Genre: Misdaad / Actie
Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)
Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay
Geregisseerd door: Michael Mann
Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 augustus 2006
Plot Miami Vice
"No Law. No Rules. No Order."
Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.
- Trailer (YouTube)
- Game (GamesMeter)
- Miami Vice (MusicMeter)
Det. James 'Sonny' Crockett
Lt. Martin Castillo
Det. Gina Calabrese
Alonzo Stevens
(m)oovi
de laatste actiescene van de film redde de film in mijn ogen nog enigszins. Het vlotte camerawerk en het sublieme geweergeluid was top!
Verder vooral veel slechte punten die ik op kan noemen:
- na 1 deal zitten ze tot over hun nek in het maffia wereldje (yeah right)
- Als je een film als Heat verwacht valt deze romantische film lelijk op je dak (douche en dans scenes ipv kogels en bommen)
- undercover zijn met je politiebadge op je borstkas hangend?
- voorspelbaar verloop
ach ja....misschien te hoge verwachtingen, maar ik was blij dat Heat gisteravond op de bbc was om de nare smaak van Miami Vice weg te spoelen...
hollywood
de laatste actiescene van de film redde de film in mijn ogen nog enigszins.
undercover zijn met je politiebadge op je borstkas hangend?
toen wisten ze al dat ze agenten waren en het was pas te zien nadat Colin zich achter de muur verstopt had en zn radio pakte. Het maakte toen ook echt niet meer zo uit of ze dat zouden zien
BB Gambini
Niet zo heel goed, heb er wel van genoten maar niet heel goeie film. Maar heb me dus wel vermaakt. Had wel 120 min kunnen duren als die sex scenes met die chinees en vriendin van jamie foxx eruit hadden gehaald. *3,5
Yuppie_Scum
De stijl van Mann staat me zoals in al zijn films wel aan.
Het is niet echt een eerbetoon aan de liefhebbers van
het origineel...
Maar dit is voor juist een pre omdat ik niet echt lyrisch
ben over de serie. De update en modernisering van de
de karakters waren voor mij aangenaam. Al moet ik
zeggen dat de verhouding tussen Sonny en Rico een
beetje verschoven is.
De laatste shoot-out was goed in elkaar gezet (al hadden
de snipers ook nog wel 'n steentje extra bij mogen dragen)
Het geluid van de shoot-out was voor de verandering 'n
keer realistisch in de film. Niet dat uit proportie getrokken
knallen.
Nog een min puntje van de film was de soundtrack die
super begon en gaanderweg steeds minder werd. Dat was
juist het super sterke punt van de serie...
Laatste punt van kritiek....VICE=zeden en niet narcotica!!!
Maar ja alles bij elkaar genomen toch een vermakelijke
film die voor mij net 3* mag ontvangen
Deckard
Weer uitstekende film van Michael Mann tijd geleden het eerste seizoen van miami vice op dvd terug gezien de karakters in de film zijn anders dan in de serie vooral tubbs is serieuzer, maar de visuele stijl van de film doet toch aan de serie terug denken de schietpartij op het eind is schitterend gefilmd en doet veel terug denken aan die ook fenomenale schiet scène in Heat, Michael Mann bewijst opnieuw dat hij een van de beste film makers is.
orange
een leuke actiefilm, niet meer en niet minder. Enkele kanttekeningen omtrent de serie kan ik wel begrijpen. Slechts het feit dat het gaat om een blanke en een donkere agent( farrel&fox) is de enige link naar de vroegere serie. Dat had wel wat meer gemogen. Iedere verstokte Vice-fan mist natuurlijk de openingstune van Jan Hammer. Verder wel onderhoudend, spectaculaire scenes, een flinterdun verhaal, maar wat geeft het.
Het is een ACTIE-film. De film had ook "undercover" kunnen heten, de link met "Vice" is meer een goede pr-stunt.
Farrell is gemiddeld, Fox komt er duidelijk beter vanaf.
3 1/2 ster is mijn mening. Leuke actiefilm met enkele verrassende en vernieuwende momenten.
rens_1993
ga ik binnenkort heen in de bios
is hij een beetje leuk?
indy1970
Niet echt bijzonder, ik mis de miami vice magische filmstijl. dit lijkt meer op een standaard politie boeven film. Ik had eerlijk gezegd meer verwacht. top acteurs die niet echt uit de verf komen in een wat warrig verhaal.
indy1970
niet geheel terecht lijkt me, volgens mij
zijn ze in het begin inderdaad bezig met een zedenzaak als deze klus ertussendoor komt, in opdracht van iemand van een andere afdeling...interne zaken geloof ik.
detail maar toch.....
niet geheel terecht lijkt me, volgens mij
detail maar toch.....
True maar toch heet het in mijn ogen niet voor niks miami VICE...in dit geval is het gewoon als goedkoop opstapje gebruikt voor de film...beetje jammer
Dionysos
Vermakelijke shit. Het verhaaltje zou het bij lange niet gehaald hebben als het niet onder de noemer Miami Vice zou zijn uitgebracht, me dunkt; desondanks biedt het genoeg spektakel en aangename uiterlijke opsmuk.
De plot, vooral op het punt van karakterontwikkeling, was bij tijden wat kort door de bocht en gehaast. Toch opmerkelijk voor een film van bijna 2,5 uur.
Wat vergelijkingsmateriaal betreft geef ik toch de voorkeur aan de serie en aan Mann's Heat. Neemt niet weg dat ik me met deze goed geamuseerd heb, hoewel ik ten zeerste betwijfel of ik hem nog een keer ga zien.
Vandaar slechts 2,5*.
Altijdklagen
ben er net van terug... wat een teleurstelling. Heb het laatste half uur al zitten hopen op de credits. What a waste of time....
Die shootout op het einde is niet eens te volgen. Daardoor niet interessant, spannend of indrukwekkend... meer chaotisch (misschien zo bedoeld?! ik nie weet...)
En aan het einde van de film zijn ze nog niet achter de hoofdreden om in de zaak te stappen. want (en dit is niet eens een spoiler) WIE IS NU HET LEK?!?!?!?!?! of heb ik iets totaaaaaaaaaaaaaaaal gemist???
Bij deze dus: 1* voor 2 uur en 14 minuten weggegooide tijd...
cornelis
Wat een draak. Had gehoopt op een eventueel wat foute over-the-top actiefilm. Stom script. Suffe karakters. Slecht verteld ook.
Ik denk dat dit de laatse film van Mann is die ik ooit zag.
daanos;
heb de film gisteren in de bios gezien, maar hij is voor mij een beetje teleurstellend, had verwacht een super film te zijn, maar ik leefde niet met de personages mee en de actie-momenten waren ook een beetje overdreven al zeg je 't mij.
maar omdat ik toch een goede avond heb gehad, 2,5*
silhoupin
Zeker en vast geen slechte film, maar toch niet zo goed als ik verwacht had.
Je ziet dat het een Mann-film is; losse camera, prachtige schietscenes en goede acteerprestaties.
Het verhaal laat wat de wensen over maar dit is niet erg storend als je aan het kijken bent.
In de film zit ook de extreem losse camera, maar dit is er zo voor gedaan (heb ik een artikel gelezen) om het realistisch laten over te komen en als het ware een dag uit het leven van de miami PD te laten zien.
Ik had eigenlijk ook helemaal geen moeite met de losse camera, op misschien een paar kleine shots na.
En dan natuurlijk de schitterende shoot-outs, Michael Mann's trademark. Deze shoot-outs zijn ook heel mooi gefilmd en weergegeven en denk ik ook de mooiste stukken van de film.
Mann heeft er denk ik ook op gelet het niet al te overdreven te laten overkomen en dat is hem ook wel gelukt.
Ik was ook wel tevreden over de acteerprestaties, ze speelden weliswaar niet de helden waar je 100% mee meevoelt, dat miste ik wel, maar toch konden ze Pharrel en Foxx de film goed dragen.
De film miste denk ik net dat gene dat hem een 4 sterren zou kunnen geven, hij was heel goed, maar net niet goed genoeg.
Ik moet toch wel zeggen dat ik heel tevreden de cinemazaal verliet.
3,5 (dikke) sterren
Een goeie actie/politie film, maar helemaal geen goeie actie/politie film van Michael Mann!
Ik had er echt wel veel meer van verwacht, misschien wel het overtreffen van 'Heat' maar jammerlijk genoeg was nog minder waar. Oké dit was een goeie en entertainende film maar bereikte bijna nooit het Mann niveau dat ik gezien heb in 'Heat' en 'Collateral'.
Het verhaal was - net zoals zijn andere verhalen die ik al gezien heb - niet zo origineel qua verhaallijn maar oké het was toch nog goed. De acteerprestaties waren meer dan oké, hoewel ik toch misschien een beetje automatische piloot opmerkte bij Foxx. De muziek past er ook goed bij maar dan: Het camerawerk. Dat was eigenlijk niet om aan te zien, oké dat is misschien iets te veel gezegd, maar het was toch zo rommelig en chaotisch, net een slecht in beeld gebrachte docu (dat was naar het schijnt de bedoeling, las ik ergens) maar als Michael Mann kon je er toch wel iets meer en beter van gemaakt hebben.
Hoewel enkele shootouts toch wel erg spectaculair waren en uiterst spannend, dit was eerlijk gezegd de eerste film die me in de cinémazaal zo'n spanning bezorgde en dat is dan wel weer een pluspunt. Die shootuts waren overigens wel vrij goed in beeld gebracht, waarschijnlijk omdat die losse camera er wel bij paste. (ik heb in die laatste shootout ook iets opgemerkt dat zo uit Kill Bill leek te komen: eerst in z'n been en dan in z'n kop. toeval of niet, maar het zal wel toeval geweest zijn.) Hoewel ik moet toegeven dat er buiten die shootouts ook enkele andere goeie scenes waren. En ook vond ik de scenes als de vliegtuigen en de speedboten in beeld komen, heel erg mooi gefilmd (was het misschien computer animatie?) Ja die beelden waren prachtig en ja eigenlijk wel de mooiste van heel de film.
Wat ik na deze slechte kritiek toch moet zeggen is dat Mann er net zoals in 'Heat' weer in geslaagd is om een 'echte' emotionele en dramatishe politiefilm in beeld te brengen. Dit verdient toch wel een klein applausje.
Maar wat de film dus het meeste parten heeft gespeeld was het rommelige en chaotische camerawerk.
3.5 sterren voor deze toch wel erg entertainende en super spannende politiefilm.
Yuppie_Scum
Bij deze dus: 1* voor 2 uur en 14 minuten weggegooide tijd...
Er was geen echte lek...
de 2e man van die dope-dealer nam gewoon af en toe het heft in eigen handen om zichzelf omhoog te schoppen in de organisatie.
De beweegredenen van hem waren zowel zakelijk als persoonlijk omdat hij een zwak had voor 'the girl'.
dusss...
But I could be wrong
Altijdklagen
Er was geen echte lek...
dusss...
But I could be wrong
Nee dat klopt niet... Want als die gasten van de FBI worden dood geschoten, wordt er ook erg duidelijk gevraagd: "hey, hoelang zit je al bij de FBI"
renekuipers
Ik vond het wel een aardige film, beetje standaard verhaal maar het was zeker geen slechte film. Wat ik wel mis in de film is een witte Ferrari natuurlijk. maar verder laatste actiescene is wel goed gedaan. 3*
kArIzMa_TuRk
Een redelijk goed acterende acteur die o.a in Jarhead, Ray en Collateral speelde.
Vergeet RAY niet... ontzettend goede film!
hij vergeet ray ook niet..
SSL-Gladiator
Deze nieuw 'michael mann' film krijgt van mij 3.5 op 5.
'Heat' blijft natuurlijk zijn meesterwerk, dat kun je gewoonweg niet verbeteren, dus dat moet je ook niet verwachten als je naar Miami Vice gaat kijken. Doch, het is zeker de moeite om eens in de bioscoop te zien. De perfecte schietscènes 'zoals in Heat' en de steeds opnieuw perfecte muziek bij elke scéne redden de film volledig. Farrel vind ik het enigste minpunt, hij valt wat door de mand 'overacting'. Miami Vice is opnieuw een pluim op het palmares van Michael Mann.
Thomassio
Wat een draak van een film zeg. Echt een heel warrige film, er is geen geheel. Alles lijkt als losse stukjes aan elkaar te hangen.
De actie viel me heel erg tegen, echt 2 actie stukken in 133 min vind ik voor een actiefilm toch aan de karige kant.
Er zaten ook hele onboeiende scenes in die gewoon weg gelaten hadden kunnen worden (bijv.douche scenes ?).
En er zaten zo ongelofelijk veel shots in van hoe de hoofdpersonen boten, auto's en vliegtuigen aan het besturen zijn pfff.
Verder vond ik de acteerprestaties (en dan vooral van Farrel) erg matig net als de dialogen.
Ook de keuzes voor de muziek vond ik vaak niet logisch.
De hele film onweert het (voor de spanning?), maar ik heb ggeen regen druppel gezien en het typische Hollywood eindewas weer tenenkrommend.
Hij duurt veel te lang en Mann probeert de kijker op het laatste de kijker toch nog met een goed gevoel de bioscoop te laten verlaten door er nog 1 goeie actie scene in te stoppen, maar voor de rest viel hij zwaaar tegen.
Sander D.
Miami Vice was inderdaad iets te lang. Maar wat me nog het meeste stoorde was het gebrek aan diepte. Waar Mann meestal toch wel goed scoort, faalt hij bij deze film. Heat, Collateral, The Insider, allemaal ontzettend goeie personages, en een ijzersterk verhaal. Heat, die met zijn 177 minuten geen moment inzakt of verveeld. Misschien wel de beste actiefilm ooit. Die film heeft behalve ontzettend goede en onderhoudende actie, ook nog eens inhoud!
Deze film heeft het verhaal van een slechte A-Team aflevering met alleen een stuk meer actie.
Dan, de actie. Die was, net als in Heat en Collateral, van het allerhoogste niveau. De beelden, het geluid (snoeihard en kraakhelder), briljant. Dat was ook één van de weinige dingen die de film wat mij betreft overeind hielden. Van het verhaal of van de personages moet hij het niet hebben.
Goed eerste half uur, maar vanaf het moment dat Sonny's love interest-plot aan bod komt zakt de film in. Af en toe wordt het niveau nog omhoog gehaald door een aardige scene (zoals de 'showdown' op het einde), maar vaker niet.
Een krappe 3 *, vanwege de mooie (hoewel schaarse) actiescenes.
JoeCabot
Haha, dit is – los van wat veel mensen beweren – hélemaal Miami Vice.
Niet alleen door de snelle wagens en speedboten, stoere personages, clubs, chicks, gemene bad guys en de cheesy maar o zo heerlijke dialogen. Maar ook door de opbouw. Eerst vrij rustig opbouwen naar het einde: we maken kennis met de personages en verder hier en daar eens een mooi shot van de wagens, speedboten, etc., maar er is zelden een indrukwekkende actiescene. Op het einde worden alle remmen losgegooid. En dit allemaal bij een perfecte sfeer. Hierdoor maakt Mann duidelijk hoe Miami Vice er NU zou uitzien! De cinematografie, fotografie, muziek van de serie was toen erg fris, en is nu, in de film, nog steeds erg fris. Er is echter nog steeds synthesizermuziek (het is niet van Jan Hammer, maar daar gaan we toch niet over janken) en de rest van de muziek mag er ook zeker zijn. Ook vind ik dat de muziek wél op de juiste momenten gebruikt wordt. En wie vindt dat Heat er goed uitziet moet zeker ook deze kijken, want Miami Vice steekt er met kop en schouders boven uit qua cinematografie, en de locaties zijn natuurlijk een stuk mooier.
Nu misschien iets minder goed nieuws. Het acteerwerk. Colin Farrell krijgt van mij een voldoende. Hij ziet er wel niet uit. Het grootste probleem is eigenlijk Li Gong, zij speelde slecht, meer woorden hoeven we daar eigenlijk niet vuil aan maken. Gelukkig is er nog Jamie Foxx. Hij speelt erg goed en komt wél genoeg aan bod vind ik. De rest van de cast was matig tot goed.
De personages worden niet echt uitgediept. Maar I don’t care. In Heat werden de personages idd heel veel uitgediept. Dat is goed, maar gaf misschien wel een langdradig effect.
Dus voor iedereen die wil zien hoe Miami Vice er in 2006 zou uitzien, of geen zin heeft om naar het overhypte (schrijf ik dat goed) POTC te gaan: ga dit zien! Wie de serie puur uit nostalgie kijkt raad ik niet aan om hem te gaan kijken.
Ik geef de film net als Heat 4*
Vantage
Niet de meest diepgaande film, maar wel een zeer vermakelijke. De sex-scenes waren een beetje slordig en af en toe loopt het verhaal een beetje spaak. Maar uiteindelijk vond ik dit toch een hele leuke, onderhoudende actiefilm met niet alleen geweldactie maar natuurlijk ook de boten, vliegtuigen, heli's en snelle auto's.
De casting was wel ok, alleen een Chinese die moet doorgaan voor een volbloed Latin (hoe het ook werd getracht uit te leggen in de film), vond ik niet zo sterk geschreven.
Laatste opmerking: die regisseurs moeten eens ophouden met die steady-cam shots, die documentaire stijl van filmen (oftewel de camera vliegt van links naar rechts en wild op en neer) is tijdens de actiescenes niet echt op z'n plaats.
4sterren uit puur amusement.
Had ook niet het gevoel dat de film erg lang duurde, ook al was het ruim 2 uur.
sju
Die bewegende camera is op het grote scherm inderdaad wat irritant; sfeervol vaak wel, en op de DVD zul je dat wat minder opvallen...
Zelf vond ik dat het verhaal wel voortdurend in ontwikkeling was, maar achteraf gezien is er in zijn geheel gezien maar weinig gebeurd...
Ik heb zelf nooit iets meegekregen van de serie (voor het eerst eigenlijk pas in de aanloop naar deze film), maar ik vond Farrell en Foxx zeker overtuigend als stoere bikkels en zijn samen een goed filmduo.
Michael Mann heeft een stijlvolle, sfeervol vormgegeven, coole misdaad-thriller afgeleverd, waarbij het verhaal nog wat uitgebreider mocht...
Niet zo goed als Heat of Collateral, toch een kleine 4*
dutchtuga
Stoere en sexy actiefilm. Eindelijk eentje die doet wat hij moet doen. Geen geforceerde humor, geen overdreven stunts of explosies, nee gewoon een actiefilm zoals ik vind dat ze moeten zijn.
Ten eerste is MV geweldig gecast. Vond Farrell en Fox zeer sterk in hun rollen als Sonny Crocket en Ricardo Tubbs. De rest van de cast verricht ook prima werk met een overtuigende Ortiz en vooral Towles die na Henry hier weer een ijzersterke rol neerzet.
Mann heeft een zeer herkenbare stijl die in haast elke film van hem terugkomt. Zo hebben we ook hier weer prachtige blauwe avond en nachtscenes met vaak een skyline van lichtjes als achtergrond, mooi gestileerde achtervolgingsscenes, kristalhelder geluid en actiescenes waar je u tegen zegt met als hoogtepunt natuurlijk die laatste shoot out.
Wat erg jammer is voor MV is het feit dat we dit allemaal al beter gezien hebben. Ik heb het hier natuurlijk over Mann's meesterwerk 'Heat'. Alles wat hier prima in orde is is in Heat geperfectioneerd. Neemt natuurlijk niet weg dat MV een goede film is maar de vijf sterren zou hij daarom al niet halen. Dat en het feit dat ik een aantal scenes iets te slordig vond en de soundtrack die op momenten best misplaatst was. Zo had het toevoegen van Audioslave? nummers van mij best weggelaten mogen worden en ingeruild voor een synthesizer soundtrack die bij Mann films altijd wel geweldig is. Jammer dat dat niet het geval is. Aan de andere kant begrijp ik natuurlijk ook wel dat Mann niet enkel Heat kloons wil maken maar als liefhebber snak je er op momenten toch naar.
Ik heb me weer prima vermaakt en nog steeds heeft deze regisseur nog geen lagere score als 4* bij mij. Ook in dit geval niet.
Miami Vice, 4*.

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Deze titels verschijnen aankomende maand op Netflix

Pink Floyd: Live at Pompeii
Documentaire / Muziek, 1972