• 9.372.317 stemmen

Why Change Your Wife? (1920)

Komedie | 100 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Cecil B. DeMille

Met onder meer: Gloria Swanson, Thomas Meighan en Bebe Daniels

Plot Why Change Your Wife?

"There's one time when real married life is absorbingly entertaining- It's when Cecil B. DeMille puts it in a picture."

Robert en Beth Bordon zijn getrouwd, maar hebben weinig gemeen. Dan ontmoet Robert Sally bij een cabaret, en het duurt niet lang of de Bordons zijn gescheiden. Maar hij raakt snel verveeld met Sally's oppervlakkigheid, en ondertussen doet Beth er alles aan om haar uiterlijk te verbeteren. Het oude koppel wordt opnieuw verliefd op elkaar tijdens een verblijf in een vakantieplaats.

Robert Gordon

Sally Clark

Harriette - the Couturière

Gordon's Butler

Gordon's Maid

Harriette's Client

avatar van matthijs_013

matthijs_013

De beste de Mille/Swanson film!!!! Ik heb me uitstekend vermaakt met de topcast uit de film. Daniels en Swanson zijn twee zéér memorabele actrices uit de tijd van de stomme film. Het verhaal was origineel en vermakelijk. De film ging zo voorbij. Top!!

avatar van christy-m

christy-m

• 1970 stemmen

Inderdaad een heel vermakelijke film. Het is een simpel verhaaltje, maar omdat het verhaal zo herkenbaar is, kunnen wij ons er ook in inleven en werkt het wel. Bovendien wordt er erg ingetogen geacteerd, wat in de tijden van de stille film wel eens anders was. Naast 'Male and Female', is dit ook mijn favoriete DeMille/ Swanson samenwerking.

avatar van Flavio

Flavio

Leuke film, vlot en ondanks het thema zelfs vrij modern verteld, de wat moralistische tegeltjeswijsheden die af en toe voorbij kwamen daargelaten.

Swanson (die ik om een of andere reden vaak verwar met Barbara Stanwyck) doet het erg goed- maar dat geldt ook voor haar tegenspelers.

De film balanceert tussen lichtvoetig drama en komedie, waarbij het drama toch wel de overhand heeft, zeker naar het einde toe.

Ook wel echt een product van zijn tijd- de miljoenen die in Europa stierven aan de Spaanse griep worden aangehaald, en als Swanson door heeft dat Robert haar graag in sexy kleren ziet roept ze uit dat hij beter een Turkse had kunnen trouwen- kortom, andere tijden. Ook leuk om te zien hoe mensen destijds naar het zwembad gingen, en zwommen met buitenissige creaties die eerder aan avondkleding dan aan zwemkleren doen denken.

Aanrader voor wie een vlotte film wil zien uit de beginjaren van de cinema.

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Vlotte film van 100 !!! jaar geleden.

Na haar huwelijk bemoedert Beth (Gloria Swanson) haar man Robert (Thomas Meighan) , ook verslonst ze en wil ze niets meer weten van lingerie.

Haar man begint een verhouding met een verleidelijke Mannequin (Bebe Daniels) en als Beth daar achter komt gooit ze hem het huis uit.

Na een tijdje begint ze te beseffen dat zij ook een deel had in de scheiding en besluit ze haar man terug te gaan winnen.

Voor 1920 zeker een moderne komedie met drie topsterren van de stomme film.

De extravagante kostuums en sets en de spelers maken deze film de moeite waard.

In een kleinere rol als mannequin zien we de actrice Julia Faye, een goede vriendin (sommige bronnen zeggen minnares), van regisseur Cecil B de Mille, die in alle films van de Mille een rol had.