• 9.369.466 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 10 mei 2007

Plot The Reaping

"What Hath God Wrought?"

De voormalige missionaris Katherine Winter is volledig van haar geloof afgestapt sinds haar familie op tragische wijze door moord om het leven kwam. Vanaf dat moment staat haar leven in teken van het ontkrachten van het christelijke geloof. Wanneer zij echter een reeks mysterieuze gebeurtenissen in een kleine stad in Louisiana gaat onderzoeken, komt ze tot de conclusie dat de wetenschap niet overal een antwoord op heeft ...

avatar van M_M

M_M

Ik heb de film gisteravond gezien.

hij was erg leuk,spannend, en de special effects waren erg mooi gemaakt. Er zaten goede schrikmomenten in.

De film was niet te lang. Het was echt een film waar je duidelijk bij op moest letten. Vooral op het einde.

En het einde vond ik juist wel iets hebben.

Leuk filmpje voor een zaterdagavond op de bank.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Een film met goede opbouwende spanning, maar tot echte schrikmomenten komt het niet.

Goede special effects en degelijk acteerwerk, maar meer dan 3 sterren is deze film niet waard.

avatar van stephany

stephany

Ik had iets beter verwacht van deze film, met 2 oscars. Het was niet heel erg spannend, alhoewel er wel een paar vrij goede schrikeffecten waren.

Ikzelf vond de film vanaf ongeveer het midden erg voorspelbaar worden vanwege die 7 plagen. Daardoor wist ik wat er zou komen.

avatar van starbright boy

stephany schreef:

Ik had iets beter verwacht van deze film, met 2 oscars.

Wie heeft je verteld dat deze film twee oscars heeft gewonnen? Dat is niet zo namelijk.

avatar van kyanne

kyanne

Deze film heeft inderdaad geen oscars gewonnen en heeft een 5.6 op imdb.

De film is wel iets meer waard (3.5 = 7), goed verhaal, special effects, en je begint toch te twijfelen aan het eind, zou het dan toch?, nee toch niet.

Een leuke film voor tussendoor!

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Frankeermachine schreef:

Met het eerste ben ik het eens

Maar geen schrikmoment? Ben toch een paar keer flink geschrokken

Verder geen topper idd, maar was wel de moeite waard.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

niet echt mijn soort film, met al dat religieuze gepraat

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Dat dit gedrocht aan een gemiddelde boven de 3.0 komt

avatar van DVD-T

DVD-T

Tegen verwachtingen in toch nog wel een leuke film voorgeschoteld gekregen.Het is natuurlijk een verhaal wat we al duizend keer hebben gezien.De film begint aardig maar verandert gaande weg in een CG extravaganza die er ook nog niet echt goed uitzagen waarmee ook meteen de inhoud van de film verdween en dat vond ik zeer jammer.Het blijft net onder de middelmaat zitten.

Om het verhaal hoef je deze film niet te gaan kijken,de 10 plagen zijn wèl leuk om allemaal te zien.Het einde vond ik toch nog wel redelijk daarom

avatar van Tim 3010

Tim 3010

'En bovengemiddelde B film met een ongeloofwaardig verhaal'

Matig acteerwerk en typische "trucjes" toegepast als: Merkwaardige gebeurtenis>Blijkt een droom te zijn>Blijkt uiteindelijk tóch werkelijkheid te zijn'.

De film bevat dynamiek; de spanning blijft in het verhaal ongeveer op één lijn.

avatar van cel

cel

Na een tijdje weet je niet meer welke dromen echt zijn en welke nep.

avatar van cel

cel

beetje aan de korte duur voor een film van deze tijd.

tegenwoordig zijn films van 140-160 heel gewoon.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

naar deze film ben ik benieuwd!

avatar van Hanna01

Hanna01

Saai.

Ik dacht ow lekker een leuke horror maar ik vond er niks an.

1 voor de moeite*

avatar van Biglia

Biglia

starbright boy schreef:

Hilary Swank heeft bij mijn weten 2 oscars gewonnen... vandaar misschien het misverstand?

Heel matige film trouwens: weinig origineel, totaal geen spanning

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Spannend, mooie effecten, goed acteerwerk. Absoluut 3,5*

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Matige horror meets cluedo, ach, het houdt je van de straat..

avatar van stoffel75

stoffel75

Had ik toch meer van verwacht. In het begin nog best spannend en interessant, maar halverwege blijft daar niets van over. Sommige scènes vond ik best wel indrukwekkend, maar andere zijn dan weer saai en voorspelbaar. Swank maakt veel goed, maar de rest van de cast is zwak bezig. Al bij al een standaard werkje, een keertje kijken en snel vergeten.

avatar van Aapje81

Aapje81

De pluspunten zijn Hilary Swank en Sofia-Anna Rob. Swank zet een heel behoorlijke acteerprestatie neer en Rob wordt op termijn volgens mij de nieuwe Scarlett Johanson. Dat kind is behoorlijk charismatisch aanwezig en speelt hier na haar rol in The Bridgde to Tahanogwat heel goed.

Verder zijn de effecten bij vlagen behoorlijk goed en zijn er af en toe best aardige schrikmomenten. Als geheel overtuigt de film echter niet. Het einde is een teleurstelling en de mannelijke rollen worden zwak neergezet. Al met al heb ik me wel met deze film vermaakt maar het is geen hoogvlieger.

avatar van Theunissen

De film begint goed maar eindigt slecht. Hier had meer in gezeten. Hilary Swank deed het trouwens aardig, hoewel ik haar beter heb gezien.

avatar van Zinema

CGI is niet alles.

Ookal dachten de filmmakers waarschijnlijk anders. Met name het verhaal schiet te kort en weet de kijker nauwelijks te raken. Qua schrikmomenten ben je ook snel uitgeluld en dus blijft er een zeer gemiddeld griezelfimpje over. Eentje met wisselvallige acteerpresaties. Aardig om te tijd mee te doden, helaas niets meer.

De BluRay-rental die ik bekeek is trouwens van een adembenemend slechte video-kwaliteit. Maar dit terzijde.

avatar van ajacied4life

ajacied4life

Ik wist eigenlijk niet goed wat ik me bij deze film moest voorstellen, hij heeft me niet teleurgesteld maar het is ook geen toppertje. Zo'n film die er precies tussenin valt. Leuk om een keertje te kijken maar daar houdt het ook bij op.

3* voor deze film.

geen moment verveeld

van mij krijgt die 4*

avatar van notsub

notsub

Voor fans van de film "The Wicker Man" is dit een aanrader. Voor mij was het meer een film van dertien in een dozijn. Het mist duidelijk klasse. De special effects zijn redelijk op orde, maar voor de rest is het magertjes. De film eindigt met een standaard twist en boeit verder weinig, omdat het zelden spannend wordt.

avatar van DeRaij

DeRaij

spannende thriller met een verrassend plot!

een aanrader om eens te kijken als je in de mood bent!

avatar van aburex

aburex

Interressant gegeven en ook een interressante film. Geen horror, maar wel een degelijke thriller, met enkele schrikmomenten. Heb me geen enkel ogenblik verveeld en de 95 min. waren zo voorbij.

avatar van Film Pegasus

Op zich niet slecht, maar veel verhaal zit er toch niet in. Het aflopen van de 10 plagen is wat gelijkaardig aan se7en met de 7 hoofdzondes. Visueel is het wel mooi omkleed en het acteerwerk is best goed. Af en toe een schrikmoment kunnen de boel nog wat redden en zorgen ervoor dat de film gezellig is om naar te kijken. Maar een topper zal het nooit worden.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

één ding opmerking met het verhaal
waarom moest die ene priester eigenlijk dood, hij zei toch juist dat het meisje dood moest gaan en als op het einde bleek dat het meisje aan God's kant stond lijk me niet zo dat God een priester zou vermoorden ?

de film had zijn schrikmomenten hier en daar maar ik vind het nog steeds raar dat een stadje vol met duivelaanhangers niet een meisje kon doden

avatar van Pepski

Pepski

Mooie effecten, maar de "ontknoping" aan t eind is weer zó standaard amerikaans dat de hele film in t water dondert.

Had n leuke film kunnen zijn...

avatar van Nomak

Nomak

Een interessant verhaal, maar ik had verwacht dat de film veel angstaanjagender zou zijn. Nu is dat eigenlijk niet echt een probleem want met de sfeer zit het wel goed. Al zie je wel al van ver aankomen dat die dorpelingen een geheime agenda hebben. Het beste wat de film te bieden heeft is de bloedrode rivier, dat was echt wel een mooi beeld. Maar ook de scène met de sprinkhanen ziet er goed uit.
Het einde met die vuurbollen vind ik niet echt in de film thuishoren. Het is wel goed dat de film daarna een mysterieus einde heeft.
Het is altijd leuk om Hilary Swank aan het werk te zien, toch wel één van de betere actrices van de laatste jaren. Het lijkt me ook een erg sympathieke en leuke vrouw. Maar ook die jonge actrice die de rol van Loren speelt laat een sterke indruk achter.
The Reaping is dan wel geen onvergetelijke topfilm, maar is zeker goed voor een sfeervolle filmavond.