• 9.375.326 stemmen

Met onder meer: Piper Perabo, Lena Headey en Matthew Goode

Releasedatum: 25 mei 2006

Plot Imagine Me & You

"There goes the bride."

De goudeerlijke Heck en de mooie Rachel hebben het prima voor elkaar. Ze waren altijd al de beste jeugdvrienden en vormen nu het perfecte stel. Eerst verliefd, toen verloofd en nu op het punt elkaar het ja-woord te geven. Maar dan, tijdens de ceremonie, valt het oog van Rachel op één van de gasten, de mooie Luce. Wat volgt is een romantische reis door alle emoties, herkenbaar voor iedereen die zo gelukkig (of ongelukkig) is geweest om in de ban van de liefde te raken....

avatar van Knisper

Knisper

Vrij gedurfde romantisch komedie, aangezien meestal als er een stel, in dit geval zelfs getrouwd, uit elkaar gaat, dit komt door eentje daarvan nogal een lomperik die vreemdgaat ofzo. Hier zijn drie echte karakters en dat zorgt voor een enorme versterking emoties. Maar dit sterke punt brengt een hoop risico met zich mee. Want hoewel dit een 'komedie' is, brengt dat zich een hoop echte drama met zich mee. Deze film valt echter finaal in dit valluik, waardoor het einde nogal onecht aanvoelt. Kan me niet voorstellen dat Heck zich in twee scenes laat afschepen en dan meteen zelf tot de conclusie komt dat het zo beter is. Als je zo'n sympathiek karakter als Heck neerzet, is het heel lastig om helemaal te sympathiseren met Rachel en Luce. En ook de pogingen om dat tijdens de aftiteling nog recht te breien, zijn een beter jammer.

En dat is jammer, want Imagine Me & You was vooral in het eerste uur de beste romantisch komedie die ik sinds tijden heb gezien. En Headey is behoorlijk knap en Perabo zit daar nog wel een categorie boven. Volgende keer liever iets minder suiker in de pap. 3*

avatar van missl

missl

wat een schattige maar vooral echte film. de spanning spat van het scherm af.

avatar van maxo922

maxo922

mooie film, veel traatjes weggepinkt. * 3,5

avatar van Boenga

Boenga

De omschrijving 'romantische komedie' zegt hier gewoon alles; geen topniveau, maar een aangename, ontspannende en leuke film die je met de minuut meer doet relaxen.
Heel Brits (wat in mijn ogen bijna altjd staat voor 'beter dan Amerikaans'), alleen: het laatste kwartier ging een stapje te ver, met iets te veel nadruk op het feel-good aspect, en daardoor te onrealistisch - te Amerikaans helaas...

avatar van 2Beren

2Beren

Boenga schreef:

....en gelijk heb je, Britse films steken met 60 koppen en zo mogelijk nog meer schouders boven Amerikaanse uit.
Probleem bij onze vrinden uit de U.S. of A. is dat ze in werkelijkheid ook een beetje een 'Hollywood-kijk' op het leven hebben.
Dat maakt het blikveld uiteraard wat klein.

avatar van tangogirl

tangogirl

Erg leuke film! Wat mij betreft een vijfje!

Een echte britse film. Liebe über alles......

avatar van Roel27

Roel27

Als man zijnde kun je deze film beter links laten liggen. Wij begrijpen dit verhaal toch niet! NIET DOEN!

avatar van missl

missl

Mannen begrijpen dit verhaal niet? Want mannen wonen nog in een grot en vangen hun eten met speren, nee als je dat nog doet is het inderdaad heel moeilijk om te kunnen beseffen dat (sommige)vrouwen niet alleen op mannen vallen.

avatar van MrsDoodekins

MrsDoodekins

Wel heel makkelijk gezegd door een onderstaande man..

Ben het eens met missl.

Wat heel veel mannen betreft is het een must 2 vrouwen, maar dan geen gezeik erbij.

Het is een goeie film, kan een vrouw net zoals een man overkomen.

Hoe reageer jij als je vrouwtje bij je wegga voor een vrouw??

Maar ja ...heel oers om te zeggen, neem aan dat er dus nog steeds mannen zijn die nog geen smeerseltjes en luchtjes hebben zoals de man anno 2009. En liever naar echte mannenfilms kijken...

Afijn heerlijk hoor 2 vrouwen toch mannen????

avatar van nightbreed

nightbreed

Voor een drama te oppervlakkig, voor een komedie niet leuk genoeg en voor een romantische film ook te oppervlakkig.

De regie is helaas de enige die ik een ruime voldoende kan geven.

Het acteerwerk is redelijk maar ook niet meer dan dat.

Het einde sprak me ook totaal niet aan, nogal emotieloos zoals eigenlijk de hele film is.

avatar van brielen

brielen

Ik vind dat de film een bijzonder fijn uitgangspunt heeft, de dialogen soms ijzersterk zijn en de grappen goed hun werk doen.4.

avatar van gauke

gauke

De Engelsen zijn uitstekend in het maken van leuke romantische komedies, vol humor. Natuurlijk af en toe wat clichématig, maar ik heb er met volle teugen van genoten.

avatar van mandy7

mandy7

.:MaRiëLLe:. schreef:

Gadverdamme!! Wat een stomme film.. Ik verwachtte een romantische film, maar dat lesbische gedoe maakte het echt anti-romantisch..!

Zonde van je tijd.. zeer voorspelbaar.. zeer saai.. zeer standaard..

Dus als het een hetero stel was geweest zou het wel romantisch zijn?

Is dat omdat liefde tussen mensen van dezelfde sexe niet romantisch kan zijn?

Want daar ben ik het dan toch niet geheel mee eens.

Maarja, ondertussen al uit de kast gekomen?

avatar van chebby

chebby

Leuke film en erg romantisch, goed geacteerd ben sowieso al een fan van Piper Perabo 3*

Marielle als je zo'n homofoob ben waarom kijk je de film dan ?

avatar van mandy7

mandy7

chebby schreef:

Marielle als je zo'n homofoob ben waarom kijk je de film dan ?

ik denk vanwege dat fijne gevoel in haar onderbuik wanneer ze 2 vrouwen ziet zoenen

avatar van chebby

chebby

mandy7 schreef:

hahahah denk het ook

avatar van tvforever

tvforever

Mooie film, ook voor hetero's. Lena Headey vertolkt haar rol fantastisch. Deze film ga ik zeker nog een paar keer kijken.

avatar van Zizzo

Zizzo

een mooie ingetogen film, leuke cast, de bijrollen zorgen voor de matig aanwezige humor die wel gepast is. romantiek is aanwezig, de drama is was oppervlakkig. niet heel veel bijzonders, maar zeker niet slecht! zeker waard nog wel een keer of 2 te zien.

avatar van unexpected_faith

unexpected_faith

ohh ik dacht at ik allang een reactie had gegeven op deze film haha!

maar het is 1 van me favo romantische komedies

Ik heb ook zeker wat met het britse humor geweldig

Zeer goede castlovee piper and Lena!

De dialogen vond ik heel goed, eerlijk en grappig!

en het verhaal zat realistisch in elkaar vond ik....

Verliefd worden op een ander gebeurd, het is maar precies hoe je daar mee om moet gaan en hoe jij je toekomst ziet en dat vind ik prachtig uitgelegd in deze film

Naast Pretty woman, When harry met Sally & uit het zelfde land Love actually, Notting Hill, Bridget Jones komt deze topper ! Me favo romantische komedies die me altijd een feelgood feeling geven en waarvan ik toch altijd weer moet lachen

Tja Engeland doet het in mijn boekje duidelijk beter met de romantische komedies

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Wel redelijk standaard en voorspelbaar. Piper Perabo en Lena Headey speelde wel goed.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Was vergeten dat ik deze jaren geleden al eens had gezien, maar toch maar weer eens even voor gaan zitten.

Leuke Britse humor zoals we gewend zijn en het hele liefdesgebeuren kwam ook best echt over.

Ik vind het ook wel een keer leuk gevonden om iemand een bloemenzaakje in een film te laten hebben. Lekker down to earth wat het allemaal ook weer wat reëler over liet komen. Maar hoe die beste meid het in godsnaam kon betalen haha. Ze gooide de klanten de deur uit of ze gaf de bloemen gratis weg.

2 mooie lesbiennes, dus toch nog interessant voor de hetero man.

Anyway zoetsappiger kon het laatste kwartier niet, maar dat vergeef ik ze wel. Zal snel stemmen, anders vergeet ik hem denk ik weer snel.

avatar van Fryce

Fryce

Goed spel leuke humor, leuk verhaal. De film deed wat met mij.

In begin van de film moest ik even wennen.

Gelukkig bleef ik kijken.

Want ik zag acteurs die een sfeer hebben neergezet.

Het was een gevoel, hun timing van humor en emotie.

avatar van schaap2403

schaap2403

niet onaardig

kon me wel vermaken.

vraag me alleen af waarom het ook een komedie is,

echt laggen kon ik er niet om hoog uit een paar glimlagjes.

avatar van Jilly

Jilly

pracht van een film!

zowel de komedie, het romantische, het drama gevoel..

ik vind persoonlijk deze film de beste romantische komedie die ik al gezien heb

zeker voor herhaaling vatbaar..

Die cover vind ik zeer geslaagt, subtiel en mooi!

avatar van BBarbie

BBarbie

Roel27 schreef:

Laat ik nou een man zijn en deze film bijzonder leuk vinden.

Een mooi en lief verhaal, aanstekelijk in beeld gebracht met de nodige humor en zelfspot.

Een op en top romantische komedie, een echte feel good-movie.

Gelukkig een productie van de Ealing Studios, want in Hollywood zouden ze zo'n leuk verhaal onmiddellijk verknald hebben.

Bloemiste Lena Headey kende ik niet en was een aangename verrassing.

avatar van mrs A

mrs A

Leuke rom-kom, een van mijn favorieten!

Het iets anders dan standaard verhaal trekt wel aan,

en het feit dat haar man niet een of andere klootzak is, maakt de film alleen maar beter.

avatar van blurp194

blurp194

Lief simpel filmpje.

Ondanks een tikje drama komen er geen echte problemen langs, en blijven de heldinnen en wij als toekijkers fijn zweven op een rozig zoete wolk. Lena Heady steelt de show, en het enige echte kritiekpunt vind ik wel dat de parallel met Notting Hill net iets te makkelijk is. Hoewel je natuurlijk even makkelijk ook over Crocodile Dundee kan beginnen. En, man, vrouw, hetero of gay maakt er niets aan uit dat het echt een leuk stelletje is. Mag ik graag zien, zo'n filmpje.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Een feel-good filmpje zonder al te veel drama of conflicten. De karakters blijven allemaal vrij oppervlakkig. De enige die echt wat meer diepte en persoonlijkheid kreeg was het karakter van Lena Headey. Voor Piper Perabo was het niet haar eerste lesbische rol. Er had best wat meer humor in gemogen, wat meer conflict. Ik vond het te lauw, een beetje een gemiste kans, maar dat zal wel aan mijn voorkeur liggen. Omdat de film me achteraf toch nog een goed gevoel gaf toch een voldoende.

avatar van Gwen80

Gwen80

Het ging allemaal veel te makkelijk. Trouwen, gelijk weer scheiden.
Ouders die maar heel even morren, maar daarna met zijn allen vrolijk mee gaan om letterlijk op het geluk te gaan jagen. Racen mensen!

Hoe vaker ik deze film zie, hoe stommer ik 'm vind. En toch heeft het iets in sfeer wat me raakt.
Misschien een beetje hetzelfde als bij Fucking Amal, aan het einde van de film blijf ik met het idee achter dat alles mogelijk is. Notting hill heeft dat ook, en meerdere films. Van die drie vind ik Imagine me & you dan wel duidelijk de minste.