• 9.376.921 stemmen

Geregisseerd door: Danny Boyle

Met onder meer: Cillian Murphy, Chris Evans en Cliff Curtis

Releasedatum: 19 april 2007

Plot Sunshine

"If the sun dies, so do we."

Over vijftig jaar sterft de zon af en daarmee de hele mensheid op Aarde. Onze laatste hoop rust op het ruimteschip Icarus II, dat de opdracht heeft gekregen een explosie in de zon te veroorzaken, wat hem nieuw leven inblaast. De eerste Icarus-missie is misgelopen omdat het schip spoorloos verdween en ook Icarus II verliest contact met de Aarde. Langzamerhand blijkt er meer aan de hand te zijn met hun missie en moet iedereen moeite doen niet krankzinnig te worden.

Flipman

Danny Boyle gaat gewoon álle genres af die er maar te bedenken zijn en probeert daar zijn eigen invulling aan te geven, dat vin'k wel cool !

Script van Alex Garland, schrijver van het Boek "The Beach" en het script van "28 Days Later..."

avatar van jimbo79

jimbo79

wanneer komt die uit

zie ernu al naar uit een psychologische science-fiction door boyle kan niet slecht zijn na zijn schitterende zombiefilmnu dit en weer met gillian murphy een zalige akteur

Flipman

De film komt op zestien november uit in Nederland, als ik me niet vergis. In november, in ieder geval.

avatar van Vera

Vera

Cool filmpje lijkt me Valt ook wel te verwachten van Danny Boyle...ben erg benieuwd in ieder geval!!

Flipman

Ja, want Boyle heeft een erg eigen stijl, die tot nu toe goed toe te passen was op de scripts die hij verfilmde, maar nu een SF; dat gaat me wat worden !

Ik moet wel toegeven dat ik nog maar vijf films van hem heb gezien, dus wie weet was zijn stijl niet op alles toepasbaar .

avatar van Safri

Safri

Mmm, een soort Event horizon, maar dan door Boyle

Flipman

Damn, de releasedatum is uitgesteld naar volgend jaar ! Pas in april kunnen we deze film in de bioscoop bewonderen!

avatar van Esteban

Esteban

Een tijdje geleden waren er enkele flarden te zien op het net, maar ik kan 't niet terugvinden. Jammer dat er nog geen trailer is ondertussen. Tuurlijk is het uitkijken naar Sunshine, naar een Boyle is het altijd uitkijken.

Flipman

Ik denk dat je op IMDb wel een link kunt vinden. Het was slechts ruw materiaal in plaats van een trailer, zoals stond aangegeven, dus ben ik gestopt met kijken. Zoiets vind ik alleen interessant als extra op een DVD, als ik de betreffende film al heb gezien.

avatar van Irene_

Irene_

Ben erg benieuwd naar deze film.

Jammer dat hij pas in April uit komt..

Trailer

Ik weet het, het is blijkbaar dom om te zeuren over de muziek die al een triljoen keer gebruikt is, maar toch .

neo

Deze muziek is niet al een triljoen keer gebruikt. Deze uitbreiding van het thema van Requiem is bij mijn weten maar in 2 andere trailers gebruikt. Maar ik snap nog steeds niet, na Kruistocht), wat je er nu zo erg aan vindt. Als je de muziek dus niet zou herkennen uit een trailer zou je het niet erg vinden?

Als ik muziek met een bepaalde film associeer wil ik diezelfde muziek niet in een andere zien idd, en in een reclamespotje (trailer) als dit vind ik het al helemaal belachelijk, maar goed, die discussie hebben we al eens gevoerd.

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

De officiele soundtrack is trouwens geschreven door Karl Hyde en Rick Smith, beter bekend als Underworld.....

neo

Niet helemaal correct. Componist John Murphy is ook betrokken.

avatar van as

as

Ben hier erg benieuwd naar. Ik hoop dat de psychologische uitwerking er naar is.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Heerlijke trailer, ziet er visueel gezien goed uit, Danny Boyle en Cillian Murphy daarbij, kortom, iets om zeer benieuwd naar te zijn.

Flipman

John Murphy doet is ook weer van de partij?? Cool !

De trailer maakt me erg benieuwd, trouwens!

neo

Nou ja, Murphy wordt ook weleens opgetrommeldn en componeert dan een paar minuten aan muziek. Heb er op dit moment geen duidelijk over hoe de verhouding tussen hem en Underworld ligt...

avatar van gotti

Leuke trailer; die muziek werkt eigenlijk altijd wel bij zulke films...

avatar van Macmanus

Macmanus

Als het maar niet in de film zit.

Lijkt me redelijk cool filmpje worden dit. Zag toch al een paar erg fijne dingetjes in de trailer.

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Ziet er goed uit, goede acteurs!! heb er heel erg zin in.

avatar van martinev2

martinev2

Ik heb deze week net een trailer in de bios gezien en daardoor ben ik er erg nieuwsgierig naar geworden. De SFX zien er watertandend uit.

avatar van martinev2

martinev2

Officiele website met veel pics en info:

www.sunshinedna.com[/url]

avatar van Tun-89

Tun-89

Jah dit lijkt me een gave Science-Fiction!

De trailer zag er spannend uit.

en het is best een origineel verhaal dus ik kijk er naar uit.

met de mooie muziek uit Requiem for a dream,

in de trailer van Sunshine.

Wil ik wel in de bios kijken

avatar van Anatolia

Anatolia

Al besef ik dat het thriller-aspect waarschijnlijk zwaarder zal gaan wegen in deze film, toch nog de volgende vraag:

Dit lijkt me wetenschappelijk gezien niet bepaald aannemelijk, wel?

Doet me denken aan het verslaan van hoogst intelligente aliens door hun moederschip te besmetten met een computervirusje.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Doet mij denken aan een ondermaatse VT4-rampenfilm.

Trainspotting was tot nu toe het enige dat me aanstond, het zou me verbazen moest dit dat kunnen.

avatar van BobdH

BobdH

Naar verluid meer een ode aan Stanley Kubricks 2001 (vernomen uit zeer betrouwbare bron), dan zomaar je eerstvolgende science-fiction. Een welhaast deprimerende, sfeervolle ervaring, maar zowieso een 'speciale film'.

Ik ben zeer benieuwd...

avatar van JenZs

JenZs

heb de trailer gezien en het leek me wel wat

ga hem zeker kijken!!

avatar van aphexfreak

aphexfreak

wie heeft hem al gezien? of beoordelen we films tegenwoordig op de trailer