• 9.374.429 stemmen

Met onder meer: Chow Yun-fat, Seann William Scott en Jaime King

Gesproken taal: Engels, Tibetaans, Punjabi en Duits

Releasedatum: 5 juni 2003

Plot Bulletproof Monk

"A power beyond measure requires a protector without equal."

De film vertelt het verhaal van een mysterieuze onsterfelijke Tibetaanse kung-fu meester. Hij heeft de afgelopen 60 jaar de wereld rondgereisd om een antiek document te beschermen, dat de sleutel is tot ongelimiteerde macht. De monnik moet echter op zoek naar een nieuwe beschermer, en besluit de jonge Kar te gaan trainen. Samen proberen ze de wereld te beschermen door het document uit handen te houden van een slechte kung-fu meester.

avatar van The Oceanic Six

Best aardig. Beetje actie, beetje humor, beetje vechten...

Daarnaast vind ik SWS een erg prettige acteur. Ook hier weer.

avatar van BjornH

BjornH

dit was geen al te beste film van Chow-Yun Fat, terwijl ik meestal wel geniet van zijn films.

De film is een en al cliché met de dief die goed wordt, de slechte nazi met grootheidswaanzin en de superheld en blablablabla.

Het verhaal is gewoon een groot gezeik en daar moet verder ook geen aandacht aangeschonken worden, mede doordat de acteerprestaties ook ronduit belabberd zijn. Ik heb me vooral geërgerd aan die Duitser en die gangleader....een groot drama zeg

Daarnaast zijn de kostuumc vrij standaard en normaal, hoewel ik ze in de eindscene erg belachelijk vond.

Daarbij komt ook nog dat de dialogen wenkbrauwoptrekkend waren en de titel van de film gewoon om te huilen is xD.

Dus al in al niet zo best. Aangezien de matige actiescenes het nog een beetje te pruimem maakten en ik gewoon een dikke fan ben van Chow-Yun Fat, krijgt deze film matige 2.5 sterren.

o.5* voor de actie en 2* voor Chow-Yun Fat

avatar van doodah

doodah

Ik had al wel wat gehoord over Chow-Yun Fat; dat hij schitterend kon vechten, best wel kon acteren,... Zo goed als allemaal positieve zaken.

Toen dan Bulletproof Monk op tv was, besloot ik deze zeker te zien, ondanks het feit dat het verhaal me niet erg aansprak.

Ik had het beter gelaten...

De film is bijna echt slecht te noemen. Het acteerwerk was zo goed als iedereen uiterst belabbert, de grappen waren totaal niet grappig, het verhaal was, zoals ik al dacht, enorm magertjes, de gevechten waren ook maar matig, het camerawerk en het visuele trokken op niet veel, en ga zo maar door.

Ik kan er eigenlijk niet veel goeds over zeggen. Hier en daar zat er nog wel een beter moment in, maar die waren toch maar zeldzaam.

Hij krijgt nog een half sterretje er bij, omdat ik toch wel een liefhebber ben van het genre martial arts, en dus sommige delen van de gevechten nog wel vond meevallen.

Maar als je eens echt een paar goeie martial arts films wil zien, kijk dan naar Jackie Chan, Jet Li, Tony Jaa en misschien de oudere Steven Seagals.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Toch wel een redelijk vermakelijk tussendoortje. Volgens mij had Chow Yun Fat wel wat extra centen nodig, want een van zijn hoogdepunten is dit natuurlijk niet. De film oogt eigenlijk best wel goedkoop op bepaalde momenten. Ware het niet dat ik me wel heb geamuseert van de aanwezige actie en de humoristische momenten. Chow Yun Fat speelt toch wel redelijk en die sullige Sean William Scott zorgde ook voor een geinig bijrolletje.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Iedereen die ontkent dat dit een Matrix ripoff is moet The Matrix en deze film even naast elkaar zetten. Uiteraard is het beste punt aan deze film Sean Wiliam Scott. Dankzij hem staat de film nog een beetje overeind. Verder maar een lompe film met integendeel tot The Matrix belabberde Special Effects.

avatar van Film Pegasus

Een actiefilm vol cartooneske figuren, het is dan ook gebaseerd op een comic. Het is geen geslaagde film met een Amerikaanse blik op kung-fu en Tibetaanse cultuur, gereduceerd tot een Aziatische acteur die gelukskoekjes voorleest. Chow Yun-fat houdt zich nog wat recht in deze film, maar het lijkt wel alsof hij van dienst is om op de kinderen te letten, terwijl de ouders een avondje uit zijn. Het is nog net vermakelijk genoeg, maar daar is ook alles mee gezegd.