• 9.375.060 stemmen

Met onder meer: Chow Yun-fat, Seann William Scott en Jaime King

Gesproken taal: Engels, Tibetaans, Punjabi en Duits

Releasedatum: 5 juni 2003

Plot Bulletproof Monk

"A power beyond measure requires a protector without equal."

De film vertelt het verhaal van een mysterieuze onsterfelijke Tibetaanse kung-fu meester. Hij heeft de afgelopen 60 jaar de wereld rondgereisd om een antiek document te beschermen, dat de sleutel is tot ongelimiteerde macht. De monnik moet echter op zoek naar een nieuwe beschermer, en besluit de jonge Kar te gaan trainen. Samen proberen ze de wereld te beschermen door het document uit handen te houden van een slechte kung-fu meester.

avatar van as

as

God, wat jammer dat Fat zijn films niet beter uit kiest. Hij heeft een ontzettende charisma op het witte doek. Hij kan het aan alle kanten rammelend script niet redden. Het wordt ook eens tijd voor spraak lessen voor de goede man want de helft is niet te verstaan. Jammerlijke mislukte film.

avatar van Moviestar

Moviestar

Een erg slechte film, voor mij wel 1 van de slechtste ooit.

De special effects zijn erg slecht, het verhaal is niks en de film zit vol met cliche's. 0,5*

• 2034 berichten

ik heb m gehuurd echt waar......

ik ga m nu zien misschien vind ik m WEL goed.

Banjo schreef:

ik heb m gehuurd echt waar......

ik ga m nu zien misschien vind ik m WEL goed.

Jippie! Wij zijn allemaal blij voor je. We gaan een feestje bouwen omg!!!!

• 2034 berichten

Fijn dat je zo met mij mee leeft.

Heb je bulletproof monk al gezien sydney?

ik kan hem je aanraden je vind hem geweldig!!!

Ik betwijfel het!

avatar van Moviestar

Moviestar

sydney schreef:

Ik betwijfel het!

Inderdaad! zonde van je geld.:Y

• 2034 berichten

1 plus punt er zat muziek in van de transplants!

1 ster

Moviestar schreef:

Inderdaad! zonde van je geld.:Y

Precies! Al is die gratis dan zal ik deze film nog niet gaan kijken. Dus meer zonde van mijn tijd.

avatar van Esteban

Esteban

Een licht komisch actiefilmpje dat zichzelf gelukkig niet al te serieus gaat nemen, zoals dat vanzelfsprekend ook hoort. Niettegenstaande mocht Chow Yun-Fat gerust wat indrukwekkender, Seann William Scott veel grappiger en Jaime King best speelser overkomen om ons écht vingerdik duidelijk te maken dat dit een filmpje met een vette knipoog is. De regisseur is absoluut degene die niet weet wat hij aan't doen is… onnodige stiltes in flauwe conversaties omdat een personage nog in aantocht is, zijn een absolute nono en bij deze is nogmaals bewezen dat de Mtv-stijl lang niet overal op z'n plaats is en je het alleen maar mag hanteren als je weet wat timing is.

Bulletproof Monk **

avatar van GFM

GFM

ik ben blij dat ik deze nog nooit gezien heb, zag een voorstukje in de bios, en bij het zien ervan vroeg ik mij al af welke mensen in godsnaam een kaartje kopen voor deze draak, Stiffler waar ben je mee bezig???

avatar van Beejeej

Beejeej

dit was inderdaad een beetje een treurige film. de actie-scenes zouden 10 jaar geleden als goed beschouwd kunnen worden (filmtechnisch gezien), maar zijn in deze tijd van matrix-achtige technieken is het bijzonder jammer. het komt totaal niet over.

verhaal was ook niet boeiend. het enige leuke was nog Scott met zijn welbekende droge opmerkingen, maar ook zijn acteerprestaties waren niet bijzonder.

avatar van morpheus

morpheus

Bulletproof Monk is een verhaal vol cliche's heel clichematig uitgevoerd maar dan nog simpeler en lachwekkender. Kortom dit is behoorlijk pijnlijk.

Alles komt even kinderachtig over, en filmtechnisch gezien is Bulletproof monk nu ook geen echt hoogstandje. Yun-Fat Chow kan veel beter dan dit, heel veel beter. Dit is gewoon een kinderachtige film die bijna niet weet te boeien.

1/2

avatar van dope

dope

• 20064 stemmen

Matig filmpjuh, het viel me op dat ik 3x de dvd-hoes in m'n handen heb gehad om nog maar eens te kijken hoe lang de film duurde. Ben eigenlijk wel wat anders gewend van Chow Yun-Fat en Seann William Scott. Jammer! Toch nog 3*

avatar van morpheus

morpheus

dope schreef:

Van Seann William Scott eigelijk niet persé

avatar van martens75

martens75

Ik heb hem gisteren gekeken, en moet ook zeggen dat het een slechte film is.

Het enige goede aan de film was de aftiteling.

avatar van ex_uva

ex_uva

Oh, dan kijk ik hem maar niet, want ik stop altijd bij de aftiteling, ik begin er nooit mee.

avatar van mikoz

mikoz

wat een vervelende film ...

avatar van xangadix

xangadix

Ik heb ze in dit genre wel erger gezien. Hij viel me eigenlijk best mee.

avatar van Cicero

Purmerend

Het begin van de film ging nog wel, maar verder was het slaapverwekkend. 1,5*

avatar van FeRdY

FeRdY

Matige film te overdreven vechtscenes maar sean william scott blijft leuk.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Ik heb em gekocht voor 2,50 Dat geld is deze film vast nog wel waard haha

Een echte "woensdagmiddag" film

avatar van gotti

Woensdag middag? Dan mag je hier nog helemaal niet naar kijken...

avatar van brielen

brielen

Dat de makers van dit avontuur wel héél erg goed naar James Bond en Indiana Jones hebben gekeken nemen wa maar even voor lief.

Het zijn wel de energieke Scott en Yun-Fat die deze vermakelijke actiefilm laten fonkelen.3

avatar van meyerke

meyerke

film viel nog wel mee, alleen jammer van die toch zo ongeloofwaardige actie.

er zat toch een verhaal achter de film, wat niet van alle actie-films gezegd kan worden

avatar van djelle

djelle

Seann William Scott past met zijn knullige kop en domme uitstraling perfect in deze kinderachtige prent vol clichées en tenenkrommende verhaallijnen, en overtuigt nog minder dan Bush wanneer hij zegt dat hij het Iraakse volk wil helpen. Chow-Yun-Fat beschaamt zijn reputatie door hierin mee te spelen, acteert niet naar vermogen en heeft blijkbaar nog steeds de moeite niet genomen om deftig engels te leren spreken. Het camerawerk is bijzonder matig en de humor is niet om aan te horen. Dit alles wordt wansmakelijk gecombineerd met povere actiescenes dat af en toe wat modieuze matrix-effectjes bevatten om er zo hip mogelijk uit te zien.

Met vlagen is er dan weer een leuk moment, je kan de komische kant van de zaak wel inzien (het is bijna zo fout dat het goed wordt) en de decors zijn wel geestig. 1,5*

avatar van Materny

Materny

Niet veel soeps.
Leuk plotje met redelijk acteerwerk maar de actie was soms gewoon te overdreven.
Net zoals die martelmachine die functioneert op water .

Wat ook niet kon was die oude knakker in zn duits uniformpje.
Leek net alsof ie zow van de set van ''Allo'Allo'' was weggelopen.

Leuk voor 'n keertje te zien, meer niet.