• 9.373.194 stemmen

Final Fantasy: The Spirits Within (2001)

Animatie / Sciencefiction | 98 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Oorsprong: Japan / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Hironobu Sakaguchi en Motonori Sakakibara

Met onder meer: Ming-Na Wen, Alec Baldwin en Steve Buscemi

Releasedatum: 16 augustus 2001

Plot Final Fantasy: The Spirits Within

"Unleash a new reality"

Het is 2065: er staat een grote aanval op geest-achtige aliens op het punt om te beginnen. Dr. Aki Ross probeert de geheimen van de aliens op tijd te ontdekken, om zo zowel de planeet als haar geïnfecteerde lichaam te redden. Terwijl Aki en haar mentor Dr. Sid op zoek zijn naar een vreedzame oplossing, wil de generaal Hein maar één ding: de aliens in één grote aanval voorgoed vernietigen. Gebaseerd op de reeks Final Fantasy computerspellen.

Dr. Aki Ross (stemrol)

Cap. Gray Edwards (stemrol)

Sgt. Ryan Whitaker (stemrol)

Off. Neil Fleming (stemrol)

Off. Jane Proudfoot (stemrol)

Dr. Cid (stemrol)

General Hein (stemrol)

Council Member (stemrol)

Council Member (stemrol)

Major Elliot (stemrol)

avatar van ThaDeez

ThaDeez

gezien ik een groot FF game fan ben, is elke aanwinst voor mij welkom. Squaresoft roeleert!

avatar van Patrickkiller

Patrickkiller

Fantastiche film echt heel mooi gemaakt. Kon misschien wel iets beter. Het verhaal zelf was iets minder, maar ja ik geef het toch 4 sterren.

Iedereen die Final Fantasy fan is moet deze film zien.

Flexje

ik heb de trailer gezien en dat zag er erg indrukwekkend uit, ik hou wel van science fiction films..maar kweet weinig af van FF, maakt dit nog veel uit?

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ik ga deze film zeker wel in de bios checken! Heb ook de trailer gezien in de bios, en die zag er echt zéér goed uit, zag in eerste instantie ook niet dat ik naar animatie zat te kijken

avatar van ThaDeez

ThaDeez

de trailers zijn ten minste al cool genoeg om de film te willen zien =]

Flexje

nah..gaan jullie hem nog kijken of hoe zit dat?

Jordy

De animatie is erg mooi, en zelfs de personages zijn erg realistisch. Met sommige bewegingen gaat het een beetje mis, en als er gepraat wordt is het soms een beetje nep, maar over het algemeen is het erg indrukwekkend allemaal. De achtergrond van het verhaal is erg vaag (blabla spirits.. blabla phantoms...) en de uitvoering ervan erg cliché, maar als je dat accepteert is de film op zich redelijk onderhoudend, met een spannend verhaal, viel me erg mee. 3 en een halve ster.

avatar van iman

iman

Oh wat wil ik 'm graag zien....eerst op vakantie....eerste wat ik daarna ga doen... is die film kijken!!...hehe

Etienne U

Leuke film........verder ging het wel kwa verhaal..........ik vind de roughnecks anamatie serie van starship troopers alleen boeiender!! 3 sterren en jordy het waren fanatoms

Jordy

eh wat zijn fanatoms?? imdb zegt ook phantoms (nl vertaling was fantomen)

Etienne U

Dan hadden ze zeker mongolen aangenomen voor de ondertiteling want daar stond het ook steeds =]

Jordy

ja echt? heb niet echt op de subs gelet, maar dacht toch dat er fantoom/fantomen stond.. hmn

Etienne U

Naja ik kan het ook fout hebben dan hoor =[ het lijkt wel erg veel op elkaar.

avatar van kbautr

kbautr

De animatie is inderdaad van hoog niveau (zeker met sommige camereaffecten). Daarnaast waren de mensen realistisch in beeld gebracht. Jammer dat de mimmiek vrij strak en hetzelfde bleef. Maar ja ze moeten natuurlijk wat bewaren voor de volgende keer. Verder een mooi verhaal, met en in mijn ogen niet zo'n lekker einde. Niet dat het slecht was, maar het liet je met een bepaald gevoel achter.

Voor de rest steekt de film alleen boven de rest uit, vanwege de fraaie animatie. 3,5 sterren. En niet voor de kids

Groet Kbautr Bart

Jordy

wat ik heel realistisch vond waren sommige shots waar de personen aan het rennen waren, het leek net écht of er een cameraman achter ze aan het rennen was, heel realistisch.

Verder vond ik Dr. Sid het enige personage dat écht overtuigend was, het is dat de stem van Donald Sutherland je er steeds aan herinneren dat het toch echt een geanimeerde figuur betrof

had liever onbekende stemmen gehad bij deze film. Bij Shrek is dat niet erg, daar wordt nergens de suggestie gewekt dat het echt is, dus dan is het (vond ik) alleen maar leuk als je Diaz of Murphy hoort.

avatar van Blindfold

Blindfold

Het einde vond ik ook wel iets dat de film naar beneden haalde. Ik had toch een grotere climax verwacht. Het einde leek heel erg op de end sequence van deel 7 (van de spellen dus), maar die sequence vond ik dus nog net iets beter (niet mooier, maar beter).

avatar van jeroen79

jeroen79

jezus wat een gelul zeg. fantoms of fantomen, wat maakt het uit. Gewoon een film om een keer gezien te hebben, en dan vooral omdat het er zo mooi uit ziet. Een closeup van (haar) oog waarbij ik echt ging twijfelen of dit gedetailleerde plaatje nou echt was of niet. En zoals Jordy al zei de loop en ren bewegingen zijn erg realistisch.

avatar van Hitman

Hitman

Erg mooi gemaakt deze film. Het zag er allemaal zeer realistisch uit (op een paar momenten na dan). Ik vond alleen jammer dat het zo'n standaard verhaaltje was, dat ik dus niet erg bijzonder vond. Toch nog 3,5 sterren vanwege de erg goede animatie...

avatar van Wouter

Is dit nu niet typisch zo'n film waarvan iedereen dat ding meer dan 1 ster geeft omdat de animaties NU mooi lijken, maar waar men over een paar jaar hun neus voor ophaalt?

Flexje

Nee, want zoals jordy al zei, het verhaal is onderhoudend.. ik kan dit niet verder beargumenteren want ik heb hem zelf niet gezien maar mijn broer zei dat het wel degelijk een goeie film is zonder alle glitter and glamour.

Jordy

de film blijft een mijlpaal op het gebied van computeranimaties... als later films met betere animatie gemaakt worden zal een deel van de aantrekkingskracht verloren gaan, maar ik vond de film interessant genoeg om een goede beoordeling te geven... maar wie weet hoe ik daar over 10 jaar over denk

avatar van Wouter

Over 10 jaar kent niemand deze film nog.

avatar van manic

manic

3,5 ster alleen vanwege het fantastische beeld en geluid. Verhaal is als een matige manga, maar dat kan ook best eens leuk zijn :^)

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Best aardig maar een beetje onbegrijpelijk en het einde is slap !

Wel erg mooi gemaakt, toch nog 5 sterren omdat ie zooooo mooi is gemaakt.

Jordy

vanavond nogmaals gezien, op dvd, en ik ergerde me toch best wel aan het matigje vehaaltje eigenlijk. Half puntje er af gehaald, 3 sterren

avatar van Eva

Eva

Vliegtuig? Slap einde en onbegrijpelijk, maar toch 5 sterren?

avatar van dttom

dttom

mooie beelden maar dat was het dan ook wel.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Ja !

avatar van Jos2

Jos2

Vliegtuig is overduidelijk krankjorum....

avatar van gotti

Mooi gemaakt, geinig verhaaltje. 3,5*