Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via CANAL+
Woensdag om 20:15 uur op Sat 1
Plot Me before You
"Live boldly."
William Traynor (Sam Claflin) was een levensgenieter totdat hij als gevolg van een verkeersongeluk verlamd raakte. Zijn wens is om zijn leven te beëindigen. Een jonge laag opgeleide vrouw afkomstig uit een arbeidersgezin, Louisa Clark (Emilia Clarke), wordt in dienst genomen om hem te verzorgen. Tussen hen ontstaat een bijzondere band.
- Trailer (YouTube)
- Me before You (BoekMeter)
- Me Before You (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Josie Clark
Nathan
Alicia Dewar
VincentL
Het is vrij offtopic, maar ik had de boeken in een maand uit. Fenomenaal geschreven. Fantastische werken.
Kollinski
Sam Claflin verpest de hele film. Emilia Clarke is een leuke meid maar van écht goed acteren heeft ze nog niet veel begrepen. Heb film na 30 minuten verlaten.
soom
Heb film na 30 minuten verlaten.
VincentL
Met een stemgemiddelde van 1.92 in 7 dagen tijd over 13 films denk ik dat dat wel vaker voorkomt?
rox91
Niet precies wat ik ervan verwacht had, mis een aantal belangrijke aspecten uit het boek.
Verhaal gaat wat vluchtig, maar toch mooi verfilmd, 4*
_Casper_
Geweldige film, een van de betere die ik laatste tijd gezien heb
Kollinski
Het is pas zonde dat ze tegenwoordig niet normaal de moeite nemen om een goede productie neer te zetten. Ik ben namelijk allergisch voor slechte films en als ik dan blijf zitten dan krijg ik van die rare allergische reacties.
Passiebloempje
Het verhaal is hartverscheurend (ik snif & snotter nu nog wat na), maar het schortte nogal aan enige chemie tussen de 'geliefden', wat niet echt een goede uitwerking had op het acteren.
Zjokke
Naar gaan kijken om mijn vriendin een plezier te doen en aangenaam verrast. Met dank aan de sprankelende Emilia Clarke.
Triller
Dit was wel een hele slechte film, kon mij totaal niet aantrekken. Probeert een beetje het intouchables verhaal maar dan met een koppel, komt voor mij niet eens In de buurt van intouchables. Zeer voorspellend gedrag, eerst heel bot doen daarna bijt ze van zich af en Ja hoor hij doet lief. Haar huidige relatie neemt ineens 5 vrienden mee op hun vakantie, en ze wil films ineens met ondertiteling zien... allemaal erg makkelijk en voorspellend..nee zeer matig
paul83
Uiteraard wordt direct Intouchables erbij gehaald en dat is terecht. Echter heeft deze film zijn eigen draai. Een draai die allemaal wat minder goed werkt.
Emilia Clark acteert hier niet op haar best. Het is net allemaal te 'kijk mij eens klunzig doen' of 'hier even moeilijk kijken'. In GoT speelt ze prima en laat ze het overmatige gebruik van haar wenkbrauwen gelukkig achterwege. Hier niet. Overigens wisten beide personages bij mij geen sympathie op te wekken.
Het overmatig gebruik van emotionele muziek probeert het allemaal wat smoel te geven, maar dat is bij mij in ieder geval niet goed overgekomen.
Vermakelijk, maar ook behoorlijk matig.
huppelepup
Leuke film, maar te braaf en ik voelde geen chemie tussen de hoofdrolspelers.
Het geheel komt geforceerd over en het acteren van Emilia Clarke is nou niet echt geweldig, ze komt over als een dom wicht en het overmatig fronsen van haar gaat snel irriteren.
Een tweede kijkbeurt zal er wel niet inzitten.
tassebas32
mooie film alleen het pakte me pas echt op het einde .Ik miste de spanning tussen hun en ook moet ik eerlijk zeggen dat lou echt veel te veel gezichtsuitdrukking had(lees wenkbrauw) daar ergerde ik me eigenlijk best aan.Het boek was echt mooier en uitgebreider.
schumacher
Emilia Clarke wat een mooie madam.
De film zelf is net over de middelmaat, ik heb al veel beter en sterker gezien.
Maar alleen al voor Emilia kijk je naar deze film
pierre18
Inspiratie gevonden in de film Untouchables? Hoewel ik Me Before You film toch wel wat prettiger vond wegkijken vond ik het eerste gedeelte toch wel wat aan de saaie kant, bijna op het irritante af. Emilia speelt hier wel aardig maar er wordt te veel van haar gevraagd waardoor er weinig kunstjes meer van haar overblijven. Het charisma van haar zal snel afnemen want zoveel meer heeft ze niet in huis ben ik bang. De film is traag maar gelukkig niet sentimenteel, misschien uitgezonderd de scenes aan het einde. Het verhaal kent (natuurlijk) weinig wendingen en stoelt meer op een sfeer dan op het genoemde verhaal. De medische verzorger en de zus van Louisa waren leuke en verfrissende karakters.
Al met al aardige film voor een druilerige regenachtige zondagmiddag.
LauraArsenal
Leuk om Emilia Clarke eens in een andere film te zien. Aangename film om te kijken.
Zeus.
Hoofdrolspelers konden beiden niet overtuigen. Zeer cliché-matig verhaal met als hoogtepunt het geld dat ze na zijn euthenasie krijgt... zag niemand aankomen! Erg sterke Intouchables smaak; alleen was die tien keer beter. Niet onder de indruk van Me Before You.
kelama3
Mooi verhaal,en gek genoeg vind ik wel dat er een bepaalde chemie was.
Ik zie hier voornamelijk de vergelijking met Intouchable,maar mij deed hij meer denken aan The Fundamentals of Caring, (mooie film) maar dan inclusief romantiek.
Haar wenkbrauwen zijn inderdaad af en toe hilarisch aanwezig, dat is in Game of Thrones niet zo overduidelijk,maar ik zag haar bij Graham Norton, en daar blijkt ze er zelfs kunstjes mee te kunnen lolll.
Macmanus
Ha weer zo een.
Het zeven jaar samen zijn met de liefde van mijn leven gaat niet altijd over rozen. Naast haar liefde voor horror en de betere film, heeft ze ook een zwak voor dit soort tearjerkers. Als brave partner moet dan zo nu en dan maar mee kijken. In alle eerlijkheid moet ik wel toegeven dat ze bij mij ook vaak wel de tear weten te halen. Het zinspeelt er zo extreem op in, dat iemand met zo groot hart als ik er niet onder uitkomt
Bij momenten is de film ook wel aardig. Vond het milieu net wat te rijk om echt in mee te leven. Ook dat lower class girl krijgt de finer arts tot zich van de upper class, stoorde mij soms wat. Maar als je daar wat doorheen kan kijken blijft een vakkundig uitgewerkte tranentrekker over.
Het zijn geen films die een blijvende indruk achter laten. Daar blijft het allemaal te oppervlakkig voor, maar voor de liefhebber goed te doen.
2.5 sterren.
barry0404
Snap de hoge noteringen niet. Zeer middelmatig filmpje.
pedro1946
Score geven is voor iedereen anders, maar iemand die kritiek heeft op andermans scorens zou beter zijn mening voor zichzelf houden. Tenslotte is deze site om een waardering te geven op een film en niet om anderen te kwetsen. Deze prent en acteertalent van Emilia Clarke alsmede haar tegenspelers getuigen van een grote klasse, zo zijn er tot nu toe in 2016 nog maar weinig gemaakt.
max cady
Gisteravond min of meer "verplicht" moeten kijken .. Geef toch 3 sterren, film kijkt aardig weg en als ik mijn vriendin, die het boek heeft gelezen mag geloven is het aardig verfilmd. 4 sterren is haar mening. Nou goed dan .. 3,5
Heerlijke film , een film met constant een pijn in de buik gevoel je weet wel van als dat maar goed komt...
Pazmaster
Intouchables in een romantisch jasje. Erg origineel is het allemaal niet, bovendien kun je het hele verhaal wel raden. Er wordt wel redelijk gespeeld en Louisa heeft, ondanks dat het lijkt alsof ze zo uit the Sound of Music is aan komen lopen, wel een charmante uitstraling. Aan de andere kant begon het overdreven blije gedoe van haar me soms wel een beetje op de zenuwen te werken. Het is geen slechte film maar het is mij iets te braaf, te zoet en het loopt teveel volgens het boekje. Een krappe voldoende.
limelight73
Ik ben het wel met je eens, maar een 0,5 is dan wel heul erg laag. :/
limelight73
Het is dat ik zo hopeloos verliefd ben op Emila Clarke, maar dit was m voor mij toch ook niet helemaal. Het was soms zo overdreven zoet.... Het kwam allemaal gewoon net niet goed uit de verf. 2,5*
coumi
Prima film. Zeker binnen dit genre heb ik ze echt veel slechter gezien. Verhaal komt wat mij betreft toch geloofwaardig over, en word nergens oversentimenteel. Ligt zeker ook aan de twee hoofdrolspelers. Vooral Clafin doet het goed in een moeilijke rol. Clarke idem, hoewel ze haar goedmoedigheid er af en toe te dik oplegt. Dat hier word gekozen voor een onverwacht eind is ook een pre. Film lijkt inhoudelijk erg op Dying Young(1991), met één van de eerste rollen van Julia Roberts, maar dan vind ik deze nieuwe versie aanzienlijk beter. Meer to te point, beter geacteerd en uiteindelijk een prent die stemt tot nadenken.
filmkul
Redelijk drama met wat humor. De film komt wat lastig op gang maar na zo'n twintig minuten verloopt het wat vlotter en is het prettig om naar te kijken. De chemie tussen de hoofdrolspelers is prima en komt natuurlijk over. Dat is tevens de grootste kracht van de film. De film kent wat grappige momenten maar laat je op het einde wel met een brok in de keel achter. De aankleding is verder prima en visueel ziet er fraai uit met mooi uitgekozen shots. Prima film. 3.5/4.0

Aangrijpende romantische dramafilm 'Me before You' met Emilia Clarke vanavond op televisie

De best beoordeelde films van de jarige Emilia Clarke (35)

The Notebook

Neerja
Drama / Thriller, 2016

The Fault in Our Stars
Drama / Romantiek, 2014
engelandgebaseerd op boekdepressiekleine stadrolstoelcaretakercaregiverdisabledtwenty somethingvrouwelijke regisseurdead end job ongeluk