyrint.
Naast de verkrachting van het originele verhaal ook verschrikkelijk neppe dugeons, plastic studio rocks enz. Pluspunt voor het monster, vond 'm er goed uitzien, maar helpt de film niet voor een matige beoordeling van mij: 2 sterren

avatar van p820

p820

Sorcerer schreef:

helemaal mee eens! Lees de mythe maar er klopt bijna niks van

avatar van Tijgerdraak

Tijgerdraak

Laat dit filmpke in de rekken van de videotheek staan!!!

Echt een tegenvaller, verhaal is zwak en beelden des te meer. Bestaat er zoiets als een C-film? Wel dit is er eentje.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

beetje voorspelbaar maar niet zo erg slecht

die kurn gast van star trek was lachen (hij was de broer van worf)

Ik heb hem net gezien. Auw...

avatar van De Nederlander

De Nederlander

het verhaal minotaur is een stier op 2 benen, met een bijl in zijn hand.. dan miste ik tog echt wat. net zo fake

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

pfff, gaapfilmpje. geluk uiteindelijk nog dat hij maar 70 minuten duurt. voortdurend door gangen hollen en heel af en toe dat beest achter zich aan. zéér saai. net geen b-film.

best wel een leuke film. Het verhaal was wel aardig. Het enige wat ik wat jammer vond is dat het beeld erg oud uitzag (of 't ligt aan de tv ). Toen je de minotaur echt zag staan had ik zoiets van dat beest loopt op 4 poten terwijl ze eigenlijk rechtop staan maar ja. 3,5*