• 9.376.310 stemmen

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Clive Owen, Julianne Moore en Michael Caine

Releasedatum: 26 oktober 2006

Plot Children of Men

"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."

In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.

avatar van Bram87

Bram87

Beetje rare film met iets te veel onduidelijkheden.

Worden vrouwen nu opeens weer vruchtbaar, of is Kee de laatste zwangere vrouw op aarde. Dit wordt naar mijn mening niet echt duidelijk.

Ook is het feit waarom er nu precies oorlog is valt niet 100% te begrijpen. Het is me duidelijk dat verschillende groeperingen hun gelijk willen halen, maar een goeie verklaring hiervoor wordt niet gegeven.

Voor de rest wordt er wel een ontzettend goeie sfeer gecreeerd. En zoals hier al eerder gezegt was het camerawerk van hoog niveau.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Omg wat een zware ondergewaardeerde film hier op moviemeter!

ongelooflijk, dit is de toekomstbeeld dames en heren. Realistischer kan het niet zijn...

avatar van Ceeda7

Ceeda7

1) dat is overduidelijk
2) het stelt de toekomst voor waar de regering de greep op terroristische aanslagen en immigranten verliest, waardoor stilaan anarchie om de hoek komt kijken. Deze laatste mogen dan ook niet met geldige verblijfsvergunning het land niet binnen maar doen dit toch, waardoor ze zich in bossen en zo gaan verschuilen (zo een beetje wat nu al gebeurd bij Afrikanen die met boten naar Italie varen) dus dat is weer duidelijk.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ontzettend mooi, hard, meeslepend en realistisch.

Een verhaal dat je grijpt, niet alleen origineel maar vooral interessant.

Clive owen doet het weer eens fantastisch maar ook de rest mag er wezen. Ook tijdens de stukken waar de actie een lange tijd niet voorkomt is het interessant om naar te kijken.

Vooral omdat het visueel een plaatje is, de hele 'feel' van de film is voor mij uniek en het camerawerk zeer mooi, vooral de actie scenes zijn zo mooi om te aanschouwen. Het is haast alsof je er middenin zit..

Die minuten lang durende aan 1 stuk door gefilmde scene is echt prachtig, zal heel wat tijd hebben gekost, maar het geeft de film nog iets extra's.

Had er al hoge verwachtingen van maar het is beter gebleken, een must see. 4.5*

Xx_se7en_xX

Aangrijpende en speciale film. Vooral het filmwerk en het verhaal greep me. Ze hebben weinig camera's gebruikt en dat maakt het ook realistischer. Zeker een film om aan te raden. Af en toe heel wreed en grof maar wel erg goed. De achtervolgingsscènes zijn fantastisch, echt zoals ik gehoopt had. Steengoeie acteerprestaties en ik vind het echt heel raar dat deze geen plek in de top 250 heeft gekregen. Echt een kippenvel-film.

Vooral de bosachtervolgingsscene waarbij er 2 agenten en Julian worden vermoord en de scene op het einde met de shoot out vond ik het beste. Ook de ontploffing op het begin vond ik mooi en de scene waarbij Owen de auto moest duwen en er mensen hem achtervolgde ook.

Deze verdiend sowieso een plekje in mijn top 10. Ontzettend realistisch en dat deze film zó goed zou zijn had ik zeker niet verwacht.

avatar van je80roen

je80roen

Zeer sterk gegeven. Prachtige settings en wereldbeeld word er geschapen. Verhaal is alleen jammergenoeg ontzettend slecht uitgewerkt. Verder dan vluchten komen ze niet, een oplossing voor het probleem of enige diepgang ten opzichte daarvan hoef je niet te verwachten. Einde was ook erg zwak

avatar van mwoeb

mwoeb

Film begint sterk, knappe introductie met personages, ontwikkeling van een verder relaas, sterke cast... maar heeft al erg snel te kampen met een gebrek aan spanning. Niet dat ik in elke film spanning wil, maar in eentje zoals deze liefst wel. Het kabbelt een beetje verder, zonder nog te boeien en da's best jammer, want het is erg knap geschoten.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Wat als vrouwen plotseling onvruchtbaar worden? Dat is de hamvraag en deze film geeft een ontluisterend beeld van een toekomst zonder hoop, zonder leven, zonder...toekomst.

Het verhaal begint vrij sereen en uitgebalanceerd. We leren de hoofdpersonages kennen, we krijgen een beeld van de situatie in het Verenigd Koninkrijk, blijkbaar het enige land waar nog wat orde heerst. Die orde is trouwens relatief (de bomaanslag in het begin van de film) en wordt enkel op de been gehouden door een uitgebreide politiemacht. Het immigratiebeleid is ook strenger dan ooit en illegale immigranten worden als beesten in kooien gestoken (en soms is hun een nog erger lot beschoren)

Clive Owen speelt Theo Faron en die lijkt een beetje tegen z'n zin rond te lopen op een aardkloot die het binnenkort zonder zijn menselijke bewoners moet stellen. Het valt hem blijkbaar zwaar en hij geeft dan ook een apatisch indruk. Tot...hij de enige zwangere vrouw (Clare-Hope Ashitey) ter wereld door een aantal wendingen onder z'n hoede krijgt. Zodra hij de impact van dit nieuws tot zich laat doordringen ondergaat hij een ware metamorfose om die vrouw, een illegale vluchtelinge dan, het land uit te smokkelen.

Owen zet hier een zeer overtuigende acteerprestatie neer. Held tegen wil en dank, het gaat hem goed af. De ster vind ik echter Clare-Hope Ashitey die de zwangere Kee speelt. Haar kinderlijke enthousiasme en onschuld werken aanstekelijk en zorgen voor een mooi tegengewicht voor de serieuzere Owen. Chiwetel Ejiofor en Julianne Moore hebben minder grote rollen, al zijn ze daarom niet minder belangrijk voor het verhaal.

In het eerste deel van de film wordt er een duidelijk sfeerbeeld geschept, eentje van gelatenheid en wanhoop. Interessant film, met een interessant thema, boeiend maar net niet dat klein beetje extra. Tot Faron en Kee eindelijk in het vluchtelingenkamp in Bexhill aankomen. Save the best for last moet de regisseur gedacht hebben, want wat we dan te zien krijgen is een cinematografisch pareltje. De shoot-outs met het leger getuigen van een zelden geziene vorm van realisme. Ik had bijtijds de neiging om me achter m'n zetel te verschansen, zo écht leken de geweerschoten en granaatinslagen! Alsof je er midden inzat, prachtig geschoten beelden waardoor je echt alle besef van tijd en ruimte vergeet. Ik zat aan de buis gekluisterd. Heel sterke momenten die de film - sowieso al geslaagd - toch nog een extra dimensie geven.

Uiterst tevreden na het zien van dit meesterwerk(je)!

avatar van Halcyon

Halcyon

Originele insteek, dus ik was benieuwd wat de makers ermee zouden doen. Voor één ding ben ik ze dankbaar, namelijk dat ze nergens te geforceerd of te overdadig de stand van zaken proberen te verklaren. De situatie is zoals ze is en de personages moeten maar zien wat ze ermee doen. Die aanpak werkt verademend en zorgt ervoor dat de makers zich op totaal andere zaken kunnen concentreren. Niet dat ze daar in slagen verder, want bepaalde elementen worden gewoonweg te oppervlakkig uitgewerkt. Neem bijvoorbeeld dat rebellenleger. Graag had ik wat meer over hun motieven, hun beweegredenen te weten gekomen, dan worden hun acties ook geloofwaardiger. De metamorfose van de hoofdpersoon is op zich aanvaardbaar, maar wordt ook iets te vlak uitgewerkt. Dat geldt eigenlijk voor zowat alle personages, wat ook deels te wijten valt aan de ondermaatse acteerprestaties.

De mise-en-scène is dan weer een pluspunt (soms toch). Het post-apocalyptische sfeertje is bij vlagen indrukwekkend, met name tijdens de shoot-out op het einde. Het gebruik van vuile en zweterige taferelen ligt voor de hand in dit soort films, maar ondanks het feit dat het een cliché is, mist het zijn doel niet. Het had alleen wat constanter gemogen allemaal.

Uiteindelijk wist Children of Men me niet echt te raken. Ik denk omdat de uiteindelijke climax van het verhaal te zwak blijkt voor de opbouw ernaar. Dat zorgt er ook voor dat het bijzonder sterke uitgangspunt een beetje verdrinkt in het gedoe eromheen.

avatar van deTuinman

deTuinman

Jawaddedadde schreef:

uhm, het is een tijdje geleden dat ik hem gezien heb, maar de vrouwen waren toch niet onvruchtbaar, maar het was toch verboden om kinderen te krijgen?

avatar van starbright boy

deTuinman schreef:

Nee, ze waren wel degelijk onvruchtbaar.

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

wat een film zeg ene kant ja klopt nie echt en ergg pfff op sommige momenten uiteindelijk had ik zoiets van... jammer had meer ingezeten..krijg toch nog 3 sterren want stel je toch eens voor wat als.....

avatar van xzaz

xzaz

MarcieMarc schreef:

Ok, ik wou reageren maar toen merkte ik gewoon dat ik niet snap wat je bedoeld. Wat bedoel je? M.a.w: leestekens.

avatar van sHone

sHone

vreemde film, maar daarom nog niet slecht ofzo. Eerder tegenover gesteld. Juist de lange shots, de super realistische gevechten. de bomaanslag (man man man wat zag dat er goed uit) allemaal dingen die de film bijzonder maken om naar te kijken. één ding stak met kop en schouders boven alles uit; het geluid. van de piep in z'n oor tot het huilen van de baby en de bewoners van de fllat , alles werkelijk alles loopt prachtig, nee echt schitterend in elkaar over. zo onwijs goed gedaan dat alleen geeft 'm een vol punt extra. jammer vond ik t einde, daar had meer in gezeten. Had ;m desnoods 10 minuten langer laten duren... maar ach slechts weinig films horen een 5 te scoren toch?

avatar van jipt

jipt

Meestwerk, zeer ondergewardeerd.

Op imdb wordt deze film beter gewardeerd.

Waarom is deze film hier zo ondergewardeerd?

Ik weet het niet, verhaal: orginineel

acteerwerk: geweldig

humor: heerlijk

actie: geniaal!

Na mijn mening één van de beste films ooit

Bart Simpson

O jee, wanneer zal het virus zich bevrijden en is ons planeet aan de beurt.

Maar ja, ik heb vaak van deze film gehoord en nu heb ik hem eindelijk. Even kijken dan maar.

Bart Simpson

Wel een goede film. Tijd vloog voorbij alleen een zwak einde. Wat gebeurt er verder? Dat had ik wel willen weten, alleen jammer dat kwam ik niet te weten.

avatar van Don MN

Don MN

Gebruik even de spoileroptie anders verklap je teveel, zoiets noem je een open einde.

Xx_se7en_xX

Weet iemand nog zo'n soort film als deze, waarbij het ook een beetje om apocalyptisch gebeuren gaat, waarbij er ook chaos in de wereld is, en dat ook een hele realistische/goeie/Science-Fiction film is van de laatste jaren.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Iets in dezelfde lijn is volgens mij District 9 (een meer serieuzere Sci-Fi film). Heb D-9 nog wel niet gezien moet ik erbij zeggen.

Verder misschien films als 28 Days Later..., 28 Weeks Later, Doomsday, I am Legend.

Bart Simpson

War of the Worlds heeft ook wel iets.

Je zou er 12 Monkeys ook wel bij kunnen zetten.

Xx_se7en_xX

War of the Worlds en 12 monkeys heb ik al gezien maar inderdaad zou je die wel er bij kunnen zetten.

I Am Legend vind ik iets anders. Daar komt wereld-chaos niet in voor vind ik. Was wel een goeie film trouwens. 28 days- en 28 weeks later lijken me heel erg vet!

District 9 lijkt me ook goed. Heb een aantal klasgenoten gehoord over die film dus moet hem maar snel kijken. Het enige is, ik begrijp het verhaal niet goed .

Bart Simpson

De films 28 days en 28 weeks later vallen wel tegen hoor. Ze zijn eigenlijk precies hetzelfde. Zelf vond ik 28 days beter.

Straks krijgen we ook nog een 28 months later, 28 years later...

Totdat we letterlijk 28 jaar verder zijn en we er achter komen dat de makers van al die films ons voor de gek hebben gehouden!

avatar van Prudh

Prudh

Voor de rest gewoon even in het forumtopic kijken voor dit (geweldige) subgenre.

avatar van xxsilversurferxx

xxsilversurferxx

Bart Simpson schreef:

Straks krijgen we ook nog een 28 months later, 28 years later...

houd je vast want in 2011 komt 28 months later uit

avatar van jipt

jipt

Xx_se7en_xX schreef:

geen science-fiction, maar wel apocalyptisch! Apocalypto, zeker al gezien?

avatar van Rebel80

Rebel80

post apocalyptisch

maar leuke film

avatar van EliasZ

EliasZ

had er heel veel van verwacht, viel toch tegen
hij kwam erg moeilijk op gang, werd voor het eerst pas spannend na 25 min met die scene in de auto waarbij ze achtervolgd worden
het einde was ook een beetje jammer, opeens boem afgelopen
en de 2 hoofdpersonen, tja vond ik ook niet echt bijzonder
zonde, want het was een erg origineel concept maar slecht uitgewerkt
enigste scene die mij echt raakte was toen ze met die baby langs die soldaten liepen

avatar van joostus

joostus

Ik sluit me aan bij EliasZ hier boven. En ik voeg er nog aan toe dat het een erg stille film was. De regiseur heeft niet ze best gedaan om het mooi en pakkend over te brengen. Los van dat zijn er ook nog veel onduidelijkheden. Zoals.. dan is die baby veilig en dan?? wat is nou doel van hele verhaal?

Maargoed niet veel boeiends deze film.. eigenlijk vind ik 3sterren nog iets te hoog klinken voor deze film maar kvind 2,5 weer te laag dus vooruit 3 sterren

avatar van Niveath

Niveath

Het zal wel aan mij liggen, maar ik vond het overgrote deel onduidelijk. De vragen die ik had zijn hier al meerdere keren gesteld door anderen, maar hier lijkt het overgrote deel deze vragen af te doen als 'krachtig en sfeervol' (Waarom die WO2-achtige tafarelen en hoe komt die onvruchtbaarheid?)

Gelukkig ziet alles er prachtig uit en wordt het goed gespeeld. Maar van het verhaal kon ik niet veel maken, waardoor ik ook niet echt kon meeleven met de personages.

Grote tegenvaller en dat had ik absoluut niet verwacht.