- Home
Met onder meer: Gastón Pauls, Ricardo Darín en Leticia Brédice
Gesproken taal: Spaans
Releasedatum: 7 november 2002
Plot Nueve Reinas
"If you think you've got it figured out... you've been conned."
Op een morgen ziet Marcos hoe Juan een kassamedewerker belazert met een truc met een bankbiljet, en hoe hij even later gepakt wordt. Marcos grijpt in, zegt dat hij een politieagent is, en sleept Juan naar buiten. Marcos vertelt Juan dat hij ook een oplichter is, met veel grotere plannen. Hij nodigt Juan uit om z'n partner-in-crime te worden. Wanneer ze ingehuurd worden door een oude voormalig gevangene om een stel nagemaakte postzegels te verkopen grijpen ze hun kans.
Marcos
Vidal Gandolfo
Man on Cell Phone
Federico
Jordy
"Een must see voor liefhebbers van Memento en Amores Perros". Ik zag geen overeenkomsten. Verder sluit ik me bij de meeste reacties aan hierboven: vermakelijk, beetje voorspelbaar
Yak
Voorspelbaar, wat al te vergezocht, maar verder wel aardig. De rol van gluiperige zwendelaar Marcos (Ricardo Darín) was erg goed, Juan (Gastón Pauls) sukkelde maar een beetje door de film heen. Na een half uur kun je de Verbal Kint al aanwijzen. 3,0*
skip
Nueve Reinas is een prachtige film en het einde is super.
Voor de nadenkers en puzzelaars misschien voorspelbaar maar die gaan dan wellicht voorbij aan de vermakelijke scenes en het prima acteerwerk. Deze film zit op alle fronten gewoon beter dan gewoon goed in elkaar en daarom 4,5 *.
remorz
Leuke wegkijker.
Het lijkt wel of er geen film over oplichters gemaakt kan worden zonder een soort van twist aan het eind. Ook hier voel je vanaf het begin een sfeer van 'wie zit wie op te lichten'. Daarentegen weet je dat de ontknoping op het einde toch wel komt en kun je het lekker over je heen laten komen.
Het einde kan moeilijk voorspelbaar genoemd worden (wie vermoedde dat alle betrokken sleutelpersonages in het complot zaten), maar is te makkelijk om echt verrassend te zijn.
Het acteerwerk is degelijk maar niet meer dan dat en de audiovisuele invulling eigenlijk vrij pover. Een film die uiteindelijk weinig aan het genre weet toe te voegen, maar onderhoudend genoeg is om anderhalf uur te vermaken. Een krappe 3,5*
Bij vlagen wel aardig, maar overall nogal niksig. Flauw einde ook. Been there, done that...
Madecineman (moderator films)
Dit was mijn eerste film voor 2008. Een aardige en charmante ritselaars film. An sich niet zeer bijzonder of vernieuwend maar wel leuk uitgevoerd.
Natuurlijk draait de film om "wie nu wie" zit te bedonderen en weet je als doorwinterde filmkijker pas dat het antwoord daarop pas helemaal op het einde zal komen. Toch bederft dat de pret niet. De film loopt soepel, de hoofdpersonages zijn innemend waardoor je eigenlijk aan niemand echt een hekel krijgt ( is wel zo prettig op de eerste dag van het jaar).
Leuk, luchtig vermaak wat soms ook broodnodig is, daarom 3.5*
PS; Komt er hier nu een Amerikaanse remake van? ben wel benieuwd of er dan ook zoveel sigaretten opgestoken gaat worden door de hoofdpersonen
John Lee Hooker
Verassend werkje.
De openingsscène was meteen boeiend. Juan steekt een sigaret aan met een andere sigaret en gooit 'm vervolgens weg. Dan weet je al dat er iets niet pluis is.
Ik had nooit gedacht dat Juan er zo vanaf zou komen. Marcos leek hem geheel in zijn greep te hebben. De professional en de beginneling, het is een interessant team van oplichters.
Rustige, redelijk eenvoudige filmstijl.
Eigenlijk zou een herziening wel op z'n plaats zijn, omdat je het hele concept vanuit een andere hoek kan bekijken.
Goed.
Een erg leuke Argentijnse misdaadfilm over oplichten, liegen en bedriegen.
Ik houd wel van dit soort films, zeker als het op zo’n vlotte en aanstekelijke manier wordt gebracht als hier. In de echt goede Argentijnse films die ik tot nu toe zag had Ricardo Darin steeds een belangrijk aandeel. En ja, ook hier speelt hij weer mee, en doet het niet onverdienstelijk. Hij speelt overtuigend de oplichter Marcos, met een snelle babbel en een groot gevoel voor cynisme. Gaston Paul speelt zijn nieuwe partner Juan, en ook hij kent de nodige trucs op het gebied van oplichting. Beiden kennen een hoop trucjes op dat gebied en zo leren ze elkaar ook kennen. Het zijn leuke kunstje om te zien en daardoor werd ik ook gelijk al in het verhaal gezogen.
Doordat ze mensen op allerlei manier proberen op te lichten, maar nooit en te nimmer geweld gebruiken, kreeg ik toch een bepaalde sympathie voor beiden. Het mooie is, dat het plot uiteindelijk toch veel beter in elkaar blijkt te zitten dan ik aanvankelijk dacht. Daarnaast zijn de dialogen tussen Juan en Marcos vaak erg vermakelijk. De aantrekkelijke Argentijnse locaties geven Nueve Reinas ook net een wat getrouwer beeld mee en maken het allemaal net wat rauwer en realistischer.
Ik heb hier best van genoten. Nueve Reinas is een aanstekelijk filmpje over oplichting en bedrog, waarin niet is zoals het lijkt.
Robi
De film begint als een soort instructiefilm voor dieven (of misschien juist voor politieagenten) met allerlei handige tips en trucs om iemand te bestelen. Later wordt het toch nog iets van een verhaal als het gaat om de handel in zeldzame postzegels. Een film over bedriegen of bedrogen worden. De clou van de film kwam voor mij wel compleet uit het niets vallen, maar vooruit dan maar .....
flaphead
Aardige misdaadfilm over oplichters. Het film kabbelt een beetje voort en biedt weinig echt verrassends. Gaandeweg wordt het plot wat interessanter, hoewel de uitwerking redelijk vlak blijft: mat acteerwerk en de spanning komt niet van de grond. Je blijft in ieder geval wel nieuwsgierig naar het verloop, hoewel -als je vaker dit soort films gezien hebt- er wel wat voorspelbaarheid in zit.
Het einde lijkt wat geforceerd en matig te worden, maar er zit dan toch nog wel een fijne twist in. Het is jammer dat het algehele niveau net wat te weinig is om je echt weg te laten blazen door de ontknoping. Desondanks maakt het dat wel het type film dat een herziening waard maakt.
arno74
Mooie film. Zeker 3,5* waard en ik neig richting de 4*. Zeer sfeervol filmpje zoals zovaak het geval is bij Argentijnse films. Qua verhaal heeft deze voor mijn gevoel wel een lichte Hollywoodtintje, dat komt door het misdaadverhaal over twee straatcrimineeltjes die opeens kans zien om een grote slag te slaan. Wat dan volgt is (spoiler) een aaneenschakeling van kleine en minder kleine draaitjes aan het verhaal die het allemaal boeiend houden. Dat is misschien (tegenwoordig) weinig origineel, maar het pakt wel goed uit. Het einde zag ik jammer genoeg al in het begin aankomen, de film komt te vroeg met hints die je op het juiste spoor kunnen zetten.
De cast speelt erg goed, en een aantrekkelijke dame ontbreekt ook niet (Leticia Brédice). Alleen de acteur die de koper speelt vond ik niet echt overtuigend.
Vinokourov
Grappige misdaadfilm uit Argentinië. Twee oplichters raken met elkaar bevriend en na wat kleine criminele oefeningen willen ze hun grote slag slaan met het verkopen van negen neppostzegels. Dat loopt finaal uit de hand! An sich wel allemaal wel leuk en aardig, alleen wordt het plot naar het einde toe iets te gecompliceerd en een rare onvermijdelijke twist op het eind had ook niet gehoeven.
knusse stoel
Fijne film voor de kijker(s), zo hebben wij tenminste deze film ervaren. En als je hem letterlijk neemt: "vertrouw nooit iemand".
Van het ene in het andere bedrog en op het laatst weet je niet meer wie wie op de korrel zal nemen.
Geweldig! En je steekt er ook nog iets van op als je oplichter wilt worden. Prachtfilm!
Toontje G
Saai, traag, een slap verhaal en slecht geacteerd. Verder geen klagen.
TMP
Degelijke Argentijnse misdaadfilm met vele plotwendingen. Onderhoudend genoeg, maar na het eerste uur wordt het steeds minder sterk. De uiteindelijke clou voelt wat vergezocht en ongeloofwaardig aan. De film kijkt echter van begin tot eind aardig weg, dus toch zeker geen verkeerde film.
lang pee
Ik kreeg al krampen bij de eerste beelden van de film, jongens die gast heeft nog nooit een sigaret gerookt, dus laat dat dan toch zo, is echt belachelijk. Goed genoeg om op een luie zondag te zien, maar voorspelbaar en zeker geen topper...

Relatos Salvajes
Komedie / Thriller, 2014