• 9.377.805 stemmen

Notes on a Scandal (2006)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Richard Eyre

Met onder meer: Cate Blanchett, Judi Dench en Bill Nighy

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 22 februari 2007

Plot Notes on a Scandal

"One woman's secret is another woman's power. One woman's fear is another woman's weapon. One woman's life is in another woman's hands...."

Sheba Hart krijgt een nieuwe baan als kunstlerares aan een laag aangeschreven school. Veel mensen blijken zich tot haar aangetrokken te voelen en ze krijgt zelfs een heimelijke affaire met één van haar leerlingen. Barbara Covett is de enige die haar geheim kent.

Barbara Covett

Polly Hart

Ben Hart

avatar van Kisje

Kisje

Judi Dench vond ik erg goed spelen in deze film. De film kwam nogal traag op gang. Maar na een tijdje wist deze film mij zeker wel te boeien. Het einde was dan ook wel verrassend voor mij, al had ik wel een vermoeden.

avatar van Lilyroos

Lilyroos

Goed acteerwerk van Judi en Cate. Verhaal kon nog iets dramatischer.

Sheba was machteloos en gevangen tussen twee vuren. Ik vond dat ze er nog redelijk goed mee overweg kon. Het mocht iets pakkender.

Toch heel goede film

avatar van Kisje

Kisje

Lilyroos schreef:

Ben ik het met eens, vond ook dat ze er nogal luchtig mee om ging..

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een goede film is dit! Het acteertalent spat werkelijk van je scherm af, werkelijk waar. Dench is (zoals gewoonlijk) begaafd goed en Blanchett doet niets voor haar onder. Dan alle personages die erom heen zweven zijn daadwerkelijk goed neergezet door de acteurs, alleen draait de film niet echt om hun. De film heeft me constant weten te boeien. En wat een zegen dat Dench geen botox of iets dergelijks gebruikt: je krijgt wat je ziet: een prachtige, oude Dame. (met een hoofdletter D!!) 4,5 *

avatar van die hard

die hard

De film had niet zolang hoeven te duren. Desondanks een goede film met dito acteurs.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Onderhoudende film die het vooral moet hebben van de sublieme acteerprestaties.

Het verhaal stelt niet al te veel voor, belangrijker is de geslaagde uitwerking ervan. Best wel een gewaagd/provocerend thema maar de film gaat nergens te ver. Anderhalf uur is de geschikte speelduur voor dit soort films.

3,75 *

avatar van christophel

christophel

komt erg langzaam op gang...**2.5

avatar van Tarkus

Tarkus

Judi Dench en Cate Blanchett spelen hier de pannen van het dak, werkelijk subliem hoe ze op elkaar ingespeeld zijn. De ene hoeft niet onder te doen voor de andere, voor herhaling vatbaar.

De film komt wat traag op gang en het scenario had beter kunnen zijn, misschien had de film iets langer gekund en had men het onderwerp meer kunnen uitwerken.

Maar het is desondanks een gewaagd onderwerp dat nogal makkelijk over het hoofd wordt gezien, hoewel het wel degelijk gebeurt (verhouding student/leraar of lerares).

Maar ook de achtergrond van de oudere lerares (Dench) is niet onbesproken, al is men daar in de film wat wazig over, tot het einde.

Ik raad de film toch zeer zeker aan, al was het maar om de beide supertalenten samen bezig te zien.

avatar van joepdoedel

joepdoedel

Ik vind het verhaal wat klein, maar desondanks en vooral door het

zeer overtuigend acteerwerk...en vooral Judi Dench (ken geen andere films van haar, maar dat is gewoon mijn onwetendheid !!!).

Die Judi Dench speelt echt een wereldrol. Die overtuigende onderhuidse emotie, mede door die enigsinds door het leven getekende en cynische blik van haar, waren grandioos !

Goed dat ook eens mensen, die echt kunnen acteren, hun kwaltiteit kunnen laten zien en niet alleen de op het uiterlijk gewaardeerde actrices. Alhoewel Cate Blanchett er zeer leuk uitziet en ook een hele goede rol neerzet. Ik zou Judi Dench haar welleens in een film willen zien met Jack Nicholson

avatar van james_cameron

Dench is in ieder geval fantastisch, maar het ongeloofwaardige script en de hysterische gebeurtenissen in het laatste half uur doen de film geen goed. Een iets subtielere toon was ook niet verkeerd geweest. Onderhoudend, mooi gefilmd en gespeeld en voorzien van fraaie muziek, maar ietwat overgewaardeerd wat mij betreft.

avatar van Koos

Koos

Cate Blanchett ziet er zeeer goed uit hier!! Toch vond ik het niet zo interessant, wel goed gespeeld door de 3 leads (niet die koter).

avatar van timmem

timmem

Hele goede film met pachtig acteerwerk. Vier oscarnominaties vind ik zeker terecht. Jammer dat de twee dames hem niet hebben kunnen winnen. Ook Nighy vond ik goed spelen.

avatar van Bla

Bla

Zeker een sterke film, maar dan vooral door de acteerprestaties van beide dames: Cate Blanchett en Judi Dench. Ik vond vooral Judi Dench schitteren. Toch even een goed woordje doen nog voor Bill Nighy, ik vond hem ook zeer goed spelen in zijn scenes.

Ik zou misschien zelfs wel 4,5* geven als die scene met de zware make-up er niet in zat. Waarschijnlijk probeert de regisseur weer dat trauma van Sheba te laten zien, daar werd eerder in de film ook al het een en ander duidelijk over maar had van mij eerlijk gezegd niet gehoeven. Zonder die scene was het ook goed geweest. Verder zie je nog dat de ouders van die jongen erachter komen doordat het zich als een lopend vuurtje verspreid . Misschien wel jammer dat je niet ziet hoe het de jongen thuis verder vergaat, maar dat zou weer een film apart kunnen zijn... en dan zouden we een film van 3 uur krijgen. Al bij al zeker een goede film, kan de oscar-nominaties wel begrijpen en

avatar van Gerritj

Gerritj

Wat een geweldige film.

Wat zijn die engelse acteurs/trices toch vaak geweldig.

Beklemmend als je in een dergelijke liefdesaffaire terechtkomt. Als je dergelijke affaires hebt meegemaakt, dan weet je dat het heel moeilijk is om te stoppen.

Beide dames hebben het in dit gegeven moeilijk>. De ene heeft een affaire en komt er haast niet af, de ander wil graag maar het lukt niet.

4.0

avatar van Meerkerkertje

Meerkerkertje

Een voorspelbare film waarin sterk wordt geacteerd,niet helemaal mijn film

3.5 ster van mij vooral door het goede acteurswerk van beide hoofdrolspeelsters(vooral Judi Dench)

avatar van Chilli

Chilli

Gerritj schreef:

Wat zijn die engelse acteurs/trices toch vaak geweldig.

Cate Blanchett is wel Australisch.

De film moet het inderdaad hebben van de acteerkwaliteiten, want die waren zeer goed.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Goeie film met puike acteerprestaties van Cate Blanchett en Judi Dench. Interessante verhaallijn en de film bleef mij constant boeien.

4 sterren.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Dit is niet het soort films waar ik eigenlijk graag na kijk, maar deze wist me van het begin tot het einde te boeien.

4.0

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Film is bij Moviemax net in de "weekfilm", dus meegenomen en gekeken. Wat een goede film zeg! Met een heerlijk Engelse sfeer, weer eens wat anders dan Amerikaans. Spannend verhaal, (verwacht geen thriller) en zeer goed geacteerd.

Niets overdreven, kleine irritatie bij de verkeerde beslissing die Cate neemt wanneer ze toch naar het toneelspel gaat. (Kom op, kom je toch een half uur te laat, lekker boeiend!) Er stond namelijk heel wat op het spel.

dikke 4 *

avatar van gotti

Dench is sterk, maar met name Blanchett is bij vlagen fenomenaal, mysterieus en ongrijpbaar. Jammer dat het verhaal het laatste halve uur nogal doodbloedt en er hier en daar wat verkeerde en vooral vreemde keuze's gemaakt zijn. Gelukkig dat de eerste 5 kwartier enorm intens waren...

avatar van amazingm

amazingm

Op het laatste gedeelte na, vond ik de film heerlijk beklemmend en ingetogen. Mooie combinatie die de Engelsen prima weten neer te zetten. Erg prettige film en een welkome afwisseling tussen al het gemiddelde pulp.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Schitterende film met een fenomenale Dench en een uiterst mooie Blanchett.

Toen de journalisten voor het huis stonden was het een beetje over-the-top en de laatste 2 minuten hadden ook niet gehoeven, maar al bij al toch een 4.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Een film met goede acteerprestaties en een mooi plot, maar droeg verder niet echt wat bij. Ik had niet het gevoel dat ik iets had geleerd ofzo na het kijken van de film. Maar goed, dat hoeft natuurlijk ook niet persé, maar had ik stiekem wel verwacht bij deze film.
Één ding was niet helemaal duidelijk voor me: Raakte Barbara nou bevriend met Sheba met al vanaf het begin af aan de intentie te hebben haar leven te ruïneren? Of was het echt "liefde" dat haar er toe dreef?

avatar van darkcity

darkcity

Heerlijke film!! Het verhaal is simpel maar boeit uitermate, dit mede door het geweldige acteerwerk. Judi Dench heeft nog nooit zo goed gespeeld. De rest vd cast doet het ook prima. Intelligente, interessante film met een boeiend thema en zeer hoogstaand, soms lachwekkend (positief --> als Sheba Barbara een 'bittere, oude maagd' noemt hahaha briljant gevonden!!) dialoog en die heerlijke Britse sfeer! Een echte topfilm!! 4*

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik vind dit een goede film maar ik had er toch wat meer van verwacht.

Cate Blanchett acteert goed maar dat vond ik niet genoeg want normaal gesproken vind ik haar briljant.

Normaal gesproken speelt ze haar tegenspelers met gemak weg maar dit keer vond ik de tegenspeler beter.

Het verhaal wordt goed opgebouw en werkt langzaam naar een climax toe.

Er zitten helaas een paar zeer matige scenes in die de film geen goed deden.

Ook was de relatie tussen die jongen en Cate Blanchett zeer ongeloofwaardig.

Ze hadden beter een '17 jarige' kunnen nemen die al volwassen leek, dat zou een stuk geloofwaardiger geweest zijn.

De voice-over van de oude dame is trouwens briljant, zo krijg je een goed idee van haar geestesgesteldheid, prachtig.

Het eeste deel van de film is een beetje saai omdat hier de langzame opbouw plaatsvindt. Het tweede deel van de film vond ik zeer boeiend en sterk.

avatar van kanjertje

kanjertje

Prachtig drama.

Goed verhaal en tof uitgediept.

avatar van Cashmyra

Cashmyra

Het enige boeiende aan deze film is Cate Blanchett, verder vond ik er niks aan. Ik was wel benieuwd naar het einde enzo, maar gewoon niet mijn soort film.

avatar van kanjertje

kanjertje

Bij nader inzien zelfs een 4,5 waard

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Mooie, spannende film, goed geacteerd en (wederom) een fenomenale soundtrack van Philip Glass. Echt een topper deze film !!!

avatar van helleke

helleke

Heel goed verhaal en dito film.

Prachtige acteerprestaties en wat ziet Blanchett er adembenemend uit!

Mocht ik zo'n juffrouw gehad hebben toen ik op school zat,dan ging ze het ook geen 2x moeten vragen.

3,5 sterren.