The Lazarus Child (2004)
Geregisseerd door: Graham Theakston
Met onder meer: Andy Garcia, Frances O'Connor en Angela Bassett
Plot The Lazarus Child
"The line between life and death lies only in our minds"
In de periode waarin het bergafwaarts gaat met zowel hun huwelijk als hun bedrijf, beleven Jack en Alison Heywood de ultieme nachtmerrie van elke ouder. Hun twee kinderen zijn betrokken bij een verkeersongeluk waardoor hun zevenjarig dochtertje Frankie in coma raakt. Vanaf dat moment verandert de wat oudere Ben, getraumatiseerd en beladen met schuldgevoelens, in een teruggetrokken en haast onbereikbaar kind. Na drie uitzichtloze maanden is Frankie voor het verplegend personeel nog slechts het coma-geval van de vijfde verdieping, kamer vier. Als haar 'bestaan' nog veel langer duurt, zou dit voor Ben, die zich in een andere wereld lijkt te hebben teruggetrokken, vreselijke gevolgen kunnen hebben. Jack en Alison staan voor een gruwelijk dilemma. Dan, als alle hoop verloren lijkt, horen ze van een experimentele kliniek in Amerika, die geleid wordt door de briljante neuroloog Elizabeth Chase.
Jack Heywood
Lewis Kern
John Boyd
Nathan Greenwater
Nieke
De film heeft niets met dronken zijn te maken; Lazarus is de naam die Jezus zich bedeelde na zijn herrijzing uit de grot (maar dit dan terzijde).
Voor de fans van Godsend: deze is voor jullie. Aan alle anderen: proberen maar...
Rianneke_Dan
Ik vond het wel een goeie film.
Ik hou wel van Bovenatuurlijke Thrillers.
Opzich een simpel verhaal, maar acteren was goed, de sfeer zat er ook wel in.
Maar toch wel beetje makkelijk einde.
Dat jongetje wat erin speelt vond ik toch ontzettend schattig, en vond ik goed acteren!
Uier
- 2006 berichten
De film heeft niets met dronken zijn te maken
Jammer, ik heb nog nooit een verfilming gezien van een kind dat een delirieumtremens meemaakte.
Shampoo
Ik heb een hoop slechte films gezien in mijn leven, maar wat ik echt mega-irritant vind is als ik het idee heb als kijker niet serieus genomen te worden. En dat gevoel heb ik heel sterk bij deze film. Je hebt natuurlijk het drama met het meisje in coma, maar daar omheen spelen nog eens tientallen kleine dramaatjes, met als absoluut dieptepunt-drama het feit dat die achterlijke kliniek per direct gesloten wordt . Wat een bagger dit zeg!
1 ster
voetbal
Prachtige film met een mooie rol van Garcia. Als je kinderen hebt kan je je nòg beter inleven in het verhaal. Geen absolute wereldtop, maar een zeer goede film. We hebben anderhalf uur geboeid zitten kijken.
4 sterren dus!
Mister_Movie
De film komt vlot op gang en als kijker word je voortdurend meegezogen in het verhaal. Een prima zaterdagavondfilm zou ik zeggen
helleke
Ik vond het zeker geen hoogstaande film en de acteerprestaties vond ik er ook wel wat over.
Ik had er nochtans veel van verwacht nadat ik de lovende commentaren las.
Het bekijken waard maar zeker geen film die me zal bijblijven.
En het eind is iets te rooskleurig, alles valt veel te gemakkelijk in zijn plooi.
2,5 sterren.
Waku
Zoveel filmliefhebbers en evenveel meningen.
Helaas ga ik bij deze met Helleke mee.
Ook ik had veel meer verwacht door veel positieve kritieken. Maar uiteindelijk viel het allemaal een beetje tegen.
Het is ondanks een ontoerend verhaal kwa uitwerking een beetje vlak.
De neurologische risicovolle ingreep is niet meer dan een
een excursie naar dromenland. Aan het einde van de film wordt het pas echt een rommeltje.
Tegenvaller.
Waku
Godsend????
Hele andere film.
Hier wordt toch echt niet gecloond.
WS-Best
Maar Jezus liet Lazarus verrijzen uit het graf.. maar dit terzijde
Gerth
De film werd ergens vergeleken met the sixth sense. Helaas, daar mag hij nog niet van in de schaduw staan. Het plot is aardig, maar het verhaal is erg slordig uitgewerkt. En het einde had een beetje te hoog disney-gehalte.
obuma
Een matige film die vooral oproept aan de sentimenten die leven bij ouders van jonge kinderen. Het begin en het middenstuk vond ik redelijk goed. Het einde niet. Inderdaad een disney-einde. 2*
mar88vdv
- 1929 stemmen
Er was niks aan deze film dat mij aangreep en begon me na een tijdje zelfs te irriteren. Ik raad hem af... 1,5*
Gehenna
Andy Garcia speelt een vader die alles maar dan ook alles over heeft voor zijn kinderen, wanneer zijn dochtertje door een aanrijding in coma raakt en de kans dat ze daaruit ontwaakt nihil is, wend hij zich tot een alternatief en experimentele kliniek die behoorlijke progressie boekt op dit gebied. De film heeft een beklemmende sfeer die op zich lekker is maar bij vlagen gemaakt aandoet. Geloofwaardig is de film ook niet bepaald, losstaand van het feit dat het mogelijk zou kunnen zijn dat men mensen uit een coma kan halen, zijn de keuzes die het karakter van Angela Basset maakt, ethisch gezien erg onverantwoord.
Het spel van Garcia is heerlijk, deze man vind ik vrij ondergewaardeerd en beschikt over een flinke dosis natuurlijk charisma, Angela Basset speelt niet haar meest uitdagende spel maar is gewoon redelijk. Frances O'Connor die de vrouw van Garcia speelt heeft naar mijn mening een té kleine rol, ze speelt boeiend..iets wat ik ook al vond in de film A.I waar ze de moeder speelde van Haley Joel Osment. De ster van de film is toch wel het kleine jongetje met zwaar Engels accent Harry Eden waar ik toch wel van onder de indruk was. Geen hele sterke film, vermaakt in ieder geval wel en kijkt prima weg. 3.5*
Ritchie30
Ben wel benieuwd naar deze film, heb hem besteld en zodra ik het bekeken heb zal ik punten geven. Mijn vriendin heeft trouwens ook een coma meegemaakt en paranormale verschijnselen gezien. Dus ben benieuwd naar deze film.
nachtvlinder
Ik moet toch meegaan met Gerth, wat is dit slecht uitgewerkt. Het kan in geen jaren vergeleken worden met the sixth sense. Niks paranormaals. Ik moest eerder aan the Matrix denken, door de neurologische trucjes. Angela Bassett speelt iets wat ze absoluut niet is en Andy Garcia is inderdaad iemand met charisma, samen met het jongetje hadden zij ook beter de gehele film kunnen dragen. Misschien heb ik de muziek te zacht gehad, maar ik werd nergens in meegezogen helaas. Gewoon te slecht geacteerd van de andere mensen.
metaledje
wat een waardeloze film,vond er totaal niks aan, het ziet er net uit als een low budget serie,daar lijkt het op,slecht opgenomen en er zitten dingen in die totaal nergens op slaan, nee het boeit nergens, ook weer een middeltje tegen slaappillen, 1.5* is die 7 euro 50 (film pakker) echt niet waard
SSL-Gladiator
Net zoals 'the unsaid' is nu deze 'lazarus child' een stuiptrekking van de 'eens grote' Andy Garcia. Altijd erg wanneer een topacteur niet stopt wanneer ie moet. Dit zijn beiden zelfs waardeloze B-films. (1 op 5). En die '1' is enkel en alleen nog voor Garcia.
nrggirl
zou wel graag de film eens zien, ik heb het boek gelezen en dat was in ieder geval een prachtig verhaal
Ritchie30
nee heb de film nu eens gezien, jullie hebben gelijk, zeer slordig verhaal niet om aan te zien. Jammer had een heel andere verwachting van de film. Deze raad ik af.
tevelenco
Matige film.
Met een slecht uitgewerkt verhaal waardoor je niet echt gaat meeleven met de hoofdpersonen.
Wat jammer is want er had volgens mij veel meer ingezeten.
Een copietje van Godsend, alleen gaat het hier over een comapatient en bij Godsend over een overleden kind. Verder lijken deze films sterk op elkaar. Frances O'Connor is niet zo goed hier, maar Andy Garcia valt goed mee alhoewel hij niet veel ruimte krijgt in het script. De film twijfelt tussen een goeie thriller en een doorsnee tv-film met zo'n typisch waargebeurd verhaal van 13 in een dozijn.
HoRRoR-Freak23
redelijke film
blijft boeien tot het einde, niet echt een aanrader maar wel leuk om es voor 1x te kijken , meer niet
eduard
Nu ruim een uur aan het kijken maar ik raak niet in de film getrokken. Het gaat over niets en blijft over niets gaan. Ik heb hem nu op de achtergond nog lopen maar wat een onzin film.
nightbreed
Het grootste probleem van deze film is het suffe script, geen wonder dat de acteurs er als kippen zonder kop bijlopen en de inspiratie ver te zoeken is.
Dit kun je geen thriller noemen, alleen in de laatste 10 minuten gebeurt er iets, iets wat een climax zou moeten zijn maar meer een anti-climax is.
Hoe dit script door de keuring van een filmstudio is gekomen is mij een raadsel.
Ik heb me anderhalf uur zitten vervelen.
Tarkus
Ondanks de slechte kritieken van velen, vond ik deze film best wel goed.
Lang geleden trouwens dat ik nog eens iets goed had gezien van Andy Garcia en Angela Bassett.
Maar ook de kinderen, en dan vooral de jongen deden het hier prima. Het kleine meisje haar rol moet je trouwens niet onderschatten, ze ligt dan wel de ganse tijd van de film in een coma, je moet het maar doen om dit geloofwaardig te laten overkomen.
Ik heb van deze prent genoten en kan hem aan iedereen aanraden.
henkiej
Mooie film! meer een fictie film dan een drama, maar erg mooi om te kijken. Ben het wel eens met HoRRoR-Freak23, leuk om een keer gezien te hebben.!
Gert P
Geen onaardige film en verhaal.Score hoort wel hoger te zijn wat hier gemiddelde is.
Maar gelukkig verschillen smaken.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod