• 9.377.368 stemmen

Met onder meer: Ryan Gosling, Shareeka Epps en Anthony Mackie

Releasedatum: 20 september 2007

Plot Half Nelson

"Secrets don't let go"

Geschiedenisleraar Daniel Dunne werkt in een arme, zwarte buurt in Brooklyn. Op een dag betrapt Drey, een van zijn leerlingen, haar leraar terwijl hij in de wc crack zit te roken. Het blijkt dat Daniel al een hele tijd worstelt met een drugsverslaving die steeds meer van hem eist. Drey heeft medelijden met hem en de twee bouwen een bijzondere vriendschap op.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van hinie

hinie

Van Nunen schreef:

Een >!leraar!< ontwikkelt een onwaarschijnlijke vriendschap met een scholiere nadat >!ze!< hem betrapt heeft in zijn drugsgebruik...(beschrijving van de film, zie bovenaan)

Op deze manier lijkt het alsof de leraar een vrouw is, en de scholiere een scholier.

Nee hoor..

avatar van Mug

Mug

hinie schreef:

Hij gaat pas 20 sept draaien. Hoe komt het dat zovele hem al gezien hebben dan?

Zoals gewoonlijk: de meesten pindakazen. Tevens draait de film sinds juli al in de Belgische zalen.

avatar van starbright boy

En zijn er al persvoorstellingen en sneaks geweest en is bovendien de DVD al uit in Engeland.

avatar van Jic

Jic

totaal geen boeiend verhaal erg langzaam allemaal...

avatar van zozo1000

zozo1000

Laat ik deze film al vanaf februari 2007 op de plank hebben liggen.

Nog steeds niet aan toe gekomen om eens te kijken.

Dus zag ik hier dat het een lang draderige film is.

Nou, snel even gekeken op de pc of dat het waar was.

JA DUS.

Hij blijft waar die lag, gewoon op de plank

Beter nog gewoon weg gooien.

JohnWilliams

Niet de moeite waard of toch wel? Wie kan het me zeggen?

JJ_D

Lees en oordeel zelf, zou ik zeggen...

JJ_D schreef:

Lees en oordeel zelf, zou ik zeggen...

Daar ben ik te lui voor.

avatar van MASTERS

MASTERS

hinie schreef:

Hij gaat pas 20 sept draaien. Hoe komt het dat zovele hem al gezien hebben dan?

DOWNLOADEN mijn beste hehehe! Ik zie films voordat ze in Nl in bios draaien.......té gek! Iig goede film, heb genoten vooral door het goede acteerwerk en niet zozeer door het verhaal.

JohnWilliams

Iedereen pindakaast hem gewoon.

avatar van hinie

hinie

Tja, ik download niet. Kijk hem wel eerlijk!

avatar van Mementos75

Mementos75

Knap dat een film met zo weinig verhaal toch boeiend kan zijn

3***

hinie schreef:

Tja, ik download niet. Kijk hem wel eerlijk!

Ben ook niet zo van het downloaden.

Captain Pervert

De bioscoop is m.i. voor spektakelfilms en seatshakers (Transformers, Die Hard 4, dat soort dingen). Dit soort filmpjes, die meer draaien om verhaal en acteerwerk dan special effects, kan je met de huidige bioscoopprijzen beter buren of op je PC pindakazen.

JJ_D

Wat er onrechtsreeks voor zorgt dat dit soort films doodbloedt. De keerzijde van de medaille dus...

Captain Pervert

Hier in de stad zit een arthouse cinema (Images, Groningen). Laat hen 2,50 vragen voor dit soort films en ik kom daar iedere week. Serieus.

Captain Pervert schreef:

Op die manier kunnen zulke bioscopen toch niet meer concurreren met andere grote complexen die hun minimum instellen op €6? Ik geloof immers niet dat het bezoekersaantal met 200% zou toenemen...

Captain Pervert

Ik heb niets te maken met hoe een bioscoop ervoor zorgt dat hun schoorsteen kan blijven roken. Ik heb alleen iets te maken met mijn portemonnee. En die zegt dat er enkel genoeg geld is voor wat summer blockbusters en dan houdt het op. De rest komt via de betere P2P dealer of een keer een grabbelbak-Freerecordshop-impulsaankoop.

Vroeger ging ik vrij vaak naar de bios, tot ik ooit 17 euro uitgaf aan twee kaartjes voor Ocean's Twelve. Sindsdien ben ik erg kritisch.

avatar van Agila

Agila

Ik heb m gezien, ik vond het een redelijke film. 2.5 * van mij.

avatar van tevelenco

tevelenco

Soh wat een saaie film was dit zeg!

Bijna geen doorkomen aan.

Het enige wat je ziet is een leraar die het moeilijk heeft en drugs gebruikt.

En de band die hij krijgt met een leerlinge die hem daarbij betrapt.

Maar dit werd zo saai en langdradig in beeld gebracht dat de film me geen moment wist te boeien.

En het nog een hele kunst werd om niet in slaap te vallen.

Echt zonde van mijn tijd!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

snap er weinig van.... een 3.31! maargoed, na het zien van deze film weet IK weer dat er films zijn met een klein verhaaltje die erg kunnen boeien! het acteerwerk was groots!!! in 1 stuk afgekeken. Ryan wordt gezien als 2e Sean Penn. en terecht!! ik snap dat sommige mensen er weinig aan vinden, maar het hoge acteer niveau deed mij aan de buis gekluisterd achter. de film had nog makkelijk een half uur langer mogen duren. en dat heb ik niet vaak met kleine verhaaltjes waar "opzich" weinig in gebeurd.... dit is een echt drama over drugs verslaving dat door Ryan perfect neergezet word.

daarom een 4 voor de acteurs! (alle! acteurs) en de soundtrack niet te vergeten!

avatar van Diesel

Diesel

ralfsjam schreef:

Ryan wordt gezien als 2e Sean Penn. en terecht!!!

Gosling vind ik een goede acteur, vooral in deze film doet hij het goed, maar dat hij wordt gezien als ''de opvolger'' van Penn vind ik niet terecht. Penn is een veelzijdige acteur en heeft door de jaren heen de meest uiteenlopende rollen gespeeld. Jeff Spicoli, Tony Meserve, Samuel Bicke: drie totaal verschillende rollen, allen briljant gespeeld door Penn. Over de veelzijdigheid van Gosling heb ik m'n twijfels. Om zich met Penn te kunnen vergelijken, zal Gosling nog heel wat goede rollen moeten spelen.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Diesel schreef:

daar heb je gelijk in. hij moet zich idd nog bewijzen. maar in mijn ogen maakt hij een goede kans, en dan dan doel ik op zijn soort acteren. en dat is net zoals Penn zeer natuurlijk.

avatar van james_cameron

De film viel me zwaar tegen, vooral omdat het tempo erg laag ligt en er bijzonder weinig verhaal is. Het akteerwerk is uitstekend, vooral Gosling is erg goed, maar de personages zijn moelijk te doorgronden. Ook met de politieke subtekst kon ik weinig.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

goede film alleen jammer van die politieke nieuwflitsen/gebeurtenissen er tussendoor het einde was een afknapper ik had er meer van verwacht. al met al 3,5 sterren is ie wel waard.

avatar van sillus

sillus

Te langzaam...

Kon er niet doorheen komen.

avatar van dje-em

dje-em

die nieuwsflitsen waren nu juist ESSENTIEEL voor het verhaal. als docent probeerde hij hoop te geven aan kinderen in de arme wijken en dat verandering mogelijk is

Ik vind het een perfecte film over de onderwijsproblematiek die in veel arme buurten in de VS speelt.

Het einde was idd iets 'te open' maar wel mooi symbolisch.

avatar van dje-em

dje-em

(trouwens het werk van Jonathan Kozol is een interessant vervolg om meer te lezen over de onderwijstoestanden in de VS.)

Maar matig ontvangen op MM eigenlijk.

avatar van spuit11

spuit11

Het acteerwerk van Gosling was uitstekend, echter bleef het verhaal een beetje achter waardoor het soms moeilijk was om geboeid te blijven kijken.

Ik heb niets tegen trage films, maar hier gebeurde toch eigenlijk te weinig.

Kan iemand mij ook de titel uitleggen?