Genre: Horror / Thriller
Verenigde Staten / Rusland
Geregisseerd door: Roland Joffé
Met onder meer: Elisha Cuthbert, Daniel Gillies en Pruitt Taylor Vince
Plot Captivity
"When You Think The Worst Has Happened... Think Worse"
Jennifer (Elisha Cuthbert) is een model dat, samen met een chauffeur, gekidnapt wordt door een seriemoordenaar en vastgehouden in een klein kamertje. Terwijl de psychopaat hen systematisch terroriseert, putten de slachtoffers kracht uit elkaar en worden ze verliefd.
Jennifer Tree
Young Gary (onvermeld)
Spanish Woman (onvermeld)
guylopez93
redelijke film
simpel verhaal, matig acteerwerk, af en toe wel spannend, voorspelbaar en helaas ook niet zo bloederig en gore
ook vond ik het eind best wel nep er was namelijk telkens een afwisseling van die shotgun de ene keer had die em en dan weer de andere
jackie chan
Ik vind het duidelijk geen thriller, maar een echte horror. En aangezien ik daar niet goed tegen kan heb ik vreselijk zitten gruwelen en de meeste tijd op het toilet doorgebracht hahaha
Zo erg? Dan ga ik deze film dus niet kijken. Ben ook geen fan van harde horror. Houd wel erg van trillers en met een beetje horror styl maakt het vaak wel spannend maar sommige zijn geowon niet leuk meer.
Dus ik ga hem NIET kijken:p Even iets anders kijken denk ik
Tonypulp
Ben best benieuwd of deze beter is dan al die andere meuk..
Laatste die ik gecheckt heb is carver, wat een bagger.
Houd er alleen niet van als er een vrouw zo dom, hulpeloos word neergezet...alsof ze geen hersenen heeft..irritant is dat
Is namelijk is 9/10 horror films het geval.
seth gecko
een goeie enge film gaat er om dat je personage(s) hebt waar je je als kijker mee kunt vereenzelvigen of gewoon sympathiseren, meeleven en dat de situatie waarin ze verzeild raken steeds subtiel verder op de spits gedreven wordt.
niks van dat alles in deze Captivity die alle subtiliteit inruilt voor een voorhamer van goor bedoelde beelden en uiteindelijk nog niet eens de ballen blijkt te hebben om all the way te gaan in wat hij probeert te brengen, zodoende vrolijk op zn bek gaand.
Hadden ze Cuthbert's gezicht bvb na dat vermeende zuurbad wel verminkt zodat ze na scéne 4 al een stuk minder sexy door het beeld moest, dan had ik er mss wel een zeker lef in gezien, jammergenoeg moest het jonge mannelijke publiek toch nog iets hebben om de aandacht er bij te kunnen houden he.
Natuurlijk, het hele opzet van het plan draait natuurlijk over seksuele frusto's die een potje willen ****** en ok, met een gezicht dat er uit ziet als bolognaise saus zou dat ook niet meer zo tof zijn voor de stoute meneertjes. Als je er even bij stil staat, Wat een lame van de pot gerukt uitgangspunt heeft Captivity eigenlijk? Al die moeite terwijl er datingsites bestaan?
owja, in hun jeugd is die ene seksueel misbruikt door mammie, dat was wel duidelijk uit dat oude homefilmpje dat vol cuts zit.
Nog een idioot gegeven? Waarom draagt die dikkerd die de boel observeert en wijn drinkt terwijl hij op zijn monitortjes naar Elisha zit te kijken constant zijn enge kapmantel? omdat hij er graag eng en cool/gemeen blijft uit zien, zelfs op zijn eentje?
en last but not least, waarom zou je uiteindelijk een moer geven om Jennifer, als ze blijkbaar toch het domste schepsel lijkt dat er rond loopt. Die kerel heeft zogezegd net een uur eerder een tand uit zijn bek getrokken gekregen met een tang en kan normaal kussen? En waarom loop je eerst 10 minuten in dat huis naar een uitweg te zoeken als je weet dat er een gun op de grond ligt?
Eigenlijk zou ik de scenarist(en) van dit wangedrocht dolgraag eens folteren. hen gewoon in een betonnen kamer zetten en hen verplichten 10 keer na elkaar dit gedrocht te bekijken.
en dan nog vooral omdat ondanks alles Elisha wel een dotje blijft
danny61
Ik vond het een goede film en Elisha mag er best wezen een echte klasse dame.Natuurlijk vind ik de Saw film's stukken beter .
Ik geef 3,5 op 5
Aapje81
-Deze film heeft maar 1 ding dat de moeite waard is en dat is Elisha Cuthbert. Ze is een mooie en charismatische verschijning en is een goede actrice.
-Helaas beschikt deze mooie dame niet over het talent om goede rollen uit te kiezen want Captivity is echt bagger van de bovenste plank.
-Om te beginnen. Het scenario is volstrekt ongeloofwaardig. De hele locatie en daarbij gaande situaties zijn onrealistisch en zelfs toneelachtig.
-Het gegeven van deze film waar ik verder niets over wil zeggen is op zich wel interessant maar dramatisch slecht uitgewerkt. Geen enkel moment slaagt de film erin om interessant te worden of je aan het denken te zetten.
-De martelingen: Nu moet ik zeggen dat ik geen fan ben van het zogenaamde tortureporn genre, maar het gebodene hier is vooral pervers en goedkoop. De trend om alles duidelijk in beeld te brengen is de laatste jaren erg in en ik ben daar geen fan van. Walging is iets anders dan spanning. Om een memoreable horrorfilm te maken is meer nodig dan alleen wat perverse pesterijen. Ze maken een toch al erg slechte film alleen maar slechter omdat deze scenes het matige scenario moeten compenseren.
-De muziek, ik heb het hier nog niemand horen zeggen maar ik vind het deuntje een regelrechte rip-off van Halloween.
Kortom het enige positieve punt is de beauty in de hoofdrol en Elisha zorgt door haar aanwezigheid er ook voor dat de film iets beter is dan de gemiddelde tortureporn rommel van Saw 2 t/m 4 of die Hostel troep.
1,5 voor Elisha minder dan 0 voor de rest
New
Wat een ongelofelijke bagger.. Geen spanning, zeer slecht acteerwerk, bijna geen gore en TE voorspelbaar. Er zaten maar 2 redelijke scenes in, de een met de shake van ogen en oren en de scene met de hond (arm beestje).
Op het moment dat Jennifer voor de spiegel staat en het verband van haar gezicht haalt was voor mij al duidelijk dat de psychopaat haar niets aan zou doen. Wanneer de deuren tussen haar en Gary opengaan is de rest van de film al helemaal voorspelbaar.
De personages zijn totaal niet uitgewerkt en het verhaal roept bergen vragen op.
Ik heb lang niet zo'n slechte film gezien.
sabsabsab
Dus ik ga hem NIET kijken:p Even iets anders kijken denk ik
als deze film al eng is dan zijn er nog 1000 ergere films.
tal1b
vond de film niet echt slecht eerlijk gezecht.. 'lekker goor'. Toch redelijk aardige twist op het eind, voor de rest doorsnee afloop.
maar zeker de moeite waard als je van horror houdt!
De kritiek hier is wat onterecht, er was zeker niet onder de maat geacteerd...
NightmareLady
Die vent zijn tand werd eruit getrokken en naderhand zie je hem glimlachen en heeft die ze weer allemaal netjes op een rij
Oeps.....klein filmfoutje
Ondanks de voorspelbaarheid toch een vermakelijke film maar zeker niet schokkend Ik wist gelijk dat die vent erbij hoorde
playah26
deze film heeft me erg teleurgesteld! alles is grotendeels slecht gejat van de saw reeks! kan er niet meer van maken dan een 1,5
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
De vergelijkenis met Saw is natuurlijk vlug gemaakt bij deze film, maar toch mag Captivity er best wezen en bewijst hij duidelijk dat hij op zijn eigen benen kan staan.
Het is natuurlijk iets rommeliger dan Saw, maar hier tegenover staat dan weer dat hij veel meer to the point is dan Saw en niet oneindig rond de pot blijft draaien. Het einde is dan ook kort en bondig, iets wat we niet meer gewoon zijn in andere films, daar komt de moordenaar wel minstens 3 keer terug. Goed dat Captivity hier verandering wil in brengen.
De motieven in deze film zijn gekend, maar het ziet er allemaal inderdaad wat zachtjes en flauwtjes uit. Voor de rest bevat Captivity zeker originele en spannende momenten.
Ik ken slechtere rip-offs van Saw (als je het persé met laatst genoemde wil vergelijken).
3,5
soom
Mijn hemel, wat een ranzigheid kreeg ik naar m'n hoofd geslingerd, ik ben er, enkele ogenblikken nadat ik de film heb uitgezet, nog misselijk van. De suggestie dat Jennifer, vastgebonden en wel, die ledematen en ingewanden te drinken en te eten krijgt, vond ik te bizar voor woorden. Ik zal die beelden van m'n levensdagen niet meer vergeten, dat weet ik wel. Ik heb er eigenlijk weinig woorden voor, behalve dan bah, en wat erg dat ik 'm niet gewoon heb uitgezet. Hoewel ik wel iets, maar niet veel, 'gewend' ben geraakt aan horror/thriller.. Dit was eigenlijk nogal gewoon bar, en hoe langer ik aan deze film denk, des te slechter ga ik hem vinden.
Hercules
Ik wilde hem net gaan kijken maar nu weet ik genoeg, die hoef ik dus niet te zien (suggestie of niet interre me niet.
soom
Uhm... Mijn stukje tekst geeft enkel aan hoe ik ertegen aan kijk. Laat je door mijn tekst niet weerhouden om 'm te gaan kijken.
Pantoffel
Niet bepaald een hoogvlieger.
Er zat niet echt spanning in en je kon niet meeleven met Jennifer.
Op een duur vroeg ik me af of ik haar wel levend het huis uit wilde zien gaan.
Je kon al direct raden dat Gary geen echte gevangene was
Gewoon het feit dat hij er was, en ze konden communiceren was al genoeg.
En ik moet wat gemist hebben, want de eerste keer dat ze op die stoel lag begon ze al direct hysterisch te doen- ze zag dat filmpje van een ander. Terwijl de 'psychopaat' nog niks bij haar deed.
De psychopaat in dit verhaal is ook best zwak neergezet.
En tussen de twee broers is ook al geen goede interactie. Ik bedoel, Gary denkt dat hij haar nu echt gevonden heeft, maar die Ben zegt van niet en de kous is af. In plaats van een hevige discussie of gevecht, steekt Gary zijn broer gewoon een mes in de buik omdat hij wat tegenwerkt.
Nog een geluk dat de film maar 80 minuutjes duurt.
*kelly*
Ik wou deze film al zo lang zien omdat ik dacht dat het gelijkaardig zou zijn aan de SAW-films, maar neen... Captivity is niets van dat.
Er zijn wel gelijke punten zoals de martelingen, maar toch heel apart.
De actrice viel wel mee. Vond het alleen jammer dat er niet echt veel spanning in was, te veel nadruk op het gore. Er kon echt wel veeel meer uitgehaald worden.
----->3*
Tonypulp
Klein stukje gezien op tv, érg sfeerloos en aarzelde dus ook niet af en toe weg te lopen en later nogmaals stukje te kijken..
Dat zegt eigenlijk al genoeg, ga geen sterren uitdelen want moet daarvoor een film natuurlijk helemaal zien
Nicholson Nr1
Redelijke film? een paar schokkende stukken? Die schokkende stukken waren dus echt waardeloos, hier word een tandje uitgetrokken, daar worden ingewanden bij iemand naar binnen gegoten, jaja die onzin ken ik onderandere wel naar meerdere delen van Saw en Hostel. Wat dat betreft niks vernieuwends. Het acteerwerk in deze film is echt ronduit dramatisch. De blonde jonge dame zag er leuk uit en daarmee is ook alles gezegt, ze zit gevangen bij een man gehuld in het zwart zonder identiteit (gaap) maar straalt geen enkel moment in de film echte doodsangst uit. Zo, het blonde kipje zit in de film, ook de stoere redder in nood ontbreekt niet. En hoe verrassend was het dat de stoere man aan de andere kant van het glas uiteindelijk ook bij de slechterik hoorde? gaaaap. Om maar niet te beginnen over het super, maar dan ook echt super slappe plot.. Deze film slaat de plank echt compleet mis.
Tonypulp
Haha als je de gore uit die hollywood producties onderhand wel kent (Zat bent...zoals velen) zal ik me als ik jou was verdiepen in de franse horror!
Dat is weer een stapje verder
!
JDSsmetje
Een wel zeer goede film met goed acteerwerk! De film zit gewoon prachtig in elkaar en is zeer spannend! Raar dat deze film zo'n rare score hebben. Het is wel niet zo'n speciale film maar toch zeer spannend. Nog een origineel einde erbij en de film stond in mijn top 10 maar dat was er spijtig genoeg niet. Al bij al heb ik toch wel goede herinneringen aan de film ! Toch een aanrader voor wie van het genre houdt !
LEIDENAAR187
Heerlijk wijffie,jammer dat je haar borsten niet ziet in de film.
Tonypulp
Heerlijk wijffie,jammer dat je haar borsten niet ziet in de film.

LEIDENAAR187

Hahaha ja geef je me ongelijk dan
lucdecoster
Eigenaardige lugubere film maar toch niet zo erg als Saw. Het einde was wat minder. Ik vond dat het slachtoffer te gemakkelijk naar buiten liep. Wat ik ook niet goed begrijp is hoe het slachtoffer nog zin had in sex met haar mannelijke "slachtoffer" in zo'n akelige kelder.
Oh ja , het tomatensapje was precies heel lekker dat het slachtoffer moest drinken.

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen

Succesvolle misdaadserie 'Bones' maakt zijn verschijning op Netflix

'Gangs of New York' van Martin Scorsese is morgenavond te bekijken op televisie

Deense Tweede Wereldoorlog-film 'Under Sandet' vind je op Videoland: 'Laat je niet meer los'

Disturbia
Thriller, 2007