• 9.370.282 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: John Lafia

Met onder meer: Mädchen Amick, Vincent Spano en Shawn Michael Howard

Plot The Rats

Wanneer een klant van een luxe-grootwarenhuis gebeten wordt door een rat, krijgt pr-manager Susan Costello de opdracht uit te zoeken hoe dit mogelijk was. Ze roept de hulp in van Jack Carver, een professionele rattenverdelger, die ontdekt dat heel de buurt geteisterd wordt door de gevaarlijke rattenkolonie. De officiële instanties weigeren de situatie echter te erkennen, waardoor Jack en Susan geen andere keuze hebben dan de strijd tegen het ongedierte op hun eentje te voeren.

avatar van jedi29

jedi29

In begin loopt de film best lekker, en een goeie opbouw met spannende momenten maken je nieuwsgierig hoe ze dit gaan oplossen, zeker wanneer het rattenprobleem alsmaar groter lijkt. De oplossing lijkt een beetje gestolen uit het sprookje De Rattenvanger van Hamelen .. je moet ze gewoon lokken. Maar de speciale effects, de uitwerking, het aantal ratten is plots zo slecht gebracht dat het geloofwaardige van in begin helemaal wegvalt. .. de ratten spuiten letterlijk de als water uit de buizen. Beetje overdreven, het echte einde is natuurlijk typisch voor zo een film. Er blijft wel altijd wat ongedierte achter voor een mogelijk vervolg.

avatar van chrissie

chrissie

Het begin is redelijk maar het laatste kwartier is zo verschrikkelijk slecht dat ie alle opgebouwde krediet er in 1 keer weer door jaagt.

Wat mij ook opviel, was dat Spano en Amick elkaar geen enkele keer kussen hoewel er vaak een scene ingelast werd om een spannings- en aantrekkingsveld tussen hen te creeëren. Zelfs op het einde als ze een koppel zijn, kan er geen kusje af.

avatar van moviemike

moviemike

Met beperkte middelen in elkaar gestoken film, maar op elk vlak professioneel gebracht.
De spanning en suspense (wat deze film vooral nodig heeft) zijn er, maar er straalt inderdaad (zoals chrissie al zij) geen enkele liefde uit tussen de twee hoofdacteurs.
Er is een scene waarin Spano tegenspeelster Amick van een ladder helpt.
Het gezicht van Amick toont eerder afschuw dan vriendschap.

Je kan het zowat vergelijken met "The X-files", maar dan zonder de chemistry tussen Mulder en Scully.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Vlotte, onderhoudende b-film met leuke speciale effecten en een goede acteerpresatie van de charmante Mädchen Amick. Jammer dat ze het na Twin Peaks nooit echt heeft gemaakt; ze heeft immers uitstraling genoeg.

2.5 sterren.

avatar van FisherKing

FisherKing

RTL5 is goed bezig met hoog kwalitatieve films te vertonen

avatar van J.S.

J.S.

Was dit die film met al die ratten in een openbaar zwembad ?

avatar van speedy23

speedy23

Jawel.

avatar van 666south park

666south park

ik moest over deze film nadenken toen ik hem zag maar hij kan niet tegen Rats op.een 3,5 hiervoor leuke verhaal ook

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,0. minder dan rats

avatar van metaledje

metaledje

speelt dit af in een zwembad aan het eind?

avatar van Dragon

Dragon

Ja dat is deze metaledje, volledig over-the-top einde met een zwembad dat geleidelijk aan volstroomt met ratten.

avatar van BlueSword

BlueSword

slechte film was dit, dat einde vooral.

avatar van metaledje

metaledje

heel erg bedankt dragon,alleen het jaartal klopt niet,ik weet zeker dat het veel meer dan 4 jaar geleden was, nu weet ik het zelf niet meer hehe

avatar van Turkse gast

Turkse gast

komt deze film uit op DVD dat vraag ik mij af zoek hem al een tijdje.

Die andere film Rats was niet zo mooi vond ik die van in dat gesticht hé.

avatar van syno

syno

Film net gezien op tv...

Vond dit goeie film eigenlijk.

Alleen het laatste viel me tegen. Het is toch wel onmogelijk dat je zo'n soort fontein van ratten hebt

Maar goed.

3.0

PS. @Turske gast: Film bestaat al op dvd.

avatar van Woutrr

Woutrr

Pfff, het begon allemaal goed en vrij spannend
en op het einde, een fontein ratten in een zwembad, door zo'n explosies zijn al die ratten dood en het zwembad is nog in prima staat???

en die vent ligt op die duikplank en kan met z'n hand de bodem van het zwembad raken??? wat een levensgevaarlijk ondiep zwembad hahaha

en die vrouw die niet dood is door onder honderden ratten te liggen???

1.5* .. het einde trekt heel mn score naar beneden

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Dit is zo'n typische No-Brainer die ideaal is om na een drukke werkdag te bekijken, verstand op nul, een glas wijn binnen handbereik en kijken maar !

Het lijkt wel een lange aflevering van een TV serie, véél close-ups, mooie acteurs/actrices en middelmatige effecten, het viel allemaal nog best mee.

6/10.

Enkel voor de genre-fans.

avatar van Boeikens

Boeikens

Bitter weinig horror en ook als thriller niet spannend genoeg.

Aanvankelijk nog redelijk wordt de film, hoe langer men kijkt, minder goed.