Genre: Avontuur / Actie
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 31 mei 2006
Plot Poseidon
"Mayday"
Op het gigantische, luxe cruiseschip Poseidon dat over de Noord Atlantische Oceaan vaart, is een schitterend feest begonnen om het nieuwe jaar in te luiden. Maar terwijl in de balzaal de champagneglazen worden geheven, is er op de officiersbrug groot alarm. Een reusachtige vloedgolf van wel dertig meter hoog stormt razendsnel op het schip af en kan niet meer ontweken worden.
Robert Ramsey
Valentin
joeri15
wel vermakelijke film, maar dat vlot is wel een dramatisch einde. 3*
MrEd
Deze film moet het niet van het sterke verhaal hebben. Het leunt meer op z'n special effects. Toch is dit niet de slechtste film in z'n genre. Er zit een goede dosis spanning in en ook al zitten er een aantal scenes in die niet echt kloppen al met al is het een film die je makkelijk kijkt. 3*
tjp1994
vermakelijk maar ik had het idee dat het origineel the poseidon adventure veel langer duurde.
ik vond hem niet rampzalig. goede special effects, die boot is prachtig. verder een gewone rampenfilm
Leno
De special effects zijn aardig, maar op verder alle andere punten is deze film minder dan het orgineel. Vooral de oninteressante personages doen de film de das om. Bovendien is het allemaal wat vergezochter.
queenie
leuke film om naar te kijken soms wat overdreven, maar over het algemeen kijkt hij lekker weg. Toch blijft Titanic de enige in zijn soort. 3½*
rolandow
Had verwacht een copy van Titanic te gaan zien. Wat dat betreft was ik aangenaam verrast. Hoewel de film doorspekt is met James Bond achtige acties, die af en toe behoorlijk ongeloofwaardig overkomen, vond ik de film toch spannend.
Het einde had ik ook niet zo bedacht, hoewel het einde wel erg lang uitgerekt werd.
Een leuke film om te zien vanwege de special effects, maar verder weinig speciaal. (score: 3)
ex_uva
Het einde werd wel erg lang uitgerekt.
Je vergist je, het was behoorlijk abrupt geeindigd. Er werd na het gedeelte met de schroefbuis niets extra meer gedaan. Daar was ineens een reddingsvlot en toen kwamen de hulptroepen.
Je zou wel kunnen beogen dat het einde langgerekt was, maar dan zou je met 'het einde' bedoelen het gedeelte van de film, na de rampzalige vloedgolf. Dus meteen al na de eerste 5 minuten! Dan heb je dus een einde van anderhalf uur, en inderdaad, dat is wel erg langgerekt.
Waku
Poseidon is een soort Titanic maar dan in zijn derde versnelling! Wolfgang Petersen heeft gekozen voor veel vaart in zijn uitvoering van deze rampenfilm en dat pakt goed uit. Na een soort van "Love Boat"begint de ellende dankzij de vloedgolf. Daarna volgt de jacht op ontsnapping van een select groepje mensen.
Kurt Russel, Richard Dreyfuss nemen de film goed op sleeptouw. Prima effecten en een simpel maar effectief recht toe recht aan verhaaltje doen de rest.
Conclusie: "Poseidon" staat garant voor anderhalf uur
filmvermaak.
dewulfda
ik hou niet van films die in het donker zijn opgenomen
als ik naar een film kijk wil ik beeld zijn en bij deze film zie je de helft van de tijd een half zwart scherm
realistisch miss wel dat het donker is maar saai om naar te kijken hoor
animalkrullie
Aardige film wat gedragen wordt door de special effects.
Je krijgt gewoon geen binding met de personages.
De aktie is goed, de emotie ook echt bedroefend.
Er kwamen teveel toevalligheden langs, maar al met al een lekkere wegkijker.
otherfool
Toch weer een teleurstellende film van Petersen. De vloedgolf en bijbehorende ramp is ondanks het gigantische budget saai in beeld gebracht, interessante personages zijn ver te zoeken en het einde is een plotsklapse anticlimax.
Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel; de tocht door het schip zelf is enerverend en een claustrofobische bedoening; scenes waarin de groep vastzit in een luchtschacht of moet wachten tot slechts de waterdruk voor een weg naar buiten kan zorgen zijn letterlijk adembenemend.
Mixed feelings derhalve. 2,5* dan maar.
hel1
ik was prettig verrast door deze film. ik verwachtte er niet veel van, maar de beelden waren echt mooi en het was toch ook wel een verhaal met inhoud. het is een beetje het vervolg op titanic: wat er gebeurde binnenin het schip toen hij onder ging. bij titanic zag je ook het water dat het de ballroom inspoot, maar dat was maar een kort fragment. hier hebben ze het wat beter uitgewerkt. spannende film
3.5
AmazingPP
Deze film had heel vermakelijk kunnen zijn, maar ik vond hem dat niet echt. De personages zijn niet genoeg uitgediept, waardoor het me geen moer kon schelen of ze verzopen ja of nee. Het origineel is stukken spannender en zelfs de effecten vond ik realistischer dan in deze film. En inderdaad, dat vlot op het einde: wat een onzin!!
2 *
pjutter
best wel een aardige film,
leuke acteur, als hoofdrolspeler,
vrouwen waren echter vreselijk iritant,
ook dat kind was gruwelijk vervelend
voor de rest wel wat mooie effecten en mooie beelden,
Pfff. wat een flutfilm. Ik vraag me af hoe iemand hier iets goed aan kan vinden.
Oke, er zit geen verhaal in maar dat hoeft ook niet bij zo'n film.
Maar dan, de actie is niks bijzonders, de effects zijn ook al tig keer beter gedaan, de personages zo cliche als het maar kan, en de spanning..ehm...welke spanning.
Jammer, met de miljoenen die dit kost had je meerdere goede films kunnen maken.
Behoorlijk overbodige remake. Het script is uitgekleed tot op het bot, wat resulteert in een hoog tempo maar ook in flinterdunne personages en een zeer voorspelbaar, weinig interessant verhaaltje. Technisch iets sterker dan het origineel, maar de speciale effecten weten slechts sporadisch te overtuigen. Een flinke tegenvaller dus.
TheRisingSun
weet iemand wanneer deze uitkomt op DVD?
15 november
Roel-
- 1978 berichten
Lekker weg kijkertje. Duurde niet te lang en niet te kort. Soms was het een beetje ongeloofwaardig, maar ja wat verwacht je dan bij zo'n film
. Heb me goed vermaakt.
tekie
. Heb me goed vermaakt.
Ben ik met je eens
ik vind het wel een vermakelijke film, en soms inderdaad wel een beetje ongelovig, maar goed zo zijn er zoveel films. Leuke film.
ook 3,5 *
Ace Hanlon
15 november
15 november??????
Hoe kan ik dan gisterenavond naar de DVD hebben gekeken???
Ik vond het overigens een slechte remake van de uitgave uit 1972 met Gene Hackman en Ernest Borgnine.
En ook van die echt rare onmogelijkheden en toevalligheden. Ik zal ze hier niet neerzetten, want dar zou allemaal als spoiler worden gewaarmerkt.
Diegenen die de moed kunnen opbrengen deze film te bekijken zullen het zelf wel zien.
Ik kan het bekijken echter alleen maar afraden.
Probeer liever de 1972-versie te bemachtigen.
2* voor de moeite, maar dat is eigenlijk nog teveel.
FillumGek
Anderhalf uur vermaak, maar geen film die ik snel weer zou kijken.
Vind het wel altijd indrukwekkend om te zien, net als in Titanic, hoe je de mensen nog ziet feesten, drinken, gezellig ziet doen en het volgende moment hun bleke lichamen ziet drijven. Van het ene op het andere moment.
zandertjuh
Beetje titanic remake maar dan zonder verhaal en meer actie..
Inderdaad komt alles toevallig uit.. maar voor de rest wel een redelijke film..
*3.0
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
De film is een re-make van The Poseidon Adventure en die was er allang voor Titanic
Pieter Montana
"In Nacht und Eis", de eerste Titanic-film, was er al 60 jaar voor The Poseidon Adventure

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Things to Do in Denver When You're Dead
Misdaad / Drama, 1995

The Sleeping Dictionary
Romantiek / Drama, 2003
oudjaarsavondbrandverlies van geliefdedrowningcataclysmatlantic oceanballself-abandonment schipbreukgiant wave blackoutschipdochtersingleremakeontsnappencapsized shiprampen film