• 9.369.537 stemmen

Geregisseerd door: Jerry Zucker

Met onder meer: Patrick Swayze, Demi Moore en Whoopi Goldberg

Releasedatum: 12 oktober 1990

Plot Ghost

"Before Sam was murdered, he told Molly he'd love and protect her forever."

Sam Wheat (Swayze) wordt vermoord bij een overval, maar zijn geest is nog niet klaar om verder te gaan. Hij blijft bij zijn vriendin Molly (Moore). Hij komt erachter dat zijn ongeluk toch niet zo'n toeval was als hij dacht. Hij heeft namelijk een bepaalde code, waarmee een hoop geld te verduisteren valt en zijn collega wil deze code van hem stelen. Nu Sam dood is heeft hij het op Molly voorzien. Met behulp van een helderziende probeert hij Molly te waarschuwen, maar deze is niet zo makkelijk te overtuigen.

Jordy

Al een tijdje geleden, maar deze film heb ik erg vaak gezien. Erg komische momenten, mooie special effects, een spannend thriller-achtig verhaaltje er door heen gewoven en vooral natuurlijk de mierzoete ontroerende momenten tussen Sam en Molly: 3,5 sterren.

avatar van Blindfold

Blindfold

Vergeet natuurlijk het prachtige nummer van The Everly Brothers niet (zo heten die gasten toch?)

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Nee man! The Rightious Brothers.

Maar goed, heerlijke zwijmelfilm met humor.

avatar van jeroen79

jeroen79

Dat nummer is zeker goed. De film vond ik ook wel grappig. 3,5 ster. ik vond het wel grappig als hij dingen ging laten bewegen en the bad guy (weet z'n naam niet meer) er helemaal gek mee maakte.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Goeie special effects?? Lees ik het goed, Jordy?

Ik vond dat de special effects echt bar slecht waren, de mannetjes uit de hel zijn echt slecht. Soms valt het nog mee, maar meestal ... Het verhaal op zich viel wel mee, sommige komische momenten als hij de anderen aan het volgen is zonder dat zij het weten kan het soms wel grappig zijn. Maar dan heb je ook nog het melige liefdesverhaal tss. Sam en Molly.

Jordy

hmmn ja er staat me echt zoiets bij.. maar ja al een paar jaar niet gezien

avatar van Wouter

Vond de effecten prima.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ook zo'n goede film die rond Kerst weer opduikt!!

avatar van maximus

maximus

ja percies

avatar van pjotr

pjotr

maar ja Whoopy hé.........

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Troep!

avatar van Hobbes

Hobbes

behalve de plaat van de Righteous Brothers. die is schitterend

avatar van Rascal

Rascal

Ik heb me rotgelachen om Golberg

De film is redelijk alleen wat te zoetsappig soms.

Jordy

ja ik moet 'm hognodgi weer zien...

avatar van gotti

Leuke film. Goed verhaaltje en een uitstekende en vooral grappige rol van Whoopi Goldberg. Maar een minpuntje aan de film waren de special effects. Die zagen er echt belabberd uit. 3*

avatar van film-liker

film-liker

Prachtige film. Goed acteerwerk van Patrick Swayze en Whoopie Goldberg waar je soms erg om kan lachen!

Goed voor 4 sterren.

avatar van Linda

Linda

grappig , spannend en sappig tegelijk en een erg leuke rol voor Goldberg. 3,5 sterren

Wat een enige poster trouwens

avatar van amv@123

amv@123

Whoopi speelde geweldig, erg gelachen. Genoeg romantiek en spanning.

avatar van Goodfella

Goodfella

Hoewel alle stereotypen, clichés en ongeloofwaardigheden die je in een film als dit verwacht aanwezig zijn, vond ik dit werkje toch meer dan aardig. Het zal waarschijnlijk de frisse en originele manier waarop het verhaal gebracht wordt zijn denk ik. Tel hier een aantal komische scènes bij op en ik was zelfs bereid om het uitermate kleffe einde door de vingers te zien

avatar van sheryl

sheryl

Dit is een hele grappige film. Patrick Swayze kan goed acteren en Whoopi Goldberg vind ik grappig. Als Patrick een geest wordt, dan laat hij alle dingen bewegen en op het laatst de dader te pakken en daarbij heeft hij de hulp nodig van Whoopi. En dat lukt hem heel goed. Ik geef deze film 4 sterren

avatar van temper

temper

Ik had in plaats van Demi Moore graag Jennifer Jason Leigh in die rol gezien.

avatar van as

as

Ik had graag Rob Lowe in de rol van Demi Moore gezien.

avatar van empirekees

empirekees

Prachtige film, mooie scenes, goeie scenes.

avatar van mister blonde

mister blonde

noem er eens twee...

avatar van renske

renske

Serie clichés op een rijtje wist me toch wel te vermaken. Ik heb alleen het laatste uur ongeveer gezien dus ik zal heel eerlijk niet stemmen maar zoiets als 2,5 of 3 zal het wel worden mocht ik de eerste helft ook ooit zien.

avatar van Loesa

Loesa

Dik ok deze film! Moest de nodige traantjes wegpinken...

MaTtIeBoY

Mooie film.

avatar van Paco Delavega

Paco Delavega

Ik heb zelden zoveel huilende meisjes in de bioscoop gezien Ik had gelukkig mijn moeder mee

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2099 stemmen

Lang geleden gezien en een tijdje terug gehuurd voor een romantisch avondje met vriendin. Vond hem toen wat minder dan ik hem in herinnering had, hij "greep" me niet meer zo als eerst. En mijn vriendin ook niet, dat zegt heel wat

Toch nog een ontroerende, spannende en soms best grappige film. 3.5 sterren

avatar van markpennings

markpennings

Goede film zit eigenlijk alles in humor, goed verhaal, romance, spanning, fantasie, mooie vrouw (demi moore), en muziek van de Richgtes Brothers. Geef deze film een 4.5