• 9.377.044 stemmen

David Brent: Life on the Road (2016)

Komedie / Mockumentary | 96 minuten

Genre: Komedie / Mockumentary

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ricky Gervais

Met onder meer: Ricky Gervais

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot David Brent: Life on the Road

"The boss is back"

David Brent is 15 jaar na zijn ontslag bij Wernham Hogg aan het werk als zelfstandig deur-tot-deur-verkoper. Zijn grote droom is echter nog steeds doorbreken als muzikant. Wanneer een camerateam hem opnieuw komt volgen, besluit hij dan ook om samen met zijn band Foregone Conclusion op tournee te gaan, in de hoop alsnog de faam te verwerven waar hij zo naar verlangt.

avatar van DMF

DMF

Kan niet wachten. In augustus komt-ie uit in de UK en hopelijk snel daarna in Nederland. Pathé heeft 'm vooralsnog op 1 september staan.

Het wordt overigens geen vervolg op The Office. Ricky Gervais kruipt wel weer in de huid van David Brent, maar daar blijft het ook bij. Dat is ook prima, want Brent is een hilarisch karakter. Zijn misplaatste opmerkingen, vreselijke onzekerheid verpakt in zelfoverschatting en zijn hele voorkomen zijn al meer dan genoeg om te boeien.

Vanaf 25 augustus in de bioscoop (eOne)

EDIT: Nederlandse bioscooprelease is komen te vervallen

Teaser geplaatst

avatar van The Oceanic Six

Dit gaat weer zo waanzinnig fout, pijnlijk en hilarisch worden, kijk er zeer naar uit als fan van The Office UK.

avatar van Bacon

Bacon

Ik kijk er ook erg naar uit, maar geen Tim en Gareth?

avatar van DMF

DMF

De film gaat helaas alleen in de UK en Australië in de bioscoop draaien. De rest van de wereld kan de film volgend jaar zien op Netflix.

Ricky Gervais heeft net op zijn Facebook de officiële trailer geplaatst. Maakt me niet direct enthousiaster.

avatar van Safri

Safri

Raving reviews!

Safri schreef:

Raving reviews!

En dat is? En een bron er misschien bij, want ik ben benieuwd.

avatar van Safri

Safri

The Oceanic Six schreef:

En dat is? En een bron er misschien bij, want ik ben benieuwd.

De Facebook van Gervais zelf Minimaal 4* in o.a. Daily Mirror, The Independent, Esquire, The Times...

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1992 stemmen

Haha echt wel zin in, als ik die kop van Gervais alleen al zie in die trailer krijg ik heimwee naar de awkwardness van The Office UK

avatar van The Oceanic Six

Ik ben echt een gigantische fan van The Office UK (dit jaar nog eens opnieuw bekeken, geniaal! - absoluut 5* waard) en zeker ook van het typetje van Ricky Gervais, dus ik zag een losse film wel zitten. Misschien aan de late kant, ruim 10 jaar na dato, maar beter laat dan nooit. Wel had ik wat zorgen of een losse film over David Brent niet redelijk snel vervelend zou worden. Hij heeft nu niet die The Office cast waar de interactie zo goed mee was om zich heen. Laten we eerlijk zijn, in de serie was hij geniaal, maar hij kon dankzij rollen als die van slijmbal Gareth, slimme Tim en charmante Dawn ook uitblinken. De dialogen waren minstens zo leuk als Brent zijn zwaar gênante momenten. En ook de setting, saaier dan saai, een kantoor was natuurlijk erg belangrijk om extra te benadrukken hoe kansloos Brent als baas was.

Jammer genoeg zijn mijn twijfels wel waarheid geworden; deze losse film is niet heel boeiend en ondanks dat het leuk is om David Brent weer kansloos te zien doen is het verhaal gewoon niet leuk genoeg. Brent maakt wat onhandige opmerkingen over donkere mensen en over gehandicapten, maar die zijn vaker voorspelbaar en flauw dan echt schaamteloos grappig. De nieuwe cast kent ook geen leuke personages die hem tegengas geven of waar echt een leuke verhaallijn mee loopt. Er zit op kantoor wel een Gareth-achtig figuur die David Brent heel tof vind, maar dat voelt meer als een flauwe kopie van het verleden. Alles bij elkaar is het gewoon een mislukt project waar ik nauwelijks een lach bij heb gelaten. Zonde. Misschien in de toekomst nog maar eens een poging doen met de gehele The Office cast, al is het misschien beter om David Brent gewoon op te bergen en nog eens af en toe zijn legendarische serie op te zetten.

Fijn.

Gervais haalt z'n David Brent personage weer uit de koffer maar laat de rest van The Office crew braaf zitten. Geen slechte keuze want op een The Office film zat ik niet zo te wachten. Dan liever Brent in een nieuwe setting (al is het eentje waar op het einde van de serie wel al wat van te zien viel).

De scenes op kantoor zijn een beetje lastig, aangezien er niet echt tijd is om een relatie op te bouwen met de andere personages. Ook enkel even op het begin en op het eind te zien. Het stuk on the road is gelukkig een stuk beter, al denk ik wel dat het nodig is om The Office gezien te hebben. Moeilijk in te schatten natuurlijk, maar het is toch vooral wachten op de typische Brent zaken.

De ongemakkelijke conversaties, de history rewrites, de lachjes, ticjes en gebaren, Gervais heeft z'n personage nog steeds perfect onder de knie. De rest heeft vooral kleine rolletjes, al weet Doc Brown toch ook wel iets neer te zetten op de geringe tijd die hij krijgt.

De muziek is vooral komisch, het visuele vooral functioneel. De camera focust op blikken, kijkt wat in het rond om reacties te registreren en blijft soms net wat te lang aanstaan. Het is het klassieke The Office spel, niet bepaald mooi maar het geeft deze film wel een extra komisch gehalte, dus voor een comedy zeker oké.

Gervais mag Brent wel weer even opbergen. Leuk personage maar 90 minuutjes is wel weer genoeg. Genoeg grappige momenten, films zakt nergens echt in, enkel begin en einde zijn wat stroef omdat de personages daar niet echt veel ruimte krijgen om een impact te maken. En wie The Office nog niet gezien heeft, best toch even de serie kijken denk ik.

avatar van Bélon

Bélon

Het begin bracht wat "Brentertainment" en de cringe was duidelijk aanwezig met hoofdletter C maar al met al voelt de film te veel aan als een uitgewerkte losse aflevering van "The Office" die veel te lang duurt om dik anderhalf uur te kunnen boeien. Oude Office-rotten zoals Martin Freeman (Tim) en Mackenzie Crook (Gareth) worden wat mij betreft ook node gemist.

avatar van Koerok

Koerok

Het verbaast me een beetje dat ik dit nog zou zeggen bij een film als deze (ja, ik ken The Office), maar ik vond het té gênant en té ongeloofwaardig. Bovendien wordt het al gauw voorspelbaar: een aaneenschakeling van scenes waarin Brent zich onsterfelijk belachelijk maakt, maar dan ook op zo'n manier dat het gewoon niet leuk meer is. Eigenlijk haakte ik al een beetje af toen hij de bus niet in mocht (die hij had betaald).
Dat de band aan het eind dan toch enige sympathie voor hem toont voelt dan weer gezocht (een goedmakertje).
Humor zit 'm natuurlijk in overdrijving en absurdisme, maar is toch het leukst als het dicht tegen de werkelijkheid aan zit. Bij veel scenes dacht ik echter: dit slaat gewoon nergens op.

De enige scene waar ik echt even hard om heb moeten lachen was het gehandicaptenlied. Wat dat dan weer over mij zegt...?

avatar van james_cameron

Altijd riskant om een ooit succesvol personage te herintroduceren. Zo ook met David Brent, zo heerlijk fout in The Office. Het resultaat is hier een beetje vlees noch vis, niet slecht, maar ook niet bepaald geweldig. We hebben het allemaal eerder en beter gezien. Tenenkrommende momenten genoeg, maar op gegeven moment voelt één en ander nogal geforceerd aan. Het ligt er vaak iets te dik op. De liedjes zijn evenwel knap bedacht en uitgevoerd; belabberd, maar nog net geloofwaardig.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Pijnlijk geestig toch wel.

De ongemakkelijke gênante momenten van de George Michael wannabe zijn overtuigend over gebracht door Gervais.

De songteksten zijn tenenkrommend maar in z'n eenvoud hilarisch.

Brent is oh zo irritant maar ik kreeg halverwege echt medelijden met hem in zijn pogingen om stardom te bereiken.

Gervais zou nu eigenlijk als zijn personage Brent moeten gaan touren met die band, net zoals This Is Spinal Tap (1984) dat uiteindelijk deed en daarmee succes kregen.

avatar van Moekster

Moekster

Juist als groot fan van The Office en David Brent vond ik Life on the road fantastisch.

Brent komt volledig tot z'n recht. Hufterig, racistisch, flauw maar toch ook een beetje aandoenlijk. Precies zoals hij in the office ook was.

Heb anderhalf uur genoten van deze film.

4 sterren.

avatar van Montorsi

Montorsi

The Office is natuurlijk 100x leuker maar het zou ook wel raar zijn om iets anders te verwachten. Geinig dat het net anders is, de grappen zijn bij vlagen weer erg goed, maar het is er aan af te zien dat Merchant hier niet aan mee heeft gewerkt en je merkt hoe sterk de bijpersonages in The Offices waren. Nu is eigenlijk alleen de rapper een meerwaarde.
Het schrijfwerk is ook niet je-dat zonder Merchant. Ineens vinden de bandleden hem wel aardig op het einde, hoe kom je er bij...

Maar zeker geen flater dus.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Toch wel een hoop gelachen om het " typetje " brent ,die the Office voor het grootste deel droeg.

Viel me ook meteen op dat deze Office dankzij hem stukken beter was dan de U S versie .

Humor en totale ongemakkelijkheid gaan weer eens goed samen .

Het ondanks dat de speelduur relatief lang is,,,staat dat niet in de weg,,,maar on the road.

avatar van Walter S.

Walter S.

james_cameron schreef:

Dit vat mijn indruk & mening goed samen.

Uberdroog.

avatar van Black Math

Black Math

Ricky Gervais kan heel erg grappig zijn, getuige de wijze waarop hij de Golden Globes presenteerde, maar wat The Office betreft moet ik toegeven dat ik uiteindelijk toch een voorkeur voor de Amerikaanse versie heb boven de Britse. Over het algemeen heb ik toch wat minder met humor die voortkomt uit pijnlijke en ongemakkelijke situaties, waar het in de Britse versie om draait. Ik moet zeggen dat er uitzonderingen zijn, zoals Happiness, maar die film is naast ongemakkelijk en pijnlijk ook behoorlijk pervers, wat ik dan wel vaak weer grappig vind.

Hier draait het dus weer om David Brent, de office manager uit de Britse serie. Ook in deze film een hoop ongemakkelijke momenten, en ik moet toegeven dat ze wat beter smaken dan in de serie. Vooral de liedteksten van Brent zijn erg grappig, waarin hij probeert politiek correct te zijn, maar hopeloos faalt. Tussen de liedjes door meer de situaties zoals in The Office. Aardig, maar niet voor langere tijd achter elkaar, dus af en toe moest ik even de film pauzeren en dat is nooit helemaal een goed teken.

Aardig om eens gezien te hebben, maar toch niet helemaal aan mij besteed helaas. 2,5*.

avatar van MH040

MH040

Leedvermaak. Maar meer leed dan vermaak. Dat wil zeggen: natuurlijk is de film soms best grappig, maar David Brent is hier wel neergezet als een érg zielig figuur met een érg triest leven. Daardoor is de film eigenlijk meer drama dan komedie.

Het niveau van The Office wordt helaas bij lange na niet gehaald (maar dat had ik ook niet verwacht). Desalniettemin... vermakelijk.

2,5 - (krappe) 3*

avatar van N00dles

N00dles

Ah, The Office. Eén van mijn favoriete series. Gervais had goud te pakken met 'obnoxious boss' David Brent. De faux-documentairestijl was verfrissend en de awkwarde situaties waren het toppunt van Britse humor.

Misschien is de stijl van filmen en de awkarde humor inmiddels wat gedateerd geraakt, maar de film weet de geest van de originele serie niet echt te raken. Dat komt ook vooral omdat de film eigenlijk te bewust is van wat The Office zo succesvol maakte. Alle ongemakkelijke momenten zijn extra aangedikt. De reacties van collega's zijn teveel in your face.
Wat ook opvalt is dat de docu-stijl nu veel meer aanvoelt als een gewone film; zo wisselt de camera continu van kijkrichting waar in feite maar 1 camera zou moeten zijn.

Daarnaast mist de film ook wat personages om voor te rooten. Een Tim of een Dawn. De Gareth-kloon die ze uit de kast hebben getrokken is het net niet. Alles draait om David Brent en zijn bandleden en dat begint vrij snel te vervelen.

Soms valt Gervais ook een beetje out of character met David Brent en doet hij een beetje als Andy uit Extras, dan weer als zichzelf. Toch is David Brent wel fijn om te zien ondanks al zijn flaws.
Verrassend genoeg heeft de film tegen het einde wel een soort omkeerpunt en neemt men het meer voor Brent op en lijken ze hem zelfs te accepteren voor wie hij is. Het komt wel een beetje uit het niets en er is niet echt een reden voor, maar het geeft de toch wel sneue en zielige film een feelgood einde.

Wat mij betreft was The Christmas Special al de perfecte afsluiter van de serie.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

The Office is een beetje van voor mijn tijd, dus nooit echt gezien. Pasgeleden wat afleveringen gekeken en ik kon op zich wel zien waarom het populair was, maar vond het wel wat gedateerd aandoen en niet meer enorm leuk. Ook ben ik niet dol op komedie die moet komen van ongemakkelijke situaties.

Wel is David Brent het als personage waard om verder op te bouwen, en is Ricky Gervais natuurlijk best een held in alles wat hij doet.

Lastig wat te vinden van deze film. Persoonlijk was dit voor mij namelijk helemaal geen komedie, als het al zo bedoeld was. Behoorlijk zielige film eigenlijk. In interviews die ik al met Gervais gezien had over de film kwam naar voren dat dat ook wel enigszins de bedoeling was, maar ik vraag me af of ik nou de enige weekhartige ben die medelijden zit te hebben en niet echt erom kan lachen.

Als een soort tragikomedie is het wel goed gedaan, op zich best interessant hoe de tragische kant van David Brent belicht wordt, maar het wordt eigenlijk wat too much omdat de film meer van hetzelfde is tot op het punt dat het gewoon te triest is om nog grappig te zijn. Gelukkig geeft de film je op het eind toch nog een hint naar een happy end en wordt hij niet totaal 100% te kakken gezet. Geeft het net wat meer diepte en hart.

avatar van DSZ86

DSZ86

The Oceanic Six schreef:

Ik heb ook 2.5 ster gegeven en ben het van begin tot eind eens met bovenstaande. Teleurstellend filmpje. Saai verhaal, nauwelijks leuke grappen. Zonde!

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Na de Kerstspecial hadden ze voor mij beter gestopt, want hier ben ik weinig mee. Een enkele keer gelachen, maar de humor van Gervais is hier belange zo fris niet meer als ten tijde van The Office en Extras. Een 2,5 met moeite.

avatar van mrklm

mrklm

Ricky Gervais kruipt probleemloos terug in de huid van David Brent, de centrale figuur in dgeniale e faux-docuserie 'The Office'. Brent besluit hier zijn spaarcenten in te zetten om een tour te financieren met een band bestaande uit sessiemuzikanten en een op niet al te effectieve wijze ingezette rapper. Uiteraard staat z'n gebrek aan vakmanschap (als tekstschrijver dan), zijn ego en zijn neurotische gedrag succes in de weg. Hoewel David Brent ook hier een briljante creatie is, kent deze film weinig verrassingen en voelt het een beetje als een herhaling van zetten. Het basisidee is wel ijzersterk en de combinatie van prima arrangementen met subtiel-tenenkrommende songteksten is bij vlagen onweerstaanbaar, vooral bij 'Native Americans' en 'Don't Cry It's Christmas', maar dit had een veel leukere film kunnen zijn.

avatar van janvdpoel

janvdpoel

Voelde als een fijn weerzien met een oude vriend. Al 3x bekeken en genoten. Props voor de uitstekende en catchy soundtrack, de plaat van David Brent was blijkbaar mijn meest gedraaide van 2017 op Spotify (ouch).

*4,5/5

avatar van Corcicus

Corcicus

Wederom hilarisch deel van de Office-saga. Vind zijn TV-optredens een pak beter dan zijn stand-up.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

David Brent is passé, zowel het personage voor ons als kijker als voor zijn omgeving binnen de realiteit van de film. Exit Brent graag, het is mooi geweest. Maar voor een laatste keer vond ik dit een erg aangename film. Treurig vooral, Brent is enorm kwetsbaar en eenzaam en ik vind het ontzettend knap van Gervais dat hij dat zonder al te grote gebaren weet neer te zetten.

Leuk ook dat Gervais zelf schijt heeft aan alles en iedereen met zijn mening - religie, dierenrechten - en Brent ook alles en iedereen beledigt maar dan wel weer op een andere manier, dat het niet grappig is. Oke, geen goed verhaal dit, maar ik vond het interessant om over na te denken.

Ik vind het een teken aan de wand dat niemand van de oorspronkelijke reeks mee doet - voor en achter de camera - maar als er problemen binnen de gelederen waren heb ik daar als kijker niks van gemerkt.

Een voorzichtige 4,0*.