Genre: Avontuur / Familie
Gesproken taal: Frans, Engels, Portugees en Grieks
Releasedatum: 19 februari 2004
Bekijk via Videoland
Plot Peter Pan
"All children grow up except one."
De drie kinderen van de Darling-familie krijgen bezoek van Peter Pan, een jongen die nooit opgegroeid is. Hij neemt hen mee naar Never Never Land waar een oorlog gaande is met de slechte kapitein Hook.
Captain Hook / Mr Darling
John Darling
Michael Darling
Tinker Bell
bridget
Het hele verhaal van bioscoopzaal kan ik alleen maar beamen. Zelf zou ik het niet beter (of langer) kunnen zeggen!
Frank V
Een film die tot nu toe niet de aandacht heeft gekregen die hij verdient. De perfecte film voor de komende feestdagen!
Carow
Ik ging hem op school bekijken... toen duidelijk werd dat we Peter Pan gingen kijken had iedereen zo iets van... nee he? Maar hij is echt goed! Errug spannund ook en absoluut geen kinderachtige film..
Carow
Ik heb m net op dvd aangeschaft
mijn broertjes en zusjes vonden hem fantastisch!
Carow
Ze kijken hem gemiddeld 1 x per dag.. het komt ondertussen mijn neus wel uit...
Marki_san
Ik geef het 5 sterren!!!
Het is gewoon heel mooi in beeld gebracht, de gevechten zijn spectaculair, de cast is leuk, de sfeer is uniek, het is niet te kinderachtig, het is spannend, het is lief, het is mystiek, het is gewoon een kunstwerkje. Ik heb hem gehuurd maar ik ga zeker kijken waar die te koop is, want dit is een "must have" film._o_
Als je hem nog niet hebt gezien en je houd van sprookjes moet je hem zeker checken!
Pieter Montana
De verfilming van het magische sprookje van Barrie.
De originele Disney classic veroverde altijd mijn hart keer op keer.Nu waagde ik mij aan Peter Pan met de echte mensen.Viel redelijk goed mee.Jason Isaacs vond ik fantastisch als Kapitein Haak.Die snor staat hem goed.Hij zou ook perfect passen als James Bond.Jeremy Sumpter acteerde zeker niet zo slecht voor zijn leeftijd.
P.J. Hogan maakte van Neverland een droomlocatie en ik hoop dat we van haar nog meer magische dingen gaan zien.Al die sprookjesachtige decors deed me een beetje denken aan Tim Burton.Op Het einde was "het feel good"gehalte toch een beetje overdreven
En de romance tussen Peter en Wendy wordt wat te melig in beeld gebracht.
Mooie fantasiefilm maar kan toch niet aan de enkels komen aan die van De Disney Classic!
lottetje
ik vond hem leuk het verhaal is erg leuk gespeeld door de acteurs, maar het eind met "i believe in fairly's " vond ik erg overdreven. en ik vond de relatie tussen peter en wendy ook niet echt leuk om naar te kijken (idd)..
een 3
g_unitboy
nie een goede film een afrader krijgt van mij een 2*
sandra_x
ik vind dit een mooie film en ook wel grappig om in nederlandse taal te horen wanneer ze zeggen ik geloof in feeën echt waar echt waar
maar echt heel mooi verfilmd vind ik
Blanky
Fantastische film. Het verhaal is uiteraard bekend maar met echte acteurs is het toch weer een nieuwe ervaring. Viel me niet tegen. Mijn kinderen waren er ook weg van. Van ons krijgt hij 4****
lottetje
Ik vond het meisje dat wendy speeld echt verschrikkelijk irritant.
AmazingPP
Peter Pan is al vele malen verfilmd, door Disney op een (wat mij betreft) onvergetelijke wijze en door Spielberg (als "Hook") op een ietwat meer vergeetachtige wijze... Ik was daarom ook bang toen ik deze film ging kijken, maar ik moet zeggen dat ik me er prima bij vermaakt heb. Het is inderdaad een ideale film met de feestdagen, lekker allemaal gezellig rond de buis, home-cinema system op vol en gaan met die banaan. 3,5 *
Friac
Ondanks het feit dat de look van de film me af en toe stoorde (veel CGI, vaak iets te felle kleuren en af en toe een mislukt special effect), heb ik eigenlijk niets aan te merken op deze film. Ik heb erg genoten van deze verfilming van het prachtige verhaal van J.M. Barrie. Het is ook de aard van het verhaal en de prachtige muziek van James Newton Howard (vooral het stuk wanneer de kinderen naar Neverland vliegen) die wat mij betreft de sterktepunten van de film zijn.
Het acteerwerk is leuk en geloofwaardig, helaas op sommige momenten wat op het infantiele af (het is dan natuurlijk ook een familiefilm, dus dat valt de film te vergeven), en Peter en Wendy klikten wat mij betreft erg goed op het scherm. Vooral Jason Isaacs in de rol van Kapitein Haak is erg sterk.
Peter Pan is een tijdloos verhaal dat iedereen die jong van geest is weet te ontroeren, en ook deze film slaagt daar op bepaalde momenten in: vooral de scènes wanneer de kinderen naar Neverland vliegen (al vond ik het eigenlijk tot en met de ruimtereis niet zo enorm fraai uitgevoerd) en de elfendans van Peter en Wendy in het bos zijn hartverwarmend.
timburton
"Peter Pan" is goed neergezet door Isaacs. In plaats van de oerlelijke Peter Pan van Walt Disney, wordt elke jongen wel een beetje jaloers op het uiterlijk van deze Peter... Erge Tim Burton sfeer, daar hou ik van... Hahaha! Ook waren de zeemeerminnen afgrijselijk, en in Disney waren ze enkel een beetje bitchey.
pegster82
ik had ook verwacht dat het erg veel weg zou hebben van hook, maar dat bleek niet het geval. Vond het een leuke film
soom
Ik ben dol op P.J Hogan's Muriel's Wedding, wat logisch is vanwege de ABBA-invloeden van die fim, en heb ook best vaak My Best Friend's wedding gezien. Erg vermakelijke films, met een luchtige sfeer. Romantiek is aan Hogan wel besteed. Wat Hogan in Peter Pan doet brengt me echter een beetje van mijn stuk. Maar goed, ik ken het verhaal, het toneelstuk, de andere films niet zo goed, dus weet ik niet of het erin hoorde ja of nee. Maar toch dacht ik van niet.
Iets donkerder dan de genoemde films, kijkt lekker weg en is ook weer echt heerlijk sprookjesachtig. Toch zitten er een paar schoonheidsfoutjes in, maar die vergeef je wel, je word gepakt door deze film! Heerlijk vermaak.
yuna_sama
ik ben dol op jeremy sumpter(die peter pan speelt)
ik geef deze film een 5 want ik kijken die bijna elke week haha:P
tommykonijn
Ik geef hem het zelfde aantal sterren maar ik vond de disney versie van Peter Pan beter als deze! Maar deze was zeker geen flop hij had genoeg spanning en sommige momenten ken je terug uit de disney versie! ***
Carry
Ik, geef deze 4 sterren verveelt nooit m'n kinderen blijven deze kijken dit bleek ook weer tijdens de vacantie.
Super film en goed gekeken naar het origineel en daarmee aan het stoeien gegaan om het origineel in z'n waarde te laten.
menie
Deze film is Ook nog niet zo oud...Maar deze film is zeker wel zo leuk!!!!!!!!!!!!!!! dus ga hem kijken!
Shawnster
Ze kijken hem gemiddeld 1 x per dag.. het komt ondertussen mijn neus wel uit...
Maar ondaks dat ik peter pan films niet echt leuk vind, vind ik het echt een hele goede film, vooral door peter pan
Nicolage Rico
- 20219 berichten
Op "Clocks" van Coldplay na doet de trailer me niet veel. Voegt dit nou echt iets toe?
brielen
Deze versie is één van de betere Peter Pan films.
Leuk voor kinderen en ouders. Verrassend sprookje. 3,5.
RuS
Jep.
Echt een goede film die de plekken waar de Disney-film te kort schiet erg goed invult.
Zo is Peter Pan niet meer (of toch in mindere mate) de zelfingenomen etter die hij was bij Disney, maar gewoon een jongen die plezier wil maken, maar daarbij toch in de knoop raakt met zichzelf (ik vond de peter pan van Disney trouwens ook niet echt kind).
Wendy is nog het meest charmant. In plaats van een zeurderige en bazige tr*t is ze verworden tot een erg innemend meisje/addolescentje.
De acteerprestatie van Jason Isaacs is ook erg goed. Zowel Mr Darling als Kapitein Haak zet hij neer als geloofwaardige personages.
Haak is niet meer de zielepoot die hij was bij Disney. Hij is een (wrede) man van vlees en bloed geworden. In deze film wordt ook een soort van reden gesuggereerd waarom hij Peter Pan zo haat (hij herinnert Haak namelijk aan de dingen die Haak NIET is).
De special effects en achtergronden, alhoewel soms duidelijk geschilderd, passen ZO goed bij de film. Hij straalt 1 en al dromen en verwondering uit.
Kortom: een stukje magie in eigen huis.

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Succesvolle misdaadserie 'Bones' maakt zijn verschijning op Netflix