• 9.379.649 stemmen

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)

Horror / Thriller | 91 minuten / 96 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 91 minuten / 96 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Jordana Brewster, R. Lee Ermey en Andrew Bryniarski

Releasedatum: 16 november 2006

Plot The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

"What you know about fear... doesn't even come close."

Tijdens hun laatste uitje voor ze naar Vietnam gestuurd worden, zijn de twee broers Eric en Dean met hun vriendinnen Bailey en Chrissie het slachtoffer van een ongeluk. De nachtmerrie begint voor hen echter pas echt als lokale sheriff Hoyt ter plaatste komt en hen meeneemt naar een groot huis, waar hij en zijn gestoorde, kannibalistische familieleden wonen ...

Uncle Charlie Hewitt / Sheriff Hoyt

Sheriff Winston Hoyt

Thomas Hewitt / Leatherface

Slaughterhouse Supervisor

ik had een vraagje..

zijn hier meerdere versies van? heb deze vandaag gekocht bij de media markt.. en op de achterkant staat 79 min, ik dacht zal wel kloppen.. maar als ik dus dik meer dan 10 min mist, dan ga ik hem wel ruilen

avatar van M.ike

M.ike

ik krijg hem morgen als ik m'n verjaardag vier, we zullen zien wat ik ervan vind

avatar van orginaliteit

orginaliteit

meesterlijke film !!!!!!!!!! echt gewoon geweldig

echt zo moet een horror zijn bruut en hard

5 sterren voor deze topfilm dat verdiend hij gewoon

de muziek was goed,het einde had ik zelfs ni verwachte pas op geen suprise ending zoals saw maar ik hadt het ni verwacht

topper !!!!!!!!!!!!!

metaledje

meer geschreeuw, meer slacht partijen, slechtere cast..

niet beter dan de vorige maar nog steeds erg vermakelijk.

de sfeer en beeld techniek doet het hem wel 3.5*

avatar van orginaliteit

orginaliteit

metaledje schreef:

op mijn dvd speler stond 1.27 minuten

metaledje

ja dat is handig, mijn sony dvd speler weergeeft geen cijfers of symbolen, alleen een groen of rood lichtje, dus ik kan dat niet chekken, maar het zal wel goed zitten, hij duurde mij lang genoeg

avatar van Sjorzaa

Sjorzaa

metaledje schreef:

ik had een vraagje..

Bij mij stond er ook 79 min achterop de dvd die ik gehuurd had, maar volgens de teller op de dvd speler duurde die ongeveer anderhalf uur (ik heb niet precies gekeken). Dus langer dan 79 minuten.

De film is echt gruwelijk. Er zitten echt heerlijke scenes in met veel bloed. Voor de rest is het een zeer dun verhaal maar meer mag je ook eigenlijk niet er van verwachten. Een goede film waar je je avond wel mee door komt: 3,5 *

avatar van ReplicaF

ReplicaF

Meer dan ik had verwacht,om eerlijk te zijn.Vond het eerste remake al wat aan de mindere kant,vandaar had nogal geen hoge verwachtingen van deze.En met verwachtingen bedoel ik nu natuurlijk geen diepgaand verhaal met goed uitgewerkte personages;met verwachtingen bedoel ik natuurlijk blood & gore.

En hierin stelt me de film helemaal niet teleur...in tegendeel.Ik vond dat stukje met de oom en zijn aangeschoten been zo mooi en krank...supergeil.

Voor mensen,die net zo'n Horrorfreak zijn als ik is deze film een absolute aanraader.

avatar van M.ike

M.ike

Een hele goede horror vind ik .Niet origineel verder .. Maar beter als de remake van 2003 . 4 *

avatar van darkcity

darkcity

Sjorzaa schreef:

Volgens mij is de versie die in de winkels ligt de unrated versie, staat alleen niet op de doos...zijn ze vergeten blijkbaar

avatar van Reporterz

Reporterz

Idd, by my staat ook achter op de dvd 79 minuten , Maar ik dacht al dat het niet klopte want dat is vrij kort voor zo'n film , Op de dvdspeler stond : 91:00:32 (heeel precies, ik weet het )

Dus dik 90 minuten slachtplezier !

avatar van mikey

mikey

Domme prequel dat niets te verklaren heeft. Oftewel een slap excuus voor veel moordpartijen. Let wel deze film is extreem sadistisch, naar, onbenullig en ook nog eens verhaalloos. Het is gewoon de eerdere film maar dan met een klein beetje onzinnige historie dat is toegevoegd, over de debiele familie dat zonder aanleiding over de rooie gaat.. Leuk voor de fans van foute moord- en slachtpartijen. 2

avatar van Boeikens

Boeikens

Gelukkig heeft niet iedereen eenzelfde mening en als je naar zo'n film kijkt zijn uiteraard moordpartijen te verwachten.

De originele TCM was al een prachtige film en in zijn tijd ook een kaskraker. De laatste tijd komen er meer en meer remakes van goede oudere films omdat men nu veel betere special effects heeft en de fans van dergelijke films ook meer detail willen zien. Daar is de remake van TMC in 2003 ook in geslaagd. The beginning speelt gelukkig met dezelfde hoofdpersonages en maakt zo de verhaallijn geloofwaardiger. Ook de opheldering van het ontstaan van Leatherface en andere details van in 2003 zijn prachtig teruggekomen. Het goreniveau is behoorlijk hoog en prachtig in beeld gebracht. De acteerprestaties zijn niet van de bovenste plank maar voor soortgelijke films zeker goed genoeg.

Als alle toekomstige remakes of prequels eenzelfde kwaliteit gaan bieden laat ze voor mij dan maar komen.

avatar van ReplicaF

ReplicaF

Boeikens schreef:

That's what I'm talking about!

avatar van mikey

mikey

Boeikens schreef:
Ja ja, Leatherf. vindt een kettingzaag in een fabriek waar hij werkt (wat deed dat ding daar uberhaupt?). Heeft puberale problemen over zijn uiterlijk en plakt een gezicht van een knappe jongen over zijn eigen gezicht.. Bedoelde je deze ophelderingen? Nou, briljant staaltje storytelling

avatar van Reinbo

Helaas een tegenvaller. Best aardig horror filmpje maar als fan van het origineel (en deel 2) voegt deze film niets toe en laat veel kansen liggen.

Toen ik hoorde dat het over The Beginning ging hoopte ik op een flink verknipte film over Leatherface zijn jeugd en pubertijd. Helaas vliegt die tijd al vorbij tijdens de begin credits en wat volgt is een herhaling van zetten.

Bovendien zijn er een paar grote ergernissen. Allereerst de saaie, brave cameravoering, ook de magic light look past totaal niet. TCM moet grauw en ontkleurd zijn imo, dat komt het realisme en daarmee de angst te goede. En waarom heette Bubba ineens Tommy? Verder was het meer van wat we al te veel in deel een en twee gezien hebben. En duurde het erg lang voordat het echt gruweijk werd, maar verder weinig origineel. Dit soort horror wordt allang beter gebracht in fiims als Hostel en Wolf Creek.

Jammer 2*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Reinbo schreef:

En waarom heette Bubba ineens Tommy?

Het was in de remake al bekend dat Leatherface zijn echte naam Thomas Hewitt is. Bubba Sawyer is de echte naam van Leatherface in de originele reeks en daar hebben deze en de remake van Nispel niks mee te maken. De Sawyers zijn de Hewitts, dus Bubba is Thomas.

Ken Wolf Creek nog niet, maar qua ranzigheid, grauwige sfeer en horror- elementen is dit toch wel 20 keer beter dan die flauwe en slappe hap van een Hostel, als je het mij vraagt. Als er één film is waarin gruwelijke taferelen lang op zich laten wachten, dan is het Hostel wel. Nee, geef mij dan toch maar dit.

avatar van Reinbo

In Wolf Creek duurt het ook lang voordat het begint, maar mijn kritiek richt zich dan ook op de 'frisheid' en originaliteit. Verder heb ik gewoon weinig met de remakes, ben te veel fan van het origineel en stoor me vreselijk aan gelikte look van de remakes, vind ik er totaal niet bij passen. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

De film kan zich inderdaad niet meten met Wolf Creek of Hostel maar is toch nog vrij vermakelijk. Het einde hier is hier wel vrij zwak. Het zwakste einde van alle TCM films

avatar van john constantine

john constantine

Deze film was echt hard. Ik vond het een goeie horrorfilm me vriendin vond hem eng dus dan is die goed in mij ogen. nee maar ik vond het weer een goeie TCM de opbouw van de film vond ik ook goed ondanks die toch wel op die van de 2004 versie lijkt is die toch wel iets spannender vond ik. Ik snap niet al die negatieve reactie van dit en dat kom je niet te weten maar als je gewoon goed oplet in de film word alles gewoon uitgelegd. Ik iedergeval heb je zin in een horror gore film dan is dit zeker een aanrader. 4,0* !!!!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

john constantine schreef:

Uitgelegd... Een lelijk jongetje dat wordt gepest ziet een kettingzaag in een slachthuis staan...dat gaat inderdaad héél diep...Producenten en mensen zoals jij moeten er niet meer in zien dan het uiteindelijk eigenlijk is: meecashen op de hype van een film die wél klassiek is met tieners op een zo gruwelijke manier afslachten. Niets mis mee, maar meer is het NIET. Een titel als 'the beginning' is gewoon een manier om het publiek te laten denken dat de film iets nieuws herbergt...doet het niet.

avatar van Reporterz

Reporterz

mikey schreef:

Ik weet wel wat die kettingzaag daar deed
Hy werkte namelijk in een slagerij.

En ja , ik weet het , normaal slachten ze geen beesten met een kettingzaag maar dit is weer terug in de tyd

Niet al teveel erover nadenken

avatar van bwinters

bwinters

Aardige film,

Ondanks dat je bijna kunt raden wat er gaat gebeuren, is hoog spanningsniveau toch goed aanwezig. Verhaal is uiterraard bekend, vanuit de voorgaande films, maar het verhaal blijft goed in de film verwerkt.

Een aanrader!

avatar van P8rb

P8rb

Weinig over te vertellen, heerlijke horrorfilm uit de TCM reeks, de remake uit 2003 blijft wel wat beter.

avatar van dulcinea

dulcinea

Bloederige horror en daarmee is het ook gezegd wat mij betreft, aanrader als je houdt van films waarbij mensen opengereten worden en je totaal niet moet nadenken. Niet zo echt mijn ding dus, eng is deze nooit, wel bloederig. Dit was de eerste van de Texas Chainsaw massacre films die ik zag en het zal meteen ook de laatste zijn vrees ik

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Op mijn dvd doosje staat dat de film maar 79 minuten duurt. Erg kort of is dat gewoon een drukfoutje? Want hier staat 91 minuten.

Ben benieuwd trouwens naar de film!

avatar van Apster

Apster

Het is een replica van de vorige Chainsaw films, ik snap niet waarom we telkens hetzelfde verhaaltje voorgeschoteld krijgen. Alleen zijn de tieners hier nog dommer dan in voorgaande films. Je vraagt je af of de makers dat ook denken van het bioscooppubliek dat er op afkomt. Ook kwa horror blijft het braafjes, iets wat deze film nog had kunnen redden. Wat overblijft is een overbodige film en verspild geld.

avatar van Patat

Patat

Na de erg geslaagde remake uit 2003 kwam deze prequel waar we meer te weten zouden komen over de achtergrond van Leatherface. Alhoewel dit idee me niet echt kon bekoren, heeft de film me van begin tot eind kunnen boeien.

Eigenlijk is het achtergrondgedeelte nogal beperkt en vervalt men al snel in het slachtwerk wat we al kennen uit het origineel en de remake. Dit klinkt ergens negatief, maar toch weet men telkens de groezelige 70's sfeer terug te roepen met een nagelbijtende suspens en verrassend indrukwekkende gore voor een film van deze tijd.

Alhoewel de film dus heel wat origineler uit de hoek kon komen, is dit een erg goede film voor de horrorfans en de fans van het origineel en remake. Een aanrader!

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Niet bijzonderder dan zijn voorganger. Toch een aardige thriller/horror met het ontstaanselement van Thomas Hewitt dat me wel beviel.

3,5

avatar van film88888

film88888

Weer eens een geslaagde horror film. Jordana Brewster speelt zeer goed, en de rest ook wel. Het verhal kent iedereen, maar ik vraag mij af is deze Beginning ook echt gebeurt of alleen die van Tobe Hooper?(texas chainsaw massacre uit 1975). De film heeft enorm veel spanning, en het wordt gewoon spannender, en spannender. Hele mooie opbouw heeft hij wel. Deze TCM is wel zeer goed, en zeker na al die slechte films na het waar gebeurde. Deze is echt nog een goede horror samen met de geslaagde remake(2003. Een 4.0