Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Patrick Swayze, Demi Moore en Whoopi Goldberg
Releasedatum: 12 oktober 1990
Bekijk via Videoland
Plot Ghost
"Before Sam was murdered, he told Molly he'd love and protect her forever."
Sam Wheat (Swayze) wordt vermoord bij een overval, maar zijn geest is nog niet klaar om verder te gaan. Hij blijft bij zijn vriendin Molly (Moore). Hij komt erachter dat zijn ongeluk toch niet zo'n toeval was als hij dacht. Hij heeft namelijk een bepaalde code, waarmee een hoop geld te verduisteren valt en zijn collega wil deze code van hem stelen. Nu Sam dood is heeft hij het op Molly voorzien. Met behulp van een helderziende probeert hij Molly te waarschuwen, maar deze is niet zo makkelijk te overtuigen.
- Trailer (YouTube)
Mover
Emergency Room Ghost
Oda Mae's Sister
Jordy
Al een tijdje geleden, maar deze film heb ik erg vaak gezien. Erg komische momenten, mooie special effects, een spannend thriller-achtig verhaaltje er door heen gewoven en vooral natuurlijk de mierzoete ontroerende momenten tussen Sam en Molly: 3,5 sterren.
Blindfold
Vergeet natuurlijk het prachtige nummer van The Everly Brothers niet (zo heten die gasten toch?)
geronimo
- 1955 berichten
Nee man! The Rightious Brothers.
Maar goed, heerlijke zwijmelfilm met humor.
jeroen79
Dat nummer is zeker goed. De film vond ik ook wel grappig. 3,5 ster. ik vond het wel grappig als hij dingen ging laten bewegen en the bad guy (weet z'n naam niet meer) er helemaal gek mee maakte.
Obiwannes
Goeie special effects?? Lees ik het goed, Jordy?
Ik vond dat de special effects echt bar slecht waren, de mannetjes uit de hel zijn echt slecht. Soms valt het nog mee, maar meestal ... Het verhaal op zich viel wel mee, sommige komische momenten als hij de anderen aan het volgen is zonder dat zij het weten kan het soms wel grappig zijn. Maar dan heb je ook nog het melige liefdesverhaal tss. Sam en Molly.
Jordy
hmmn ja er staat me echt zoiets bij.. maar ja al een paar jaar niet gezien
FisherKing
Ook zo'n goede film die rond Kerst weer opduikt!!
Hobbes
Troep!
behalve de plaat van de Righteous Brothers. die is schitterend
Rascal
Ik heb me rotgelachen om Golberg
De film is redelijk alleen wat te zoetsappig soms.
Leuke film. Goed verhaaltje en een uitstekende en vooral grappige rol van Whoopi Goldberg. Maar een minpuntje aan de film waren de special effects. Die zagen er echt belabberd uit. 3*
film-liker
Prachtige film. Goed acteerwerk van Patrick Swayze en Whoopie Goldberg waar je soms erg om kan lachen!
Goed voor 4 sterren.
Linda
grappig , spannend en sappig tegelijk en een erg leuke rol voor Goldberg. 3,5 sterren
Wat een enige poster trouwens
amv@123
Whoopi speelde geweldig, erg gelachen. Genoeg romantiek en spanning.
Goodfella
Hoewel alle stereotypen, clichés en ongeloofwaardigheden die je in een film als dit verwacht aanwezig zijn, vond ik dit werkje toch meer dan aardig. Het zal waarschijnlijk de frisse en originele manier waarop het verhaal gebracht wordt zijn denk ik. Tel hier een aantal komische scènes bij op en ik was zelfs bereid om het uitermate kleffe einde door de vingers te zien
sheryl
Dit is een hele grappige film. Patrick Swayze kan goed acteren en Whoopi Goldberg vind ik grappig. Als Patrick een geest wordt, dan laat hij alle dingen bewegen en op het laatst de dader te pakken en daarbij heeft hij de hulp nodig van Whoopi. En dat lukt hem heel goed. Ik geef deze film 4 sterren
temper
Ik had in plaats van Demi Moore graag Jennifer Jason Leigh in die rol gezien.
renske
Serie clichés op een rijtje wist me toch wel te vermaken. Ik heb alleen het laatste uur ongeveer gezien dus ik zal heel eerlijk niet stemmen maar zoiets als 2,5 of 3 zal het wel worden mocht ik de eerste helft ook ooit zien.
Paco Delavega
Ik heb zelden zoveel huilende meisjes in de bioscoop gezien
Ik had gelukkig mijn moeder mee
Captain Pervert
- 2099 stemmen
Lang geleden gezien en een tijdje terug gehuurd voor een romantisch avondje met vriendin. Vond hem toen wat minder dan ik hem in herinnering had, hij "greep" me niet meer zo als eerst. En mijn vriendin ook niet, dat zegt heel wat
Toch nog een ontroerende, spannende en soms best grappige film. 3.5 sterren
markpennings
Goede film zit eigenlijk alles in humor, goed verhaal, romance, spanning, fantasie, mooie vrouw (demi moore), en muziek van de Richgtes Brothers. Geef deze film een 4.5

Klassieker 'Ghost' met Patrick Swayze krijgt een remake

Netflix verwijdert onder meer deze films voor het einde van de maand

Vanavond op televisie: 'Die Hard' en 'Ghost'

Edward Scissorhands
Drama / Fantasy, 1990

Miracolo a Milano
Drama / Fantasy, 1951
corruptiefortune tellermoney transfer money launderingpottery heavenhelhiernamaalsmoorddoodgeestspiritismadapted into play or musicaloscar-nominatedoscar's best picture nominee