• 9.370.349 stemmen

Met onder meer: Kristoffer Joner, Cecilie A. Mosli en Julia Schacht

Gesproken taal: Noors en Zweeds

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Naboer

"Some doors should never be opened."

Psychologische thriller, waarin het hoofdpersonage John (Kristoffer Joner) onlangs is gedumpt door zijn vriendin Ingrid. Hij wordt verleid door zijn beeldschone buurmeisjes, Anne en Kim. Hij wordt meegenomen naar een mysterieuze en beangstigende wereld waar de werkelijkheid niet te onderscheiden is van fantasie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Overschatte meuk. Allemaal al eens eerder gezien en vooral interessant doen om het interessant doen.

avatar van Rickyman

Rickyman

Interessant filmpje inderdaad, de betere in z'n soort.

Dacht dat ik me misschien wel vergist had, maar nee hoor, van begin tot eind weer continu gefocust op het scherm. Indrukwekkend.

Voor de liefhebbers, deze film, die ik kort geleden nog zag, heeft er in mindere mate ook veel van weg.

avatar van princesspeach

princesspeach

Gelukkig was dit filmpje heel snel weer over.

Begreep er niets van helaas.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Boeiende film, waarin niks lijkt wat het is, of alles anders is dan verwacht. Is zo'n film die de hele korte speelduur blijft boeien.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Heerlijk. Een kijkje in het hoofd van een psycho. Hij ziet zichzelf niet als de bad guy (welke moordenaar wel?) Slachtoffer van de omstandigheden of doen wat je moet doen om te overleven.. Hij verzint excuses voor zichzelf. Hij houdt zichzelf voor de gek. Natuurlijk leeft ze nog. Hij houdt van haar. Hij zou haar nooit iets aandoen. Niet expres...

Echt zo'n film waarbij je iedere keer dat je 'm ziet iets nieuws ontdekt. Heel sterk neergezet. Goed geacteerd in simpele settings waardoor alle aandacht naar het verhaal gaat.

avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

Lachen filmpie, en zeker die tietjes van Julia Schacht zijn boeiend

Hou wel van dit soort shit

avatar van Redlop

Redlop

In eerste instantie dacht ik dat ik naar Knevel & Van den Brink zat te kijken, maar dan zonder Knevel.

Net als veel forumleden had ik snel door dat hij zelf de moorden had gepleegd, dus er was geen verrassingseffect. Het sfeertje werd wel sterk neergezet. Een Polanski-plot in een Roy Andersson-setting.

avatar van cales77

cales77

Voorspelbaar. Nergens verassend.

Misschien omdat ik in de ggz werk.

Kreeg jeuk van deze film.

Ik ga nu captain america kijken.

avatar van frans123

frans123

Bwahh.... De kijker op het verkeerde been zetten is al heel vaak gedaan Niet mijn ding Niet echt slecht, vanwege erg goede acteurs De film mist voor een thriller echte spanning, want een geoefend kijker weet welke kant het heen gaat

De tijdsduur is meer dan genoeg Na veertig minuten werd ik wat onrustig Door zappen kan niet met dit soort films, dan kan je r geen touw meer aan vast knopen

(Die knul lijkt toch onwijs op v d Brink van de EO??- vond ik ook storend..hahaah)

avatar van Film Pegasus

Aparte film die toch wel een passend sfeertje weet neer te zetten. Je wordt meegezogen in deze psychologische thriller. Zelfs als je stilaan doorkrijgt wat de insteek is van de film, blijf je toch gefascineerd kijken. De korte tijdsduur van 75 minuten maakt dat er niet teveel overbodige scènes in zitten. Aangename verrassing.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Check al die stemmen en berichten sinds februari 2021. Het Netflix-effect.

avatar van Woland

Woland

Lekker claustrofobische, donkere thriller waarbij al snel duidelijk is dat er van alles niet in de haak is, en dat John de werkelijkheid en zijn fantasie niet meer kon onderscheiden is geen verbazing. Al had ik niet gelijk door hoe de vork in de steel zat. Hoe dan ook, in z'n pak 'm beet 75 minuten overtuigde de film me wel. Het is een nachtmerrie-achtige wereld waar John in belandt, maar ook erotisch als hij bij de buurdames Kim en Anne terecht komt en op gewelddadige maar sensuele wijze verleid wordt. De twist is misschien niet bijzonder origineel, maar desondanks wist de film me wél een film lang te intrigeren. Ik rond 'm naar boven af.

avatar van AniSter

AniSter

De uitspraak van de rechter was duidelijk: ontoerekeningsvatbaar...

Boeiende, misschien iets te korte, aparte film waarin het even duurt om erachter te komen hoe de vork in de steel zit; dat er iets niet in de haak is met de hoofdrolspeler is wel vrij snel duidelijk. Mooi gedaan, die appartementen: net zo'n doolhof als in het hoofd van John. Goede cast, bijpassend muziekje en geluiden, met andere woorden best een goede film.

avatar van Flavio

Flavio

Ideale film om op te zetten als je weinig tijd hebt of moe bent, met een speelduur van minder dan anderhalf uur een zeldzaamheid. Dat maakt het echter nog geen goede film, wel onderhoudend. Grootste probleem is dat Naboer zich te snel in zijn kaarten laat kijken, waardoor het restant te voorspelbaar wordt. En daarmee ook een beetje irritant.

avatar van Alathir

Alathir

Niet mijn type thriller/horror. Voelde soms wat The Shining achtig aan. Of dat was in ieder geval een gevoel van mij. Voor de rest is het een grauwe, grijze film. Ook nogal bruut en raar, maar goed ik vermoed dat dat wel past bij een psychopaat. Al heb ik al betere psychopaten films gezien. The House That Jack Built bijvoorbeeld was dan toch beter, ook al ben ik geen Von Trier film. De speelduur is natuurlijk een meevaller, maar dat maakt het inderdaad nog geen goede film.