• 9.373.064 stemmen

Met onder meer: Geena Davis, Hugh Laurie en Michael J. Fox

Gesproken taal: Engels en Kroatisch

Releasedatum: 13 april 2000

Plot Stuart Little

"The Little family just got bigger."

George Little is in de wolken: zijn ouders hebben besloten een broertje te adopteren. In het weeshuis bezwijken Mr. en Mrs. Little echter voor de charmes van een witte muis. Ze adopteren het beestje en dopen het Stuart. George is ontgoocheld met zijn nieuwe vriendje. Snowbell, de angorakater van het gezin, ziet Stuart wel zitten en beraamt met de katten uit de buurt een duivels plan om voorgoed met hem af te rekenen.

Stuart Little (stemrol)

Smokey (stemrol)

Snowbell (stemrol)

Mrs. Eleanor Little

Mr. Fredrick Little

Red (stemrol)

Monty (stemrol)

Det. Phil Allen / Lucky (stemrol)

Reginald Stout (stemrol)

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

soom schreef:

wel een beetje een fantasiefilm vind ik...... aangezien ze een muis adopteren.... wie doet dat nou tegenwoordig?:s

vroeger hoop ik ook niet

avatar van mckiller

mckiller

Ik vond hem vroeger wel leuk

avatar van niethie

niethie

Alweer een hele tijd geleden dat ik deze film zag en nog wel in een Nederlands- nagesychroniseerde versie ook maar heb er verder erg leuke herrineringen aan, een aardig plot en een paar zeer vermakelijke warme scenes en die muis was natuurlijk erg leuk geanimeerd. Gewoon prima vermaak voor het hele gezin, maar aangezien het alweer jaren geleden is houd ik het voorlopig op-

3 sterren.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Grappig filmpje, wel een tijd geleden dat ik deze nog gezien heb. Leuke invloeden en elke grappige shots.

avatar van Dark Knight

Dark Knight

aardig vermaak filmpje en echt héééééél leuk voor kinderen vond hem echt vermakelijk.

3,0*******

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Aandoenlijke kinderfilm.

avatar van Arbiter

Arbiter

Zeer slechte film, saaie humor.

avatar van elmo4ever

elmo4ever

saai en zonder humor. het idee daar in tegen is heel leuk. geweldig voor kinderen! ik vind het een kinderfilm van laag voormaat. mooie efects een pratendemuis geweldig!!!

avatar van Lavigne

Lavigne

Snowbell is lief

avatar van DVD-T

DVD-T

Hoe ik ooit bij 3* voor deze film kom weet ik niet, zal in mijn herinnering wel een goede film zijn geweest.

Een af en toe leuke familiefilm die erg leunt op de bekende clichés uit het genre. Acteerwerk is verder niet erg interessant, en het wordt soms wel erg zoetsappig door dingen langer uit te rekken dan nodig is, met de daarbijhorende emotionele muziek. de effecten zien er verder goed uit. De technieken die voor handen waren in '99 worden tot het uiterste gebruikt. Stuart zelf ziet er dan ook mooi geanimeerd uit. Waar ik wel altijd problemen mee heb, is dat ze katten of honden laten praten, ziet er meestal eng uit. Toch kent Stuart Little ook wel leuke momenten, en is het aardig tijdverdrijf. Snowbell is trouwens echt stoer.

3* --> 2*

markie1978

Wat een kinderachtige film zeg, en zeer ongeloofwaardig verhaal.

We neemt er nu een muis als adoptie kind???????

Wie bedenkt zoiets, er zat ook geen spanning of humor in deze film.

IK heb me geen moment kunnen vermaken met deze film, mijn vriendin wou deze film afkijken, waardoor ik verplicht werd mee te kijken.

avatar van MahsaLOVESmovies

MahsaLOVESmovies

Vermakelijke film !!

Ik vond het soms ook wel echt zielig.

Het is echt een aanrader voor jong en OUD!

Ik vind het wel een beetje ongewaardeerd als je kijkt wat voor cijfer deze film krijgt, maarja ieder zijn eige mening.

Van mij krijgt ie zeker 4.5 sterren.

MahsaLOVESmovies schreef:

Vermakelijke film !!

Ik vond het soms ook wel echt zielig.

Het is echt een aanrader voor jong en OUD!

Van mij krijgt ie zeker 4.5 sterren.

Heb ik wel de zelfde film gezien???????????

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Een klassieker in de kinderfilmwereld die toch wel leuk is. Maar dan wel voor een bepaalde leeftijdscategorie. Dat is dan 5-9 jaar oud.

score .............. 2.05

positie .............. 256/375

avatar van TwoM

TwoM

Flauwe kinderfilm...

Misschien ben ik net iets te oud voor dergelijke films. Goed voor de kleinsten onder ons. Hugh Laurie serieus onder zijn 'House-niveau' in deze film, lang leve de arrogantie en het sarcasme van House!

2,5

avatar van clockwork72

clockwork72

Jeugdsentiment!

Wel 100 keer gezien denk ik. Als je hem kijkt als je ouder bent snap ik dat je er niks meer aan vindt maar vroeger vondt ik dit heel leuk. (nu ook nog wel) 3,5*

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuk tussendoortje deze film.

Mooie special effects en een vermakelijk verhaaltje.

Maar de film is echt wel bedoeld voor de allerkleinsten, die zullen er wel dolle pret aan beleven.

avatar van bild

bild

Redelijke animatiefilm die spijtig genoeg niet echt voor volwassenen of jongeren besteed is.

avatar van japser121

japser121

heb de films gezien en wist niet eens meer dat Hugh Laurie er in speelde... (zegt wat over de kwaliteit van de film en acteerprestaties)

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Geinig familie vermaak. De personages zijn best leuk, het acteerwerk was goed en sommige stukjes waren ook wel leuk. Zoals de scene met die bootjes. 3,0 voor een vermakelijk filmpje.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik zag deze lang geleden in de bioscoop met een kinderfeestje en de titel is me sindsdien altijd bijgebleven. Leuke kinderfilm, erg vermakelijk toen maar nu zou ik 'm nooit meer kijken.

- 3,5 -

avatar van tamara430

tamara430

Deze kun je blijven kijken!! Ontzettend grappig

clockwork72 schreef:

Jeugdsentiment!

Jeugd sentiment????

zo oud is deze film niet hoor, is pas 10 jaar oud.

Dus van sentiment kan geen sprake zijn.

Ik vind deze film irritant en zeer ongeloofwaardig, zelfs kinderen snappen dat mensen geen muis adopteren als kind. Dit is de grootste nonsens films die ik ken.

avatar van lvlvlv

lvlvlv

Origineel verhaal, maar heel boeiend blijft de film niet!

Toch nog een 6

avatar van ibendb

ibendb

Dit is echt een leuke film.

De muis ziet er leuk uit voor die tijd.

Het acteerwerk vind ik vaak over-the-top, maar dat stoort mij echt niet.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Was gewoon een goede kinderfilm en zat goed in elkaar, daarom ook gewoon een ruim voldoende

avatar van Dk2008

Dk2008

Het was eigenlijk de bedoeling om eerst deel 2 te bekijken. Vaak kent het eerste deel een introductie, die meestal helemaal niet zo leuk is, en daarom kies ik meestal voor de vervolgfilm en als die leuk is kijk ik daarna deel 1. Maar voor de variatie ben ik dan maar eerst met dit deel begonnen. De film is al heel vaak op tv geweest maar ik heb nooit de behoefte gehad om hem te zien. Sommige familiefilms zijn jaren later opeens verrassend uit de bus gekomen. Het verhaal zelf is echter al een grote tegenwerker. Raar om een muis te adopteren, die moet je dan ook als broer/huisgenoot gaan accepteren, je moet ook maar willen in zo'n film te gaan spelen ....Live-action-films is meestal ook niet mijn ding en animatie biedt ook geen enkele garantie.

Het is dat Geena Davis erin speelt anders had ik hem waarschijnlijk nou nog niet gezien. Die heeft in deze film weer een heel leuke uitstraling zoals ik dat al ook vond in Earth Girls Are Easy (1988). En zo kijkt de film aanvankelijk nog wel redelijk lekker weg. De animatie van Stuart is heel knap gedaan en met die katten is in het begin ook amusant. De achtergrondmuziek in de film klinkt trouwens vaak ook heel mooi. En zo heb ik me de eerste helft nog wel vermaakt met scènes als met de wasmachine en de varende zeilschepen. Heel vervelend vind ik altijd het sentiment wat ze in een komedie menen te moeten gooien, treiterende kinderen onderling en zielig dit en zielig dat, het is toch geen dramafilm. Halverwege gaat de film sterk achteruit en toen had ik het ook wel snel gehad met deze film, met die katten en dat sentimentele gedoe. Hopelijk is het tweede deel leuker. 3.0.

avatar van baspls

baspls

Erg leuke en vermakelijke film! De vroeger CGI is nog best wel mooi (ik blijf het haten). Muziek is wel goed. De humor is wel goed. Er is redelijk geacteerd. Het is een schitterend verhaal. Ik blijf het leuk vinden.

avatar van Spetie

Ik heb het nooit zo op films met pratende dieren, een uitzondering zoals Babe daargelaten, maar Stuart Little hoort daar helaas niet bij.

Het pratende muisje was me al veel langer bekend, maar ik heb nooit de behoefte gehad om deze te gaan zien. Nu ik met de kleinste regelmatig in het weekend een jeugdfilm kijk, werd het afgelopen weekend dan toch Stuart Little. Wat me in positieve zin opviel was de vloeiende animatie van Stuart. Stuart ziet er mooi uit en het loopt allemaal vlot.

Het verhaaltje zelf vond ik niet zo geweldig. Een muis, die geadopteerd wordt door een modelgezin met een gemene kat. Veel clichés en veel dramatische gebeurtenissen. Vooral de katten vond ik nogal vervelend evenals het irritante broertje van Stuart. Laurie en Davis doen het ook niet geweldig en daarnaast zijn hun karakters wel erg eendimensionaal.

Uiteindelijk bleek Stuart Little wel zo’n beetje te zijn wat ik ervan verwachtte, een kinder/familie film, die niet echt iets voor mij is.

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Ik heb hem nu van dvd bekeken. En toch best lekker een thuisbioscoop, hoewel ik het gevoel had in de bioscoop te zitten. Ik heb zoveel dvd's gekocht en ook weer weggedaan, dat het veel langer lijkt geleden dat ik deze film de vorige keer heb gezien. Maar valt best mee.

Lullig verhaal wel. Ik moest er dan ook weer in komen. Erg onrealistisch, met extreem fantasierijke elementen maar aan de andere kant ook gewaagd. Goed werk van de filmmakers.

Het is begrijpelijk dat het jongetje (gespeeld door Jonathan Lipnicki) aanvankelijk ook zo reageert. En de verhouding poes tegenover muis eveneens.

De film is erg wisselvallig. Op bepaalde momenten vreselijk grappig en dan weer een beetje vervelend. Dit blijft tot het einde het geval. De achtergrondmuziek is erg mooi. Dit is nog wel het meest memorabele voor mijzelf. Ook de combinatie tussen echt en animatie is goed gedaan. En de dialogen zijn vaak zeer komisch, met goede stemmen erbij van Michael J Fox (Little) en Nathan Lane (Snowball). Zoals met de zeilwedstrijd dat vond ik echt minder maar de conversaties tussen Little en Snowball en de poezen onderling zijn erg vermakelijk. Dus dit toont al aan, dat het eigenlijke verhaal alweer bijzaak is. En dus knop om, filmpje kijken, knop om, terug naar de realiteit.

Zoals met die wasmachine zomaar open trekken kan volgens mij ook niet en zo zijn er nog wel wat onlogische dingen. Maar kinderen zullen daar niet op letten.

Ik had hem slechter verwacht vooral na de helft, maar viel allemaal reuze mee. Kan een volgende keer dan ook weer. 4.0