• 9.369.500 stemmen

Doragon Bôru Z 5: Tobikkiri no Saikyô tai Saikyô (1991)

Animatie / Actie | 48 minuten

Genre: Animatie / Actie

Alternatieve titels: Dragon Ball Z: Cooler's Revenge / Dragon Ball Z: The Best of Strongest versus Strongest / Dragon Ball Z: The Strongest Rivals

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Mitsuo Hashimoto

Met onder meer: Masako Nozawa, Ryusei Nakao en Toshio Furukawa

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Doragon Bôru Z 5: Tobikkiri no Saikyô tai Saikyô

"Frieza is gone. Vengeance is coming."

Goku, Gohan, Krillin en Oolongs kampeeruitje wordt wreed verstoord wanneer drie onbekenden hen aanvallen en proberen te vermoorden. Deze drie onbekenden blijken de 'Armor Squadron' te zijn, die door de kwaadaardige Cooler naar de Aarde zijn gestuurd. Cooler wil namelijk ten koste van alles wraak nemen op Goku, de moordenaar van zijn broer Frieza.

Son Gokû / Son Gohan / Bardock (stemrol)

Piccolo (stemrol)

Kuririn / Yajirobe (stemrol)

Oolong / Haiya Dragon (stemrol)

Chichi (stemrol)

Kame Sen'nin (stemrol)

Karin (stemrol)

Coola / Freeza (stemrol)

Sauzer (stemrol)

Neiz (stemrol)

avatar van film_kaza

film_kaza

wel leuk om weer eens een stukje familie te zien. deze film is gewoon leuk om de actie, verder is het verhaal niet zo special allemaal. 3,5

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Vond de serie vroeger echt meer dan geweldig. Ik kwam deze tegen op youtube en vond het leuk het opnieuw te zien. Duurde maar 40 minuten, dus was eigenlijk net zoals een verlengde aflevering (erg kort). Het was niet zo bijzonder of voor herhaling vatbaar, maar maakte me wel nieuwsgierig naar de andere film.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

cooler en browly zijn leuke dvd's

krijgt van mij 3.5***

avatar van Kevin13

Kevin13

nog een redelijk mooi filmpje

avatar van film_kaza

film_kaza

Gek maar deze DBZ vond ik erg vermakelijk onlangs het standaard verhaal. Meer omdat het niet eindigt met een spirit bomb.
Cooler staat bij mijn NL ondertiteling beschreven als "Cola" . Een erg, humorischtisch foutje .

Het verhaal hoort zich af te spelen na de Trunks Saga. Heb niet echt foutjes ondekt hier. Behalve dat Gohan in de serie overkwam als een erg sterke krijger, maar in de films met geluk nog een beetje weerstand toont.

Voor de rest weer typische DBZ actie in een standaard verhaal. Maar de films hebben altijd standaard verhaaltjes.

3,5

avatar van ericos

ericos

Was een enorme fan en vind het nog steeds genieten als ik het nu terugkijk!!

Super mooi gemaakt gewoon!

avatar van hub_011

hub_011

dragonball z kijk het nog ieder dag heb de hele serie en de specials en de films.coolers revenge is wel de op een naar beste film van dragonball z.

avatar van dvd-me

dvd-me

Ook deze vond ik erg leuk, maar Frieze & Cooler zijn ook mijn favorieten samen met ( king &)vegeta

avatar van Nomak

Nomak

Geweldig om deze eens gezien te hebben. Cooler de broer van Frieza heeft nog een extra transformatie vergeleken met Frieza.
Natuurlijk is zo een film nooit zo goed als een saga uit de serie, maar toch zeker het bekijken waard voor de fans.

Dit is ook hoe Dragonball moet zijn, animatie op zijn best.
Als ik dit bekijk krijg ik er weer zin in en dit smaakt natuurlijk naar meer.

Ik geef geen al te hoge score omdat bewezen is dat het nog veel beter kan (serie), maar ik heb me wel echt goed vermaakt met deze film.

avatar van Metalfist

Metalfist

Wederom één van de betere

Deze DBZ film speelt zich ongeveer af in de drie jaar durende training voor de Androids. Goku is al Super Saiyan en Frieza is vernietigd. Vond ik eigenlijk niet erg want Frieza heb ik altijd een minder character gevonden. Kwam mij eigenlijk veel te verwijfd over in tegenstelling tot zijn broer Cooler die hier aan te pas komt.

De film haalt het niveau van de reeks niet maar is zonder twijfel één van de betere. Het verhaal is een standaard wraakverhaaltje. Eentje waar je het eigenlijk doet voor de actie die erin zit. Alleen spijtig dat Goku niet ineens Super Saiyan wordt, had hij ineens met Cooler kunnen afrekenen.

DBZ is gewoon bijzonder vermakelijk en ook deze film is dat.

avatar van nognooit

nognooit

De serie is nog wel vermakelijk met spanning, leuke doch simpele sci-fi verhalen en aardige actie.
Deze film heeft alleen de aardige actie.
Het verhaal is flinter dun en lijkt puur een excuus te zijn om een korte film te produceren om hiermee snel wat geld binnen te halen.
Zelfs het design van het grote kwaad uit deze film, Cooler, is saai en ongeïnspireerd.

De animatie in deze film is van het zelfde niveau als in de serie, houterig en minimaal.
Van een film had ik toch wel een hoger niveau verwacht.
Wat ook tegenviel, is de soundtrack. In de serie weet deze voor spanning en sfeer te zorgen, hier leiden de gedateerde 1980's deuntjes alleen maar af en maken het geheel ronduit knullig.

Qua continuïteit valt deze in de drie jarige training voor de komst van de androids, alleen is Gohan hier zoals hij aan het begin van de Dragon Ball Z serie was (bang en zwak), in tegenstelling hoe was aan het einde van de Freeza saga. Goku ligt bijna meteen de pijp uit en transformeert pas op het allerlaatste in een super saiyan, terwijl hij rond die zelfde periode in de serie met het grootste gemak omschakelt.

Dat zijn irritante dingen, maar daar viel nog enigszins overheen te kijken als het verhaal boeiend was geweest, maar dat was het totaal niet.

Als dit een van de betere Dragon Ball Z films is, vrees ik voor de kwaliteit van de overige mindere delen. Brr.

avatar van The Oceanic Six

nognooit schreef:

Ik heb even wat geknipt in bovenstaande post, maar dat bericht zegt grotendeels wel wat ik ook van deze film vind. Het leek me vooraf wel interessant, een clash met de broer van Frieza. Ik heb Frieza in de serie altijd wel boeiend gevonden, doordat iedereen tientallen afleveringen lang doodsbang voor een confrontatie met hem was. Het grote (en veel te lange) gevecht met Goku was destijds wel erg spannend, inclusief de langverwachte transformatie van Goku naar Super Saiyan.

In deze film ontmoeten we Cooler, de broer van Frieza, maar hij komt inderdaad saai en ongeïnspireerd over. Nou moet een compleet verhaal ook wel in minder dan een uur gestopt worden, maar het werd nooit echt leuk. Cooler en handlangers zijn vrij saai en de transformatie van Cooler staat in de schaduw van wat Frieza destijds liet zien. Het is ook inderdaad vreemd dat Goku pas op het einde in Super Saiyan modus gaat vechten, aangezien hij in de serie na de clash met Frieza constant schakelde bij gevechten. Tevens jammer dat bijvoorbeeld Piccolo in tot nu toe bijna alle DBZ films voor spek en bonen mee doet. Meestal is zijn entree stoer, maar is hij snel uitgeschakeld. Jammer, zo'n gaaf personage zou beter verdienen.

En ik heb me ook gestoord aan die overmatige rockmuziek tijdens de film. De andere films hadden ook al last van een wat te aanwezige soundtrack. Ik hoor liever de muziek uit de serie, die sfeer en spanning verhogend was.

Cooler's Revenge kijkt wel aardig weg, maar ik hoop wel dat de komende films wat beter worden uitgewerkt. Het is me toch geen voldoende waard.

avatar van AGE-411

AGE-411

De film begint eigenlijk veelbelovend: Bardock, Goku, Frieza en een nieuw personage dat de broer van Frieza lijkt te zijn.

Dan springen we direct in de tijd naar het hedendaagse, en wordt de film direct een stuk minder interessant. Cooler stuurt een goedkope imitatie van de Ginyu Force op Goku af. Waarom zou hij dat doen als Goku in staat was Frieza te doden? It doesn't make sense.
Daarnaast is dit weer een typische DBZ-film. Icarus komt er in voor, het valt eigenlijk moeilijk ergens in te passen (Gohan met staart?), de saaiheid slaat al snel toe.

We zagen al eerder dat DBZ-films vaak goedkope afkooksels zijn van de originele sagas. Hier kopieert men de frieza-saga vrij schaamteloos. Een extra transformatie voor de antagonist, Goku in z'n basisvorm moet flink wat slagen incasseren, Goku die dan toch SSJ wordt nadat hij tot inzien komt het voortbestaan van de Aarde in z'n handen ligt*, Goku die Cooler de les spelt met een speech, ... Het komt me allemaal een beetje te bekend voor.

*Een scene is me wel bijgebleven: Waar Goku een vogeltje dat in z'n handen sterft een beetje van z'n energie geeft zodat het toch herboren wordt.

Al bij al toch vermakelijk.

avatar van Xeeno

Xeeno

Moet dit eigenlijk wel op MovieMeter en niet op TVmeter? Volgens mij zijn dit namelijk tv-specials en geen films.

avatar van Thorongil

Thorongil

Goede DBZ film. Alleen de muziek was zo overheersend soms in gesproken gedeeltes, dat was hinderlijk.