Genre: Familie / Komedie
Bekijk via Amazon Prime
Bekijk via Google Play
Bekijk via iTunes
Plot Stuart Little
"The Little family just got bigger."
George Little is in de wolken: zijn ouders hebben besloten een broertje te adopteren. In het weeshuis bezwijken Mr. en Mrs. Little echter voor de charmes van een witte muis. Ze adopteren het beestje en dopen het Stuart. George is ontgoocheld met zijn nieuwe vriendje. Snowbell, de angorakater van het gezin, ziet Stuart wel zitten en beraamt met de katten uit de buurt een duivels plan om voorgoed met hem af te rekenen.
Stuart Little (stemrol)
Smokey (stemrol)
Snowbell (stemrol)
Mrs. Eleanor Little
Mr. Fredrick Little
George Little
Red (stemrol)
Monty (stemrol)
Det. Phil Allen / Lucky (stemrol)
Reginald Stout (stemrol)

alexspyforever
- 20982 berichten
Deze was leuk om samen met de kids naar te kijken zo een 10-tal jaar geleden. Een muis geadopteerd door mensen als een broertje voor hun enige zoon, tja eigenlijk is het te dom voor woorden. Ik zie Geena Davis heel graag spelen (en vind haar ook op middelbare leeftijd nog steeds een knappe vrouw), maar deze ga ik toch nooit meer opzetten.

movimaker
ik heb wel een rat geadopteerd bij een knaagdieren opvang maar natuurlijk is het een fantazie film anders praat hij toch niet en wat is daar mis mee?

Dk2008
De film is me dit keer toch alweer beter bevallen. Het verhaaltje kennen we nu wel. Over de gehele linie zit er erg leuke animatie in van Stuart maar zoals richting het einde met die pratende katten is ook leuk gedaan. Vorige keer vond ik wel wat zielig, zoals met die rot jongen tijdens de zeilwedstrijd maar nou kon ik er eerlijk gezegd wel om lachen. Het is wel zo dat zodra ze met die met die andere muizen beginnen, dat het dan minder wordt, en het laatste gedeelte duurt te lang. Maar ook dan zitten er grappige dingen in. Jonathan Lipnicki, Hugh Laurie en Geena Davis doen het goed, ondanks het malle verhaal. De muziek blijft prachtig. En de dialogen zijn vaak grappig.
Op de dvd staat o.a. een making of. Altijd leuk om te zien hoe ze één en ander hebben gemaakt. De tweede film blijft voor mij beter. Maar ook al is deze film niet overal even geweldig, het blijft toch vooral visueel erg leuk om te zien. In de 1e helft zit dan de meeste komedie. 5.0

Vinokourov
Wauw, de CGI en de gehele productie zien er goed en mooi uit! Eind jaren '90 maakten die technieken echt een vogelvlucht en dat zorgt ervoor dat scenes zoals die zeilrace of in het riool er jofel en overtuigend uit zien. Dat overtuigende kan niet gezegd worden van het verhaal wat Stuart Little vertelt, maar goed daar is het uiteraard een kinderfilm voor. Het einde is ook ietwat rommelig in elkaar geflanst met een nogal problematische rol voor de huiskat Snowbell. Anyway het werd net iets te kinderachtig om deze film met een voldoende te waarderen.

shrink
- 1940 berichten
Voor kinderen erg leuk, maar voor volwassenen is het verhaal te mager.

Brabants
- 1966 stemmen
Kleurrijke en charmante film met een zeer eenvoudig uitgewerkt plot, waarbij Stuart prachtig is verwoord door Michael J.Fox. Over het algemeen een leuke familiefilm die zonder enige scherpe humor toch redelijk onderhoudend is.

hijman1946
Aan de volwassenen,,bent u uw kinderogen kwijt, ik heb ze gelukkig nog ,70 jaar jong
gewoon een prima film.

TMP
Stuart Little is duidelijk een kinderfilm, oké, maar dan toch geen al te beste. Het ziet er niet verkeerd uit en duurt - gelukkig - ook niet al te lang. Het verhaal is echter erg flauw, zeer cliché uitgewerkt en behoorlijk rommelig. Het acteerwerk is zelfs dramatisch, met name Hugh Laurie kan echt veel beter.

dvdcrusher
Geena Davis is een actrice die sinds ik Thelma & Louise gezien heb, nog weinig verkeerd kan doen dus moest ik deze ook zien. Uiteindelijk is hij beter meegevallen dan verwacht, de CGI is inderdaad verbluffend voor die tijd en de boot- en achtervolgingscenes moet je echt gezien hebben. De katten zorgen voor de komische noot in deze film. Natuurlijk is het allemaal cliche, daarom is het ook een familiefilm. Maar wel een geslaagde familiefilm. 3,5 sterren

Hulk7777
Wat is Stuart Little toch een bizarre maar ook prachtige film.
De spannend avonturen die de kleine muis beleefd zijn heel leuk om naar te kijken.
Je vraagt je altijd af wat er nu zal gebeuren maar uiteindelijk weet je al hoe het zal aflopen omdat het voorspelbaar is.
Hoe dan ook is Stuart Little een film die je moet gezien hebben als je van dit soort film houdt.

Mysterie-schrijver
De enige personages die ik grappig vind en die de film voor mij leuk maken zijn Stuart en de katten.
Hugh Laurie is een goede acteur, ik vind zijn rol als Frederick alleen wat saai.
Op zich is de film niet verkeerd, ik vind hem wel leuk om te kijken maar het is niet dat ik hem met regelmaat op zal zetten.
En Michael J Fox is echt heel goed. Hij zet Stuart echt perfect neer!
Het verhaal is ook leuk.
Dus 4 sterren!

Stuart Little 3: Call of the Wild
2005

Stuart Little 2
2002

Verdwenen 'Stuart Little'-acteur over waarom hij naar de achtergrond verdween: 'Ik was niet zo goed'

Hachi: A Dog's Tale

Trial by Fire
Biografie / Drama, 2018

Colectiv
Documentaire, 2019
broer of zus relatiegebaseerd op boekkatmouseadoptiegangsterweeshuisstepbrother world trade center
Realtimes | Publishing Network
Social media