• 9.373.511 stemmen

Geregisseerd door: Laurie Collyer

Met onder meer: Maggie Gyllenhaal, Brad William Henke en Sam Bottoms

Plot SherryBaby

"No one makes it alone"

Sherry Swanson keert na drie jaar gevangenis weer terug in de maatschappij. Het eerste wat ze wil doen is het contact met haar jonge dochter herstellen, maar het terugkeren naar haar oude leven blijkt een groot probleem.

Sherry Swanson

avatar van stinissen

Maggie Gyllenhaal

avatar van Esteban

Esteban

Het lijkt in ieder geval haar tour de force te worden. Het zit duidelijk in de familie.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Op de poster heeft ze wel wat weg van Kirsten Dunst... Dacht ook eerst dat zij het was.

avatar van Knisper

Knisper

Maggie hoort geen blond haar te hebben!! Staat haar op het eerst oogopslag in ieder geval veel minder.

avatar van Esteban

Esteban

Sherrybaby draait dit jaar op 't 'Filmvestival van Gent' (11 tot 21 oktober 2006).

avatar van speedy23

speedy23

Sherrybaby wint op filmfestival van Stockholm.

avatar van streeter

streeter

Wat een slecht postuur heeft die Maggie toch! Hebben haar ouders haar nooit verteld om rechtop te zitten? Haar broer aan de andere hand heeft helemaal geen boggel.

Maar ja - de film was redelijk. En ze heeft voor de helft van de film zwart haar, trouwens.

**1/2

avatar van Tayama

Tayama

streeter schreef:

God........ als dat het enige is wat je ouders jou geleerd hebben...

avatar van donnie B.

donnie B.

release??

avatar van Plankje

Plankje

Ondanks de hangende schouders van Maggie Gyllenhaal vind ik haar toch een lekker ding.

Leuke film voor tussen de middag.

avatar van Theunissen

Wel een aardige film, verhaal is best aardig en Maggie Gyllenhaal (wat een lekker ding is dat toch) acteert aardig in deze film.

En inderdaad ze lijkt best veel op Kirsten Dunst. Maar gelukkig speelde Kirsten Dunst niet in deze film want Maggie Gyllenhaal gaat tenminste wel uit de kleren

avatar van Paul_Hauer

Paul_Hauer

Ik vond het een goede film met goede acteerprestaties. Ik vond vooral het verhaal interessant en ook best indrukwekkend. in ieder geval een filmpje dat geen seconde verveelt.

avatar van hulkio

hulkio

Kleinschalige productie met in de hoofdrol Maggie Gyllenhaal en in een leuke bijrol Danny Trejo. De film gaat over de jonge Sherry Swanson die naar drie jaar celstraf vrijkomt en weer voor haar dochtertje wil gaan zorgen dat inmiddels in het gezinnetje van haar broer is opgenomen. Het script is niet heel bijzonder en bevat helaas de nodige cliches, maar toch weet de cast er voor te zorgen dat het nog een aardige film is geworden. Jammer dat men dit toch wel wat uitgemolken concept niet echt een eigen originele draai heeft kunnen geven, wat nu overblijft is een film die je snel weer vergeet.

Ik ben zeer onder de indruk van Maggie Gyllenhaal. Wat een acteerprestatie.

Het is een kleinschalige productie, maar zij krijgt hier alle ruimte en neemt die ook. Beste rol die ik tot dusver van haar zag.

Ontroerend, indrukwekkend en confronterend.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Een beetje hetzelfde uitgangspunt als het iets sterkere Il Y A Longtemps Que Je T'aime, hoewel Sherry in de eerste plaats opnieuw toenadering zoekt tot haar dochtertje natuurlijk. Ook is Sherrybaby rauwer en brutaler en is het moeilijker om sympathie te voelen voor de personages. Toch kruipt white trash Sherry onder je huid en begrijp je op een bepaald moment in de film waar het fout is gegaan in haar leven. Ook ik ben onder de indruk van Gyllenhaal die als kind de gevangenis is ingestuurd en er als kind is uitgekomen.

avatar van wwelover

wwelover

Aangrijpende film, maar wel wat saai en wat sloom. Toch zeker niet verkeerd, jammer alleen dat hij zo onbekend is voor het grote publiek. Het verhaal is niet zo geweldig en ook wat cliché, toch hebben ze er iets goeds van gemaakt. Sentiment was goed en niet te overdreven. Muziek was goed gekozen, belangrijk aspect denk ik voor deze film, want de beelden waren niet zo bijzonder het is dan ook natuurlijk een vrij goedkope film geweest denk ik, des te knapper hoe ze hem toch zo hebben gekregen. Het is wel een harde film, en dus voor sommigen wat lastiger om te kijken.

Maggie Gylenhaal speelt echt heel erg goed, heb haar nog nooit zo sterk zien spelen. Maar misschien komt het omdat die andere rollen nooit zo speciaal zijn geweest. Maar ze laat goed zien wat ze in haar marche heeft. En de rest is ook prima, niet zulke bekende namen voor mij iig.

avatar van Gish

Gish

Mooi realistisch en triest verhaal. Goed geregisseerd.

Film is helaas een beetje blijven hangen in het arthouse circuit maar zeer de moeite waard. Gyllenhaal is zoals altijd uitstekend en ook de kleinere bijrollen zijn goed ingevuld.

Vergeet Hollywood en zijn [nep] glamour, dit is de keerzijde van de Amerikaanse Droom.

avatar van Jasper72

Jasper72

Eigenlijk beetje een tegenvaller. Ik vond het verhaal af en toe ver gezocht. Daarnaast stoorde ik me af en toe aan het personage van Gyllenhaal. Overigens vond ik haar wel goed acteren.

avatar van hkoster16

hkoster16

het leek wel een aflevering uit een soap-serie.

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Knappe film, fantastische acteerprestatie van Maggie Gyllenhaal !

avatar van rep_robert

Mooi drama, met een prima acterende Gyllenhaal, ze zet haar rol als jonge vrouw die terugkomt uit de gevangenis en vervolgens alle problemen ondervindt die erbij horen prima neer!

Soms is de film wel een beetje loom, maar om de een of andere reden beviel me dit wel. Het zijn gewoon echte gebeurtenissen met echte mensen. Zoals Gish het al aangeeft, vergeet Hollywood en de glamour, dit is het echte Amerikaanse leven.

Overigens moet ik wel zeggen dat Gyllenhaals rol niet altijd even sympathiek is, als ik haar was zou ik dr kind gewoon bij dr broer laten opgroeien. Ze is mentaal veel te instabiel. Overigens valt Trejo me in een positieve zin op, leuk om hem is in een serieuze rol te zien.

Al met al levert Big Beach Films weer een leuke productie af(tot nu toe Little Miss Shunshine, Sunshine Cleaning en SherryBaby gezien), een productiemaatschappij wat ik in de gaten zal houden.

Ruime 3*

avatar van Norma

Norma

Triest verhaal over een jonge moeder die net uit de gevangenis komt en een dappere poging waagt om haar leven op de rit te krijgen in een troosteloos wereldje waarin eigenwaarde en optimisme geen eigenschappen lijken te zijn die worden aangemoedigd.

Maggy Gyllenhaal is erg goed, ze overtuigt volledig. Je ziet haar houding subtiel verharden wanneer zij er voor het eerst mee geconfronteerd wordt dat haar dochtertje geen mama tegen haar mag zeggen, haar pijn is zo voelbaar! Ook in de laatste scènes, waarin zij inziet dat ze nog niet in staat is om goed voor haar dochter te zorgen, is ze uiterst geloofwaardig in haar verdriet en teleurstelling.

Ik had enorm met haar te doen en hoewel het einde verder niets prijs geeft over Sherry's verdere leven hoopte ik gewoon dat het allemaal goed zou komen voor haar. Ontroerende film met een klasse acteerprestatie!

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Erg goed geacteerd maar het feit dat eigenlijk geen enkel personage sympathie op wekt en het einde behoorlijk open en betekenisloos is maakt de film uiteindelijk niet meer dan middelmatig. 3 sterren

avatar van BBarbie

BBarbie

Tour-de-force van Maggie Gyllenhaal, die haar rol van vallen en opstaan met verve vervult. Gelukkig kiest regisseur Collyer niet voor een geforceerd Hollywood-einde, zodat de toekomst open ligt. Geeft ruimte voor een sequel: "SherryBaby: 10 years later" (of zoiets). Het personage is er interessant genoeg voor.

avatar van Fryce

Fryce

Erg goed spel van Maggie Gyllenhaal. De film er omheen is rauw en soms niet echt leuk om naar te kijken.

avatar van scorsese

Uitstekende film over een moeder die net ontslagen is uit de gevangenis en haar leven op de rit probeert te krijgen. Een soort verhaal dat gemakkelijk vervalt in vals sentiment, maar dit wordt hier gelukkig vermeden. En ook het soort film dat valt en staat bij de leading lady. En dit gaat Maggie Gyllenhaal bijzonder goed af. Hierdoor een nipte 4.0 sterren.

avatar van gauke

gauke

Dit goed geacteerde, roerende en soms adembenemende drama (simpel verhaal) over de pogingen van een jonge, exgedetineerde vrouw om weer contact te krijgen met haar dochtertje, is zeker geen vrolijke film. Maggie Gyllenhaal speelt puur, ontroerend en instinctief. Zoals scorsese hiervoor al vermeldde wordt vals sentiment vermeden.

avatar van james_cameron

Maggie Gyllenhaal is fenomenaal als verslaafde ex-gevangene die na vrijlating probeert haar leven op de rails te krijgen. Sober maar doeltreffend geregisseerd, geholpen door een prima supporting cast, waarin vooral een verrassend subtiele Danny Trejo opvalt. Het verhaal heeft niet zo heel veel om het lijf, maar de emoties zijn raak getroffen en de film bevat geen spoortje vals sentiment.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1950 berichten

Dit vond ik dus een supergoede film. Gelijk vanaf het begin werd je meegenomen in het verhaal. Maggie speelt echt heel erg goed. Heel natuurlijk. Niet overdreven. Ook de andere acteurs doen erg goed hun best. De omgeving van de niet zo'n nette buurt wordt duidelijk neergezet. Ik heb genoten.