• 9.379.078 stemmen

Geregisseerd door: Danny Boyle

Met onder meer: Cillian Murphy, Chris Evans en Cliff Curtis

Releasedatum: 19 april 2007

Plot Sunshine

"If the sun dies, so do we."

Over vijftig jaar sterft de zon af en daarmee de hele mensheid op Aarde. Onze laatste hoop rust op het ruimteschip Icarus II, dat de opdracht heeft gekregen een explosie in de zon te veroorzaken, wat hem nieuw leven inblaast. De eerste Icarus-missie is misgelopen omdat het schip spoorloos verdween en ook Icarus II verliest contact met de Aarde. Langzamerhand blijkt er meer aan de hand te zijn met hun missie en moet iedereen moeite doen niet krankzinnig te worden.

avatar van Sal

Sal

vreselijke film, ik had er wel wat moois van verwacht maar de film was echt super saai... zo langdradig... met tegenzin uitgekeken

avatar van missl

missl

dit is wel een leuke film, ik vind enkel dat de wetenschappers te 'wetenschappelijk' trachten te doen waardoor je als kijker soms een beetje de draad kwijtraakt.

voor de rest, goede acteurs, spannend.

alleen jammer van enkele gebeurtenissen die altijd in dit soort films voor moeten komen, al vraag ik me af waarom, dat maakte sommige delen een beetje voorspelbaar.

2,5

avatar van Funky Junky

Funky Junky

bah bah! Had er veel van verwacht,maar het viel vies tegen! Film boeide me totaal niet en heb hem met moeite afgekeken.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Wauw! Wat zag deze film erg geweldig uit! Moet er echt nog van bijkomen! En de muziek tijdens de aftiteling was ook geniaal

Erwinner

Wil je dan nog even stemmen?

Erwinner schreef:

Wil je dan nog even stemmen?

Moet ie toch zelf weten?

Hij moet nog even bijkomen, ik begrijp het

Erwinner schreef:

Hij moet nog even bijkomen, ik begrijp het

Zo stom als iemand gaat zitten huilen als iemand niet heeft gestemd maar de film wel heeft gezien. Boeit jou het nou dat hij/zij niet heeft gestemd?

Erwinner

Ja, ik vind het leuk om 1 film te volgen.

Dat doe ik alleen bij deze film.

En huilen deed ik echt niet hoor.

Ik snap trouwens niet waar jij je dan druk over maakt.

Pastichio Rocker

Ik maak me druk om het feit dat jij je druk maakt dat anderen zich niet druk maken.

Erwinner

Kortsamengevat: We maken ons dus allebei druk.

Wat een druktemakers..

avatar van AGoos

AGoos

hele mooie film...helaas ontspoord hij op het eind nogal wanneer hij ontaard in een soort van slasher.. jammer...want dat pastte totaal niet in de film...

avatar van Rudeo

Rudeo

Deze film had de potentie om erg goed te worden, het concept is namelijk goed, het begin was best boeiend, maar tegen het einde raakten ze de draad kwijt, en het einde was erg voorspelbaar(maar wel happy). Dit vond ik erg jammer, er werd namelijk goed geacteerd en visueel mag hij er ook zijn. Ditzelfde probleem had ik ook bij 28 days later, wat ook een science fiction rampen film is van Danny Boyle. Jammer Boyle!!

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Tjah, wat moet ik nou aan met deze film. Ik vond hem opzich erg goed, tot het moment..... (waar ik niks over mag zeggen), maar laten we zeggen een half uur voor het einde van de film. Ik raakte de draad helemaal kwijt op het verhaal, en helemaal aan het einde, leek het verhaal wel een doolhof ... Erg jammer want ik wilde deze film een 4 geven maar ik denk toch dat ik het maar op een 3,5 laat. Verder vond ik, dat er wel iets meer inhoud in de film had kunnen zitten. Het verhaal had iets mooier/beter kunnen zijn. Maar ja, verder heb ik mij prima vermaakt

avatar van The Oceanic Six

Zeer teleurstellende sfi-fi rampenfilm over een bemande raket die een nucleaire bom moet laten ontploffen bij de zon om de redelijk uitgebluste zon weer aan het branden te krijgen.

Grafisch was de film fantastisch, maar het verhaal en de karakters konden me weinig boeien.

Misschien dat anderen hem leuk vinden, ik vond hem matig. En dat terwijl ik enorm hier naar uit heb gekeken.

avatar van Wouter

Halfje erbij. Het stuk met die bijna bovennatuurlijke godsdienstwaanzige kerel van Ikarus 1 weerhoudt een hogere score.
Fotografisch een juweel.
En waar blijft de CD van de soundtrack...?

avatar van henkies

henkies

Vond het beeld en geluid fantastisch. Wat een spektakel. Verhaal is natuurlijk onzin, maar wel leuk. Beklemmend sfeertje. Ook door de acties v/d crew, alone in black space etc. Ja prima. Echt zo'n film waar ik na het einde nog 5 min op de bank de muziek bij de aftiteling zat te luisteren.

****/***** (grotendeels door beeld/geluid)

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Zo te zien zijn de meningen verdeeld over deze film. Ik vond het zelf een hele goede film. Spetterende special effects, goede actie, hoogspanning en prachtige muziek.

Het acteerwerk was voor mijn part prima.

Alleen het enige jammere is dat het einde een beetje in horror veranderd. Maar gelukkig overdrijft Danny Boyle hier niet in en wist dat hij met een sciencefiction film bezig was en niet met een horrorfilm. Gelukkig.

Het verhaal, ja, misschien klinkt het nu zeer dom, een ster creeëren in een dode ster, met een gigantische bom. Maar bedenk dat deze film zich 50 jaar later afspeelt. Misschien kan het dan wel, maar iedereen zijn eigen mening over het verhaal. Zelf vond ik het verhaal goed, omdat het zich toch vijftig jaar later afspeelt. Als de film zich in deze tijd had afgespeeld, zou ik ook sceptisch zijn geweest over het verhaal.

Dit is een geweldige film, veel spanning (op een gegeven moment constant), goede actie, goede acteurs en ook een prachtig einde. Zelf vind ik het gemiddelde van deze film erg laag. Ik vond hem zo goed, dat ik de aftiteling zelfs afkeek. De film moest me bezinken.

4,5 sterren.

avatar van Mr. i-jen

Mr. i-jen

Filmfreaker schreef:

Het acteerwerk was voor mijn part prima.

4,5 sterren.

Helemaal mee eens!

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Ik vond het een zeer sfeervolle en boeiende film. De film zit vol spanning en zet je op een gegeven moment aan het denken. De acteerprestaties van het gehele cast is redelijk tot goed. Je komt als het ware weinig over de characters te weten (om nou een beetje met ze mee te leven), maar dat maakt de film lang niet slecht.

De film is wat mij betreft zeker het kijken waard! 3,5*

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Zeer spannede science-fiction film met een boeiend verhaal en goede special effects. Ook over het acteerwerk ben ik zeer te spreken helaas is het af en toe wat melodramatisch

avatar van alec

alec

Indrukwekkend spektakel! Imposante en overweldigend special effects zijn groots opgezet en imponerend in beeld gebracht. Alleen daardoor al een dikke tien. Maar, het eind: (ineens wordt het een horror scenario van de bovenste plank: Freddy Krueger wordt van stal gehaald en loopt de boel te zieken. Helaas verpest deze karikatuur de film). Deze vreemde ommekeer had anders gemoeten. Dit weegt zwaar in mijn beoordeling van de film maar toch overwint het visuele aspect.
Een *3.0

avatar van christian

christian

alec schreef:
Een *3.0

Horror is iets wat overdreven. denk dat thriller beter past in die context. Ik vond het juist wel wat toevoegen aan de film anders had ik hem een stuk saaier gevonden.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

2001 meets Alien meets Event Horizon.

Zelden heeft een film mij zo positief verrast als deze. Danny Boyle, de man achter The Beach en 28 Days Later. En dan nu Sunshine. 3 knallers voor mij. Trainspotting vond ik destijds niet zo toen ik m 10 jaar geleden zag.

Ondanks dat ik 'm met Engelse subs heb gezien (geen NL aanwezig op mijn dvd), was de film goed te volgen.

De theorie achter de film moet je met een korreltje zout nemen, maar desondanks zat ik geboeid op de bank naar de film te kijken. Met zelfs een verrassende WTF!!! LOL

Een geniale film.

Misschien dat mensen die 'm saai vonden óf hyperintelligent zijn, of juist niet. Want aan de reacties te zien is het óf een fantastische film óf juist een tegenvallende saaie film. Geen middenweg mogelijk.

En dat zijn vaak de beste films.

avatar van Wouser

Wouser

Leuke film alleen vond wel dat het einde wat beter uitgewerkt had mogen worden ging namelijk nogal snel en was niet echt emotioneel ofzo terwijl ikzelf dat eigenlijk toen wel verwachtte.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Baggerfilm. Amper uitgezien. Wetenschappelijk trok het werkelijk op niets. Saai is wel 't minste wat je kan zeggen. Visueel is hij inderdaad goed gelukt en toch... Ik word het een beetje beu dat er bij griezelige actiescenes gewoon een paar bewegende vegen op een zwart scherm te zien zijn. Toon eens wat er gebeurd zodat je als kijker niet moet gissen wat er effectief gaande is.

avatar van Bambi18

Bambi18

Roodkapje schreef:

Deze vat ik niet helemaal. Het was volgens mij overduidelijk wat er gaande was tijdens die 'paar bewegende vegen'

avatar van dihnjo102

dihnjo102

Prima film. Alleen het einde ging erg snel en was soms een beetje ingewikkeld. 3,5*

avatar van nightbreed

nightbreed

Het verhaal is natuurlijk totale bullshit en het slaat totaal maar dan ook totaal nergens op.

De film heeft zichtbaar een niet al te groot budget waardoor de regisseur moet vervallen in foefjes om het allemaal leuker te doen lijken.

Desondanks is de film wel te genieten.

De film begint erg zwak en na 30 minuten dacht ik dat ik er een andere film in zou gaan gooien, maar ik hielt dapper vol en mijn dapperheid werd beloont.

Op een schaal 1 tot 10 zou ik de film een 6,5 gegeven hebben.

avatar van Bambi18

Bambi18

nightbreed schreef:

Desondanks is de film wel te genieten.

De film begint erg zwak en na 30 minuten dacht ik dat ik er een andere film in zou gaan gooien, maar ik hielD dapper vol en mijn dapperheid werd beloonD.

Op een schaal 1 tot 10 zou ik de film een 6,5 gegeven hebben.

Delen van het verhaal zijn 'bullshit', niet het hele verhaal, de zon raakt namelijk toch een keer opgebrand.