Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Chow Yun-fat, Seann William Scott en Jaime King
Gesproken taal: Engels, Tibetaans, Punjabi en Duits
Releasedatum: 5 juni 2003
Plot Bulletproof Monk
"A power beyond measure requires a protector without equal."
De film vertelt het verhaal van een mysterieuze onsterfelijke Tibetaanse kung-fu meester. Hij heeft de afgelopen 60 jaar de wereld rondgereisd om een antiek document te beschermen, dat de sleutel is tot ongelimiteerde macht. De monnik moet echter op zoek naar een nieuwe beschermer, en besluit de jonge Kar te gaan trainen. Samen proberen ze de wereld te beschermen door het document uit handen te houden van een slechte kung-fu meester.
The Nameless Monk
Buzz
Mr. Funktastic
Master Monk
SuperSideSwipe
Best een redelijke film. Dit komt vooral door de luchtige houding van alle hoofdpersonen, en de grappige omgang met elkaar.
Uit de script is eigenlijk bij lange na niet uigehaald wat erin had gezeten. Er gebeurt relatief weinig, en al helemaal niets wat we niet al 100en keren in gelijksoortige films hebben gezien.
Maar aangezien ik wel van dit soort luchtige en humorvolle actie/vechtfilms hou, heb ik mij goed vermaakt, en zeker geen moment verveelt.
Niet teveel diepgang van verwachten en het zal best meevallen.
3,0
film_kaza
ik vergiste me even met deze film toen ik erop stemde...
ik haalde hem in de war met een ander.
ik ga hem kijken, ziet er leuk uit.
LiefHebber20
Jep !
Zeer Relaxte Film voor Mensen die van Kung fu Houden!!
Bijna klassieker !! ( Mijn Mening ) 3,5*
BlueSword
verhaal is best wel slecht, en die chows zijn gezicht vind ik mega irritant.
toch nog wel een redelijke kung fu film, de actie is toch best wel goed maar ook niet super.
ik denk dat ze wel een andere acteur hadden moeten kiezen inplaats van seann, ik zie hem toch liever in komedie's.
jaime was ook niet slecht om te zien.
Leviwosc
Men is hier wel heel erg negatief over deze film. Ik vond het wel een aardige film, een paar keer heb ik smakelijk kunnen lachen om de grappen. Verder vond ik het optreden van Seann William Scott best leuk, hij is ook zeker niet onprettig om naar te kijken. Misschien helpt het dat ik American Pie alweer lang geleden heb gezien en hem me niet meer kon herinneren. En wat de clichés betreft, och dat is nogal een zwak commentaar naar mijn mening. Inmiddels zijn er zoveel films dat haast alles een cliché moet zijn, alles is al eens gedaan en heel veel regiseurs spelen leentjebuur bij elkaar. Wat te denken van die top regiseur Quentin Tarantino? Hij 'leent' werkelijk alles uit andere films. Ik vond het geen onaardige film en wil de film dan ook graag bekronen met een 3.
Mislukte Matrix-remake. (1,5)
deze film is gebaseerd op een stripverhaal en lijkt niet eens op de matrix..
film_kaza
het eeste stuk is goed, daarna was het soms leuk en soms nogal saai. bij het einde werd het leuker.
3 sterren.
kArIzMa_TuRk
Zeer Relaxte Film voor Mensen die van Kung fu Houden!!
als je van Kung Fu houdt wijs ik je naar die film toe
. zeker wel de moeite waard om hem een keertje te huren (kopen, downloaden wat je ook wilt doen) en hem te kijken

Actie / Science-Fiction is helemaal waar en is dan ook vermakelijk om naar te kijken.
3,5 ster
Costa
veels te laag beoordeling dan dat ie in werkelijk zou moeten krijgen. als je Seann William Scott laat wegvallen en in zijn plaats steven seagal neerzet, dan klopt deze score wel zo'n beetje
. een 3 is een redelijke beoordeling denkik zo.
jack-sparrow
inderdaad hij zou heel wat meer moeten krijgen .
hij is best grappig en leuk om te volgen .
ik geef hem een goede 3.5
Wassup !
Deze film vermaakte me wel met vrienden voor de buis, deze film had een paar hilarische grappen. 2** magere sterren. Hier kon zoveel meer uit gehaald worden
bartsch
Strip verfilming met Kung Fu. Het verhaal is tamelijk dun en de personages zijn het ook. Ondanks dat het geen hoogvlieger is is het geen vervelende film, het viel mij allemaal mee. 3*
Best aardige film, ik vond het allemaal wel wat donker opgenomen maar dat kan ook aan mijn apparatuur liggen..
*3,0
Gabe Walker
Zeer voorspelbare film met bar slechte dialogen.... de actie en de humor maakte het enigzins goed maar hoger dan 2* kan ik het toch niet geven.....
Minority_Check
ik vond het erg jammer dat ze Sean william scott de rol hadden gegeven want hij is echt neit geschikt voor zulke rollen hij moet gewon bij american pie achtig films blijven
ok filmpje maar het had beter gekund
JohnnyO
Een heerlijke film om naar te kijken!
Meegaan in de fantasie van de film is het beste en dan heb je voor een zondagmiddag toch wel een hele leuke film.
Best aardig. Beetje actie, beetje humor, beetje vechten...
Daarnaast vind ik SWS een erg prettige acteur. Ook hier weer.
tukkerstein
Alsjeblieft zeg. Een rampzalig slecht verhaal en slechte acteerprestaties, samen met een standaard romantisch subplotje en een duo dat op geen enkel manier weet te overtuigen. Wat veel goed zou kunnen maken waren actiescenes, maar die zijn allemaal voor een blauw scherm opgenomen en met touwtjes aan de acteurs.
Omdat ik hem uit heb kunnen zitten niet de laatste score:
T.Bos
Laatst weer eens gezien. Was de film helemaal vergeten, maar zag weer waarom ik hem toen zo goed vond in de bios. Oosterse mytische queeste perfect met humor ingepast in de westerse technologische samenleving. Dat vind ik knap gedaan. Genoeg spanning en opwinding te beleven. De 3 hoofdrolspelers zijn uitstekend gecast voor de bedoelingen van deze film. Hou wel van een film met een subtiele boodschap die hout snijdt.
Kr!kke
Best aardig. Beetje actie, beetje humor, beetje vechten...
Daarnaast vind ik SWS een erg prettige acteur. Ook hier weer.
ben ik het volledig mee eens, Scott zie ik altijd graag bezig (ook in dit soort rol wat ik van hem nog niet gezien had)
niethie
Erg flauw dertien in een dozijn filmpje met een wel heel eigenaardig plot.
De combinatie tussen lolbroek Scott en voormalig actieheld Yun Fat is ook erg eigenaardig en zeker niet voor herhaling vatbaar.
ssk
Een goede film, leuke humor, goede actie, goed verhaal, en een aantal mooie boedhistische wijsheden die erin voorkomen, zeker het kyken waard, een welverdiende 4*:D
JDSsmetje
Ja dan weer 104 minuten naar de zeik. Het acteerwerk is matig maar van die Yun- Fat Chow is het rampzalig slecht (niet dat ik racist ben) .
Het verhaal is een flop en de actie is heel slecht weergegeven.
Ga er geen woorden meer aan vuilmaken, misschien later als ik weer bekomen ben.
score ........... 0.80
positie ......... 407/+-450
BjornH
dit was geen al te beste film van Chow-Yun Fat, terwijl ik meestal wel geniet van zijn films.
De film is een en al cliché met de dief die goed wordt, de slechte nazi met grootheidswaanzin en de superheld en blablablabla.
Het verhaal is gewoon een groot gezeik en daar moet verder ook geen aandacht aangeschonken worden, mede doordat de acteerprestaties ook ronduit belabberd zijn. Ik heb me vooral geërgerd aan die Duitser en die gangleader....een groot drama zeg
Daarnaast zijn de kostuumc vrij standaard en normaal, hoewel ik ze in de eindscene erg belachelijk vond.
Daarbij komt ook nog dat de dialogen wenkbrauwoptrekkend waren en de titel van de film gewoon om te huilen is xD.
Dus al in al niet zo best. Aangezien de matige actiescenes het nog een beetje te pruimem maakten en ik gewoon een dikke fan ben van Chow-Yun Fat, krijgt deze film matige 2.5 sterren.
o.5* voor de actie en 2* voor Chow-Yun Fat
doodah
Ik had al wel wat gehoord over Chow-Yun Fat; dat hij schitterend kon vechten, best wel kon acteren,... Zo goed als allemaal positieve zaken.
Toen dan Bulletproof Monk op tv was, besloot ik deze zeker te zien, ondanks het feit dat het verhaal me niet erg aansprak.
Ik had het beter gelaten...
De film is bijna echt slecht te noemen. Het acteerwerk was zo goed als iedereen uiterst belabbert, de grappen waren totaal niet grappig, het verhaal was, zoals ik al dacht, enorm magertjes, de gevechten waren ook maar matig, het camerawerk en het visuele trokken op niet veel, en ga zo maar door.
Ik kan er eigenlijk niet veel goeds over zeggen. Hier en daar zat er nog wel een beter moment in, maar die waren toch maar zeldzaam.
Hij krijgt nog een half sterretje er bij, omdat ik toch wel een liefhebber ben van het genre martial arts, en dus sommige delen van de gevechten nog wel vond meevallen.
Maar als je eens echt een paar goeie martial arts films wil zien, kijk dan naar Jackie Chan, Jet Li, Tony Jaa en misschien de oudere Steven Seagals.
sinterklaas
Toch wel een redelijk vermakelijk tussendoortje. Volgens mij had Chow Yun Fat wel wat extra centen nodig, want een van zijn hoogdepunten is dit natuurlijk niet. De film oogt eigenlijk best wel goedkoop op bepaalde momenten. Ware het niet dat ik me wel heb geamuseert van de aanwezige actie en de humoristische momenten. Chow Yun Fat speelt toch wel redelijk en die sullige Sean William Scott zorgde ook voor een geinig bijrolletje.
DragQueen
Doorsnee vechtfilm, met een verhaal waar meer in gezeten had. verder speelt chow een aardige hoofdrol, en is de actie onderhoudend en vermakelijk. 2,5 sterren.
MNV2
Standaard actiefilmpje met cliché verhaallijn: de typische vriendschap tussen twee culturen, de typische badguys (en wat origineel: het zijn weeral Duitsers), de achtervolgingen, ... alles wat je van een doorsnee-actiefilm kunt verwachten zit ook hier weer in, alleen begint het hier wel snel afgezaagd te worden. Sean William Scott zorgde voor een leuke rol en Yun-Fat Chow viel ook nog wel mee, maar daarmee is dan ook wel alles wat positief was gezegd.
misterwhite
Een lichte tegenvaller. Ik had veel meer humor verwacht, de hgumor die er in voor kwam vond ik niet echt hilarisch te noemen.

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Wong Fei Hung II: Nam Yee Tung Chi Keung
Actie / Drama, 1992

Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren
Animatie / Sciencefiction, 2005
monnikvechtsportendaklozestrijdinjection fallsuperheldgebaseerd op stripvillainessknife fightscrollthe forcemysticism supernatural power