Genre: Misdaad / Actie
Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)
Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay
Geregisseerd door: Michael Mann
Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 augustus 2006
Plot Miami Vice
"No Law. No Rules. No Order."
Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.
- Trailer (YouTube)
- Game (GamesMeter)
- Miami Vice (MusicMeter)
Det. James 'Sonny' Crockett
Lt. Martin Castillo
Det. Gina Calabrese
Alonzo Stevens
JoeCabot
Wellicht is deze film te “zwart” voor de haters?
Op cinematografisch vlak misschien wel. Heerlijk duister filmpje die door velen gehaat wordt omdat Miami niet meer de zon-zee-en-strand locatie uit de serie is, maar een soort Sin City. Mann heeft duidelijk wat kleurenfiltertjes uit z'n trucendoos gehaald
. Maar dat was blijkbaar niet wat jij bedoelde
ghostman
was blijkbaar niet wat jij bedoelde
Wat denk je?

Michael Mann kiest hier haast voor “John Cassavetes”-aanpak. De karakters worden hier op de voet gevolgd met de digitale camera: veel close-ups, camera staat dikwijls te dicht bij de acteurs. De film wordt hierdoor veel persoonlijker en donkerder - en niet zo afstandelijk als een conventioneel HollyWood filmpje.
Door deze benadering (manier van gebeuren) wordt hier de excentrieke onderhuidse spanning en emotie gecreëerd. Miami Vice is hierdoor en door de ”donkere” fotografie veel te duister voor sommigen.
JoeCabot
Hier ben ik het wel volledig met je eens (in tegenstelling tot je eerder genoemde en best wel bizarre rassentheorie
). Zoals ik eerder al eens zei, Leone kan nog iets opsteken van Manns werk in MV. De close-ups ogen niet alleen ongelooflijk cool (zoals ook in Leone's films), ze laten je daarenboven perfect meeleven met de personages (dus geen pokerfaces of duidelijk gespeelde over-the-top gesichtstrekken, in MV komt het allemaal natuurlijk over). Maar zoiets mag je zeker niet zeggen op een filmsite
P.S., xgogax, hoe lang ga je jouw stem deze keer laten staan, ben vebaasd dat je hem nog niet opnieuw verwijderd hebt
(hij weet wel wat ik bedoel)
russell
Vond het een redelijke film, wel jammer dat het veel weg heeft van andere actie films. De acteurs waren goed, vlot en de film zelf keek lekker weg.
JoeCabot
wel jammer dat het veel weg heeft van andere actie films.
Hmm, lijkt me juist niet. Moet je toch effe uitleggen. Aan bombast of een simpel uitgewerkt verhaaltje kan het alleszins niet liggen...
Barrie vd Laan
Deze film heeft leuke actie maar absoluut niets om het lijf. 2 sterren.
JoeCabot
Op zich is het verhaal vrij standaard idd. De uitwerking ervan, daarentegen, is allesbehalve standaard! Vrij ingewikkeld (zonder te overdrijven natuurlijk) en niet zomaar een opeenvolging van onnodige actie en flauwe moppen, zoals meestal in dit soort films. Mann doet het met stijl. Elk shot straalt een prachtige sfeer uit, die perfect bij de situatie past en wordt ondersteunt door een - soms weinig voor de hand liggende, maar schitterende - muziekkeuze. Nee, standaard is de uitwerking allerminst!
serpico
Dat is waar. Maar dat bedoel ik ook niet met de uitwerking van het verhaal. Je neemt een (standaard) hoofdlijn, en werkt die uit met elementen, personages, locaties, dat soort dingen. En dat was nou niet echt bijzonder. De muziekkeuze en stijl heeft daar weinig mee te maken, al zit die er wel in.
Anyway, zo zie ik het.
JoeCabot
Hmmm, vind de locaties en de keuze van de personages (ten opzichte van het verhaal) best wel nog origineel. Dat zal dan wel mijn woord tegen het jouwe zijn. Wat je met elementen bedoelt weet ik niet echt, beetje vaag...
P.S. muziek en stijl horen volgens mij toch ZEKER bij de uitwerking van het verhaal!
serpico
Wat je met elementen bedoelt weet ik niet echt, beetje vaag...
dutchtuga
Kan iemand mij het verschil vertellen tussen de bios versie en de unrated versie? Ben hier enorm benieuwd naar. xgogax?
ghostman
Hier worden de verschillen aangegeven:
Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar de unrated versie vind ik minder saai.
Blokland
Deze film net gezien, volgens mij is Michael Mann gek geworden. Dit sloeg echt nergens op; oersaai en cliché na cliché, slechte casting en slechte dialogen komen samen in b.v. Gong Li die in haar gebroken engels van die David Mamet dialogen probeert te brengen. Ik geef het nog twee sterren voor een paar spectaculaire scenes maar al bij al ben ik zeer teleurgesteld.
Filmfreaker
Mager filmpje geworden. Had meer in gezeten.
2,0 voor de actie.
Lenn
Ik had hier veel meer van verwacht. Heel flauw. Als is actie altijd wel eens plezant...
The One Ring
Visueel gezien zeker een schitterende film. Bijzonder sfeervol en verrassend donker en grauw. Mann weet hier heel mooi de duistere kanten van een zonnige stad weer te geven. En met behulp van deze beelden trekt hij je de film in. Dat zal ook wel moeten, want buiten het visuele gebied om valt er weinig te beleven.
Het verhaal kon me bijvoorbeeld al geen klap boeien. Een saai undercoververhaaltje dat mij ook nog eens veel te serieus gebracht werd. Farrell en Foxx passen op zich wel in hun rollen, maar weten er niet voor te zorgen dat ik met hun personages meeleefden. In het geval van Foxx ook niet zo gek, aangezien hij meer een bijrol is. Het zwaartepunt ligt bij Farrell. De film wekte de indruk dat het verhaal moest gaan over Farrell die steeds van een politieagent veranderde in een gangster, maar dit element overtuigd allerminst. Hij voelt zich niet aangetrokken door de misdaadwereld, maar door Gong Li. Li is op haar beurt dan weer totaal miscast als harde maffiazakenvrouw, al is het maar omdat ze constant lijkt te moeten huilen. De dialogen ten slotte, zijn bijna allemaal zakelijk en totaal niet boeiend.
Matige film dus. Schitterende vorm, maar inhoudelijk totaal oninteressant uitgewerkt. Hier had een meesterwerk in gezeten, maar Mann krijgt het er niet uit.
dijkieR
wat een bagger film is dit zeg
ik heb nog nooit zulke ongeloofwaardige undercover agenten gezien
maar dat kan ook zo horen in miami vice dat weet ik niet
ik heb m naar een uur ook maar uitezet want ik erger me dood aan die colin farell
wat is dat een middelmatige acyeur zeg
maar dat kan ook zo horen in miami vice dat weet ik niet
wat is dat een middelmatige acyeur zeg
of nee beter gezegd gewoon een slechte acteur
wat een terleurstelling van iemand die een topfilm als heat heeft geregiseerd
Wat is er dan mis met de regie? Dat Collin toch niet zo'n goede acteur blijkt te zijn kun je toch moeilijk op Mann steken...
JohnStacks
Natuurlijk wel.. Mann is de regisseur hij bepaalt toch wie erin spelen enzo..
Wat een bagger film trouwens, het enigste wat mij beviel waren de chicks. en Jamie Foxx Gucci pak
dutchtuga
Wat een kinderlijk gelul.
Maar ok, film herzien en verhoogd naar 4,5*. Schitterende cinematografie. Die scene in het begin waar Crockett en Tubbs op het dak staan met het verlichte Miami op de achtergrond, of de scene waar die kerel in de auto aan flarden wordt geschoten , de shoot out en zo nog veel meer scenes die in te lijsten zijn. Geniaal. Het was ook weer een verademing om een actiefilm te zien waar de dialogen daadwerkelijk echt overkomen en waar geen geforceerde 'coole' opmerkingen of one liners zijn. Geen verhaal waar er met twists gestrooid moet worden e.d.. Nee, Miami Vice is een actiefilm voor de filmliefhebber, een volwassen film die vroeg of laat wel herkend zal worden als een meesterwerk van de hand van Mann.
john kruger
meesterwerk laat me niet lachen
Sorry hoor, ieder z'n mening, maar deze film kan niet tippen aan de originele serie. De acteurs lopen als een stelletje Hollywoodsterren over het scherm en de afwisselende humor is ver te zoeken. Makkelijk product van de regisseur wat mij betreft. Een hoop filmshots zijn overigens prima in orde, maar kan hier toch niet meer dan 2 sterren voor geven. Jammer.
We moeten niet doen of de serie een cinematografisch hoogtepunt was in de geschiedenis van de film.
john kruger
helemaal mee eens Wouter, maar de tv-serie had wel een echt eigen karakter/sfeer die in de nieuwe filmvariant echt ontbreekt. Waarin onderscheidt deze film zich van andere actiefilms?
dutchtuga
Zoals ik al aangaf voelt Miami Vice aan als een volwassen actiefilm. Geen poespas om de mainstream tevreden te houden maar een film dat teert om cinematografische klasse. Echt totaal anders dan 95% van andere actiefilms. Erg goed te onderscheiden dus.
meesterwerk laat me niet lachen
Hoop gel.. zonder argumentatie!
Ik heb op deze site veel onzin maar nog steeds geen onderbouwende en legitieme kritiek over Miami Vice gelezen.
Matchostomos
Omdat deze kritiek simpelweg niet bestaat...

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Deze titels verschijnen aankomende maand op Netflix

Pink Floyd: Live at Pompeii
Documentaire / Muziek, 1972