• 9.378.049 stemmen

Miami Vice (2006)

Misdaad / Actie | 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)

Genre: Misdaad / Actie

Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay

Geregisseerd door: Michael Mann

Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 augustus 2006

Plot Miami Vice

"No Law. No Rules. No Order."

Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.

Det. James 'Sonny' Crockett

Det. Larry Zito

Lt. Martin Castillo

Det. Gina Calabrese

Alonzo Stevens

Inderdaad wel een leuke film .

Het feit dat Sonny en Rico door anderen worden gespeeld is wel zeer storend, maar goed, niks aan te doen.

Ik had ergens gelezen dat deze versie veel grimmiger was dan de serie, maar dat is zeker niet waar, integendeel.

Het beste aan de film vind ik dat Mann in ieder geval moeite heeft gedaan het Miami Vice gevoel wel enigszins terug te krijgen.

Vooral de over-the-top zaken uit die serie: bij een scene op een heftige speedboot niet gewoon de nuttige dingen filmen, maar daarna een heel lang niet functioneel shot van de speedboot als hij over de golven knalt .

Als ze ergens in een gebouw staan en buiten moeten telefoneren gaan ze ook altijd uitgerekend op een plek boven op het gebouw staan zodat je alle vette lichtjes van de stad goed kunt zien .

Dat soort dingetjes.

Het plot liep helaas niet helemaal geweldig. het hele gedoe over dat die baas zo kwaad zou zijn dat Sonny en die chick aan het dansen waren... ze had hem nota bene zelf al verteld dat ze met hem naar bed was geweest . ) . Of dat Sonny na 1 transport al zogenaamd moeite heeft met de scheiding werk/undercoveridentiteit. Jaja

Juist het undercovergebeuren was in de serie juist fantastisch opgebouwd.

Maar goed, toch wel erg vermakelijk.

avatar van killzone

killzone

De speelfilm van Miami Vice is niet beter dan de series uit de jaren'80, maar ook niet slechter.

De film is in goede handen, door regisseur Micheal Mann, die ook de series produceerde, dus hij weet hoe het project in elkaar zit.

Qua sfeer is het top, de acteurs zijn dik in orde en de regie is fantastisch, zoals we van Mann kennen in zijn topfilms als Heat, The Insider en Colleteral.

Goede actiefilm met heerlijke Miami-sfeer, die de naam van de originele series waar maakt!

Alleen ben ik geen grote fan van remakes, want de originele films of series zijn beter, ik weet niet hoe dat komt, misschien door de originaliteit.

avatar van titia

titia

Wat draait hij maar in weinig bioscopen!

avatar van johanm3

johanm3

Komt door een meningsverschil met UIP. UIP en de bioscopen ( o.a. utopolis group ) zijn het niet eens geworden over de percentages die op de verkochte kaartjes zit. Zeer jammer!

avatar van MarkFish

MarkFish

killzone schreef:

De film is in goed handen, door regisseur Micheal Mann, die ook de series produceerde, dus hij weet hoe het project in elkaar zit.

En ook hier weer.

Het is toch de bedoeling dat het slecht is? Nutteloze douche/sex-scenes, shots van zee en strand en strakke wagens...De serie was toch ook slecht? Maar wel vermakelijk. Actiescenes zijn lekker rauw, acteurs top, het (magere) plot is wel leuk, maar had wel wat uitgediept mogen worden. Maar Mann 'verprutst' natuurlijk veel tijd met allemaal van die nutteloze scenes, shots die hij kon gebruiken voor het verhaal. Maar dat is Miami Vice. Ik vond het ook gewoon een lange serie, had qua verhaal wel iets meer van Mann verwacht.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

killzone schreef:

En ook hier weer.

Misschien omdat de sfeer in Miami Vice op en top jaren 80 was? En het nu 2006 is?

Daarnaast lijken de hoofdrolspeler bij lange na niet op de oorspronkelijke vertolkers (Johnson en Michael Thomas).. vind het moeilijk dit als volwaardige film te beschouwen.

avatar van ToNe

ToNe

Door de opkomst van media-aandacht voor de nouveau riche en diens coutoure én de dagelijkse confrontatie met vice en decadentie, maken het voor Miami Vice wel erg moeilijk om nog origineel voor de dag te komen.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Waarom een 0.5, horsie (buiten dan voor het feit dat je alleen maar 0.5'en en 5'en geeft)?

avatar van Yash

Yash

ik vind dat hij op deze poster heeeel veel weg heeft van Rusell Crowe.

Maar goed

Ik moet hem nog bekijken

avatar van Latesta

Latesta

Wie is hij? Jamie Foxx?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Een redelijk goed acterende acteur die o.a in Jarhead, Ray en Collateral speelde.

avatar van olivier

olivier

Hét probleem met 'Miami Vice' is niet het plot, de stijl, het geweld of wat dan ook, maar de digitale beelden. Nooit werd mijn pleidooi pro pellicule meer onderbouwd door een film als door deze. Om één of andere reden heeft het gebruik van digitale beeldvoering het effect dat de kijker er constant op gewezen wordt dat film niet echt is. Dat hij kijkt naar acteurs, dat alles in scène is gezet etc. Maar bovendien levert het vaak spuuglelijke beelden op die wel met een webcam lijken zijn vastgelegd. Uiteindelijk overwint het talent van Mann en gaat de kijker alsnog voor de bijl: 'Miami Vice' is immers een uiterst coole, onderhoudende en bloedstollende actieprent, maar het opperste stilisme van 'heat'? Dat is ver zoek nu we ons volledig op high definition storten. Een spijtige zaak, want 'Miami Vice' had een ware krachttoer kunnen zijn. 3.5*, voor een bijzonder dubbel gevoel.

avatar van johanm3

johanm3

Turkeyloverz schreef:

Vergeet RAY niet... ontzettend goede film!

avatar van Respekked

Respekked

hij vergeet ray ook niet..

avatar van Jadoh

Jadoh

shit. hij is 16+. ik wilde 'm zo graag zien

Jadoh schreef:

shit. hij is 16+. ik wilde 'm zo graag zien

Dan ga je toch gewoon...

avatar van pinkeltje

pinkeltje

Dacht na de opening dat wordt een eindeloze schietfilm maar dit viel reuze mee.

Verder een voorspelbare film maar voor de liefhebbers van Miami Vice is het een leuke film.

Miste alleen een achtervolging deze zitten normaal gesproken toch in zo'n film ?

avatar van Quentin

Quentin

Behoorlijk vermakelijke film. Kwa verhaal valt er niet echt iets nieuws te beleven, maar het geheel wordt in een prima vorm gebracht. Overigens een goede soundtrack en ik vond de lekkere keyboard/pianodeuntjes wel iets van Jan Hammer hebben. (bv. A-500 van Klaus Badelt)

Ik vond de soundtrack eigenlijk niet zo, alleen die laatste track in de club was wel lekker.

avatar van Quentin

Quentin

De rocknummers waren niet geweldig, maar ik vond de overige muziek (de club en "piano" muziek) goed.

avatar van rens_1993

rens_1993

deze film lijkt me echt heel erg leuk, ik ga het zeker in de bioscoop kijken. kijk ernaar uit.

Allerlei offtopic verwijderd, hou het bij de film svp.

avatar van SubbiE

SubbiE

Soundtrack, voor het grootste gedeelte van Moby, was veruit het beste in heel de film. Ik heb de serie vroeger niet gezien, dus zie ik de film waarschijnlijk op een andere manier dan de mensen die dat wel hebben gedaan. Wie Michael Mann zegt, denk tegelijk ook aan Heat. Voor mij nog steeds de beste actiefilm aller tijden, en waarschijnlijk nog veel meer dan dat. Je gaat natuurlijk onmiddellijk vergelijken, wat misschien verkeerd is, aangezien je hier een serie verfilmd die verbonden is aan bepaalde plot/karakter en filmstijl. Voor mij was deze film net iets meer dan een gewone schietfilm, maar naast een goede soundtrack en stevig camerawerk (enkel laatste schietscene niet) geen knaller.

krijgt van mij een 3*

hollywood

Weet iemand wanneer de soundtrack verkrijgbaar is?

hollywood

Voor iedereen waar Miami Vice niet in de buurt draait....14 december 2006 komt hij uit op dvd....dus nog eventjes geduld

avatar van Sollomon T.

Sollomon T.

de film begon wat mij betreft onoverzichtelijk ,

ik had nooit de serie gezien en wist niet hoe deze twee agenten in elkaar zaten

goed later merk je wel wie wie is maar toch vond ik het spijtig dat Crockett & Tubbs niet werden voorgesteld

en begint de film zomaar ergens in een dancing

ondanks dat belooft de film knappe actie scénes waarvan je kunt denken : dat is het werk van mann

maar verder vond ik het haast een zwakke film

men had nog meer ruimte aan de personages kunnen geven en de verhaal lijn is niet echt zo boeiend

een simpele " deal " die heel verwarrend overkomt

avatar van swankel

swankel

erg 'coole' film

avatar van Scratt

Scratt

Heb nooit de serie gezien dus ik vond de film wel goed. Alleen was het allemaal iets te serieus (exclusief een grap of 2) en dat met een komiek als Jamie Foxx erin, die Farell overtrof

De scènes met Sonny en Isabella waren zeer boeiend maar ik vond het verhaal rond de deal soms nogal warrig..

Al bij al.. je krijgt schitterende beelden voorgeschoteld, een coole soundtrack, een razendspannend plot en een prachtige shootout (Mann's handelsmerk). Wat deze film tot een van de beste politiefilms van de laatste jaren mag noemen.

Met wat iets meer emoties en karakteruitdiepingen had ik een half puntje meer willen geven..

avatar van J.S.

J.S.

Viel mij toch echt wel tegen.

Om te beginnen stelt het verhaal weinig voor en is het nogal ongeloofwaardig wat toch zou moeten in dit soort film, ook het acteerwerk laat flink te wensen over, Farrell heeft simpelweg geen personage en haalt echt de meest idiote dingen uit, Foxx is niet slecht maar van een oscar-winnaar verwacht ik toch wat meer, Gong was ook niet slecht maar zeker niet goed.

Ook de chemie tussen Farrell en Foxx was slecht, ze lijken elkaar wel zoveel mogelijk te ontlopen of te negeren en dat is iets wat echt niet kan in een buddy-movie.

Pluspunten zijn dat het verhaal nergens echt de dieperik ingaat en dat sommige actiescene's zeer de moeite waard zijn, jammer genoeg is dat niet genoeg voor een voldoende dus krijgt Miami Vice 2 sterren van me.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

J.S. schreef:

Viel mij toch echt wel tegen.

Ik geef je groot gelijk maar ikzelf geef 4.5.

Heb hem gister bekeken en verveelde me bijna geen moment ( behalve in `t midden waar ie bijna als een pudding ineenzakt...en dan weer omhoogkruipt met een zeer goeie shootout ...wat ik van Mann al verwachtte )