• 9.374.496 stemmen

Met onder meer: Piper Perabo, Lena Headey en Matthew Goode

Releasedatum: 25 mei 2006

Plot Imagine Me & You

"There goes the bride."

De goudeerlijke Heck en de mooie Rachel hebben het prima voor elkaar. Ze waren altijd al de beste jeugdvrienden en vormen nu het perfecte stel. Eerst verliefd, toen verloofd en nu op het punt elkaar het ja-woord te geven. Maar dan, tijdens de ceremonie, valt het oog van Rachel op één van de gasten, de mooie Luce. Wat volgt is een romantische reis door alle emoties, herkenbaar voor iedereen die zo gelukkig (of ongelukkig) is geweest om in de ban van de liefde te raken....

avatar van Mug

Mug

Happy Together van the Turtles zit nog steeds in mijn hoofd rond te dwalen...

Ik lees veelal (slechte) recensies over de film. Tot op zekere hoogte ben ik het met veel recensies eens, maar ze spreken allemaal over 'gebrek aan grappige humor'. De film zit boordevol zwarte, soms harde en Britse humor, iets dat inderdaad door het grote bioscoop-publiek niet veelvuldig gewaardeerd wordt. Blijkbaar verwachtte men de humor uit de hits Notting Hill en Four Weddings and a Funeral, want daar wordt Imagine Me & You vanzelfsprekend mee vergeleken. Tevens mist de film grote namen.

De humor en gemis aan zeer bekende acteurs vond ik het meest verfrissende aan de film.

Maar het is ook de humor die de film opbreekt. Er zitten ook te veel grappen in die de bloed onder mijn nagels vandaan haalden. De makers wisten geen balans te vinden voor een evenwichtige romcom-film. Er zitten ook veel huisvrouwen- en puber-humor in. Leuk voor hen, niet leuk voor mij.

Een film vol buldergelach en irritaties dus. En het klikt echt tussen Perabo en Headey op het scherm.

Voor ieder wat wils, maar dát leidt nu juist niet tot een goede film. Durf keuzes te maken.

Toch met een overwegend positief gevoel de zaal verlaten, wellicht ook te danken aan "Imagine Me and You, I do, I think about you day and night..."

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wel een lekker filmpje, niet echt heel bijzonder maar wel eens leuk voor tussendoor.

Het is weer eens net iets anders, alhoewel veel dingen toch typisch bij een romantische komedie horen.

Piper is toch niet echt een favoriet van mij, maar hier kon het nog goed, heb me er niet aan gestoord.

avatar van otherfool

otherfool

WB schreef:
En tweedeklas actrices/acteurs mag ook wel een keer. Om Hugh Grant en Julia Roberts telkens in zulke films te zien schitteren gaat op den duur ook vervelen

Sterker: juist de cast deed het hem voor mij in deze film; Perabo en Heady zijn volstrekt geloofwaardig en Goode past qua charme zo in het rijtje Hugh Grant - Jude Law. Verder schittert Anthony Head als murmelende vader, een heerlijke rol.

Helaas gaat de film naar het einde toe te zeer op de feelgood mode, terwijl mij een break-up als deze bijzonder pijnlijk lijkt. Dat 'Heck' in het vliegtuig een exotische schone ontmoet komt dan ook iets teveel als een goedmakertje.

Desondanks toch wel een aardige film. 3*.

avatar van Linn

Linn

Aardig tussendoortje.

Het acteerwerk was niet altijd om over naar huis te schrijven vooral dat van Perabo niet. Ze keek de hele film lang nogal bedrukt.

Verder zat er wel wat leuke Britse humor a la Bridget Jones in wat het geheel wel dragelijk maakte om naar te kijken. Echt leuk vond ik de allerlaatste scene met de auto's en daarbij het liedje van The turtles - Happy together. Want als je de titel van deze film leest is dat nummer toch elke keer het eerste wat in me op komt borrelen. Al met al best eens aardig om naar te kijken maar voor mij geen hoogstaande film 2.5*

avatar van Knisper

Knisper

Vrij gedurfde romantisch komedie, aangezien meestal als er een stel, in dit geval zelfs getrouwd, uit elkaar gaat, dit komt door eentje daarvan nogal een lomperik die vreemdgaat ofzo. Hier zijn drie echte karakters en dat zorgt voor een enorme versterking emoties. Maar dit sterke punt brengt een hoop risico met zich mee. Want hoewel dit een 'komedie' is, brengt dat zich een hoop echte drama met zich mee. Deze film valt echter finaal in dit valluik, waardoor het einde nogal onecht aanvoelt. Kan me niet voorstellen dat Heck zich in twee scenes laat afschepen en dan meteen zelf tot de conclusie komt dat het zo beter is. Als je zo'n sympathiek karakter als Heck neerzet, is het heel lastig om helemaal te sympathiseren met Rachel en Luce. En ook de pogingen om dat tijdens de aftiteling nog recht te breien, zijn een beter jammer.

En dat is jammer, want Imagine Me & You was vooral in het eerste uur de beste romantisch komedie die ik sinds tijden heb gezien. En Headey is behoorlijk knap en Perabo zit daar nog wel een categorie boven. Volgende keer liever iets minder suiker in de pap. 3*

avatar van tvforever

tvforever

Mooie film, ook voor hetero's. Lena Headey vertolkt haar rol fantastisch. Deze film ga ik zeker nog een paar keer kijken.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Was vergeten dat ik deze jaren geleden al eens had gezien, maar toch maar weer eens even voor gaan zitten.

Leuke Britse humor zoals we gewend zijn en het hele liefdesgebeuren kwam ook best echt over.

Ik vind het ook wel een keer leuk gevonden om iemand een bloemenzaakje in een film te laten hebben. Lekker down to earth wat het allemaal ook weer wat reëler over liet komen. Maar hoe die beste meid het in godsnaam kon betalen haha. Ze gooide de klanten de deur uit of ze gaf de bloemen gratis weg.

2 mooie lesbiennes, dus toch nog interessant voor de hetero man.

Anyway zoetsappiger kon het laatste kwartier niet, maar dat vergeef ik ze wel. Zal snel stemmen, anders vergeet ik hem denk ik weer snel.

avatar van BBarbie

BBarbie

Roel27 schreef:

Als man zijnde kun je deze film beter links laten liggen. Wij begrijpen dit verhaal toch niet! NIET DOEN!

Laat ik nou een man zijn en deze film bijzonder leuk vinden.

Een mooi en lief verhaal, aanstekelijk in beeld gebracht met de nodige humor en zelfspot.

Een op en top romantische komedie, een echte feel good-movie.

Gelukkig een productie van de Ealing Studios, want in Hollywood zouden ze zo'n leuk verhaal onmiddellijk verknald hebben.

Bloemiste Lena Headey kende ik niet en was een aangename verrassing.

avatar van blurp194

blurp194

Lief simpel filmpje.

Ondanks een tikje drama komen er geen echte problemen langs, en blijven de heldinnen en wij als toekijkers fijn zweven op een rozig zoete wolk. Lena Heady steelt de show, en het enige echte kritiekpunt vind ik wel dat de parallel met Notting Hill net iets te makkelijk is. Hoewel je natuurlijk even makkelijk ook over Crocodile Dundee kan beginnen. En, man, vrouw, hetero of gay maakt er niets aan uit dat het echt een leuk stelletje is. Mag ik graag zien, zo'n filmpje.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Een feel-good filmpje zonder al te veel drama of conflicten. De karakters blijven allemaal vrij oppervlakkig. De enige die echt wat meer diepte en persoonlijkheid kreeg was het karakter van Lena Headey. Voor Piper Perabo was het niet haar eerste lesbische rol. Er had best wat meer humor in gemogen, wat meer conflict. Ik vond het te lauw, een beetje een gemiste kans, maar dat zal wel aan mijn voorkeur liggen. Omdat de film me achteraf toch nog een goed gevoel gaf toch een voldoende.

avatar van Whavey

Whavey

Toen ik aan deze film begon verwachte ik weinig. Een koppel en een outsider, ja, maar dat was ook alles.

En toch sloeg het alles. Ja het einde is nou niet bepaald realistisch, maar een mens moet kunnen dromen. Vooral Heck op het einde maakte het verschrikkelijk nep.

Maar voor alsnog, het durven dromen over een relatie maakt je als bisexuele vrouw toch een stuk comfortabeler als je niet de hele tijd van die hetero stelletjes elkaar ziet aflebberen, maar een lesbisch stel dat verliefd wordt langzaam

dikke 5.0

avatar van IH88

IH88

“You make me feel something I absolutely cannot feel.”

Sympathieke film. Drie personages raken verstrikt in een liefdesweb en nu is de man eens de outsider. Wel zo verfrissend. Headey is duidelijk het sterkte van de drie en de chemie met Perabo is er zeker. Een mooie dame die Perabo, zo oppervlakkig ben ik als man dan wel weer…

Na een uur moet de film een beslissing nemen om de luchtige sfeer te behouden, of iets zwaarmoediger te worden. De film kiest duidelijk voor het eerste en daar is niets mis mee. Natuurlijk gaat het verbreken van een huwelijk iets te soepeltjes, maar echt gestoord heb ik me daar niet aan. Daarvoor is de chemie tussen de twee dames te sterk. En dat niemand moeilijk doet over de homoseksualiteit van Rachel is ook wel eens fijn. Wat de film wel mist is wat humor en sterke bijrollen. Maar het einde is weer heerlijk Brits. Met uiteraard ‘Happy Together’ van The Turtles als eindnummer.

avatar van Movsin

Movsin

Begint erg vervelend en inhoudloos maar dan gaat het veel beter met humor en dramatiek netjes vermengd en dat het eindigt met een goed gevoel kon in dit genre van films zeker niet deren.

Passende vertolkingen van de hoofdrolspelers. Die Matthew Goode heeft sinds deze "Imagine Me & You" en Woody Allens "Match Point" zijn carrière al aardig uitgebouwd.