• 9.379.473 stemmen

Miami Vice (2006)

Misdaad / Actie | 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)

Genre: Misdaad / Actie

Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay

Geregisseerd door: Michael Mann

Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 augustus 2006

Plot Miami Vice

"No Law. No Rules. No Order."

Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.

Det. James 'Sonny' Crockett

Lt. Martin Castillo

Det. Gina Calabrese

Alonzo Stevens

Nohands schreef:

Open maar een poll met de vraag welke shoot out de kijkers het beste vonden/vinden.

Dat ga ik niet doen, omdat ik weet dat de mensen op de film zullen stemmen, niet op de scene (kijk maar naar de knock outs)...

avatar van Tj-83

Tj-83

Goeie film!

avatar van saleena

saleena

ik vond hem helemaal niet zo geweldig

beetje saai

ik weet nog steeds niet waar die nou precies over gaat

niet mijn smaak film

avatar van Perozzi

Perozzi

heb hem net gekeken.

hij is niet zo goed, had er meer van verwacht. Het begin was langdradig en ik vond ook dat sonny en ricardo er nogal gemakkelijk doorheen kwamen, zonder dat ze echt moeite hadde die drugsdealers op te ruimen.

maar toch *** .

avatar van janssen16

janssen16

het is zeker geen geweldige film, ik vond het camera werk ook alles behalve goed.. maar ik heb me toch wel kunnen vermaken

*3.0

avatar van Flash1494

Flash1494

Vond de personages goed en kil neergezet. De verhoudingen tussen de personages kwamen goed over.

Het verhaal daarentegen was slap en langzaam. Verder waren het wel echte ouderwetse helden, ze kwamen nauwlijks in de problemen(beetje oude James Bond style)

Voor mij mooi maar inhoudloos 3 sterretjes voor de sfeer.

Flash1494 schreef:

Denk niet dat je goed gekeken hebt.

iGeO

Vond het een redelijke film, opzich.

Miste het zwoele, zomerse gevoel wat ik had toen ik destijds de serie keek. Ook de flitsende muziek van Jan Hammer en Phil waren bij deze film zeker een gemis. De sfeer is grimmig wat wel tengoede komt, maar toch geeft het me niet het zelfde gevoel als toen de serie deed.

Het verhaal begint vrij traag, tot wanneer er zo'n uur verstreken is. Dan komt er toch eindelijk wat meer actie en wat spanning in.

Al met al, 2,5 *

Had er meer van verwacht...

iGeO schreef:

Here i go again: na alle reacties zou je toch al moeten weten dat dit niet het geval zou zijn en dat je de film daar dan ook niet mag op beoordelen! Misschien kan ik het nog 1 keer zeggen (ik beloof het, nog amper 1 keer en dan geef ik het op) voor de mensen die het nog niet weten: deze film bevat NIET de jaren '80 kitch/stijl van de serie!!!

avatar van Scratt

Scratt

Het visuele overtof de inhoud in deze film. Hoewel ik deze film wel heel goed vind. Alleen spijtig dat Colin Farrell meer in beeld kwam dan Foxx. Ik miste subtiliteit die in Mann's andere films aanwezig is en de chemistry tussen de hoofdacteurs.

Ook de gevoelens van een undercover zijn maar mager uitgewerkt. De meeste krijgen een identiteitscrisis na zo'n werk en zijn half gekraakt. Hier bleef het allemaal maar oppervlakkig, op het saaie af.

Met een andere titel, andere namen voor personage's aangezien de vergelijking met de serie ver te zoeken is, zou deze prent veel beter in de smaak gevallen zijn.

avatar van Nohands

Nohands

JoeCabot schreef:

Ik denk dat dat toch niet waar is, het verschil tussen een scene en een film zullen ze heus wel weten en daar hun oordeel over kunnen geven...

Leuke uitvlucht om te ontkomen aan je ongelijk......de Heat shoot-out is gewoon de BESTE!!!

JoeCabot

Beide shoot-outs zijn geweldig. Alleen is die van MV intenser, en die van Heat grootschaliger. Verder ga ik hier niet meer op in gaan. En ik ga ook geen poll openen want dat kan op MM niet eens...

avatar van Skrean

Skrean

Deze film vergeleken is met Heat een zware tegenvaller.

Micheal Mann presteerd onder zijn niveau.

JoeCabot schreef:

Ik schrijf hier ook alleen maar mijn beleving neer. Kun je wel zeggen dat je het al tig keer heb aangegeven!

Het is voor mij niet meer dan een politie/misdaad-film die net zo goed "Barbapappa" had kunnen heten. En ja, als je even doet alsof dit geen verfilming is van de serie, dan komt dit over als een redelijk goeie actie/politie-film met mooie shots, maar waar het op meerdere punten ook behoorlijk als stroop door die kijkbuis heen gaat.

Neem aan dat jij hem top vind met 4*???

avatar van pinball

pinball

Deze film is zeker geen aanrader.

De film is zeer slecht te volgen en oogt vooral chaotisch en onafgewerkt, terwijl de beelden wel hardstikke mooi zijn. Het had zoveel beter gekund...

avatar van Ramon K

Ramon K

en bovendien kunnen we dikwijls genieten van de bekende panoramashots van Michael Mann op verschillende exotische locaties, prachtig!

Eens, maar ik vind de cinematografie dan ongeveer het enige pluspunt van de film. Plot en acteerwerk vielen me vreselijk tegen, zo ook de rare sprongen tussen scenes. En waarom geen jaren 80 setting en dito muziek? Ik geef een hele krappe voldoende. 2,5*

avatar van xangadix

xangadix

2,5 is toch geen voldoende..? Ik zie dat meer als een 5 op 10...

avatar van Ramon K

Ramon K

En ik zie het als een 5,5 op 10...

avatar van ronmieke

ronmieke

Geweldige en Superspannende Film, ik ben van de Generatie die ook de TV-Serie hebt gezien, die ik overigens ook erg goed vond, maar deze Film doet de gehele TV-Serie compleet verbleken, wat een spanning, suspense, actie en een waanzinnig plot, hoop dat er vele vervolgen komen, of dat met dezelfde Acteurs en nieuwe TV-Serie wordt gestart.

avatar van ronmieke

ronmieke

Oh ja Pinball, de Film is prima te volgen, maar ja, je moet hem snappen.

avatar van Reinbo

Mann's visuele flair overwint een miscaste Farrel en een matig script. (Niet beter dan de gemiddelde aflevering) 3,5-4* voor een prachtig kijkspel.

avatar van Voodoo

Voodoo

Had er meer van verwacht, vond hem wat langdradig.

2,5 sterren

avatar van tombo2222

tombo2222

Geen moeilijk verhaal, maar in het begin loopt de film niet zo lekker. Een traag begin die doorloopt tot net iets over de helft.

De serie vond ik geweldig, maar deze film heeft niet wat de serie wel had. De relatie tussen Sonny Crockett en Ricardo Tubbs is helemaal weg! Twee zoutzakken in deze film.

Een totaal andere tijdlijn waar Crockett's theme plaats heeft moeten maken voor Jay-Z.

Ik miste actie, beleving en muziek.

Wat wel mooi was in deze film waren de mooie beelden.

Deze film heeft mij totaal niet kunnen overtuigen.

1,5

avatar van hendrik119

hendrik119

boeiende film maar daar blijft het bij.

avatar van Banjo

Banjo

• 2038 berichten

een zeer vermakelijke fijn !

mooie beelden.. chaotisch gefilmt dat wel.

maar gewoon top vermaak.

3 1/2 komt misschien nog een halfje bij

avatar van prodeje

prodeje

Eergisteren eindelijk gezien, mijn verwachtingen waren ondanks de vele kritiek op de leegheid van deze film, toch hoog.

De film opent vrij plots, geen aantiteling, geen namen, gewoon bam-boem huppatee we beginnen met een spannende scene. Dat werkte deels, want ik verlekkerde me aan de mooie opnamen uit Mann's hand. Daarna kabbelt het verhaal wat voort, ondertussen begeleidt met veelal mooie beelden (check de voorbijtrekkende stadsomgeving weerspiegeld in de voorruit tijdens een frontaal shot). Michael Mann all around.

Toch irriteert me op dat moment al dat de beelden en m.n. de cameravoering niet consistent is. De mooie shots zoals boven (en die een gelikt iets als Miami Vice behoeft) worden afgewisseld met grofkorrelig op-het-laatste-moment-toch-nog-iets-inzoomend camerawerk. De ene shot is haarscherp en wordt met vaste hand geschoten, de andere shot mist definitie (belangrijk in nachtscenes) en is tenenkrommend geknipt. Komaan, werkelijk, een bepaalde scene bevat een frontaal shot van een speedboat in de verte, er wordt na 'n enkele seconde ingezoomd, maar blijkbaar niet helemaal goed gericht want eenmaal ingezoomd wordt de camera gauw wat lateraal bewogen om de speedboat beter in beeld te krijgen, en daarna hoppa meteen nog maar wat inzoomen. Mann verliest met deze film zijn perfectionisme, en dat is jammer.

Behalve de veelal belabberde cameravoering, en mijn aversie tegen het contrast van vlijmscherpe beelden t.o.v. ruizige video, bemerkte ik ook dat de twee hoofdrolspelers elke vorm van chemie mistten. We beginnen de film en een kwartier later weten we nog steeds niks wie ze zijn, hoe ze zijn tegenover elkaar staan op bepaalde vlakken, de verhoudingen. D'r wordt geenéén grap gemaakt (niet dat dat moet), maar dit is gewoon onrealistisch zwijgzaam slecht spel. Coole blikken, gladde praatjes, nul interactie. Bekijk de scene in het begin waarin een crimineel in zijn condo in het nauw wordt geluld door een aantal ambtenaren, zodat hij wel info moet verstrekken. Om de beurt, zogenaamd perfect op elkaar ingespeeld vuren alle ambtenaren vragen af op de man. Hij is de beste acteur, ik was allang uit m'n rol gegaan en had de ballen uit m'n broek gelachen, wat een niveau..

Maargoed, dit is na een 20-25 min. hoe ik me voel over de film. En dan komt me toch wat opzetten.. Haha, het verhaal is zoooooow belabberd onwaarschijnlijk.. Crocket wordt verliefd. En die liefde spat ervan af!! Vurige blikken worden afgewisseld, en de aantrekkingskracht tussen de twee maakt het ontbreken ervan in de film totdantoe compleet goed. Niet dus.

Behalve dit, is het ook zeer onrealistisch dat Crocket iets van haar moet. Ze is het liefje van Jesús, valt in het niet bij alle vrouwen waar hij mee geconfronteerd wordt in Miami (maar dat is een kwestie van smaak), en het komt uit de lucht vallen zonder enige filmgevoelige tentoonstelling van passie of emotie. Daarna flink veel screentijd voor dit hilarische setje, met wat gevrij en tof gelul in de ruimte, om de kijker maar de tijd te geven te accepteren dat dit 'for real' is.. haha..

Tubbs waarschuwt zijn maat nog, maar "ik weet wat ik doe" vergoedt alles, om vervolgens de missie twee dagen plat op z'n gat te leggen ivm met qualitytime met een of andere vrouw. Te weten, de scenes ervoor bevat elke nacht wel een tweetal grote acties, nu wordt onaangekondigd de opdracht eventjes op pauze gezet, dit alles natuurlijk begeleidt met de grote bek van Farrell.

De rest van de film gaat zo door, en de eindscene die Halcyon aanhaalde..

Halcyon schreef:

Over het algemeen gewoon doorsnee, op de sublieme shoot-out aan het einde na. De beste die ik ooit heb gezien, maar wat verwacht je, met Michael Mann (Heat).

..was werkelijk waar om te janken. Onnavolgbaar rommelig camerawerk zorgde ervoor dat je niet eens wist wie op wie schoot. Maar het maakte door de complete afwezigheid van prikkeling daaraan voorafgaand ook totaal niet meer uit.

1,5* voor de sporadisch (bloed)mooie beelden, en voor Fox welk zich fijn op de achtergrond houdt. Van Mann valt mij dit werk vies tegen.

(lachmoment: Jesús vraagt zijn scharrel wat ze denkt van Crockett, waarop ze antwoord "serieuze vent" )

ronmieke schreef:

Hoe kun je nou zeggen, dat deze film de serie doet verbleken...???

Tis een kompleet andere opzet, in uitvoering en vormgeving geheel het tegenovergestelde dan de serie...

Het verhaal kan dan wel goed aanspreken, maar deze film is in mijn ogen niet te vergelijken met de serie (uit de tachtiger jaren), die mij is bijgebleven.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

ik heb me echt doodgeergerd aan deze film. ik had er echt veel meer verwacht. ik vind het spijtig dat ik deze film negatief zal moeten beoordelen, nochtans een super cast.

**2.5**

avatar van KaPiche

KaPiche

Ik vond het een hele vette film met vette ouderwetse Miami vice acties. Die echte patser dingen.

1 Tip, je moet niet verwachten dat het een verhaal wordt zoals de series. Je moet er neutraal ingaan en dan merk je dat het een enorm vette film is.

Je kan het een beetje vergelijken als Bad boys 2 -> dat genre.

Toffe film om te zien.

avatar van olivier

olivier

KaPiche schreef:

Je kan het een beetje vergelijken als Bad boys 2 -> dat genre.

Laten we nou niet grof worden he. Die twee films hebben niéts met elkaar te maken.