• 9.376.921 stemmen

Met onder meer: Kürt Rogiers, Carolina Dijkhuizen en Victoria Koblenko

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 oktober 2006

Plot Sl8n8

Kristel Lodema (Victoria Koblenko) gaat met vier vrienden naar een oude Belgische steenkolenmijn om het manuscript op te halen van Martin, haar zojuist overleden vader. Martin deed als criminoloog onderzoek naar de seriemoordenaar Andries Martiens, die een eeuw geleden als 'vuurman' in de mijn overleed. Vuurmannen waren ter dood veroordeelden die in de mijn hun laatste kans kregen. Na een rondleiding in de mijnschachten met een klein groepje 'toeristen', een therapeut (Kürt Rogiers) en zijn patiënten, komt de groep vast te zitten in het mijnlabyrint. Uit verveling en onder invloed van XTC oppert een aantal van Kristel's vrienden het idee om een séance te houden met het Ouija bord van Kristel's vader. Wat als een grap begint mondt uit in een nachtmerrie...

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Saaie prutfilm met walgelijk slechte acteurs. Nee, nee en nog eens nee!

Graag géén soapies meer als acteurs! (Cas 'Lek' Janssen als uitzondering!

avatar van kimelie

kimelie

zeker niet de slechtste film die ik gezien heb, ik moet zeggen dat ik er niet te veel van verwachte: want nederlandse horror ...tja dat sprak me niet echt aan moet ik zeggen.

TOCH gekeken en ik vind het een goede film, zéér zekers een van de betere films van nederlandse bodem ga hem zeker aanraden bij vrienden die graag thrillers en horror kijken dat ze deze niet mogen missen 3½*

avatar van HeatWave

HeatWave

Na pas geleden "DoodEind" gezien te hebben ( ook met Victoria Koblenko ) was ik toch wel benieuwd naar deze film. Ik vind zelf dat deze 2 films toch wel een beetje in elkaars verlengde liggen, maar hier in "Sl8n8" zit toch duidelijk iets meer vaart en ik vind deze ook zeker grimmiger. Wat dat betreft vind ik deze nog net iets boeiender dan "DoodEind", maar eigenlijk doen ze niet echt veel onder voor elkaar.

Ik heb hier met veel plezier naar gekeken, ondanks er mischien wel eens wat naïeve dingen in voor komen, maar dat hoort nu eenmaal ook bij een horrorfilm.

Natuurlijk is dit geen topfilm maar ik vind het zeker vermakelijk en dus de moeite waard om naar te kijken.

Hier is zeker de moeite gedaan om een spannende film af te leveren en ik vind het best geslaagd.

avatar van Anjin

Anjin

Ché Cliché schreef:

Saaie prutfilm met walgelijk slechte acteurs. Nee, nee en nog eens nee!

Graag géén soapies meer als acteurs! (Cas 'Lek' Janssen als uitzondering!

Nee dat is een goede acteur

Laat me toch niet lachen man

Deze film was prima vermakelijk en voor een nederlands budget toch een van de betere films van afgelopen tijd.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Anjin schreef:

Nee dat is een goede acteur

Laat me toch niet lachen man

Ik zeg nergens dat hij een goede acteur is, maar betreffende Nederlandse ex-soapies, is hij de enige die er 'wat' van kan. De rest is prut, net als deze film.

Niet vermakelijk maar gruwelijk irritant. Het acteerwerk is van een schandalig niveau. Één van de betere films van 'de' afgelopen tijd? Nou, dan heb jij niet zoveel gezien dit jaar.

Ché Cliché schreef:

Je geeft gelukkig zelf al aan hoe onzinnig/kortzichtig je eigen uitspraak is door een film met veel ex-"soapies", Van God Los, vijf sterren te geven.

avatar van R9

R9

distributie

wat betekend dit precies? domme vraag miss

avatar van avpoudbeyerland

avpoudbeyerland

Wel, goede gore. Best indrukwekkend voor een Nederlandse film. Maar hoe de personen dood gaan is nogal gaar

avatar van xangadix

xangadix

dis·tri·bu·tie (de ~ (v.), ~s)

1 verspreiding, verdeling, uitdeling

2 verdeling van eenheden in een groter geheel

3 door de staat in crisistijd geregelde verdeling van levensbehoeften enz.

avatar van SSeagal

SSeagal

Leuke en mystieke slasher, prima te pruimen horror! ***1/2

avatar van marco1985

marco1985

Vond het wel een boeiende film, zat een goed verhaal in en alles gebeurde snel achter elkaar. paar schrikmomenten (altijd leuk)

vond het geen slechte film, leuk om naar te kijken

Midnite

een leuke horrorfilm,voor nederlandse begrippen dan.

Alleen jammer van dat schokkende beeld ( vooral bij de moorden) werd er een beetje para van

Maar het gaat de goede kant op met de NL-horror...

Midnite schreef:

een leuke horrorfilm,voor nederlandse begrippen dan.

Ik snap dat nooit ... een film is toch leuk of niet ongeacht uit welk land hij komt?

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ongeloofelijk veel horrorcliché's, tot aan het einde toe voorspelbaar, een verhaal dat we al honderd keer hebben gezien, veel te veel close-ups, irritante puberale jongeren, vreselijk onsubtiele naare beelden en een slechte ADHD montage.

Toch weet sl8n8 je vanaf het begin te pakken en met een halve hand voor ogen je te laten rillen op het puntje van je stoel.

3,5 sterren.

Midnite

Nou... het verleden wijst uit dat de kwaliteit van de Nederlandse film niet zo hoogstaand is

( op o.a. Turks Fruit en Amsterdamned na dan)

Maar zo als ik zal zei,gaat het de goede kant op...

neem bijvoorbeeld Zwartboek maar eens, Paul Verhoeven

blijft toch de beste Nederlandse regisseur

Midnite schreef:

Waarvan jij waarschijnlijk het overgrote deel niet gezien hebt ...

Midnite

[quote="Quido[/quote] Waarvan jij waarscijnlijk het overgrote deel niet gezien hebt ...[/quote]

Noem jij eens 1 goede NL film dan..

Quido

Kijk mijn stemmenlijst eens door zou ik zeggen. Genoeg films van eigen bodem die 4 of hoger krijgen.

by_the_way

(Soldaat van Oranje, Turks Fruit, De Aanslag, Offers, Minoes, De Lift, Zwartboek, Spetters, Max Havelaar, Het Schnitzelparadijs, Lange Leve de Koningin, Ja zuster nee zuster, De vierde man, Simon)

by_the_way schreef:

by_the_way

hier zitten idd goede films bij,heb ook niet gezegd dat ALLE NL films slecht zijn...

avatar van Brecht27

Brecht27

Voor een NL film is deze zeker niet slecht, maar heb al betere gezien.

avatar van Oscarwinnaar

Oscarwinnaar

Dit was echt een goede, spannende film.

Het was een origineel verhaal wat goed werd uitgewerkt.

De slash scenes waren goed, het acteerwerk ook.

Je kon de angst en vertwijfeling van de acteurs meebeleven.

Dit was één van de beste nederlandse films die de laatste tijd uit werd gebracht.

by_the_way

Jullie zijn net een stel schapen als iemand begint over Nederlandse films gaat iedereen gelijk zeggen Dit wel een van de betere blabla...

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Ok, waar moet ik beginnen? Ten eerste heb ik deze film nog niet gezien...Ten tweede, dat zal ik waarschijnlijk ook nooit doen.

Maargoed. ik snap het echt niet. Ik snap niet dat er ten eerste mensen zijn die zo ontzettend veel geld weggooien om A. een strontfilm te maken. En B. later verbaasd zijn dat we hem slecht vinden. En dat is nou eigenlijk wat ik bedoel. Zijn er eigenlijk ooit goede Nederlandse films gemaakt? Volgens mij niet?

Maar van de ene verbazing val ik in de andere. Dan heb je nog mensen die dit daadwerkelijk gaan kijken en het goed vinden? Sorry, maar ik snap dat echt niet. Triest triest en nog eens triest. Wanneer gaan Nederlandse regiseurs (en regiseuzes) inzien dat het een verloren zaak is. Laat het over aan andere landen, zo staan we niet elke keer voor lul (Zwartboek)

CAPICE?

by_the_way

Zijn er eigenlijk ooit goede Nederlandse films gemaakt? Volgens mij niet?

Volgens jou niet wie ben jij dan??

Betweter ga jij het ze lekker vertellen, sukkel.

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

leuke slashmovie (voor nederlandse begrippen). met veel fouten trouwens, dat wel. 3*

avatar van ralfsjam

ralfsjam

waar de amerikanen , engelsen , japanners en australiers proberen hun horrors zo geloofwaardig te maken - lukt ook vaak niet- proberen de hollanders het zo ongeloofwaardig mogelijk te maken. OK op 1 na waren het iets betere acteurs dan in doodeind, maar de knulligheid druipt er van af. iedereen mag even monster worden om zo ruzie op de set te voorkomen. nu hebben ze een keer het geld en de spullen voor een goede film, gooien ze er zo'n slap bij elkaar geraapt verhaaltje in. jammer jammer. ik zou zeggen een film voor onder de 14 jaar. tip voor de volgende horror maker: eerst een goed script van een goed boek, en dan pas de film met goede acteurs. succes

avatar van nickje76

nickje76

Leuke ned. horror. Met grappige effecten.

Zeker goed vermaak! De slechte acteurs, konden wij niet vinden. Ok, geen wereldformaat acteurs (het blijft toch een nederlandse film?). Maar zeker helemaal niet slecht!

Midnite

volgens mij heb ik een discussie aangemaakt,over de NL films...

enne... Rocco,kom, ZO erg staan we ook niet voor lul hoor.

Met films maken doen we het nog altijd beter als op het Eurovisie Songfestival...

En hoe durf je Zwartboek SLECHT te noemen???

ga je schamen man

CAPICE???

by_the_way schreef:

Volgens jou niet wie ben jij dan??

Betweter ga jij het ze lekker vertellen, sukkel.

By_the_way snapt het tenminste...