Mammoth (2006)
Geregisseerd door: Abram Cox
Met onder meer: Vincent Ventresca, Tom Skerritt en Summer Glau
Gesproken taal: Engels en Portugees
Plot Mammoth
"We hunted it into extinction... Now it's hunting us."
Wanneer een meteoriet inslaat op een natuurhistorisch museum, staat het kleine stadje Blackwater op zijn kop. Wat niemand in de gaten heeft is dat het geen meteoriet was die insloeg, maar een ruimteschip met een kwaadwillende, buitenaardse levensvorm. Om zich aan de aardse atmosfeer te adapteren neemt het bezit van het eerste dat de alien tegenkomt: een bevroren mammoet! Deze 40.000 jaar geleden uitgestorven, door een alien bezette mammoet zorgt al snel voor chaos en verderf. Gelukkig laten Frank Abernathy, de curator van het museum, en zijn vader Simon, enthousiast B-film liefhebber, zich niet kisten door de bezette mammoet. Het is aan hen het stadje en zelfs de gehele wereld te redden van het kolossale gevaarte.
Dr. Frank Abernathy
Deputy Bud
Agent Powers
Floyd
MovieHolic
Geloof het of niet, maar ik houd wel van een slecht filmpje als deze op z'n tijd
Dan is je stem dus afhankelijk van de timing en niet van de kwaliteit van de film
das niet juist he.
narva77 (crew films)
Jij stemde gisteren al terwijl de film net een uur bezig was.
Da's ook niet juist....
MovieHolic
Jij stemde gisteren al terwijl de film net een uur bezig was.
Da's ook niet juist....
Lol mijn commentaar klopte
dat is het verschil
En sinds wanneer is het verplicht een film af te kijken om te kunnen bepalen dat het een klotenfilm is
Dat kan ik na een uur iig makkelijk bepalen.
narva77 (crew films)
Lol mijn commentaar klopte
dat is het verschil
Mijn commentaar klopte óók! Alleen is dat nu niet meer te achterhalen, maar toen nog wél.
Dat kan ik na een uur iig makkelijk bepalen.
Volgens mij is dat wel wenselijk...
MovieHolic
Volgens mij is dat wel wenselijk...
Wat heeft "wenselijk" te maken met wat ik vind? Wenselijk voor jou, overbodig voor mij.
Bokito
9 maanden later reageren op een stompzinnige discussie dat is pas overbodig, evenals mijn reactie dan weer overigens.
Laat iedereen gewoon lekker bepalen wanneer een film slecht of goed is. geniet gewoon lekker van films zonder elkaar te bekritiseren.
MovieHolic
Het gaat toch juist om de discussie.. en daarbij ook het bekritiseren.
Snellie
Prachtig.. net als in oktober is het weer het ''toonaangevende'' RTL7 die met deze film op de proppen komt. Als ik de baas was van RTL7 had ik geëist dat nu een andere RTL zender voor paal mag staan met dit juweeltje
Ik heb 't toen een uur volgehouden en ben jankend naar bed gegaan. Geen aanrader dus... echt een enorme schijtfilm. Nog zo'n vijftig stemmen en de film komt met superstip notering binnen bij de flop 100. Voor SM'ers onder ons: dit is de film van 't jaar!
ILDIB
Veel beter dan verwacht na het lezen van de scores hier. Tis gewoon een butfilm, daar niet van, maar hij pretendeert ook niet iets te zijn. Rare is wel dat ie als familiefilm begint, dan overgaat in scifi, om vervolgens komedie/parodie te worden. Het acteren valt nog best mee als je ziet wat voor script ze hebben. De laatste 10 min, zeg maar de ontknoping is heel matig, geld was zeker op.
Wat ik raar vond, het einde der tijden werd aangekondigd omdat er een dolle olifant is? Gewoon dorp verlaten geen optie?
dominion
Heel erg slecht.
Weer zo een slechte gigantische B productie over een dier op killer tour.
Elke acteur was hier slecht.
Geen een spannend moment.
Super lelijke effecten dus er blijft werkelijk niks goeds over.
Als ze een hoger budget hadden was dit filmpje misschien wel geslaagd.
Maar voor nu is dit een echte prul.
0,5
psycholamp
- 1960 berichten
Prachtig! Wat een overweldigende film. Vanaf de eerste minuut werd ik het verhaal ingezogen (en niet eens door een slurf). Ik zat constant op het puntje van mijn stoel en elke keer schrok ik weer, als die mammoet in beeld kwam. Die overigens erg mooi gemaakt was.
De karakters krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen en ik moest ook wel even een traantje wegpinken toen de vriend van Jack aan de slagtanden werd geregen. Ook de FBI-mensen vond ik erg realistisch neergezet en die doctor met die hand bezorgt me nog de rillingen.
De film is vrij van enig cliché en voor het verhaal, zou je de film eigenlijk een paar keer moeten kijken, om het helemaal te snappen. Op het eind bleef ik met de nodige vragen zitten.
Ijzersterk verhaal en dito acteerprestaties maken dat ik de film beloon met de volle vijf sterren! Dik verdiend!
syno
LoL; is deze film trouwens ergens te koop, want ik vind hem niet.....zelfs niet om te pindakazen...?
Vascago
Normaal gesproken houd ik best wel van dit soort meuk. Vind altijd wel wat om te lachen. Maar bij deze film vond ik dat helaas nergens, behalve dan om het plot.
De hele film slaat echt totaal nergens op. De prehistorische olifant komt tot leven door een alien (die trouwens in een schoteltje vliegt waar Ed Wood trots op zou zijn), en dan komt ie een half uur niet meer voor in de film. Waar is dat beest in godsnaam heen. Je zou toch denken dat iemand dat beestje opmerkt. Dan komen er ipv een heel leger slechts 2 agenten van 1 of andere FBI- cel a la Men In Black. 1 ervan wordt al vrij snel onthoofd door de olifant. De ander wil perse meenemen, maar op de vraag wat er met het hoofd moet gebeuren zegt ze: Laat maar liggen.
De rest van de acties zijn allemaal onduidelijk, niet leuk en zelfs tenenkrommend. De olifant ziet er slecht uit, de moorden van het beest superslecht gefilmd en de soundtrack doet pijn aan de oren.
De dochter van de museumdirecteur die haar 16e verjaardag vierde in de film vond ik er best oud uitzien, dus even op ImdB gekeken en daar bleek dat ze al 25 of 26 was toen deze film uitkwam.
Enz, enz. Vreselijk !!
yellowflag
Vanavond op tv, maar omg zelfs de trailer zuigt aan alle kanten....delete
84robkuh
Zulke films zouden verboden moeten worden...
Al pak je er een film uit de jaren 60 bij, dan nog zijn de special effects beter dan deze lachwekkende 90 minuten. Elk gevaarlijk dier (dinosaurus, tijgers, slangen etc) kan gevaarlijk zijn, maar een uit de kluiten gewassen olifant....
mnrk
Dear God!.....God is for Sunday Frank. Today we pray to Nike. Run!
Dit was natuurlijk geen top film....maar toch heb ik hem afgekeken !
Het verhaal is wel leuk gevonden,maar de totale uitwerking is rondom slecht....het acteerwerk is ook niet veel ondanks de aanwezigheid van Tom Skerritt . Maar gelukkig hebben we de dames Leila Arcieri en Summer Glau nog in deze film
De special effects waren ook niet overtuigend te noemen....alleen de laatste scene met Tom Skerritt zag er wel goed uit !
danny61
goed voor éénmalige en daarmee is alles gezegd geen topper helemaal niet.
arnodw
joolstein
Tja waar zal een film met de titel mammoet over gaan? En inderdaad de prehistorische gigant komt tot leven door hoe kan het ook anders...buitenaardse wezens? En ja helemaal in stijl richt de film zich meer op de menselijke personages dan de moordende mammoet. Yup ze halen zelfs de 'Men In Black' van stal! Wie kijkt er naar dit soort films voor de personages?! De film is dus 90 minutenlang humoristisch doen met een goedkope CGI-Mammoet die "levenskracht" kan slurpen? Wie-o-wie nomineerde dit eigenlijk voor "Outstanding Special Visual Effects" bij de Emmy Awards? En natuurlijk ziet niemand de mammoet aankomen? Laten we hopen dat het een opzettelijk grap was? Onder het mom van ken je klassiekers zijn er veel verwijzingen naar oude films op de achtergrond. Het is niet geweldig, zelfs niet echt goed, maar het probeert in ieder geval iets...!

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Behind Enemy Lines: Colombia