• 9.372.844 stemmen

Dragon Ball Z: Fukkatsu no F (2015)

Animatie / Actie | 93 minuten

Genre: Animatie / Actie

Alternatieve titels: Dragon Ball Z: Resurrection 'F' / Dragon Ball Z: Resurrection of F / Dragon Ball Z: Resurrection of Frieza / Doragon Bōru Zetto: Fukkatsu no Efu / ドラゴンボールZ復活の「F」

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tadayoshi Yamamuro

Met onder meer: Masako Nozawa en Ryusei Nakao

Gesproken taal: Japans

Plot Dragon Ball Z: Fukkatsu no F

Na de gebeurtenissen in Dragon Ball Z: Battle of Gods heerst er vrede op aarde. Hier komt verandering in, wanneer twee van Frieza's overlevende manschappen, Sorbet en Tagoma, op aarde landen. Ze zoeken de Dragon Balls om Frieza opnieuw tot leven te wekken. Wanneer ze hier in slagen, gaat Frieza op oorlogspad.

Son Goku / Son Gohan / Son Goten (stemrol)

Vegeta (stemrol)

Piccolo (stemrol)

Trunks (stemrol)

avatar van Metalfist

Metalfist

Mmmh, blijkbaar compleet aan me voorbij gegaan! Frieza heb ik altijd wel een leuke bad-guy gevonden (al bleef die saga iets te lang doorgaan) en Battle of Gods vond ik vermakelijk genoeg om dit ook een kans te geven.

avatar van The Oceanic Six

Als fan van DBZ keek ik hier best naar uit. Gelukkig is er eindelijk een versie met Engelse stemmen, iets wat eigenlijk echt nodig is, want de Japanse stemmen vind ik vrij lachwekkend. Maar dat zal ongetwijfeld komen omdat ik ben opgegroeid met de Engelse stemmen. Gelukkig zijn veel van die stemmen nog hetzelfde, al wijken er helaas wel een aantal af, zoals Vegeta. Is toch wel jammer.

De DBZ films hebben nooit het niveau van de serie benaderd. Dat is ook bijna niet te doen, omdat de kracht van de serie de opbouw van de spanning was. De gevechten waren vaak zat niet eens heel goed. En omdat de meeste films maar anderhalf uur duren, weet je wel dat er weinig sprake van spanning en een gedegen opbouw is. Exact waar deze Resurrection ''F'' last van heeft. Via een wazige constructie is de door Trunks vermorzelde Frieza weer tot leven gewekt en uiteraard komt Frieza meteen naar aarde om zijn vijanden daar te vermoorden. In de serie was Frieza wel mijn favoriete bad guy, omdat iedereen doodsbang voor hem was. De opbouw naar het grote gevecht was toen echt heel goed gedaan. Het grote gevecht met Goku was heel wat minder, omdat het wel erg uitgerekt en langdradig werd *kuch* 5 afleveringen om een spiritbom op te laden *kuch*. In Resurrection ''F'' is Frieza dus weer aanwezig, maar niemand lijkt er echt onder de indruk van te zijn. Da's dan ook mijn kritiek op de film. De DBZ sfeer is er gewoon niet. De duizenden handlangers stellen niks voor en het gevecht tussen Frieza en Goku is suf. Gelukkig was de wending op het einde dat Vegeta eindelijk weer eens de baas mag zijn wel tof, al eindigen we toch weer met Goku die Frieza daadwerkelijk verslaat. Het idee dat de aarde opgeblazen is, maar weer tot 3 minuten eerder kan worden hersteld vond ik overigens wel geinig.

De nieuwe transformatie staat me trouwens niet aan. Ze zijn nu blauw van kleur, meer verschil is er niet met de Super Saiyan status die ze anders zouden hebben. Vreemd trouwens dat niemand die krachten gebruikt, ook Gohan niet. Al hebben ze zijn personage al genoeg verknald na de Cell saga dat hij toch overbodig is.

Overigens had ik tijdens het kijken ook het gevoel dat de film er grafisch niet al te goed uit zag. Weinig details, weinig leuke dingen in beeld en bijvoorbeeld het beeld van de ontploffende aarde zag er vrij lelijk uit. In mijn gedachte was de serie visueel veel mooier.

Door alles wat ik hierboven heb beschreven heb ik geen voldoende voor de film over. Toch jammer, want de vorige film Doragon Bôru Z: Kami to Kami (2013) vond ik wel geslaagd. Die film had ook meer humor. Hier weet niemand van de Z-fighters leuk te zijn, terwijl er genoeg best wel tof zijn.

Overigens is in Japan wel het vervolg op DBZ (de serie dus) nu bezig, genaamd Dragonball Super. Hoop dat dat leuker gaat worden.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Iemand enig idee of dit in NL gaat draaien?

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Bioscoop bedoel je? Voorlopig staat er voor zover ik weet niks gepland, lijkt me ook onwaarschijnlijk dat het nog gaat gebeuren.

Chainsaw

Na Battle of Gods probeert men de fans nog meer in te palmen door hun favoriete schurk terug te laten komen. Toch voelt deze Resurrection F meer als die matige films met zijn zogenaamde broer Cooler dan een waardig vervolg op de Frieza saga, veruit het tofste deel uit de hele serie.

Eerst krijgen we uiteraard een hoop henchmen, zodat alle personages naast Goku en Vegeta ook nog wat te doen krijgen. Alleen waarom Master Roshi ineens mee kan vechten is me volstrekt onduidelijk. Verder wordt er nog een nieuw - totaal oninteressant - personage geïntroduceerd. Maar het meest frustrerende is dat Gohan zo aan de zijkant is geschoven. De hele serie - vanaf dat we hem voor het eerst zien - is al duidelijk dat hij ooit zijn vader ver voorbij zal gaan en dat hij ongelofelijke krachten heeft. Nu is het een nerd met bril en groen trainingspak, dat moeite heeft met een paar hulpjes verslaan. What's next, gaat hij in de volgende film armpje drukken verliezen van Yamcha?

En verder is het weer een hoop transformeren, wat ik doodzonde blijf vinden. Destijds was het fantastisch toen Goku de ultieme status van Super Saiyan bereikte in het gevecht met Frieza. Inmiddels krijgt iedere vechter een Super Saiyan upgrade bij een pak hagelslag, geloof ik. De gevechten an sich zien er best ok uit (dat is wel een verbetering op die eerdere non-canon films) en sommige personages als die Beerus en Whis zijn nog best aardige toevoegingen. Verder is deze film jammer genoeg vooral een hoop 'meh'.

2,5 sterren.

The Oceanic Six schreef:

De Engelse stem van Vegeta is gewoon weer door Christopher Sabat ingesproken, die al vrijwel vanaf het begin de stemmen van Vegeta en Piccolo insprak (voor Funimation studio).

Ik zie vooral reacties over de kwaliteit van de animatie (van aflevering 5). En dat is niet best.

Chainsaw schreef:

Apart. Ik vond zijn stem vrij raar klinken. En over de kwaliteit van Super had ik ook al dingen gelezen. Ze hadden bij aflevering 5 niet de tijd om het uit te werken ofzo.Vreemd.

PS: in je review verbaas je je over Master Roshi. Heb je ooit DragonBall zelf gekeken? De man is juist een groot vechter geweest.

En over Gohan heb je groot gelijk. Hij was zo bruut in de Frieza en Cell saga en daarna hebben ze zijn personage helemaal verpest.

avatar van Metalfist

Metalfist

Chainsaw schreef:

Het hangt er maar net vanaf wat Ajax&Litmanen1 heeft gezien vroeger.

In the English dub of the Dragon Ball Z anime by Saban and Funimation Vegeta was first voiced by Ocean Group voice actor Brian Drummond.

When Saban parted ways with Funimation the role was recast and Chris Sabat voiced Vegeta from the Ginyu saga to the end of the series. Sabat also re-dubbed the episodes originally voiced by Brian Drummond and also voices Vegeta in the Funimation version of Dragon Ball GT and the anime films. Chris Sabat reprises Vegeta for Dragon Ball Z Kai.

Brian Drummond would still continue to voice Vegeta in the Ocean Group dub of the series for Canadian and European broadcasts.

Bron

Er zijn zelfs een aantal topics aan gewijd zoals deze, deze en deze wat nu de beste Vegeta stem is.

The Oceanic Six schreef:

Ik vond zijn stem vrij raar klinken

Hmm, dat viel mij hier nog mee. Maar ik moest in het begin - destijds bij de Frieza saga - ook erg wennen toen Sabat ineens de stem van Vegeta deed. Was zelf gewend aan Brian Drummond van de Ocean Dub.

Edit: Precies wat Metalfist zegt, dus.

Ik heb Dragonball nooit gezien, maar in Dragonball Z heb ik 'm nooit zien vechten. Altijd het idee gekregen dat hij simpelweg niet meer mee kon komen met de rest (waarom vocht hij anders niet mee tegen de Saiyans of Androids). Vond het vreemd dat hij ineens kwam opduiken om te vechten tegen Frieza en zijn mannen, terwijl Android 18, Majin Buu, Goten en Trunks afwezig waren. Zijn die allemaal niet veel sterker?

Chainsaw schreef:

Edit: Precies wat Metalfist zegt, dus.

In Z was Roshi ook een soort van gepensioneerd. En hij kon inderdaad niet meer mee met de rest. Maar in deze film vecht hij ook alleen maar tegen de handlangers he

Ik raad je trouwens wel aan om DB eens te kijken. Is veel minder grootschalig, wel meer de focus op alle Z-vechters en hun achtergrond en hoe ze als groep samen kwamen. En Roshi maakt in DB nog wel aardig naam als vechter op de World Martial Arts Tournaments.

The Oceanic Six schreef:

Maar is het dan niet vreemd dat een oude man die een hele serie gepensioneerd is en dus eigenlijk nooit meer vecht het ineens kan opnemen tegen handlangers waar een Piccolo of Gohan nog best moeite mee hebben? Vond het overigens best geestig om hem eens in actie te zien, maar vond het niet helemaal logisch.

Zal toch eens overwegen om aan die serie te beginnen, thanks.

avatar van DeaQoN

DeaQoN

Inderdaad vreemde zet dat Roshi opeens weer meevecht, maar in mijn ogen niet storend. Ik vind Roshi overigens een geweldig personage in de gehele serie - vooral in Dragon Ball. Wat hierboven al gezegd wordt: Dragon Ball is een geweldige serie en doet amper onder aan Dragon Ball Z, heerlijk onschuldig, betere komedie en inderdaad erg leuk om alle achtergronden van personages te zien. Must watch als je Dragon Ball Z kan waarderen.

Over deze film: vind hem net een tikkeltje beter dan de vorige (Battle of Gods). Maar moet eigenlijk bekennen dat ik Beerus maar een slechte toevoeging vind, zowel in de films als in Dragon Ball Super (wat idd een beetje teleurstellend begin heeft - maar ik blijf hopen). Op zich goede opzet om Frieza weer te laten terugkeren, maar helaas niet geweldig uitgewerkt. En ook ik vind die Super Saiyan God-transformatie maar niks. Blauw haar: are you kidding?

avatar van Fikret8

Fikret8

“Dragonball Z: Resurrection Of F” is de meest recente Dragonball Z film (vervolg op “Dragonball Z: Battle Of Gods”) met een terugkeer van de meest iconische en meest gevreesde Dragonball Z slechterik ooit: Frieza. Daarnaast wordt er in de film een nieuwe Saiyan-transformatie geïntroduceerd (Super Saiyan God Beyond) en een nieuwe transformatie van Frieza (Golden Frieza). De grote vraag voor de film “Dragon Ball Z: Resurrection Of F“ zal zijn: Kan Vegeta dan eindelijk wraak nemen op de persoon die hem en bijna de volledige Saiyan ras al decennia lang heeft gebruikt, onderdrukt en uiteindelijk uitgeroeid? Een gegeven dat bij voorbaat al garant staat voor een groots filmepos waar elke Dragonball Z fan naar uit kijkt.

De film "Dragon Ball Z: Resurrection Of F" biedt veel spektakel, maar laat na afloop ook erg veel vragen achter die niet worden beantwoord. Waarom mogen Goku en Vegeta niet weten dat Beerus aan Frieza toestemming heeft gegeven om planeet Vegeta te vernietigen? Welke andere sterke goden zijn er nog meer die zich kunnen meten met Beerus? Wie is de mysterieuze Whis die wordt omschreven als de sterkte en snelste persoon uit het Dragonball universum? Hoe zijn Goku en Vegeta getransformeerd tot Super Saiyan God Beyond (een nieuwe Super Saiyan God transformatie met blauw haar)? Als Frieza met maar 4 maanden trainen zo exceptioneel sterk kan worden, hoe sterk kan Frieza dan worden als hij voor een langere tijd traint (wat is zijn potentie)?

De vorige film “Dragonball Z: Battle Of Gods” was de eerste Dragonball Z film in jaren en werd een groot succes. In navolging van dit succes is er een nieuwe Dragonball serie gestart genaamd: Dragonball Super (een rechtstreekse vervolg op de serie Dragonball Z). Het verhaal van de film “Dragonball Z: Battle Of Gods” is vervolgens verwerkt (met kleine aanpassingen) in het eerste seizoen van Dragonball Super. De film “Dragon Ball Z: Resurrection Of F” kan hierbij worden gezien als een aftrap voor de tweede seizoen. Tussen “Battle Of Gods” en “Resurrection Of F” zit een grote gat in het verhaal. De bedoeling is dat het ontbrekende verhaallijn wordt verteld in Dragonball Super. De gebeurtenissen uit de serie Dragonball GT (wat voorheen werd gezien als het vervolg op Dragonball Z) worden in Dragonball Super volledig genegeerd. De serie Dragonball GT wordt niet officieel erkend als onderdeel van het Dragonball universum, maar wel als een alternatieve tijdlijn. Dit omdat het verhaal niet is gebaseerd op de Dragonball manga van Akira Toriyama. Dragonball GT is gecreëerd door Toei Animation omdat de voorganger Dragonball Z een enorm succes werd.

Het derde seizoen van Dragonball Super wordt een volledig nieuwe verhaallijn waarbij een ander universum (Universe 6) centraal staat met alternatieve versies van o.a, Goku, Vegeta, Beerus (is in de manga geïntroduceerd als Chanpa) en Whis (is in de manga geïntroduceerd als female Whis) die het hoogstwaarschijnlijk op zullen nemen tegen Goku en Vegeta uit Universe 7. Dragonball Z speelt zich namelijk af in Universe 7. Ben zeer benieuwd of er ook een vervolgfilm komt op “Dragon Ball Z: Resurrection Of F”, met een verhaallijn over Universe 6!

avatar van Fonzzz002

Fonzzz002

In 2013 maakte Dragon Ball Z een comeback met de bioscoopfilm Battle of Gods. Wegens succes & positieve recensies besloten ze verder te gaan met Dragon Ball Z door het een vervolgserie te geven, genaamd Dragon Ball Super (die momenteel bezig is), en een vervolgfilm genaamd Resurrection of F. In Resurrection of F word Frieza, wat weleens word gezien als de meest geliefde vijand uit het Dragon Ball universum, terug tot leven gewenst met de Dragon Balls. Het is aan Goku en zijn vrienden om het wederom op te nemen in een groot gevecht.

Als kind was Dragon Ball Z mijn wereld. Ik keek elke dag de serie, had alle films in bezit die ik meerdere malen keek, had vele uren gestopt in de videogames, maakte fan-art en schreef zelfs verhalen waarin ik nu en dan verwijzingen maakte naar Dragon Ball Z. Mijn nostalgisch zwak voor de serie is vandaag de dag zo groot dat ik, onlangs dat ik meerdere problemen met de films en series heb, nog steeds veel plezier kan beleven naar het kijken van Dragon Ball Z.

Battle of Gods viel goed in de smaak wegens een humoristische en originele vijand. Het verhaal in Battle of Gods nam meer risico dan ik van DBZ gewend was en daarom viel het meer in de smaak dan de andere films. Resurrection of F vond ik echter een beetje tegenvallen. Het neemt een stap terug door het veilig te spelen: bijna de gehele film is één groot gevecht zonder echt iets nieuws erin te verwerken qua verhaal of personages, in tegenstelling tot Battle of Gods. Mijn grootste probleem met het verhaal is dat de transformaties uit de duim gezogen voelen en enkel door een korte expositie onderbouwd worden. Zowel Goku als Frieza bezitten meer kracht dan je van hun verwacht en beide personages beginnen gelijk met volle kracht zonder een subtiele opbouw te geven over hoe ze aan hun krachten zijn gekomen. Nergens in de film voelde ik spanning of kreeg ik het idee dat ze een risico gingen nemen in vergelijking met de andere films.

In Resurrection of F ligt de focus voornamelijk op de actie en humor terwijl het verhaal zo broodmager is als maar kan. Niet dat het tekort aan verhaal de film zijn ondergang is, integendeel: meerdere malen kon ik hardop lachen om de interactie tussen Goku & Vegeta of het feit dat oudere personages als Tien of Master Roshi korte actiemomenten krijgen, evenals dat de actiescenes voor het grootste gedeelte goed in elkaar zitten. Dit werd allemaal ondersteund door kleurrijke & gedetailleerde animatie, wellicht de sterkste animatie die Dragon Ball ooit heeft gehad.

Als een nostalgische terugkeer naar een serie waar ik dol op was als kind kwam Resurrection of F prima uit de verf wegens de actie en humor die van begin tot eind aanwezig is, maar in vergelijking met Battle of Gods voelt het uit te gehaast en niet helemaal uitgedacht. Het verhaal is broodmager en de transformaties zijn slordig onderbouwd. Als je, net als mij, een nostalgisch zwak hebt voor Dragon Ball Z dan is deze film een prima film eens te kijken. Het is echter niet een film waarvan ik zou zeggen dat de Dragon Ball liefhebber het per se gezien moet hebben.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Enorme fan van de serie en films in de eerste helft van de jaren '90, maar dit vind ik echt te slecht voor woorden. Vreselijke graphics en animaties en enorm saai. Mijn favoriete anime is om zeep geholpen, bedankt...

avatar van Shinobi

Shinobi

"You know just once it might be nice for you to show up at the start of the fight."

Deze titel was nog de laatste van de nieuwe 'Dragon Ball Z' films die ik nog moest zien.

In dit vervolg wordt Frieza - één van mijn favoriete bad guys uit de serie - weer tot leven gewekt. De beste man heeft natuurlijk nog een appeltje te schillen met Goku en Vegeta. Hij denkt ditmaal het verschil te maken door eerst goed te trainen en zo zijn volledig potentieel te kunnen bereiken, gezien hij nooit van zijn leven getraind heeft; een nieuwe transformatie staat in het vooruitzicht.

Veel tijd wordt er niet besteed aan het verhaal, maar des te meer aan de gevechten. Het is ook een goed excuus om vechters als: Krillin, Piccolo, Tien en zelfs Master Roshi weer aan bod te laten komen. Laatstgenoemde heb ik nooit in actie gezien, dus het was een welkome verrassing om eens wat van zijn kunsten te zien. De vele handlangers van Frieza dienen hierin slechts als kanonnenvoer. Prima fan service voor de liefhebber, hoewel Gohan jammer genoeg een minimale rol toebedeeld krijgt.

Het wachten is natuurlijk op de uiteindelijke confrontatie die Frieza aangaat met Goku en Vegeta. Dit gaat vanzelfsprekend gepaard met een hoop machtsvertoon en de gebruikelijke transformaties. De actie is vermakelijk te noemen, maar had iets meer spanning kunnen gebruiken, omdat de transformaties zo vloeiend gaan. Toch is het qua actie en animatie meer dan voldoende.

Al met al een aardig vervolg, maar louter voor de fan. Overigens wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Thorongil

Thorongil

In de tijd Battle Of The Gods gezien, was best leuk en fris verhaal. Nu terug opgepikt zovele jaren later. Deze film is ook wel goed, maar wat déjà-vu tegen opnieuw Frieza.

animedragon ball