• 9.373.722 stemmen

The Dangerous Lives of Altar Boys (2002)

Komedie / Drama | 105 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Peter Care

Met onder meer: Emile Hirsch, Kieran Culkin en Jena Malone

Plot The Dangerous Lives of Altar Boys

"Forgive me father, for I am 14."

Een groep katholieke schoolvrienden wordt betrapt terwijl ze een obsceen stripverhaal aan het schrijven en tekenen zijn. Ze besluiten een overval te plannen dat hun vorige streek in het niets zal doen verbleken, en die van hen plaatselijke helden zullen maken.

Tim Sullivan

Francis Doyle

Margie Flynn

Wade Scalisi

Sister Assumpta

Joey Anderson

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Uitstekende, originele en zeer goed geacteerde film, uitermate geschikt voor tieners en een aanrader voor elke filmliefhebber. Vooral de combinatie tussen McFarlane's cartoons en live-action vond ik meer dan geslaagd, en de grappige bijrollen van Jodie Foster en Vincent D'Onofrio maken het pakketje compleet.

Toch jammer dat deze film niet in de zalen is geweest, het blijkt maar weer dat een iets afwijkende film eerder op de onderste rekken belandt dan de nieuwste shitfilm met Freddie Prinze Jr.

Het viel me trouwens op dat Jena Malone, net als in Donnie Darko, ook hier de geheimzinnige muze speelt. Het meisje heeft echt wel iets dromerigs over zich heen, en vooral de scene waarin ze haar gruwelijke geheim aan Francis vertelt, is fantastisch geacteerd. Ik hoop dat we nog meer van haar horen.

Een heuse aanrader. 3.5 sterren

avatar van neo

neo

Leuk hoe zo'n op het eerste gezicht simpel filmpje, tegen verwachting in, heel goed is. Prachtig verteld (leuk in combinatie met het comic aspect), goed acteerwerk, heerlijke beltrami muziek. Culkin is ook goed op weg met zijn carriere. 4 sterren

avatar van gotti

Heerlijke film. Geweldige afwisseling tussen de comic verhalen en de gewone verhalen; het verhaal was wellicht een tikkeltje te mager, om het echt heel goed te laten zijn. Nu 4*...

avatar van The Oceanic Six

Vage film waarvan ik me afvroeg waarom ie is gemaakt. De hoofdrolspelers konden me niet echt boeien en ik vond het soort film gewoon niet goed. Ik weet niet waarom...mij te surrealistisch, te artwork...

avatar van scorsese

Aardige film over een viertal schoolvrienden die de meest ingewikkelde streken uithalen. Deze coming-of-age film haalt iets te veel hooi op z'n vork door te veel te willen vertellen. Verder wel onderhoudend en een aantal mooie momenten. Ook het acteerwerk van de jonge cast is goed. De geanimeerde intermezzo's werken wat storend.