• 9.372.269 stemmen

Tess of the Storm Country (1922)

Geregisseerd door: John S. Robertson

Met onder meer: Mary Pickford, Lloyd Hughes en Gloria Hope

Plot Tess of the Storm Country

"MARY PICKFORD...with the sunny curls and tawdry tatters, the roguish smile, quaint impudence and splendid faith of the inimitable Tess."

Elias Graves bouwt zijn huis op de top van een heuvel, waar onderaan de heuvel zich een dorpje bevindt. Enkele mannen van het dorp hebben een oogje op Tess, maar zij valt op de zoon van Graves. De dorpelingen beschuldigen Tess' vader vervolgens onterecht van moord en Tess komt in tweestrijd te staan.

Tessibel 'Tess' Skinner

Mr. Daniel 'Dan' Jordan

Old Man Longman

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Een vermakelijk filmpje met Pickford in wederom een brutale rol (die ze overigens eerder in 1914 ook speelde). De film had leuke en mooie sets, maar de film wist nergens echt bovenmaats te worden.

avatar van Dievegge

Dievegge

Mary Pickford speelt de dochter van een kraker die ten onrechte van moord verdacht wordt. Ze wordt verliefd op de zoon van de grootgrondbezitter, die de krakers weg wil. De eerste helft is zeer boeiend, maar de ontknoping is voorspelbaar. De moordenaar is een stereotiepe slechterik, maar de grootgrondbezitter ondergaat een verandering.

Pickford roept verdriet, hoop en ontroering op zonder woorden. De dochter van de grootgrondbezitter heeft hetzelfde kapsel met valse krullen. De nachtelijke scènes hebben een blauwe filter; de binnenscènes zijn in sepia. De sneeuwstorm is mooi gedaan, ongetwijfeld met nepsneeuw. De boodschap is hoopvol met een sentimenteel kantje.

avatar van Flavio

Flavio

Mary Pickford schittert als vanouds in de eigen remake van de gelijknamige film uit 1914. Zij is vooral leuk als ze woest met haar beentjes trapt, en ook de eerste begroeting met haar vader deed me glimlachen. Het verhaaltje is een weinig origineel sentimenteel drama, en hoogdravend is het allemaal niet, maar heb me oprecht wel vermaakt. Er zit ook een goede worsteling met een hond in, waarbij de hond flink lijkt uit te delen. Einde is drama galore, waarmee alle ongemakken worden opgelost zodat de geliefden elkaar langdurig kunnen kussen in de sneeuw.

De beschikbare versies op YouTube zijn redelijk in kwaliteit, maar zijn volledig silent- ik heb er zelf maar wat klassieke muziek bij gezocht, al voelt het een beetje als 'valsspelen'- de kijkervaring wordt toch ook beïnvloed door de muziek.